Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #124106 από fritakos
Απαντήθηκε από fritakos στο θέμα Re:Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos
Καλησπέρα Νίκο και χρόνια πολλά!
Η επιστροφή καπνού είναι θέμα έλκυσμου και ρυθμίσεων.
1 το μηχανικό ταμπερ σε τι θέση το έχεις ;
2 στη συντήρηση δεν πρέπει το επίπεδο του καυσίμου να πέφτει κάτω απο το επίπεδο της εστίας. Όταν αρχίζει να καίει μέσα στον κοχλια τότε έχεις επιστροφή καπνού και δημιουργία επικαθησεων στον κοχλια και πιθανώς και αλλά προβλήματα
3 ο πολύ καπνός στην καμινάδα στην συντήρηση εχει να κανει και με το είδος του πελλετ. Φλόγα στην συντήρηση δεν μπορείς να κρατήσεις όπως ο Σάκης γιατι το βαντιλατερ εχει εσωτερικό κλαπετο άρα κόβει τον αέρα. Αυτό που εγώ κάνω είναι στην συντήρηση αναμονή 10' και τάισμα 12" με τον αέρα στο 45%. Αυτό δίνει αρκετό αέρα να ανάψει φλόγα να καθαρίσει ο θάλαμος και να κάψει 2-3 λεπτά μετα, αφού σβήσει η φλόγα διατηρεί έντονη θρακα και δεν καπνίζει τόσο. Η περίσσια ενέργεια πηγαίνει στο αδράνειας έτσι δεν χάνεται τίποτα. Αυτές οι ρυθμίσεις με το alpha pellet.
Με το creta που εχει πυρηνοξηλο εκεί η αναμονή ηταν 15' και τάισμα 12" μα τον αέρα στο 48% 'με το creta έχω πολύ λιγότερο καπνο στην συντήρηση απο οτι με το alpha αλλά λίγο παραπάνω καπνο κατα την καύση και ΠΟΛΥ παραπάνω στάχτη και καθόλου πίσσα. Με το alpha στην συντήρηση σε κάποια σημεία στο θολό κανει μια γιαλαδα αλλά είναι πολύ λεπτή η φλούδα.

Γενικά αν έχεις καλό έλκυσμο και δεν πέφτει η στάθμη του καυσίμου δεν θα έχεις πρόβλημα

Αν θες πες μας ποιον πίνακα έχεις ( αναλογικό / ψηφιακό), μόνο ή διπλό κοχλια, τι πελλετ καις, και τι καταναλωσεις έχεις;
Last edit: 10 Χρόνια 4 Μήνες πριν by fritakos.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #124107 από fritakos
Απαντήθηκε από fritakos στο θέμα Re:Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos
Όσο για την επάρκεια νομίζω είναι υπέρ αρκετός !!!
Εγώ έχω το 40.000 με 30.000 θερμίδες στα σώματα και 180lit ΖΝΧ και 500lit δοχείο αδράνειας.
Ακόμα και ΟΤΑ τραβάνε και οι τρεις αυτονομίες είναι υπέρ αρκετός.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #124108 από vag1234
Απαντήθηκε από vag1234 στο θέμα Re:Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos

Νίκος Τρίπολη έγραψε: Όχι, δεν έχω αλλάξει καπέλο, έχω το κλασσικό στρογγυλό.Θα ήθελα επίσης τη γνώμη σου ως προς την επάρκεια του λέβητά μου, γιατί οι γνώμες διίστανται.Σύμφωνα με τη μηχανολογική μελέτη χρειαζομαι σώματα για 35000 θερμίδες και έχω μπόιλερ 150 λίτρων. Ο λέβητάς μου είναι 50000 θερμίδων και το σπίτι που πρέπει να ζεστάνει περίπου 190 τ.μ. με πολλή καλή μόνωση και διπλά τζάμια.

vag1234 έγραψε:

Νίκος Τρίπολη έγραψε: Γειά σας Σάκη και Γεράσιμε
Χρόνια πολλά και σας εύχομαι να έχετε καλή και απροβλημάτιστη λειτουργία στους λέβητές σας.
Έχω και εγώ ένα χρόνο περίπου εγκαταστήσει τον Bioplex HL50 και αντιμετωπίζω αρκετά προβλήματα, δύο εκ των οποίων είναι τα εξής: Το πρώτο ότι αρκετές φορές και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες στη φάση συντήρησης, μου γυρίζει τον καπνό στο λεβητοστάσιο και τον βγάζει από το πλαϊνό άνοιγμα του φυσητήρα,με αποτέλεσμα να γεμίζει καπνό το υπόγειο και σιγά σιγά η μυρωδιά να ανεβαίνει και στο σπίτι.Η καμινάδα μου είναι δέκα μέτρα και ο ελκυσμός της είναι καλός.Το δεύτερο είναι ότι στη φάση συντήρησης πάλι γιά μια με δύο ώρες και μέχρι να ξανανάψει ο λέβητας η καμινάδα βγάζει αρκετό καπνό.Στη διάρκεια της καύσης δεν έχω καθόλου καπνό. Θα σας παρακαλούσα να μου γράψετε αν αντιμετωπίσατε παρόμοια προβλήματα και τον τρόπο αντιμετώπισής τους.

Δοκιμάσαμε να αλλάξεις καπελο στην Καμινάδα με καποιο καλύτερο αντιανεμικου τύπου ;


Νομιζω οτι ο 50αρης που εχεις ειναι εντάξει γιατί η thermostahl γενικά έχει Υπερδιαστασιολογιμενους στην περιγραφή λεβητες τον σαραντάρη τον δίνει για 25000 θερμίδες απώλειες ..

Βαλε ενα καλο αντιανεμικο καπέλο.. Στον δικό μου αντίστοιχα είχα παρατηρήσει οτι όταν φυσούσε πολύ τα κάρβουνα πυρώναν .. Άλλαξα το καπέλο και το προβλημα λύθηκε ..

Ομορφάντρα μου ΔΕΝ πειράζει, που πήρες τόσο ακριβό μηχάνημα, τώρα παρακάλα μην ακριβύνει και αλλό το καυσιμό σου!!!
Θέλουμε φθηνό Ελληνικό & ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ PELLET!!!!!!!!!...[IMG][/IMG][IMG]...[/IMG]
...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #124120 από SakiSystem
Απαντήθηκε από SakiSystem στο θέμα Re:Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos
Καλησπέρα και σε σένα Γεράσιμε
Λοιπόν Νίκο δεν υπάρχει περίπτωση ο συγκεκριμένος λέβητας να είναι μικρός και μάλιστα για 190 τ.μ. και με καλή μόνωση όπως λες, μπορεί να το κάνει φούρνο. Όλα έχουν τον ρόλο τους ακόμη και το καπέλο που αναφέρει ο "vag1234" το οποίο το έχω από την αρχή αντιανεμικό οπότε δεν ξέρω διαφορές.
Πάντως κι εγώ όταν έσβηνα την φλόγα σε συντήρηση είχα αρκετό καπνό στο θάλαμο και στην καμινάδα, ενώ με φλόγα δεν υπάρχει καπνός ποτέ. Η διαφορά μας είναι το κλαπέτο του φυσητήρα το οποίο σε μένα δεν υπάρχει.
Αυτά που αναφέρει ο Γεράσιμος, και αυτά κρίσιμα, πιστεύω όμως απ την στιγμή που κλείνει το κλαπέτο στον αέρα δύσκολα θα συντηρήσεις φλόγα απλά θα απαλείφεις λίγο το φαινόμενο παίζοντας με τους χρόνους τροφοδοσίας με την προϋπόθεση ότι ο ελκυσμός είναι σίγουρα καλός.

Γηράσκω δ' αεί πολλά διδασκόμενος.
Σόλων ο Αθηναίος

www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=40367&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #124198 από Νίκος Τρίπολη
Απαντήθηκε από Νίκος Τρίπολη στο θέμα Re:Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos
Καλησπέρα και στους τρεις
Απαντώ στα ερωτήματά σας και σας ευχαριστώ και πάλι που ασχολείστε με το πρόβλημά μου. 1, Το μηχανικό τάμπερ το έχω μια θέση πριν από τελείως ανοιχτό, όπως το έχετε και εσείς,2. χθες το βράδυ το επίπεδο του καυσίμου στη συντήρηση ήταν περίπου 1 εκατοστό πάνω από το επίπεδο της εστίας και ο καπνός έβγαινε "ντουμάνι" από το πλαϊνό άνοιγμα του βεντιλατέρ,3. έχω τον αναλογικό πίνακα,όπως ο Σάκης και καίω πέλλετ από μια τοπική βιοτεχνία εδώ στην Τρίπολη, όπου με το ίδιο υλικό γνωστοί μου εδώ και με το ίδιο μηχάνημα δεν έχουν πρόβλημα.Ο κοχλίας μου είναι μονός και οι καταναλώσεις μου με το θερμοστάτη την ημέρα στους 20 βαθμούς και τη νύχτα στους 17 (τη νύχτα δεν ανάβει καθόλου)είναι:
19,20,21/12/13 άναψε 4 φορές την ημέρα ξεκινώντας με 18 β. και με εξωτ. θερμοκρασίες από -3 έως 8 β. έκαψε 3,5 σακιά. 24,25,26/12/13 άναψε 3 φορές ξεκινώντας από 18,6 και με εξ. θερμ.από 3έως9β. έκαψε 2,5 σακιά.27-12-13 με εξ. θερμ. 6έως 9β. άναψε 2 φορές και έκαψε 1,5 σακιά. Αυτές οι καταναλώσεις με ρύθμιση κατά τη λειτουργία 19 δεύτερα τάισμα και 19 αναμονή. Τη ρύθμιση αυτή την έκανε τεχνικός που ήλθε από την Πάτρα(και πληρώθηκε αδρά),από όπου και αγόρασα το λέβητα. Μου μέτρησε τον ελκυσμό και τον βρήκε πολύ καλό. Όταν η εξωτ.θερμοκρασία είναι κοντά στο μηδέν ή μείον ο λέβητας λειτουργεί πάνω από μιάμιση ώρα και δεν πιάνει τους 75 β. Σβήνει επειδή πιάνει τη θερμοκρασία του θερμοστάτη στο σπίτι.Είναι φυσιολογικό αυτό; Μάλλον θα πρέπει να δοκιμάσω πέλλετ άλλης εταιρείας, γιατί τωρα έχει αρχίσει και γεμίζει πίσσες.
Έγραψα πολλά συγγνώμη, αλλά επειδή έχουμε δαπανήσει ένα σωρό χρήματα, είναι νομίζω θεμιτό να θέλουμε τα μηχανήματά μας να λειτουργούν σωστά.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #124205 από SakiSystem
Απαντήθηκε από SakiSystem στο θέμα Re:Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos
Νίκο σου έγραψα τις δικές μου καταναλώσεις, το ένα διαμέρισμα είναι 70 τ.μ. παλιό δεκαετίας 60΄ με ταράτσα τελείως αμόνωτο με τον θερμοστάτη την ημέρα για 14 ώρες στους 23.6 C° και τις 10 στους 21.6 C° και στο άλλο για 8 ώρες στους 22.6C° και τις 16 στους 21.6 C°, με εξωτερικές 0 - 10 C° είμαι στα 3.5 τσουβαλάκια.
Την σύγκριση την αφήνω σε σένα.
Για να σου γυρνάει καπνός πίσω μάλλον δεν τραβά καλά η καμινάδα, όταν δοκίμαζα σε συντήρηση χωρίς φλόγα ο θάλαμος γέμιζε καπνό αλλά ποτέ δεν έβγαινε μέσα στο λεβητοστάσειο.
Εάν δεν πάρει κανονικά και είναι πολύ ώρα σε συντήρηση, πάντα με φλόγα, η εστία παραμένει γεμάτη μέχρι την δεύτερη σειρά από τις τρύπες αυτό βέβαια το ρύθμιζα ανάλογα το καύσιμο, σπάνια μένει πολύ χαμηλά το υλικό όταν είναι σε συντήρηση, η διαφορά μας όμως είναι ότι εγώ έχω φλόγα.
Κάτι και με τους χρόνους σου δεν μου ταιριάζει αλλά καλύτερα να σου τα πει ο Γεράσιμος μιας και αυτός έχει κλαπέτο στον αέρα.

Υ.Γ Με συνεχή κατανάλωση πέρσι που δοκίμασα με 5C°, τα νερά σε μισή ώρα έφτασαν τους 80C° με ανοδικές ακόμη τάσεις.

Γηράσκω δ' αεί πολλά διδασκόμενος.
Σόλων ο Αθηναίος

www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=40367&Itemid=384
Last edit: 10 Χρόνια 4 Μήνες πριν by SakiSystem.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.109 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ