Λεφτα θα δωσουμε, δουλεια σωστη θα κανουμε;

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #133008 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Δε σε επίθω με τίποτα ε....?

Για άκου και αυτό (μπας και αλλάξεις ρότα........): Το δικό μου σπίτι, με ΚΕΝΑΚ, και με υλοποίηση πιο "αυστηρή" από τη μελέτη (η μελέτη ΚΕΝΑΚ έλεγε 5 cm μόνωση σε τοίχους και 6 cm σε στέγη/δώμα), εγώ έβαλα 6 και 8 αντίστοιχα, καλύτερα κουφώματα και τζάμια από τη μελέτη ΚΕΝΑΚ, για 190 m2 σπίτι μονοκατοικία πανταχόθεν ελεύθερη, έδινε ισχύ απωλειών 13 kW. Και από αυτά τα 13, τα 3 ήταν από αερισμό (κανονικός αερισμός χώρων και λόγω - και καλά - από τα κουφώματα ποθ όλο και κάτι μπάζουν). Δηλαδή, οι θερμικές απώλειες είναι 10 kW.

Μήπως λοιπόν να ξηλώσεις και τις καρύστου, να "τουμπανιάσεις" τις μονώσεις, να κολήσεις μετά από πάνω ξανά τις καρύστου μια και θες τη συγκεκριμένη όψη, και μετά να πάρεις όχι λέβητα ισχύος 40 kW αλλά ένα γκαζάκι του ελληνικού καφέ, να ζεσταίνει και τα 2 σπίτια?

Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο για να σε πείσω. Καλές αποφάσεις..... Τα νούμερα που σου είπα για το σπίτι μου είναι απόλυτα αληθινά. Σου στέλνω και τη μελέτη αν θές.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #133009 από kostasd
Έχεις δίκιο Φουσκιτάκη.. Πρώτα κλείνουμε τις τρύπες στο βαρέλι και μετά αρχίζουμε να το γεμίζουμε. Όπου μπορείς να μονώσεις Νίκο, μόνωσε. Είναι πιο σίγουρη επένδυση από οποιαδήποτε αλλαγή καυσίμου. Οι τιμές των καυσίμων αλλάζουν. Αν εσύ όμως έχεις λίγες απώλειες, όσο και να κοστίζει το καυσιμο, παντα θα ζεσταίνεσαι οικονομικά.

Τώρα σχετικά με την αντλία θερμότητας, η επισκευή μπορεί να είναι ένα θέμα, αλλά δε νομίζω πως θα είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από κάτι αντίστοιχο στο καυστήρα. Ό,τι και να σου χαλάσει αν δεν υπάρχει καλός μάστορας γύρω δε θα βγάλεις άκρη, είτε είναι μαγγάλι είτε πυρηνικό υποβρύχιο. Στην αντλία θερμότητας έχεις τουλάχιστον και το κεντρικό Service από την αντιπροσωπεία. Σε πόσους λέβητες πιστεύεις θα σου έρθει τεχνικός της εταιρίας με σεμινάρια κλπ να στον ελέγξει αν εχεις πρόβλημα?

Για αυτό και θέλει προσοχή στην επιλογή του εγκαταστάτη και μηχανολόγο που θα κάνει μελέτη και θα τον επιβλέψει ότι τα έκανε όλα σωστά, έβαλε τις κατάλληλες διατάξεις ασφαλείας κλπ.

Τέλος για την αντλία υψηλών θερμοκρασιών θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι στο 90% των εγκαταστάσεων μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας απόλυτα σωστά με χαμηλών θερμοκρασιών. Απλά οι υψηλών προτιμώνται από τους εμπόρους γιατί βαζεις 2 κιλά αντλία χωρίς μελέτη και μάλλον θα δουλεύει. Ξεπέτα..

Φουσκιτάκη, αν μπορείς στείλε μου κι εμένα την μελέτη. Αν οι απώλειες σου είναι πράγματι αυτές φαίνεται να χεις κανει πολύ καλή δουλειά.

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Last edit: 10 Χρόνια 1 Μήνας πριν by kostasd.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #133011 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Κώστα τη μελέτη δεν την έχω κάνει εγώ. Έχει γίνει από το μελετητή κατά την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Το σπίτι έχει βγει κλάση Α, χωρίς φωτοβολταϊκά, με πρωτογενή κατανάλωση ενέργειας, 40-κάτι (δε θυμάμαι το ακριβές νούμερο) kWh/m2 κατ' έτος για θέρμανση, ψύξη, ΖΝΧ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #133012 από stergiosbik
Να κανει θερμομονωση και πανω σε αυτην να κολλησει τις πλακες;;;;;; :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #133015 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Ξηλώνει τις πλάκες και ισιώνει με χοντρό σοβά.

Στηρίξει τις μονωτικές πλάκες με κόλα και βύσματα.

ΑΝ, λέω ΑΝ, στον τοίχο που θέλει τις πλάκες καρύστου υπάρχει μπαλκόνι, νομίζω πως τότε δε θα έχει πρόβλημα διατμητικών φορτίων στις μονωτικές πλάκες, διότι αυτές θα πατάνε στο μπαλκόνι.

Σε ελεύθερο τοίχο, όχι, είναι πολύ μεγάλο το φορτίο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #133016 από SakiSystem
Κύριε Φουσκιτάκη σας διαβάζω με απόλυτη προσοχή και δεν σας κρύβω πως συμφωνώ με τις απόψεις σας. Η εκ των υστέρων όμως προσπάθεια θερμομόνωσης έχει υψηλό κόστος επειδή είμαι περίπου στην ίδια θέση με τον κο Γιάννη, εκ των υστέρων βέβαια έκανα τον λογαριασμό και σας τον παραθέτω.

πρώτο διαμέρισμα
6 μπαλκονόπορτες σούπερ = 6 * 900 = 5400€ κομπλέ χωρίς βάψιμο
θέρμοπροσοψη περίπου 1500€

δεύτερο διαμέρισμα
1 μπαλκονόπορτα σούπερ = 900€
2 παράθυρα σούπερ 2 * 350 =700
θερμοπρόσοψη και θερμομόνωση & υγρομόνωση πλάκας περίπου 2500€

Σύνολο 11000€ βάλτε και μια έκπτωση έτσι για να κατεβάσουμε την τιμή, να πω 9000€ τελική τιμή ;

Πήγα σε λέβητα βιομάζας όχι γιατί είμαι μαζόχας και μ΄ αρέσει να βασανίζομαι, επέλεξα αυτό που μπορούσα να πληρώσω για να γλιτώσω από το πετρέλαιο, και να προσφέρω ζεστασιά στο σπίτι.

10.000€ δεν βρίσκονται εύκολα σήμερα.

Γηράσκω δ' αεί πολλά διδασκόμενος.
Σόλων ο Αθηναίος

www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=40367&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.076 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ