Αντιστάθμιση, αισθητήρας Λ & δοχείο αδράνειας

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #22163 από asfet
Αρχικά να πούμε ότι χρειάζονται 1000 θερμίδες για να αυξηθεί η θερμοκρασία 1kgr νερού κατά 1 βαθμό κελσίου.

H αντιστάσθμιση με απλά λόγια, είναι ας πούμε ένας εγκέφαλος ο οποίος παίρνει πληροφορίες από αισθητήρες οι οποίοι μετρούν την εξωτερική θερμοκρασία περιβάλλοντος, και αποφασίζει ποιά θερμοκρασία θα πρέπει να έχει το νερό προσαγωγής στα σώματα, έτσι ώστε το σπίτι να ζεσταθεί με τη χαμηλότερη δυνατή δαπάνη ενέργειας.

Όταν υπάρχει και συμπαραγωγή ζεστού νερού θέρμανσης από άλλες πηγές, π.χ. ηλιακά + λέβητας, με τη βοήθεια των αισθητήρων αποφασίζει αν θα πάρει νερό (για να σου στείλει στα σώματα) από τα ηλιακά ή τον λέβητα. Θα πάρει νερό από το μέσο που έχει την μεγαλύτερη θεμοκρασία νερού.

Παράδειγμα: Το φθινόπωρο το νερό προσαγωγής δεν είναι ανάγκη να φτάσει τους 85 βαθμούς για να μας ζεστάνει το σπίτι. Οι 65 βαθμοί είναι αρκετοί για να ζεσταθούν τα σώματα και το σπίτι, και μάλιστα πολύ πιο οικονομικά. Συστήματα χωρίς αντιστάθμιση ζεσταίνουν τα σώματα στους 85 σταθερά - γεγονός αντιοικονομικό το φθινόπωρο/άνοιξη
Άλλοι λέβητες έχουν χειροκίνητη επιλογή για λειτουργία το φθινόπωρο, χειμώνα, καλοκαίρι, και κάνουν ακριβώς αυτό: αλλάζουν την θερμοκρασία προσαγωγής. Χειροκίνητα όμως, πάλι αντιοικονομικό.
Σκέψου τώρα να είχες και ηλιακά συνδεδεμένα στο λέβητα (μέσω δοχείου αδράνειας). Αν ο ηλιακός είχε ζεστάνει το νερό ας πούμε στους 40 βαθμούς, και ο λέβητας είχε νερό στους 20 βαθμούς, η αντιστάθμιση θα επιλέξει να πάρει νερό από το δοχείο αδράνειας (που έχει την υψηλότερη θερμοκρασία) και αν είναι φθινόπωρο να το ζεστάνει μέχρι τους 65 βαθμούς.
Χρειάζεσαι πολύ λίγη ενέργεια για να αυξήσεις τη θερμοκρασία νερού κατά 25 βαθμούς.

Δες κι εδώ: www.energ.gr/j15/index.php?option=com_co...icle&id=18&Itemid=37


υ.γ. με πρόλαβε ο Asteris, αλλά έγραψα πολλά και δεν τα σβήνω :lol:

Άννα
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Pri

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #22168 από Pri
Όταν λοιπόν γράφουμε για κάποιον λέβητα ότι παίρνει ή δεν παίρνει αντιστάθμιση, μιλάμε για την δυνατότητα να πάρει ή όχι αυτόν τον ειδικό αισθητήρα που θα μετράει την θερμοκρασία περιβάλλοντος (εξωτερικού φαντάζομαι κι όχι του σπιτιού ή του λεβητοστάσιου) και φυσικά την δυνατότητα να εκμεταλλευτεί τις ενδείξεις του αισθητήρα ο "εγκέφαλος" του καυστήρα, σωστά;

Το σύστημα αντιστάθμισης υπάρχει και ενσωματωμένο στους καυστήρες, ή πωλείται ξεχωριστά; Αν πωλείται χώρια, ο καυστήρας θα πρέπει να έχει δυνατότητα να βάλει σύστημα αντιστάθμισης σωστά;

Πως το βρίσκω αν κάποιος καυστήρας έχει ή όχι σύστημα αντιστάθμισης; Το αναφέρει ο κατασκευαστής; Υπάρχει κι άλλη ονομασία γι αυτό;

Συγνώμη για τις τόσες ερωτήσεις και την ασχετοσύνη μου, αλλά στα καλά του καθουμένου πρέπει εσπευσμένως κιόλας να γίνω "ειδικός" στην θέρμανση και να αποφασίσω για μια αγορά και εγκατάσταση που θα μου κοστίσει σχεδόν ότι έχω στην άκρη, μπας και βγάλουμε τον χειμώνα 2 οικογένειες.

Ευχαριστώ για την ανοχή.

Υ.Γ.
Κι επειδή όπως είχε πει ένας φίλος μου:
"Ξέρεις γιατί οι ευρωπαίοι έχουν, κατα κύριο λόγο, καράφλα στο πίσω μέρος του κεφαλιού, ενώ οι Έλληνες στο μπροστά; Διότι ο ευρωπαίος όταν είναι να κάνει μια δουλειά κάθεται και σκέφτεται, τα υπερ και τα κατά και γενικά όλες τις παραμέτρους και ξύνει το πίσω μέρος του κεφαλιού του (με την γνωστή χειρονομία), ενώ ο Έλληνας πάει χωρίς να σκεφτεί τίποτα και μετά (όταν τα θαλασσώσει) βαράει το μπροστινό μέρος του κεφαλιού του (με την γνωστή πάλι χειρονομία)."

Τώρα υποτίθεται ότι προσπαθώ να κάνω καράφλα από πίσω... :P

There is nothing more uncommon than common sense.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": barbanikos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #22171 από Asteris
Νομίζω ότι δεν υπάρχει λέβητας που να μπορεί να δεχτεί εκ των υστέρων λάμδα και αντιστάθμιση. Ή το έχει στο λογισμικό του (οπότε και θα έχει και τις κατάλληλες υποδοχές στην πλακέτα του για τους αισθητήρες αυτούς), ή το ξεχνάς σαν δυνατότητα.

Όσο ανεβαίνουν οι τιμές, ανεβαίνουν και αυτές οι δυνατότητες, λάμδα, αντιστάθμιση, αυτόματο καθάρισμα tubo, αυτόματη απομάκρυνση στάχτης σε εξωτερικό δοχείο, κλπ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #22173 από Pri

Asteris έγραψε: Νομίζω ότι δεν υπάρχει λέβητας που να μπορεί να δεχτεί εκ των υστέρων λάμδα και αντιστάθμιση. Ή το έχει στο λογισμικό του (οπότε και θα έχει και τις κατάλληλες υποδοχές στην πλακέτα του για τους αισθητήρες αυτούς), ή το ξεχνάς σαν δυνατότητα.

Λογικό. Άρα αν θέλω να το κάνω πρέπει ο λέβητας να γράφει ότι έχει δυνατότητα για σύστημα αντιστάθμισης σωστά;

Asteris έγραψε: Όσο ανεβαίνουν οι τιμές, ανεβαίνουν και αυτές οι δυνατότητες, λάμδα, αντιστάθμιση, αυτόματο καθάρισμα tubo, αυτόματη απομάκρυνση στάχτης σε εξωτερικό δοχείο, κλπ.

Φυσικά. Άλλωστε και τα ηλεκτρικά παράθυρα μπρος πίσω, το διζωνικό κλιματισμό τα ESP-ABS-NBA-USA-USSR, τα πλερώνεις εξτρά από τα 100 ευρώ που κάνει το κάρο σκέτο...

Μια και αρχίσαμε τις ερωτήσεις, ενσωματωμένο σύστημα αντιστάθμισης υπάρχει σε λέβητες-καυστήρες; Ή απλά κάποιοι έχουν (και κάποιοι όχι) την δυνατότητα να πάρουν μελλοντικά τέτοιο σύστημα;

There is nothing more uncommon than common sense.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #22193 από Τάκης

Pri έγραψε:
Μια και αρχίσαμε τις ερωτήσεις, ενσωματωμένο σύστημα αντιστάθμισης υπάρχει σε λέβητες-καυστήρες; Ή απλά κάποιοι έχουν (και κάποιοι όχι) την δυνατότητα να πάρουν μελλοντικά τέτοιο σύστημα;


Και βέβαια υπάρχουν λέβητες με ενσωματωμένη την αντιστάθμιση. Ο pellmax CU της VARMEBARONEN (Σουηδικός, 25kW) που έχω εγώ, ο windhager Biowin (αυστριακός) που αντιπροσωπεύει ο κ Σαμαράς και προφανώς και άλλοι με τιμές λίγο πάνω από 6 χιλιάρικα μέχρις όσα θέλεις. Η λειτουργία του έγκειται, συμπληρωματικά με αυτά που προαναφέρθηκαν, στη δυνατότητα να στέλνει στα σώματα όσο ζεστό νερό απαιτείται ανάλογα με τις εξωτερικές θερμοκρασίες και το υπόλοιπο να το οδηγεί απευθείας στην επιστροφή, διατηρώντας έτσι τον λέβητα σε υψηλή θερμοκρασία και ζεσταίνοντας παράλληλα το σπίτι.

Για τον κόσμο του κεφαλαίου είμαστε όλοι ξένοι.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Last edit: 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν by Τάκης.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #22212 από jnet
Από τους πιο φτηνους αντιστάθμιση και λάμδα εχει και ο Λέβητας του Κώστα από την Καβάλα (Kakos).... το εχουν και αλλοι βεβαια

Και αυτός ήταν ενας από αυτούς που είχα δεί μαζι με τον fillmore οταν ψάχναμε αλλά τελικα για 2-3 λογους πήραμε τα ματια μας από επάνω του.

Ο ενας για μένα οτι δεν εγκριθηκε ποτε το αιτημα δανείου που έκανα. Βασικά ουτε καν με πήραν τηλέφωνο να μου πούνε αν εγκρίθηκε η οχι.

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.
Last edit: 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν by jnet.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.081 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ