Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #124231 από fritakos
Απαντήθηκε από fritakos στο θέμα Re:Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos
Νίκο στην συντήρηση τι ρυθμίσεις έχεις;
Όταν βγάζει καπνο απο το πλάι δοκίμασε να πιάσεις την έξοδο του σωλήνα του κοχλια όπως βγαίνει απο τον καυστήρα και παει προς το σιλο. Καεί; Δεν πρέπει να εχει πάνω απο 40-45 βαθμούς εκεί. Αν καίει σημάνει οτι το πελλετ καίγεται χαμηλά μάσα στον κοχλια γι αυτό και καπνίζει.
Επίσης δες όταν καπνίζει αν σκαλισεις λίγο την εστια προς τον κοχλια βλέπεις ακαυτο πελλετ η είναι όλο καρβουνιασμενο;
Δοκίμασε και μα το ταμπερ όλο ανοικτό . Εγώ το είχα μια θέση πριν το ανοικτό και όταν δοκίμασα να το κλείσω μια θέση άρχισε να καπνίζει απο το σιλο το άνοιξα τελείως για να τραβήξει το καπνο και μετα διαπίστωσα οτι καίει καλύτερα εκεί.
Ακόμα το καπνοσυλεκτη απο πίσω τα δυο παξιμάδια τα έχεις ανοίξει ποτέ ; Μια με δυο φορές τη σαιζόν θέλει καθάρισμα ειδικά αν καις πελλετ με πολύ στάχτη. Μαζεύει στάχτη εκεί.
Οι καταναλωσεις που γράφεις είναι ανά ημέρα ή συνολικά το τριήμερο που αναφέρεις;
Το οτι δεν προλαβαίνει να πιάσει 75 βαθμούς στα νερά δεν πειράζει. Το σπιτι παίρνει τις θερμίδες που χρειάζεται με χαμηλότερη θερμοκρασια νερών και σβήνει.
Last edit: 10 Χρόνια 4 Μήνες πριν by fritakos.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #124360 από Νίκος Τρίπολη
Απαντήθηκε από Νίκος Τρίπολη στο θέμα Re:Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos
Σάκη βλέποντας τις δικές σας καταναλώσεις προβληματίστηκα για την επάρκεια του λέβητά μου. Θα βάλω το θερμοστάτη χώρου από τη δευτέρα στους 21,5 β. για να δω τι θα γίνει με την κατανάλωση.Το μόνο ότι δεν θα ανοίγει τη νύχτα γιατί η ζέστη μας ενοχλεί στον ύπνο. Θα παραγγείλω και αντιανεμικό καπέλο. Και σε μένα κάτι δεν μου ταιριάζει, γιατί σχεδόν όλοι όσοι έχουν τον bioplex έχουν ρύθμιση στη λειτουργία περίπου ένα προς τρία, ενώ πρέπει να είμαι ο μόνος με ένα προς ένα.
Γεράσιμε στη συντήρηση έχω 10 δευτερόλεπτα κάθε ώρα, αλλά θα δοκιμάσω τις δικές σας που είναι κοντά. Όταν βγάζει καπνό από το πλάι η έξοδος του κοχλία είναι απλά ζεστή.Αν σκαλίσω την εστία έχει και άκαυτο υλικό και τον καπνοσυλλέκτη τον καθάρισα πριν δύο εβδομάδες. Τον καθαρίζω περίπου μια φορά το δίμηνο. Οι καταναλώσεις είναι ανά ημέρα. Όταν ο λέβητας ανάβει μετά τη συντήρηση για 4 λεπτά περίπου βγάζει ντουμάνι λευκού καπνού και μετά μέχρι να σβήσει δεν έχει ίχνος καπνού. Γεράσιμε συμβαίνει με σένα το ίδιο;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #124395 από SakiSystem
Απαντήθηκε από SakiSystem στο θέμα Re:Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos
Καλησπέρα Νίκο
αν δεν είχα τον ίδιο ίσως να αμφέβαλα, όταν τον έδωσα γκάζια τον φοβήθηκε το μάτι μου, σίγουρα είναι επαρκής, ακόμη πιο σίγουρο σε μονωμένο σπίτι.
Οι χρόνοι σου σε κανονική λειτουργία δεν είναι σωστοί 19" με 19 " δεν προλαβαίνει πιστεύω να το κάψει ακόμη και με τον αέρα στο φουλ. Οι χρόνοι έχουν να κάνουν και με το καύσιμο, εγώ καίω τώρα Golden και οι χρόνοι είναι (στο περίπου δεν θυμάμαι που ακριβώς το άφησα) 35" αναμονή και 8" ρίχνει, με αέρα στο 45%, πάντως οι χρόνοι μου ανάλογα το πέλλετ κυμαίνονται 30-40" αναμονή 7-12" τροφοδοσία και αέρα πάντα στο 45%. Τους χρόνους αυτούς μπορείς να τους δοκιμάσεις, για την συντήρηση όμως επειδή δεν έχεις φλόγα θα πρέπει να το ψάξεις, να σου δώσει και ο Γεράσιμος τους χρόνους του, τα 10" ανά ώρα όμως μου φαίνονται λίγα και όταν μένει έτσι για ώρες σου καρβουνιάζει το πέλλετ μέσα στην σωλήνα γι΄αυτό και σου βγαίνει καπνός από τον φυσητήρα, εμένα μου έβγαινε από το σιλό, θα πρέπει να βρεις έναν συνδυασμό στους χρόνους σε συντήρηση για να μην καρβουνιάζει το πέλλετ χαμηλά μέσα στον σωλήνα, προϋπόθεση ότι έχεις καλό ελκυσμό.
Το θέμα με τον δυνατό αέρα ίσως διορθωθεί με το αντιανεμικό καπέλο, αν όμως παραμένει έντονο τότε θα πρέπει να βάλεις ένα τάμπερ ελκυσμού, εγώ τα έβαλα από πέρσι που εντόπισα το πρόβλημα, η καύση δεν επηρεάζεται καθόλου τώρα από τους αέρηδες.
Για την κατανάλωση Νίκο δεν μπορούμε να συγκρίνουμε απόλυτα, τα συστήματα μας είναι διαφορετικά καθώς και οι χώροι που ζεσταίνουν οπότε δεν μπορείς να βγάλεις αποτέλεσμα και κυρίως δεν μπορεί να πει κανείς με σιγουριά τι φταίει σε περίπτωση υπερκατανάλωσης, απλά το παλεύουμε μόνοι μας παίρνοντας ιδέες και εφαρμόζοντας πράγματα που ποτέ δεν μας τα είπε κανείς πριν, αφού όμως μπήκαμε σ΄αυτήν την διαδικασία θα τα μάθουμε και ότι μπορούμε θα κάνουμε.

Γηράσκω δ' αεί πολλά διδασκόμενος.
Σόλων ο Αθηναίος

www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=40367&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #124421 από Νίκος Τρίπολη
Απαντήθηκε από Νίκος Τρίπολη στο θέμα Re:Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos
Σάκη λύσε μου σε παρακαλώ μια απορία. Αυτό το κομμάτι σε σχήμα ημικυκλίου που έχεις ακριβώς μέσα από την πόρτα και προς τα τούμπα σε τι χρησιμεύει; Εγώ δεν το είχα βάλει και το είδα στις φωτογραφίες που έστειλες στο Γεράσιμο. Πέρυσι τους χρόνους τους είχα 10" τροφοδοσία και 30" αναμονή και δεν είχα καλή απόδοση.Γιαυτό αναγκάστηκα να φέρω τον τεχνικό από την Πάτρα, μετά από προτροπή του εμπόρου που τον αγόρασα. Τελικά καταλήγω ότι έχω μεν το σωστό λέβητα αλλά για κάποιο λόγο δεν αποδίδει αυτό που πρέπει. Και ο κύριος που μου τον πούλησε δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δεν αποδίδει ο λέβητας. Τη συντήρηση τη ρύθμισα σύμφωνα με τους χρόνους του Γεράσιμου, αλλά φοβάμαι ότι έτσι θα καπνίζει συνέχεια. Θα το δω αύριο που θα είναι ημέρα. Το τάμπερ ελκυσμού στη συντήρηση και ανάλογα με τον καιρό δεν θα μου φέρνει περισσότερο καπνό μέσα; Για να καταλάβεις πόσο στραβά μου πάει όλη η διαδικασία πέρυσι προς το τέλος της χρονιάς έβαλα και τρίοδη για να γλυτώσω από τις πίσσες αλλά για κάποιο πάλι άγνωστο λόγο δεν άνοιγε. Δοκίμασα τον αισθητήρα εκτός και λειτουργούσε μια χαρά, άρα μάλλον ο λέβητας έφταιγε που δεν άνοιγε. Ελπίζω όπως λες να μάθουμε κάποια πράγματα και να βρούμε τις λύσεις.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #124448 από fritakos
Απαντήθηκε από fritakos στο θέμα Re:Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos
Νίκο πες μας πως θα παει με τις ρυθμίσεις στην συντήρηση πάντως το 10 ανά ώρα είναι λίγο και σίγουρα κατεβαίνει μέσα στον κοχλια η καυση και μπορεί να δημιουργεί εκτός απο καπνο και επικαθησεις. Τον έχεις ελέγξει;
Ο καπνός που έχω στην συντήρηση είναι λίγος και όχι όλη την ώρα. Όταν ανάβει απο την συντήρηση δεν βγάζει καθόλου καπνο παρά μόνο λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ανάψει φλόγα.
Το 19 -19 δεν μου κολλάει, μήπως εχει κανει επικαθησεις ο κοχλιας και ταΐζει λίγο; Εμένα ρίχνει περίπου 5-6 γρ/ δευτ.
Αν θες να τον μετρήσεις σβήσε το λεβητα δούλεψε τον κοχλια μέχρι να βγάλει καθαρό πελλετ χωρις καμένα , φέρε το επίπεδο με την εστια και ασε το κοχλια να δουλέψει συνεχόμενα 2 - 3 λεπτά, ζύγισε το υλικό που θα βγει και υπολόγισε ανά δευτερόλεπτο.
Με το τεχνικό απο την Πάτρα το εχει συζητήσει για τον καπνο; Μπορείς να πάρεις και στο εργοστάσιο να ρωτήσεις.
Last edit: 10 Χρόνια 4 Μήνες πριν by fritakos.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #124456 από fritakos
Απαντήθηκε από fritakos στο θέμα Re:Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos
Είναι τώρα μια εβδομάδα που καίω Alphawood. Στάχτη ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΗ καθαρίζω την εστια κάθε δυο μέρες (αν και απο μονη της πέφτει απλά κοιτάω μην εχει κανένα μικρό κομμάτι κλινκερ) και άδειασα μόνο μια φορά το συρτάρι στάχτης που ηταν μισό.
Έχω κάψει 18 σακιά και εχει κανει ένα πολύ λεπτό στρώμα πίσσα στο θόλο. Τα τούμπα είναι καθαρά χωρις καπνά.






Συνημμένα:
Last edit: 10 Χρόνια 4 Μήνες πριν by fritakos.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.116 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ