Ρύθμιση πίεσης σε εγκατάσταση Ξυλολέβητα και καυστήρα πετρελαίου

Περισσότερα
8 Χρόνια 1 Μήνας πριν #152695 από ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Με την πίεση στο 1 bar έβαλα τον κυκλοφοριτή στο 2. Διστυχός το πρόβλημα παραμένει στο πρώτο σώμα. Κατά την κυκλοφορία του ζεστού νερού έκανα εξαερισμό χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Υπάρχει αέρας γι' αυτό και ο παφλασμός ο οποίος και δεν εξέρχεται αυτόματα από το αυτόματο εξαεριστικό του πρώτου σώματος. Από που μπορεί να εισέρχεται ο αέρας κάτι που ποτέ δεν συμβαίνει στον ξυλολέβητα;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 8 Χρόνια 1 Μήνας πριν #152697 από ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα συμπεράσματά μου κατά την λειτουργία του λέβητα πετρελαίου είναι όπως εξάλλου έχει αναφερθεί ότι κατά την κυκλοφορία του νερού εισέρχεται αέρας ο οποίος ακόμα και εάν αφαιρεθεί ξαναδημιουργήτε. Ποτέ όμως κατά την λειτουργία του ξυλολέβητα ακόμα και όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή και μέχρι να δοθεί εντολή για λειτουργία στον λέβητα πετρελαίου και να αρχίσουν τα προβλήματα. Έχω ρυθμίσει τον αισθητήρα στο πάνω μέρος του δοχείου αδράνειας 1000 λίτρων όταν πέσει η θερμοκρασία κάτω των 40 βαθμών να δίνει εντολή στον λέβητα πετρελαίου. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει που στην μία περίπτωση παρουσιάζετε το πρόβλημα ενώ στην άλλη όχι. Πραγματικά με έχει προβληματίσει. Η λύση στους ειδικούς που πόσο ειδικοί είναι το γνωρίζουν μόνο οι ίδιοι.
Last edit: 8 Χρόνια 1 Μήνας πριν by ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 1 Μήνας πριν #152698 από Savvas
Μα προφανώς όταν έχεις υπερπίεση (στα 3 bar που δουλεύει ο ξυλολέβητας) φυσικά και δεν τραβάει, αλλά σπρώχνει αέρα. Όταν απότομα τώρα πέφτει στο 1-1.5bar είναι επόμενο να δημιουργούνται συνθήκες υποπίεσης στα αυτόματα και να σου τραβάνε αέρα. Δεν είναι κατασκευασμένες αυτές οι διατάξεις να δουλεύουν σαν τρόμπα, ενδίδουν τελικά. Χρειάζονται μια σχετικά σταθερότητα στις πιέσεις δικτύου.
Αλλά όλα αυτά πάνω κάτω σου τα έχουν ήδη πει. Δεν καταλαβαίνω γιατί πας ανάποδα και προσπαθείς να ανακαλύψεις πάλι τον τροχό....
Φτιάξε τα δίκτυά σου να ισορροπούν και μετά επισκεύασε και αντικατέστησε τις διατάξεις με μεμβράνες και βαλβίδες που μάλλον έχουν υποφέρει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 1 Μήνας πριν #152700 από ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα 3 bar και η υπερπίεση που αναφέρεις και το έχω διαπιστώσει και αναφέρει και ο ίδιος είναι όταν κατά την λειτουργία του ξυλολέβητα η θερμοκρασία φτάσει τους 80-90 βαθμούς τόσο στον ίδιο τον ξυλολέβητα όσο και στο δοχείο αδρανείας 1000 λίτρων. Όταν παύω να τον τροφοδοτώ με ξύλα έτσι ώστε να διατηρήσω την θερμοκρασία του πάνω-κάτω σταθερή στους 80-90 βαθμούς φυσικό ακόλουθο είναι κάποια στιγμή να τελειώσουν τα καύσιμα ξύλα και όταν υπάρχει ζήτηση από τον χώρο η θερμοκρασία στο νερό σταδιακά να υποχωρεί ομοίως και η πίεση μέχρι που φτάνει τους 40 βαθμούς οπότε εκεί η πίεση έχει φτάσει στο 1 bar. Μέχρι λοιπόν να πέσει κάτω των 40 βαθμών που εγώ έχω ορίσει προκειμένου να δοθεί εντολή για λειτουργία στο λέβητα πετρελαίου απαιτείτε κάποιος χρόνος. Ε λοιπόν μέσα σ' αυτό τον χρόνο που μεσολαβεί με θερμοκρασία νερού στους 50-40 βαθμούς στο πάνω μέρος του δοχείου αδράνειας και την πίεση στο 1 bar η κυκλοφορία του νερού γίνετε κανονικά χωρίς το φαινόμενο του αέρα και παφλασμού στο πρώτο σώμα. Τι υπερπίεση λοιπόν μπορεί να έχει το σύστημα ώστε να εξάγετε αυτόματα ο τυχόν αέρας που ίσως έχει εισαχθεί; Όλα αρχίζουν να συμβαίνουν κατά την έναρξη λειτουργίας του λέβητα πετρέλαιο. Πολλή περίεργα δεν είναι όλα αυτά; Από όσα μου έχετε αναφέρει και ευχαριστώ γι' αυτό δεν με έχετε κάλυψη αναφορικά με το παραπάνω φαινόμενο γιατί πραγματικά για εμένα περί φαινόμενου πρόκειται έτσι όπως συμβαίνει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 1 Μήνας πριν #152705 από ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Σήμερα το απόγευμα με την πίεση στο 1 bar άναψα τον ξυλολέβητα. Όταν η θερμοκρασία του νερού στον ξυλολέβητα και στο δοχείο αδράνειας από την μέση και πάνω έφτασε στους 70 περίπου βαθμούς και η πίεση στα 1,9 bar έδωσα εντολή από τον θερμοστάτη του χώρου μου για λειτουργία του κυκλοφοριτή που είναι ρυθμισμένος στην 1 ταχύτητα για είσοδο του νερού στα σώματα. Κανένα απολείτος πρόβλημα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 1 Μήνας πριν #152707 από dimlyk
δεν ειναι τοσο απλο μια και οι αιτιες μπορει ναναι αρκετες ...και ασχετες μ οσα συζηταμε ...οπως μια ενωση η ενας πορος κλπ που μπορει να μην βγαζει νερο αλλα να μπαζει αερα ,,,καποιος πρεπει να το δει και να τ ακουσει απο κοντα αφου πρωτα συμαζεψεις την εγκατασταση ...την λειτουργεις τοσο καιρο στηριζομενος στο οτι θα ανοιξει η βαλβιδα ασφαλειας ...τα υπολοιπα ειναι δευτερευοντα και παντα θεωρητικα απ την στιγμη που η βαλβιδα εχει ανοιξει μερικες φορες ,,,πρεπει να αλλαχτει


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.097 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ