Pelletech 15-50 by Κώστας Β.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #72468 από panagos7
Απαντήθηκε από panagos7 στο θέμα Pelletech 15-50 by Κώστας Β.
Kωστα καλως ηρθες στο club των 15-50!Εγω απο καταναλωση ειμαι στα 3,5 τσουβαλια bioenergy point στις 23 ωρες, αμονωτο σπιτι 180τμ!Oσο για την τριοδη εγω εβαλα χωρις ρευμα 35-61 μετα απο τον κυκλοφορητη οπως ελεγε το σχεδιο.Ειχα ενα θεμα με τον κοχλια βεβαια αλλα αντιμετωπιστηκε σε συνεργασια με τον αντιπροσωπο.Καλες ζεστες και καλες καυσεις!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Κώστας Β.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #72708 από agge72
Απαντήθηκε από agge72 στο θέμα Pelletech 15-50 by Κώστας Β.
Κωστα β θελω και εγω να σε ρωτησω για ολο το κωστος του λεβητοστασιο και για πιο λογο βαλατε τανκ αφου νομιζω οτι ο λεβητας ειναι μονο πελλετ? Γιατι συγουρα το δοχειο θα εχει ανεβαση κατα πολυ το κοστος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #74860 από Κώστας Β.
Απαντήθηκε από Κώστας Β. στο θέμα Pelletech 15-50 by Κώστας Β.
Λοιπόν έχουμε και λέμε:
Η κατανάλωση κυμαίνεται προς το παρόν από 2 έως 3 σακιά το εικοσιτετράωρο ανάλογα με το κρύο που κάνει. Οι ώρες λειτουργίας του κυκλοφορητή είναι περίπου 4-6 ώρες το 24ώρο όπως μου δείχνει το ρολόι από τον πίνακα της αυτονομίας. (Ο Θερμοστάτης είναι μόνιμα στο 20,5 και ελέγχει τον κυκλοφορητή). Δυστυχώς δεν ξέρω πόσες ώρες λειτουργεί ο καυστήρας δεν υπάρχει ρολόι να το μετράει. Καίω Biotherm προς το παρόν και υπάρχει και Golden nuggets που δεν έχω δοκιμάσει ακόμη. Από θέμα στάχτης στη βδομάδα περίπου αδειάζω το φαράσι.

Panagos7
σε έχω διαβάσει και έχω δει για το πρόβλημα του κοχλία που αναφέρεται όλοι σας. Προς το παρόν δεν έχω θέμα. Όσο για την τρίοδη δεν κατάλαβα τι εννοείς 35-61; Επίσης αν έχεις δοκιμάσει διάφορες ρυθμίσεις στο λέβητα και έχεις κάποιες διαπιστώσεις είναι καλοδεχούμενες. Εγώ έχω κοχλία στο 2,5 αέρα 34% και νερά 68 μάξιμουμ. Νομίζω η αναμονή του είναι στα 19 δευτερόλεπτα δεν είμαι σίγουρος.

Το κόστος αν είναι ανακοινώσιμο, ας μου πει ο υπεύθυνος του φόρουμ, και θα σας το πω αν και εκρεμεί το θέμα τις τρίοδης.

agge72 με αφορμή την ερώτηση σου για το Tunk και επειδή και εγώ προβληματίστηκα, κάθισα και μέτρησα και διαπίστωσα τα παρακάτω:
Σε έναν τυπικό κύκλο (ας τον ονομάσω έτσι) ανοίγει ο θερμοστάτης και για 20 λεπτά περίπου το δοχείο αδρανείας στέλνει ζεστά νερά στα σώματα πάνω στο σπίτι. Μετά παίρνει μπροστά ο καυστήρας και αρχίζει να αναπληρώνει τη χαμένη θερμοκρασία στα νερά του δοχείου αδρανείας Παράλληλα συνεχίζεται η ροή των ζεστών νερών στα σώματα των καλοριφέρ. Συνήθως το σπίτι πιάνει θερμοκρασία σε 70 λεπτά από το άνοιγμα του θερμοστάτη. Τότε σβήνει οπότε κλείνει και ο κυκλοφορητής. Από τη στιγμή αυτή λοιπόν και μέχρι να πιάσουν θερμοκρασία τα νερά στο δοχείο αδρανείας ο καυστήρας καίει για 35 με 40 λεπτά περίπου και μετά μπαίνει σε κατάσταση αναμονής. (Κλείνει ο κύκλος). Με λίγα λόγια στην αρχή για 20 λεπτά λαμβάνω ζεστά νερά δίχως να λειτουργεί ο λέβητας και στο τέλος ο λέβητας λειτουργεί 40 περίπου λεπτά για να αναπληρώσει ότι χάθηκε στο δοχείο αδρανείας δίχως να έρχονται ζεστά νερά στα καλοριφέρ. Υπάρχει διαφορά 15- 20 λεπτών περίπου που τι χάνω. Και ρωτάω αν δεν είχα δοχείο αδρανείας θα έκαιγα αυτά τα 15-20 λεπτά επιπλέον που καίω τώρα για την αναπλήρωση τις χαμένης ενέργειας του δοχείου αδρανείας; Αν μου απαντηθεί αυτό το ερώτημα, θα ξέρω αν το δοχείο αδρανείας αξίζει να τοποθετηθεί ή όχι, ακόμη και όταν δεν υπάρχει δεύτερη πηγή θέρμανσης και ας είναι ο λέβητας μόνο πελετ.
Ίσως το ιδανικό θα ήταν τη στιγμή που ο θερμοστάτης κλείνει στο σπίτι να πιάνουν και τα νερά στο δοχείο αδρανείας την επιθυμητή θερμοκρασία και να σταματάει η λειτουργία του καυστήρα. Δεν ξέρω.
Σας κούρασα αλλά ήθελα να εκφράσω τον προβληματισμό μου. Έχω δει να γίνεται πολύς λόγος για το δοχείο και κατά πόσο αυτό αυξάνει την ισχύ ή όχι ενός λέβητα και για το αν συμβάλει ή όχι στην οικονομία καυσίμου.
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Κώστας Β..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #74929 από agge72
Απαντήθηκε από agge72 στο θέμα Pelletech 15-50 by Κώστας Β.
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ Μπωρο και ξαναγραφω ευχαριστω παιδια που με αφηνεται..
Ωμος παλι αυτα που θα πω θα ενωχλησουν πολους..
1.Φιλε κωστα με το αδρανειας ποτε δεν μεγαλωνη η ισχη ενως συστηματος (πελλετ-ξυλου-πετρελαιου)και ουτε με αυτη την λογικη θα μας κανει και οικονομια.
2.Πολλες φορες κατηγορηθηκα (επειδη ειμαι μονο 5 μερες στο φορουμ)οτι ειμαι λεφτας και μονο τα ακριβα συστηματα υποστηριζω.
3.Αν σε αφησουν να πεις ποσο σου βγηκε θα συνεχισω....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #74934 από Sp4wN
Απαντήθηκε από Sp4wN στο θέμα Pelletech 15-50 by Κώστας Β.
Μακάρι Άγγελε να είχαν όλοι χρήματα να παίρνουν ακριβά και πιό αξιόπιστα μηχανήματα . Δέ νομίζω πως κανείς σου έκανε παρατήρηση για τις προτιμήσεις σου ,αλλά για τον τρόπο που τις εκφράζεις.
Προσπάθησε λίγο και είμαι σίγουρος δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Αλήθεια για τον Pelletech 15-50 τί γνώμη έχεις ? Προσωπικά τον θεωρώ φοβερό μηχάνημα και αξίζει τα χρήματα ,τον είδα στη ΔΕΘ 4200 ευρώ μου τον άφηνε και θα ήθελα να τον είχα πάρει ,αλλά δυστυχώς το Budget μου ήταν περιορισμένο.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Sp4wN.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #74937 από agge72
Απαντήθηκε από agge72 στο θέμα Pelletech 15-50 by Κώστας Β.
Το κατα ποσο ειναι καλος θα φανη στην διαρκια του χρωνου.
Θα εχουμε τα θετικα η αρνιτικα σε 2-3 χρωνια.
Αν μας απαντηση ο φιλος ποσο του βγηκε θα δουμε αν τελικα ειναι ενας οικονομικος λεβητας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.086 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ