Τοποθέτηση σόμπας και σύνδεση με καμινάδα

Περισσότερα
1 Χρόνος 9 Μήνες πριν #176841 από kharry
Καλησπέρα,

Απέκτησα τη σόμπα της Westfire series two και θα την τοποθετήσω σε διαμέρισμα ρετιρέ όπου δεν υπάρχει καμινάδα.

Έχω προμηθετεί 2,5 μέτρα μπουριά βαρέως τύπου (2mm) Φ150 και 2,5 μέτρα ανοξείδωτια μπουριά Φ150/Φ200 διπλού τοιχώματος.
Θα ανοίξουμε την οπή στην πλάκα με καροτιέρα.

Έχουμε σκοπό να τοποθετήσουμε τα μπουριά μονού τοιχώματος μέχρι την εσωτερική πλευρά του ταβανιού όπου θα συνδεθεί με το διπλότοιχο μπουρί το οποίο θα έρχεται πρόσωπο στο ταβάνι. Άρα εσωτερικά στην πλάκα θα υπάρχει το ανοξείδωτο διπλού τοιχώματος.

Η καμινάδα θα χτιστεί 1,5 μέτρο για να σταθεροποιηθεί και να μονωθεί σωστά. Οπότε στο σύνολο θα έχουμε περίπου 4,5 μέτρα κάθετης καμινάδας χωρίς καθόλου οριζόντια τμήματα. Εσωτερικά μονού τοιχώματος, εξωτερικά και μέσα στην πλάκα διπλού.

Η σόμπα αναγράφει στο manual ότι συνδέεται με Φ150. Το βαρέως τύπου που πήρα έχει αρσενική πλευρά η οποία κολυμπάει στο κολάρο της σόμπας ενώ η θηλυκή ζορίζεται να μπεί λόγω πάχους. Αυτό θα το λύσω κόβωντας την αρσενική πλευρά του μπουριού και στην ουσία θα το μετρατρέψω σε θηλυκό/θηλυκό όπως είναι τα starter pipes. Έπειτα θα συνδέσω τα δύο επιπλέον μπουριά βαρέως τύπου με το αρσενικό προς τα κάτω.

Στο ταβάνι θα αναμένει η διπλότοιχη ανοξείδωτη για να συνδεθεί με το μπουρί βαρέως τύπου και η οπή στο ταβάνι εσωτερικά θα καλυψθεί με μαύρη ροζέτα 2mm.

Το ερώτημα είναι το εξής:
Με τον τρόπο που θα τοποθετηθούν τα μπουριά δεν θα υπάρχει δυνατότητα αφαίρεσης αφού δεν θα υπάρχει τηλεσκοπικό μπουρί, ούτε γωνίες. Η υποδοχή της σόμπας είναι θηλυκή με βάθος περίπου 4 πόντους. Σκέφτηκα στην ένωση με το ανοξείδωτο να δώσω αέρα ώστε όταν σηκώνω τα μπουριά να έχουν ένα περιθώριο να ανεβαίνουν 4-5 πόντους, δηλαδή να μπαίνει το αρσενικό του ανοξείδωτου στο θηλυκό του βαρέως τύπου ώστε να του επιτρέπει να σηκώνεται για να βγει. 
Αυτό για να γίνει βέβαια απαιτεί στην ένωση του ανοξείδωτου με το βαρέως τύπου το αρσενικό να μπει 1 πόντο το πολύ.

Αυτό είναι ρίσκο για τα καυσαέρια;
Τι άλλο προτείνετε;
Είναι απαραίτητο να υπάρχει δυνατότητα αποσύνδεσης των μπουριών;
Ο καθαρισμός μπορεί να γίνει εύκολα από την ταράτσα.

Θα προσπαθήσω να ανεβάσω σκαρίφημα και φωτογραφίες αργότερα.

Ευχαριστώ,
Χάρης

Θα προ
 

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 9 Μήνες πριν #176842 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
Μας μπερδεύεις λίγο!!κάνε ένα σχέδιο τι θες να κάνεις!ΕΠΕΙΣΗΣ ΤΑΦ ΔΕΝ ΛΕΣ ΠΟΥΘΕΝΑ !!!ΑΦΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΑΦ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΠΑ ΤΥΦΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΡΥΠΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ .ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΗ ΤΑΠΑ ΤΟΥ ΤΑΦ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΠΕΦΤΕΙ .ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": DOOM_NX

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 9 Μήνες πριν - 1 Χρόνος 9 Μήνες πριν #176845 από kharry
Καλησπέρα.Ευχαριστώ για την απάντηση. Σκέφτηκα ότι οι ακαθαρσίες θα πέφτουν στην σόμπα και θα τις μαζεύω μετά από εκεί.Πήρα τηλέφωνο το εργοστάσιο που φτιάχνει καμινάδες μήπως και μπορούν να παράξουν μπουρί με πατούρα στους 12 πόντους αντί για 6 αλλά δεν γίνεται. Ένα πρόχειρο σχέδιο.  

Συνημμένο αρχείο:
Last edit: 1 Χρόνος 9 Μήνες πριν by kharry.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 9 Μήνες πριν #176847 από DOOM_NX
Αφού θα καθαρίζεις από πάνω, μια χαρά θα είσαι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 9 Μήνες πριν #176863 από rofos
Κάτι παρόμοιο έχω κάνει και εγώ για να αφαιρώ τα εσωτερικά  μπουριά αλλά με μία μεγάλη διαφορά. Η καμινάδα μου ξεκινάει με ΤΑΦ το οποίο στη δική σου περίπτωση δεν υπάρχει διότι η εξαγωγή στη σόμπα σου είναι από πάνω. Εχω κόψει με σιδηροπρίονο επιπλέον την τάπα του ΤΑΦ περίπου 3 δάκτυλα για να μπορεί να έχει χώρο να βγει πρώτα η τάπα, μετά αποσυνδέω το ΤΑΦ από την έξοδο του λέβητα και μετά κουνώντας λίγο δεξιά-αριστερά τη καμινάδα  αποσυνδέονται τα κομμάτια. 
Στη δική σου περίπτωση η καμινάδα θα ξεκινάει από 1 σταθερό σημείο ( που είναι η έξοδος της σόμπας) το οποίο δεν δίνει περιθώριο μετακίνησης  και θα καταλήγει  σε ένα 2 σταθερό σημείο ( στο ταβάνι που θα περιμένει η ανοξείδωτη καμινάδα) το οποίο πάλι δεν θα δίνει περιθώριο μετακίνησης. Ενα από τα δύο σημεία θα πρέπει να μετακινείται για να μπορεί να βγάζεις-βάζεις τα εσωτερικά μπουριά. 
Η ιδανική λύση για μένα, εφόσον θέλεις να τα βγάζεις, είναι μόνο με τηλεσκοπικό εσωτερικό μπουρί. 
Αλλιώς, θα πρέπει να κόψεις τις αρσενικές πλευρές τόσο, ώστε σηκώνοντας τα να αποσυνδέεται το κάτω μπουρί από την έξοδο της σόμπας.
Και επειδή μπορεί να δημιουργηθούν κενά θα πρέπει να τα σφραγίσεις με αλουμινοταινία υψηλών θερμοκρασιών αφού θα είναι μέσα στο σπίτι και οι αναθυμιάσεις παραμονεύουν.
Επίσης δεν γνωρίζεις και τί θερμοκρασία θα αναπτύσσεται στα μπουριά και αν θα αντέξει η αλουμινοταινία σε υψηλή πολύωρη θερμική καταπόνηση. Και εγώ έχω βάλει αλλά σπάνια να φτάσει την θερμοκρασία των 190-200 βαθμών η  έξοδος του λέβητα. 
Τελικά μήπως θα ήταν καλύτερα να την τοποθετήσεις και να την αφήσεις χωρίς να την μετακινείς όπως έγραψε και ο DOOM_NX.
Αφού θα είναι τελείως κάθετη όπως λες και έχεις πρόσβαση από πάνω θα καθαρίζεις και οι στάχτες θα πέφτουν μέσα στη σόμπα. 
Μετά με μία σκούπα ρουφάς και τελείωσες.


 
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": DOOM_NX

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 9 Μήνες πριν #176869 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Μπορείς απλά να πάρεις μια γωνία 0-90 με ταπα καθαρισμού και να την αφήσεις στις 0 μοίρες . Αυτό θα έχει σαν αποτέλσμα πέρα του ότι θα έχεις την τάπα καθαρισμού να λύνεις τον σύνδεσμο της γωνίας και να βγάζεις την καμινάδα όταν θέλεις .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.074 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ