Πρόληψη, για να μη μας κλέβουν στην παράδοση

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #22711 από Ntinos_Papadop
Γεια σε όλους,

θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζει κάποιος κάποια μέθοδο μέτρησης και επιβεβαίωσης, της ποσότητας του πετρελαίου που μας φέρνει ο οδηγός του βυτιοφόρου και βάζει στη δεξαμενή μας.

Εκτός απο την βέργα και την παραδοσιακή μέθοδο,
έχω ακούσει για μια εταιρεία με την ονομασία METRICON, εδώ στην Ελλάδα, η οποία κατασκευάζει και πουλάει, ένα σύστημα μέτρησης του καυσίμου που περνάει μέσα στη δεξαμενή, με αξιοπιστία και ακρίβεια.
Είχα δεί μάλιστα να το έχει και η ΕΚΟ στα βενζινάδικά της, για την ακρίβεια απο έναν βενζινά το έμαθα.
Γνωρίζει μήπως κάποιο μέλος κάτι σχετικό?
Με απασχολεί πολύ το θέμα, καθώς φέτος που η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ανεβαίνει, σκοπός είναι να εξασφαλίσουμε ακριβώς την ποσότητα που βάζουμε και να μη μας κλέβουν όπως συνήθως συμβαίνει.
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by KERBEROS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #22714 από kosmidis80
Μπορει να γινει και ως εξης :

η δεξαμενη να παταει πανω σε πλατφορμα με δυναμοκυψελες και ετσι ανα πασα στιγμη να ξερεις τι κιλα εχεις μεσα ή ποσα βαζεις αντιστοιχα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #22732 από fisikos50
Μεγάλο θέμα αυτό, ειδικά αν η δεξαμενή δεν έχει κανονικό σχήμα αλλά είναι π.χ. πλαστική.

Μέχρι στιγμής έτυχε να μην με κλέψουν μια (1) φορά όπου το αποδίδω σε θέμα χαρακτήρα αυτού που έφερε το πετρέλαιο (αναφέρομαι στον οδηγό ο οποίος μάλιστα είχε έρθει μόνος του, χωρίς συνοδό).

Επίσης άλλη μια (1) φορά κατάφερα να μην με κλέψουν επειδή τους απείλησα τηλεφωνικά κατά την παραγγελία ότι αν δω και ακουμπήσουν τις βάνες στο βυτιοφόρο (από όπου βάζουν αέρα μέσα στη σωλήνα, ώστε το ρολόι να γράψει τα "σωστά" λίτρα) όσο διαρκεί η παράδοση, θα καλέσω αστυνομία χωρίς άλλη κουβέντα.

Όλες τις υπόλοιπες φορές με κλέβουν περί τα 50 λίτρα κατά μέσο όρο (αγορά 1000 λίτρων) και μάλιστα το ποσό της κλοπής ενδέχεται να είναι μερικές φορές και διαπραγματεύσιμο, αν του πεις λίγα έβαλες και επιμένεις πολύ σου βάζει ακόμα λίγα λίτρα αλλά όχι όλα όσα πρέπει.

Φυσικά το ρολόι του βυτιοφόρου δείχνει πάντα το κανονικό νούμερο αφού κλέβουν βάζοντας μέσα αέρα, ο οποίος μετράται κανονικά από το ρολόι.

Τώρα που το θυμήθηκα, μια φορά είχε έρθει ένας έξτρα κρετίνος να φέρει πετρέλαιο και μάλλον αυτός δεν ήξερε να κλέβει οπότε έβαλε απλά λιγότερα λίτρα και φαινόταν αυτό στο ρολόι, του λέω μα δεν τα έβαλες όλα, μου λέει "το ίδιο είναι" απίστευτο, ακόμα γελάω. Πάντως για να μην τους κατηγορώ κιόλας, έχω ακούσει ότι δεν πληρώνονται για τη μεταφορά των καυσίμων (οι "οδηγοί" και "συνοδοί" στις παραδόσεις) αλλά το μεροκάματο βγαίνει από ότι κλέψουν, αφού το μοιραστούν πρώτα με τον ιδιοκτήτη της εταιρίας μεταφοράς.

Και μη χειρότερα, αλλά στην Ελλάδα είμαστε, οπότε...

Φυσικά υπάρχουν τεχνικοί τρόποι για να μην σε κλέβουν (ανεξαρτήτως σχήματος δεξαμενής) αλλά όλοι έχουν μεγάλο (για τα οικονομικά μου) κόστος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #24184 από Ntinos_Papadop
Αυτό είναι το προϊόν. Δεν ξέρω αν το έχει χρησιμοποιήσει κάποιος.. ο Βενζινάς πάντως μου είπε οτι η εν λόγω εταιρεία τον περσινό χρόνο βρέθηκε να ικανοποιεί γύρω στους 6500 πελάτες.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #24194 από vasilz
Πως δηλαδή δουλεύει ακριβώς το συγκεκριμένο μάθατε? Μήπως βρήκατε τελικά και τον προμηθευτή γιατί πραγματικά είναι ενδιαφέρον. Εχουμε κι εμείς μια πλαστική δεξαμενή που δυστυχώς δεν μπορούμε να ελέξουμε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #24938 από Ntinos_Papadop
Καλημέρα vasilz,

έμαθα ναι, το έψαξα αρκετά αυτές τις μέρες. Η εταιρεία που το προμηθεύει εδρεύει στην Πάτρα, ονομάζεται METRICON ΕΠΕ και σε προμηθεύει αμέσως το προϊόν καθώς είναι ετοιμοπαράδοτο.
Το συγκεκριμένο προϊόν που μας ενδιαφέρει, λέγεται MPS και είναι "ροόμετρο".
Βρήκα το site της εταιρείας, όπου περιγράφει την λειτουργία της συσκευής, μπορείς να μπείς στο www.metricon.gr/products/mps.html να ρίξεις μια ματιά. Έχουν μάλιστα και σχετικό video για την χρήση του MPS.
Εγώ τους τηλεφώνησα και μου είπαν οτι μπορώ να περάσω απο την επιχείρηση να μου κάνουν παρουσίαση κάτι που θα κάνω αυτή την εβδομάδα καθώς μένω κοντά στην Πάτρα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.087 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ