Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos

Περισσότερα
8 Χρόνια 3 Μήνες πριν #150310 από fritakos
Απαντήθηκε από fritakos στο θέμα Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos
Οσο πιο πολύ πυρήνα τοσο πιο πολύ αέρα θέλει.
Νομιζω δεν πειράζει η ελλειψη του σειριακού αριθμού.

Οσο για τους στροβιλιστές στα δυο κάτω τουμπα εμένα έχει αλλά πρέπει να τους στραβώσεις λίγο για να μπαίνουν. Νομίζω οτι κα εσύ μπορείς να βάλεις. Αγορασε δύο και βάλε, ίσως ρἰξει λιγο τη θερμοκρασία καυσαεριων.
Πίσσα το πυρηνόξυλο δεν μου κάνει. Πισσα μου κάνει το πέλετ σκέτο οταν μένει πολλές ώρες στην συντήρηση γιατἰ καπνίζει πολύ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 2 Μήνες πριν #151562 από Kyriakos
Απαντήθηκε από Kyriakos στο θέμα Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos
Καλησπέρα και καλή χρονιά!!

Συνεχίζουμε τις ερωτήσεις σχετικά με το λεβητοστάσιο!!! Όποιος γνωρίζει ας απαντήσει στην παρακάτω απορία....
Στην διαστασιολογηση ενός συστήματος θέρμανσης με δοχείο αδράνειας λέβητα βιομάζας και συλλέκτες κενού για την επιλογή του δοχείου αδράνειας σύμφωνα με την εμπειρία σας αλλά και την επιστήμη για την επιλογή του δοχείου αδράνειας ρόλο παίζει η ισχύ του λέβητα ή ο χώρος που θα θερμάνει??? Και αν παιζει ρόλο η ισχύ του λέβητα υπάρχει κάποιος τύπος που να υπολογίζει και τι χωριτηκότητας δοχείο θα χρειαστεί???

ευχαριστώ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 2 Μήνες πριν #151585 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos
Λογικά Κυριάκο ισχύει η ισχύς του λέβητα και όχι η συνολική ισχύς των σωμάτων.
Άν έχεις 25 kw στα σώματα που αυτά υπολογίστηκαν σωστά με αναλυτική μέθοδο μελέτη τότε η προσύξηση που θα κάνεις θα είναι της τάξεως του 35-40 % επειδή υπάρχουν απώλειες.
Ακόμη και ένα καλά μονωμένο λεβητοστάσιο με σύντομές διαδρομές προς τα σώματα πρέπει να υποστεί μια μικρή προσαύξηση του 20% επιπλέον στην ισχύ του λέβητα.
Δηλ.25 x 35%=33,75 h 40 kw.
Tί σημαίνει τώρα αυτό.
Ότι όταν η διαφορά θερμοκρασίας αγγίξει τους 22 c στην οποία σχεδιάστηκε η μελέτη , τότε σε μία ώρα θα σου δώσει ισχύ ο λέβητας 33,75 Kw. Και άν τα σώματα δεν υπερδιαστασσολογήθηκαν τότε πρέπι η θερμοκρσία νερού να εισέρχεται στα σώματα με 85c. Ενοείται ότι όταν η διαφορά θερμοκρασίας μικραίνει ελαττώνεται και η θερμοκρασία του νερού που παράγει ο λέβητας άρα και η θερμότητα των 33,75 kw.
Το δοχείο λοιπόν πρέπει να έχει χωρητικότητα για κάθε kw ισχύς του λέβητα 25-50 kw ανάλογα και τον όγκο των νερών της εγκα/σης , την κατασκευή του κτηρίου , γεωγραφικό πλάτος περιοχής , υψόμετρο, προσσανατολισμός κ.α.
Έτσι έχουμε. 33,75x37,5litra=1265 litra.
Tώρα το δοχείο αυτό. Qad=1265x80x1=118 kw θα αποκτήσει Ενθαλπία περίπου 95 Kw και θα αφαιρεθεί απο τη συνολική θερμότητα του χώρου στο 24 ωρο.
Άν το σπίτι σου απαιτεί κατά μέσο όρο των 180 ημερών 20 kw /h x 6 ώρες συνεχόμενης λειτουργίας =120 kwκαθημερινά σαν μ. όρος όλων των ημερών.
τ¨ωρα το δοχείο θέλει για να φορτισθεί στους 80c . και τα 1265 περίπου 100000 kcal/h ή που είναι ίση με 10 κιλά πετρέλαιο , ή 30 κιλά ξύλα ή 20 κιλά πυρήνα.
Έτσι λοιπόν άν αυτό φορτισθεί 1,3 φορές την ημέρα θα σου φτάσει για ένα 24 ωρο.
Όταν έχει πυρηνοκαυστήρα τότε αυτός πρέπει να λειτουργεί συνέχειςα και η παραπανέίσα ενέργεια να φωρτίζει το δοχείο.
Γι αυτό τα συστήματα αυτά πρέπει να επιλλέγονται σε πιο κρύα μέρη απο την Ελλάδα που τα κρύα είναι συνέχεια και οι θερμοκρασίακές μεταβολλές είναι μικρλοτερες.
Να φανταστείς τώρα με τους Νοτιάδες άν έχεις δοχείο καταναλώνεις περισσότερο στην Ελλάδα γιατί το κτήριο απαιτεί πολύ μικρη ποσότητα θερμότητας και παίζει τον ρόλο που έχει το δοχείο αδράνειας ιδιαίτερα σε καλά μονομένα σπίτια.
κατ΄λαβες ότι τα συστήματα αυτά δεν εξηπηρετούν σωστά και οικονομικά όλες της ημέρες τα σπίτια μας.
Ταιριάζουν σε ψυχρότερα κλίματα.
Εμείς στην Ελλάδα χρειαζόμαστε κλά μονωμένα κτήρια και απλά συμβατικά συστήματα με ον οφ λειτουργία εκτός κάποιων μεμονωμένων περιπτώσεων.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 1 Μήνας πριν #152319 από Kyriakos
Απαντήθηκε από Kyriakos στο θέμα Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos
Etsa67 Ευχαριστώ για την απάντηση σου, πολύ τεκμηριωμένη αλλά είναι εκτός του γνωστικού μου πεδίου επί του θέματος!!!! Η οικοδομή μου είναι καινούργια κατοικούμε μέσα από το 2012!!! Σε χωριό της Καβάλας σχεδόν πεδινό με πολύ ήπιες καιρικές συνθήκες!!! Το λεβητοστάσιο αποτελείται από BIOPLEX THERMOSTAHL μονού κοχλία 40kw με δοχείο αδράνειας 800 interplast με 2 εναλλάκτες και συνδεδεμένο με διαφορικό θερμοστάτη γιατί έχω και συλλέκτες κενού 40 λυχνίες, η μελέτη είχε γίνει για 80 λυχνίες αλλά έγινε λέει λάθος στην οικονομική προσφορά και τελικά έβαλα τις 40 και ευελπιστώ όταν το επιτρέψουν τα οικονομικά να συμπληρώσω και τις υπόλοιπες γιατί η βάση υπάρχει στην στεγή. Στο δια ταύτα με τις παρούσες συνθήκες και με τα υλικά που έχω καίω πέλλετ πάνω απο 5 τόνους την σεζόν. Η ρύθμιση στο διαφορικό δεν επιτρέπει θερμοκρασία στο buffer πάνω απο 70 βαθμούς και όταν δουλεύουν οι κυκλοφορητές ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία πέφτει στους 48-52 και μόλις πιάσει θερμοκρασία το σπίτι δουλεύει για να αναπληρώσει μέχρι τους 70 και μετά σε συντήρηση (δεν έχω αυτόματη έναυση)!!! Μέχρι εδώ νομίζω είμαστε καλά με μόνη έλλειψη μια τρίοδη στην επιστροφή ώστε ο λέβητας να ζεσταίνει πρώτα τα νερά(by pass μου είπανε λέγεται και ο θερμουδραυλικός μου το γνωρίζει αλλά δεν το έβαλε!!) και μετά να στέλνει στο buffer για να ελαχιστοποιηθούν οι υγροποιήσεις στο εσωτερικό του λέβητα. Η απορία είναι σχετικά με τον διαφορικό που τον λέβητα αν δεν κάνω λάθος τον έχει δευτερεύουσα πηγή οπότε στο buffer έχουμε π.χ 65 βαθμούς και οι συλλέκτες πιάσουν 50-55 μια ηλιόλουστη χειμωνιάτικη μέρα τότε τί γίνεται??? γνωρίζει κανείς?? Ηλίθια ερώτηση αλλά παίζει αν δεν έχει γίνει κάποια ρύθμιση να μου κρυώνουν την αποθηκευμένη θερμότητα οι συλλέκτες ή αν πέσει η θερμοκρασία στο δοχείο να μην αφήνει η ροή των συλλεκτών τον λέβητα να ανεβάσει την θερμοκρασία και να καίει άσκοπα??? Άσχετος γαρ αλλά με διάθεση να μάθω έστω τα βασικά!!!

Σας ευχαριστώ πάντα για το χρόνο σας!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.097 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ