Λεφτα θα δωσουμε, δουλεια σωστη θα κανουμε;

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #132948 από TSIGIS
φιλε μου βαζοντας ενα καλο λεβητα πελλετ max 50 kw το σπιτι θα ειναι
ζεστο κ θα καψεις λιγο.μην ξεχνας οτι τα σωματα που εχεις θα αποδιδουν το ιδιο. οσο ζεστα ειναι τωρα θα ειναι κ μετα. απλα καυσημο αλλαζεις οχι εγκατασταση. κ αν εκαψες 4000λτ σε υπολογιζω στους 6 τονους πελλετ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #132952 από nikos40
Επισης η νοοτροπια του fuzzy logic ειναι οντως <<μπροστα>> αλλα ορισμενα που διαβασα περι περιεργων ορων εγγυησεως οπως και το οτι ειναι ολιγον τι λεπτεπιλεπτος, δεν με εμπνεει για ενδεχομενη καυση ξυλου.
Ενα αλλο προβλημα ειναι το σχετικα μικρο λεβητοστασιο.
Αν βαλω σκετο ξυλολεβητα μπορω να κρατησω και τον πετρελαιου και να τον ριξω πανω στο δοχειο αδρανειας οπως ειχε προτεινει ενας φιλος στο forum, αν βαλω βιομαζα δεν χωραει και πρεπει να τον σουταρω, και σε περιπτωση βλαβης (κινητα μερη σε μηχανημα...) δεν θα υπαρχει back up.
Τα σωματα ακαν στον πρωτο οροφο ειναι σιγουρα υπερδιαστσιολογημενα διοτι οταν ειχαν τοποθετηθει η ταρατσα ηταν αμονωτη, η πυλωτη ελευθερη και ο λεβητας πυρηνα-ξυλο.
Επισης αν δεν τσιγκουνευτουμε και αναψουμε κανονικα ζεστενομαστε φουλ.
Το μεγαλο ζορι ειναι μεχρι να ζεστανει τα νερα του οροφου, μετα παει σχετικα καλα.
Στο ισογειο που μενω εγω εχω παρατηρησει οτι μεχρι 19 βαθμους δεν καιει τιποτα! απο κει και πανω τα αναματα του καυστηρα αυξανονται στην μοναδα του χρονου.
Οσον αφορα τους μηχανολογους στην περιοχη μου, τυγχανει να ειναι και εμποροι και σε ολες τις δουλειες τους υπολογιζουν με τους μεγαλυτερους συντελεστες για να ειναι σιγουροι οτι τα σπιτια θε ζεσταθουν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #132953 από SakiSystem
Νίκο δεν ξέρω σε ποιόν αναφέρεσαι του Κ Σαμαρά, μπορείς να κάνεις όμως μια επαφή μαζί του, πέρα από τα μηχανήματα να ακούσεις και την δική του άποψη σαν πιο ειδικό.
Εγώ έχω λέβητα βιομάζας προς το παρόν καίω μόνο πέλλετ, η χρονιά τελειώνει και είμαι στα 1300€ 4.5 τόνοι περίπου, ένα διαμέρισμα 70 τ.μ. με πλάκα αμόνωτο που μπάζει από παντού, και το δεύτερο 90 τ.μ. σε κάπως καλύτερη κατάσταση, την ημέρα 14 ώρες το 70 άρι είναι κολλημένο στους 23.6 C° και το βράδυ 22 C° και το 90 άρι 8 ώρες την ημέρα 23C° και το βράδυ 22 C°.
Αν είχα ένα σούπερ μηχάνημα πέλλετ πόσο πιο λίγο θα έκαιγα ;
Πιστεύω πράγματι πως θα έκαιγα λιγότερο.
Το σούπερ μηχάνημα όμως δεν έχω την δυνατότητα να το πάρω, έπειτα ο πανικός με το πετρέλαιο και η ανοδική τάση της τιμής του πέλλετ με οδήγησε σε λέβητα βιομάζας και ξύλου, τυφλώθηκα τόσο που δεν είδα τότε καθόλου το θέμα της θερμομόνωσης.

Σε πετρέλαιο με τέτοια ζέστη στο σπίτι θα ήθελα περίπου τα διπλάσια. Τα νούμερα όμως τα δικά μου δεν μπορούν να είναι κριτήριο για να σε κατευθύνουν.

Σίγουρα το πιο φτηνό καύσιμο είναι το ξύλο.
Η ποιότητα του μηχανήματος και γενικά του σωστού συστήματος έχουν έναν κοινό παρονομαστή την απόδοση με συνέπεια την οικονομία. Και δυστυχώς εξαρτώνται άμεσα από τα διαθέσιμα "μπικικίνια".

Γηράσκω δ' αεί πολλά διδασκόμενος.
Σόλων ο Αθηναίος

www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=40367&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #132961 από nikos40
Αν ειχα μονο το ισογειο μπορει μα μην εκανα καμια κινηση.
Φετος αναψα μεσα οκτωβριου, 2/2/14 εβαλα 800 λιτρα και τιγκαρε η δεξαμενη με 160 ωρες ο δικος μου ωρομετρητης και 60 των πανω!!!
Σε κανονικες συνθηκες οι ωρες του πανω οροφου ηταν 30%-40% πανω απο τις δικες μου με θερμοκρασιες πανω 18-19 βαθμους.
Το προβλημα ειναι οτι οι απο πανω (γονεις) εκαναν επανασταση φετος και δεν αναβουν σχεδον καθολου μονο στα καλα κρυα, και λενε οτι θα αναψουν μονο αν βαλουμε φθηνο καυσιμο και εχουν τα ξυλα στο πισω μερος του εγκεφαλου τους...
Το θεμα μου λοιπον ειναι οτι μου την σπαει που δεν αναβουν και την βγαζουν με τζακι και ηλεκτρικα σωματα στα υπνοδωματια και το πακετο με τα ξυλα θα το φαω εγω!!!
Το ιδανικο λοιπον θα ηταν για μενα το πελλετ αλλα αν το οικονομικο αποτελεσμα δεν ειναι το αναμενομενο παλι δεν θα αναβουν και θα φαω και την γκρινια του αιωνα!!!
Αυτα τραβαω δυο χρονια και στο καπακι φετος βαζει ο γαμπρος μου εναν steco σε μια μονοκατοικια σκασανε απο την ζεστη, με αποτελεσμα να αρχισει ο γνωστος πολεμος: ειδες ο γαμπρος σου εκανε την καλυτερη κινηση, εσυ μας το παιζεις εξυπνος αλλα τελικα...κλπ.
Βεβαια το οτι καθε δυο ωρες πανε για ξυλα και καθε πρωι πεταει σταχτες δεν το κανει θεμα κανεις...
Παρεπιπτοντως στο τσακ τον προλαβα πριν παραγγειλει ενα πραμα με μια πορτα και ενα θεμομετρο που ουτε για να ζεστανεις νερο και να μαδας κοτες δεν εκανε, φανταστειτε ο steco ειναι χιλιες φορες καλυτερος!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #132962 από SakiSystem
Το ξύλο έχει τα δικά του βάσανα και αλλιώς το πέλλετ, οπότε για να τα έχεις πρόχειρα όλα και να καις ότι θέλεις επιλέγεις λέβητα βιομάζας με όλα τα απαραίτητα όμως και για το ξύλο για να μην πηγαίνεις κάθε δυο ώρες για γέμισμα. Και εγώ έχω τις μαμάδες γιαυτό και οι μεγάλες θερμοκρασίες στα σπίτια όλη μέρα. Με πετρέλαιο τα τελευταία χρόνια ούτε για δοκιμή τόσες ώρες και σε τέτοιες θερμοκρασίες. Ο τελευταίος χειμώνας με πετρέλαιο που ήταν και ήπιος στοίχισε 2.800€

Γηράσκω δ' αεί πολλά διδασκόμενος.
Σόλων ο Αθηναίος

www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=40367&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #132966 από nikos40
Η <<μοδα>> παντως στην περιοχη μου ειναι ξυλολεβητες 40000-50000kcal σε μονοκατοικιες , και 50000-70000 σε διπλοκατοικιες, και ολοι τα δουλευουν 55-60 βαθμους χωρις δοχειο εννοειται, οι υπολοιποι καινε πυρηνοξυλο με διαφορους λεβητες βιομαζας κυριως χαμηλου κοστους, και λιγοτεροι καινε πελλετ.
Ενας γειτονας εβαλε mavil 60kcal ξυλο για δυο κατοικιες απο 120τμ με 19 σωματα ακαν αν θυμαμαι καλα, και στις καλες μερες με 12-16 βαθμους εξω εκαιγε ενα καροτσι ξυλα και το ανεμηστηρακι ηταν συνεχεια σβηστο, αλλα ειχε πολλα καταλοιπα δεν τον ενδιαφερει λεει και ειναι και της δουλειας!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.076 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ