Ρύθμιση πίεσης σε εγκατάσταση Ξυλολέβητα και καυστήρα πετρελαίου

Περισσότερα
8 Χρόνια 1 Μήνας πριν #152737 από ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τον ξύλο λέβητα τον έχω ρύθμιση στους 75 βαθμούς. Εκεί πλύνει το τάμπερ. Τον ανεμιστήρα στους 70. Για ξύλα μιλάμε. Φυσικά η θερμοκρασία συνεχίζει να αυξάνετε. H περίσσεια ενέργεια αποθηκεύετε στο δοχείο αδράνειας. Έχω καταλάβει 3 χρονιά ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες την ποσότητα των ξύλων και τους χρόνους τροφοδοσίας και την ζήτηση από τον χώρο. Φυσικά κάποιες φορές το όλο σύστημα λέβητας και δοχείο να φτάνουν κατί πάνω από 90 βαθμούς και ενεργοποιήτε ο θερμοστάτης επαφής προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία ο κυκλοφοριτής για αποστολή στα σώματα και ηλιακό για εκτόνωση. Η θερμοκρασία μεταβάλετε 1-2 βαθμούς παραπάνω. Και αυτό για να μην φτάσει τους 97 βαθμούς όπου θα ενεργοποιηθεί ο βρόχος ψύξης του λέβητα για εκτόνωση ζεστού νερού στην αποχέτευση. Τα πράγματα θα είναι διαφορετικά με την εγκατάσταση άλλων 8 σωμάτων στο ισόγειο που ετοιμάζετε ως κατοικία. Μιλάμε για λέβητα 35000 θερμίδων με προοπτική και για το κάτω σπίτι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 1 Μήνας πριν #152740 από ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Δυστυχός. Την 2 φορά που ξεκίνησε ο λέβητας κατα την κυκλοφορία του νερού ακούστηκε λίγος θόρυβος. Την 3 φορά ο θόρυβος από παφλασμό του νερού και ο αέρας ήταν καθόλη την διάρκεια της κυκλοφορίας του νερού στο πρώτο σώμα. Έχει δίκιο ο βοηθός. Μήπως είναι αυτό που λέει περί bay bass και πως γίνετε; Δεν ξέρω τι άλλο να πώ και να κάνω.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 1 Μήνας πριν #152741 από ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μήπως χρειάζεται βαλβίδα για αυτόματο bypass και που τοποθετειται;
Για δείτε αυτό:
<<
Η βαλβίδα αυτόματου bypass ελέγχει τη ροή του νερού στο στοιχείο θέρμανσης ανάλογα με την πίεση και χρησιμοποιείται για να διατηρήσει την ελάχιστη ροή στο λέβητα και να περιορίσει την πίεση κυκλοφορίας όταν οι άλλοι κλάδοι του δικτύου είναι κλειστοί.
Ένα κύκλωμα bypass πρέπει να εγκατασταθεί στο λέβητα εάν προδιαγράφεται ελάχιστη ροή κατά το άναμμα του καυστήρα. Η χρήση βαλβίδων αυτομάτου bypass γίνεται ιδιαίτερα σημαντική σε συστήματα θέρμανσης που περιλαμβάνουν μεγάλο αριθμό θερμοστατικών βαλβίδων (TRV) - ενώ οι βαλβίδες είναι ανοιχτές, η βαλβίδα αυτομάτου bypass παραμένει κλειστή, όμως όταν οι θερμοστατικές βαλβίδες αρχίζουν να κλείνουν, η βαλβίδα αυτομάτου bypass αρχίζει να κλείνει διατηρώντας την επιθυμητή ροή νερού στον καυστήρα. Χρησιμοποιώντας βαλβίδα αυτομάτου bypass είναι πιθανό να μειωθεί ο θόρυβος που προκαλείται σε συστήματα με μεγάλη ταχύτητα νερού. Επειδή οι χειροκίνητες βαλβίδες δεν περιορίζουν τη ροή και αφήνουν το νερό να κάνει bypass ακόμα και όταν δεν είναι απαραίτητο, σε κτήρια απαιτείται τα κυκλώματα bypass να έχουν βαλβίδες για αυτόματο bypass.>>

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 1 Μήνας πριν #152743 από dimlyk
ο λογος που μπαινει το δοχειο αδρνειας ειναι ακριβως για να μην φτανει ο λεβητας τους 100 βαθμους
αλλη ειναι η χρηση του μπαιπασ και σαφως γινεται και χειροκινητα και χρειαζεται μελετη για να γινεται σωστα και δεν ειναι σιγουρο οτι θα σου λυσει το προβλημα κι οταν προσθεσεις και το ισογειο το μονο που θα γινει θα ειναι να προσθεσεις καποια 100 λιτρα νερο και τα 3 βαρ να γινουν 3.5 ....απ οτι αναφερεις ολοι αυτοι που ρωτας να πουλησουν κατι θελουν λυση συνολικη προτεινε κανεις ?
πρωτα συμαζεψς την εγκατασταση και μετα ψαχνεις τον θορυβο


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 8 Χρόνια 1 Μήνας πριν #152749 από ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Την υπέρ πίεση στα 3 bar κατά την λειτουργία στον ξύλο λέβητα είπαμε ότι πρόκειται να λυθεί με αύξηση του δ.δ. άλλα 100 λίτρα παράλληλα συνδεδεμένο με το ήδη υπάρχον δ.δ. 35 λίτρα και τα δύο μαζί επάνω στο δ.α. Και άλλα 35 λίτρα που υπάρχουν ήδη επάνω στο πετρέλαιο συνολικά για όλη την εγκατάσταση 170 λίτρα δ.δ. Πιστεύετε ότι είναι καλά ή λίγα για τα ήδη 8 σώματα που υπάρχουν και τα άλλα 8 που θα τοποθετηθούν στο κάτω σπίτι; Θα εξοσοροπίση η πίεση και στα δύο συστήματά χωρίς τρελές αποκλύσεις στην πίεση κατά την λειτουργία του ξύλο λέβητα και όταν θα λειτουργεί κάποιες φορές ο λέβητας πετρελαίου; Θέλω να πιστεύω πως ναί. Τώρα για το θόρυβο στο πρώτο σώμα φαντάζομαι να μην έχει σχέση. Εάν έχει ίσως αυξάνοντας το δ.δ. να αντιμετωπιστεί.
Last edit: 8 Χρόνια 1 Μήνας πριν by ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 1 Μήνας πριν #152750 από dimlyk
δεν ειναι μονο η αυξηση της χωρητικοτητας αλλα και ο ελεγχος της πιεσης στα δοχεια...η πιεση τους πρεπει φυσικα να ειναι ιδια σε ολα και0,2-0,3 βαρ λιγοτερο απο την πιεση του αυτοματου πληρωσης ....αν εχεις τον αυτοματο στο 1 βαρ και τα δοχεια συνηθως ειναι στο 1,5 το συστημα δεν δουλευει σωστα και μπορει να μπαζει και αερα αν παλι ο πληρωτης εχει πολυ μεγαλυτερη πιεση απ τα δοχεια τοτε τα δοχεια δεν δουλευουν ... δυστυχως δεν ειναι τοσο απλη η διαδικασια για τον ελεγχο τους και την ρυθμιση που γινεται μια φορα στην αρχη και δεν τα ξαναπειραζουμε ...αυτο σημαινει οτι με την εγτατασταση του νεου δοχειου ολη η διαδικασια θα πρεπει να γινει απο την αρχη και με προσοχη και ισως σου λυσει και το θεμα του θορυβου αν ολα γινουν σωστα τωρα για το αν φτανουν καποιος θα πρεπει να στα υπολογισει λιγο πιο αναλυτικα (ισως μπορεις και μονο σου χοντρικα απο τους πινακες κατασκευαστων των σωματων να βρεις την περιεκτικοτητα σε νερο) συν λεβητα συν αδρανειας συν ? ενα ηλιακο που πεταξες που δεν πολυκαταλαβα πως μπανει στο κυκλωμα :) λογικα πρεπει να σε φτανουν παντως ...η αποδεκτη αυξηση της πιεσης με ζεστα νερα ειναι 0,5 βαρ περιπου το παραπανω δημιουργει υποψιες το παρακατω μας αρεσει


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.078 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ