Pasian Caldaia Compatta CP25 Hydro

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #96341 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Pasian Caldaia Compatta CP25 Hydro
τι σου κανει εντυππωση ?

1 λιτρο πετρελαιο = 1.5 κιλο πελλετ και κατι λιγοτερο

αν παρακολουθεις το φορουμ θα δεις οτι οι αναλογιες πεφτουν καθημερινα :)


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Konstantinos Ther

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #96359 από Konstantinos Ther
Απαντήθηκε από Konstantinos Ther στο θέμα Pasian Caldaia Compatta CP25 Hydro
Ο φίλος dimlyk καταλαβαίνει τι γίνεται σε ένα σπίτι και μάλιστα διπλοκατοικία εκτεθειμένο από παντού σε ηπειρωτικό κλίμα (ζώνη Γ ή Δ). Δεν νομίζω ότι είμαι ο μόνος που ξόδευα σε τέτοια περίπτωση 900 - 1000 λίτρα πετρέλαιο τον μήνα. Εχω δεί και χειρότερα στην περιοχή μου.
Τι πιστοποίησα είναι αν προσπαθείς να ζεστάνεις ένα μη μονωμένο σπίτι με διακοπτόμενη λειτουργία σε υψηλές θερμοκρασίες οπως με το πετρέλαιο που λειτουργόυσα πέρυσι ...δουλεύεις σαν το Σίσσυφο. Βασικά ξοδεύεις μεγάλο ποσό της ενέργειας στο να εξατμίσεις την υγρασία από τους κρύους τοίχους και όταν δεν λειτουργείς την θέρμανση την συμπυκνώνεις πάλι στους κρύους τοίχους.
Αυτά για τον φίλο grecu
Είναι αλήθεια ότι o περσινός χειμώνας ήταν χειρότερος. Αλλά η βασική φυσική ειναι εκει
Οσον αφορά την εμπειρία μου γιατί δεν δουλεύω, λόγω αγροτικών δουλειών, πολύ το internet έδωσα το άρθρο μου στον χρήστη Bioenergy να το αναρτήσει. Λάθος που το ανέρτησε για μένα και δεν το δέχθηκε το φορουμ.
Γι αυτό και το αναρτώ ως χρηστης!, αγρότης, μη αντιπρόσωπος,...ή οτι αλλο απαιτεί το φορουμ
Νομιζω οτι λογοκρισία εμπειριών & ιδεών χρηστών από το φορουμ δείχνει ίσως συμφέροντα διαχειριστών. Ελπίζω πως όχι! Θα ζητούσα την υποστήριξή σας στην πάλη που κάνουμε όλοι

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #96361 από Konstantinos Ther
Απαντήθηκε από Konstantinos Ther στο θέμα Pasian Caldaia Compatta CP25 Hydro
Οσον αφορά την εμπειρία μου γιατί δεν δουλεύω, λόγω αγροτικών δουλειών, πολύ το internet έδωσα το άρθρο μου στον χρήστη Bioenergy να το αναρτήσει. Λάθος που το ανέρτησε για μένα και δεν το δέχθηκε το φορουμ.
Γι αυτό και το αναρτώ ως χρηστης!, αγρότης, μη αντιπρόσωπος,...ή οτι αλλο απαιτεί το φορουμ
Νομιζω οτι λογοκρισία εμπειριών & ιδεών χρηστών από το φορουμ δείχνει ίσως συμφέροντα διαχειριστών. Ελπίζω πως όχι! Θα ζητούσα την υποστήριξή σας στην πάλη που κάνουμε όλοι

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν - 11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #96368 από χρηστος8
Απαντήθηκε από χρηστος8 στο θέμα Pasian Caldaia Compatta CP25 Hydro
@ Kostantinos Ther.....CONSTANTINOS απο MONAXOΣ;;;;)


Η θερμοκρασια των 42 βαθμων στα σωματα ειναι οριακα ωφελιμη...ισως να υπαρχει αποκλιση απο την πραγματικη.

Αλλωστε μια συνεχομενη θερμανση, σε σωματα με νερα θερμοκρασιας 42 βαθμων, αλλη θερμοκρασια θα μας δωσει στο σπιτι οταν εξωτερικη θερμοκρασια εχουμε 0...αλλη θα μας δωσει οταν εξω εχουμε 10, και αλλη θα μας δωσει οταν εξω εχουμε -10...οι απωλειες ειναι γραμμικες.

Πως διατηρειτε εσωτερικα η θερμοκρασια σταθερα στους 22, με συνεχομενη θερμανση σωματων στους 42 βαθμους (οση και η θερμοκρασια νερων)... οταν η εξωτερικη μεταβαλλεται;;;

Ξερω...με αντισταθμιση ;)

Η καταναλωση των 5,5 τονων πετρελαιο ετησιως για ενα σπιτι 180m2 μπορει να ειναι αληθινη γιατι οχι;;;...μονο που παραπεμπει σε λεβητοστασιο με ετησιο βαθμο αποδοσης 50%...και μονο η διαστασιολογηση του λεβητα πετρελαιου (65000 kcal) για 180m2 εξηγει ενα μερος αυτης της καταναλωσης η οποια δεν περιλαμβανει αντισταθμιση φυσικα.

Αρα η αποδοση του λεβητα - καυστηρα πετρελαιου, σε συναρτηση με την αποδοση της συσκευης πελλετ...και την αντισταθμιση ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΜΕΤΑ, μπορει να εξηγησει γιατι η αναλογια πετρελαιου - πελλετ στην καταναλωση ειναι λιγο κατω απο 1 προς 1,85.

Κανονικα η διαφορα των θερμογονων δυναμεων πετρελαιου - πελλετ δινουν αποδοση 1 προς 2,2.

Αν δεχτω οπως λεει ο Kostantinos οτι αυτη η διαφορα, οφειλεται στην συνεχομενη θερμανση και οχι στην διακοπτομενη του πετρελαιου, τοτε ο βαθμος αποδοσης της συσκευης πελλετ κυμαινεται στα ιδια επιπεδα με αυτη του λεβητα - καυστηρα πετρελαιου...καθολου καλος μπορω να πω, με οτι αυτο συνεπαγεται για την συσκευη πελλετ.

Επισης εχοντας σταθερα τον λεβητα στους 42 βαθμους πως εχεις ζεστα νερα στα μποιλερ;;;
Μηπως ο λεβητας δουλευει στους πχ 70 για τα μποιλερ, και τα σωματα παιρνουν τους 42 με τριοδη η τετραοδη και αντισταθμιση;;;

ΥΓ.
Nομιζω οτι με 5,5 τονους πετρελαιο καταναλωση ετησιως η διακοπτομενη θερμανση δεν ειναι και πολυ διακοπτομενη...αμφιβαλλω το κατα ποσο προλαβαινει να συμπυκνωθει η υγρασια στους τοιχους...το τονιζω με αυτη την καταναλωση.
Αλλωστε ποσο μπορει να βοηθησει η συνεχομενη θερμανση στην αποφυγη υγρασιας, οταν η θερμοκρασια στα σωματα ειναι οριακα ωφελιμη στους 42 βαθμους;;;

Τεχνικα πιστευω, η αναλογια στην καταναλωση (πετρελαιο - πελλετ) που επιτυγχανεται στο 1 προς 1,85 περιπου, οφειλεται στην σαφως καλυτερη διαστασιολογηση της συσκευης πελλετ (25kw), εναντι του πετρελαιου (65000kcal)...και στον καλυτερο βαθμο αποδοσης της συσκευης πελλετ εναντι του λεβητα - καυστηρα πετρελαιου...ελαχιστα υπευθυνη μπορει να ειναι και η συνεχη θερμανση.



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό
Last edit: 11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν by χρηστος8.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Konstantinos Ther

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #96479 από Konstantinos Ther
Απαντήθηκε από Konstantinos Ther στο θέμα Pasian Caldaia Compatta CP25 Hydro
Kώστας Θεριμιώτης, Γιάννουλη, Λάρισας, Απρίλιος 2013
Διπλοκατοικία 90 +90 :180 τ.μ. καθαρά, μη θερμομονωμένη,… Ζώνη Γ
Μετατροπή από Θέρμανση με πετρέλαιο σε Θέρμανση με pellet

Όπως ανέφερα , η εγκατάσταση θέρμανσης είναι παλαιά (προϋπήρχε της εγκατάστασης του λέβητα CP25Η).
Δεν είμαι Μηχανικός, για να απαντήσω όλες τις ερωτήσεις σας!
Η μελέτη απωλειών, τροποποίηση & επίβλεψη της εγκατάστασης έγινε από M.Sc. Μηχανολόγο Μηχανικό, τον οποίο θεωρώ αρκετά έμπειρο και τον ευχαριστώ.

Με υπόδειξή του, καθ’ ότι θεώρησε ότι το δίκτυο δεν ήταν ισορροπημένο, αντικαταστήσαμε στον πάνω όροφο τους διακόπτες των σωμάτων με "θερμοστατικούς". Αυτό πράγματι έφερε αύξηση της θερμοκρασίας σε δυο ακριανά δωμάτια, που δεν καταφέρναμε μέχρι τώρα να ζεστάνουμε και έκανε δυνατή την χρήση και του δεύτερου εκ των δύο μπόιλερ ζ.ν.χ., που δεν μπορούσαμε μέχρι φέτος να χρησιμοποιήσουμε. Το ζ.ν. χρήσης έχει αρκετά καλή θερμοκρασία, ώστε να το χρησιμοποιούμε αυτούσιο, ή με πολύ λίγη αραίωση και υπάρχει διαθέσιμο για δύο οικογένειες όλο το εικοσιτετράωρο.

Για θερμοκρασία νερού στα σώματα την επιλέγω μόνος μου από 42 – 48ο C, ανάλογα με το πόσο κρύο κάνει.(η Pasian αναφέρει ότι υπάρχει μια σχετική απόκλιση από την πραγματική του νερού, βλ. Σημ. Μοναχού). Λειτουργώ τον λέβητα σε μεγάλη ισχύ (ισχύς 4 - 5) για να φθάσουν τα νερά γρήγορα στην επιθυμητή θερμοκρασία. Η CP25 αυτορυθμίζει (auto modulation) την ισχύ από εκεί και πέρα μόνη της, ρίχνοντας ισχύ & πέφτοντας σε “mod H20” όταν φθάνει στην επιθυμητή θερμοκρασία νερού & αυξάνοντας την ισχύ όταν η εγκατάσταση το χρειάζεται... π.χ. όταν πέφτει η εξωτερική θερμοκρασία!
Επίσης ο λέβητας έχει “ecomodulation” για ανεπιθύμητα υψηλές θερμοκρασίες καυσαερίων στην καμινάδα για να μην έχει απώλειες στο περιβάλλον (αυτό κατά την χρήση τους περασμένους μήνες δεν ενεργοποιήθηκε, καθ’ ότι με τον εναλλάκτη νερού που έχει η CP, δεν παρουσιάζει υψηλά καυσαέρια).

Όσον αφορά την απόδοση του εναλλάκτη της Caldaia Compatta νομίζω ότι είναι αρκετά καλή σε σύγκριση με άλλους που έχω δει… πριν επιλέξω την CP (ο εναλλάκτης νερού και κάθετα τούμπα καυσαερίων διπλής -τουλάχιστον ορατής- διαδρομής περιβάλλουν άμεσα την φλόγα σε έναν πολύ συμμαζεμένο θάλαμο καύσης & η θερμοκρασία εξόδου καυσαερίων στον καπναγωγό δεν είναι υψηλή).
Ενδεικτικά το ταμπελάκι CE του λέβητα αναφέρει: Power min/max : 8-29kW, certified 25kW, Yield to Power min/max: 88.6%/89.5%, Power transfer to environ.: 0.5-0.8kW.
(έχω φωτογραφίες του εναλλάκτη και της φλόγας σε λειτουργία,... αν κάποιος ενδιαφέρεται )

Επέλεξα από μόνος μου να λειτουργώ τη θέρμανση από 20-24 ώρες το εικοσιτετράωρο, γιατί όταν δοκίμασα..στους κρύους μήνες του χειμώνα..την διακοπτόμενη λειτουργία (συνόλου) περίπου 16 ωρών, η διακοπή λειτουργίας μείωσε το επίπεδο ποιότητας της θέρμανσης καθ' όλο το 24ωρο στον πάνω όροφο που είναι εντελώς εκτεθειμένος στον Βορά (βλέπει προς ακόμη χιονισμένο Όλυμπο) …και επειδή έχω οικογένεια με μικρά παιδιά, όπως ανέφερα, προτίμησα την συνεχή λειτουργία!
Σχετικά με την κατανάλωση που ανέφερα για το pellet ήταν για τους 3 μήνες του χειμώνα! Συνολική κατανάλωση σε σύγκριση με την περσινή σαιζόν του πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένων και των πιο ήπιων μηνών…θα έχω ,εάν ενδιαφέρει…, στο τέλος της φετινής σαιζόν. Στην Βόρεια Ελλάδα καίμε ακόμη θέρμανση!

Την εγκατάσταση ρυθμίσεις και μετατροπές στην εγκατάσταση, όπως προανέφερα δεν τα επέλεξα μόνος μου, ο ίδιος μάλιστα είχα αμφιβολίες για το αν o CP25H θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον λέβητα των 65.000 kcal/hr. Ότι έκανα το έκανα καθ’ υπόδειξη του Μηχανολόγου Μηχανικού. Εάν ενδιαφέρεστε για περισσότερες τεχνικές πληροφορίες εγκατάστασης, απωλειών οικίας κ.λπ. μπορείτε να απευθυνθείτε σ’ αυτόν (Γ.Σ. 6932465770). Οσον αφορά τις παραμέτρους καύσης δεν τις άλλαξα από τις παραμέτρους που έβαλε η τεχνική υποστήριξη της εταιρείας Pasian μετά την εγκατάσταση στα μέσα του Οκτώβρη 2012.

Το μόνο άλλο, λόγω έλλειψης παραπάνω τεχνικών γνώσεων, που θεωρώ ότι πρέπει να αναφέρω για τους νέους ενδιαφερόμενους σε καύση pellet & (καθαρών..θα συνιστούσα) στερεών βιοκαυσίμων είναι ότι αξίζει τον κόπο & την επένδυση! Και, κατά την γνώμη μου, δεν πρέπει να εντυπωσιάζοντε από το μέγεθος & υποτιθέμενη μέγιστη ισχύ ενός συστήματος..τα μεγαλύτερα σε όγκο συστήματα δεν είναι απαραίτητα και πιο αποδοτικά ή καλύτερα, …μάλλον το αντίθετο ισχύει._

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #96572 από χρηστος8
Απαντήθηκε από χρηστος8 στο θέμα Pasian Caldaia Compatta CP25 Hydro
@ Kostantinos Ther


Τιποτα το καινουργιο δεν μας ειπες...το αντιθετο θα λεγα, θολωσες τα νερα περισσοτερο.

Ενω στην αρχη, τονισες με εμφαση οτι ο λογος της διαφορας στην καταναλωση πελλετ, εναντι του πετρελαιου ειναι η συνεχομενη θερμανση της συσκευης πελλετ, μετα μας τα γυρισες λεγοντας οτι τα μικροτερα συστηματα σε ισχυ ειναι πιο αποδοτικα.

Για να τα παρουμε ενα ενα, πες μας τι υποστηριζεις τελικα.

Αν υπευθυνη οσον αφορα την οικονομια, ειναι η συνεχομενη θερμανση του λεβητα πελλετ, εναντι της διακοπτομενης του πετρελαιου, αυτοματως ακυρωνεις μονος σου τον καλυτερο βαθμο αποδοσης του λεβητα πελλετ.

Τον βαζεις στο ιδιο επιπεδο με τον λεβητα πετρελαιου. Με 65000kcal λεβητα πετρελαιου, δηλαδη 75kw περιπου, εχεις 180% αυξημενη ισχυ λεβητα, εναντι αυτης που χρειαζεσαι χοντρικα για 180m2.

Βαση αυτου ειναι απιθανο ο λεβητας πετρελαιου να εχει βαθμο αποδοσης πανω απο 50%...αρα καπου εκει βρισκεται και ο λεβητας πελλετ...τραγικα χαμηλος μπορω να πω.

Αν τελικα ισχυει το δευτερο, οτι τα μικροτερα συστηματα ειναι πιο αποδοτικα, οποτε σε συναρτηση με την σωστη διαστασιολογηση του λεβητα πελλετ 25kw (εγω εκει το αποδιδω) και τον καλυτερο βαθμο αποδοσης αυτης... εξηγειτε η διαφορα του 1 προς 1,85 (πετρελαιο - πελλετ) τοτε ειναι πολυ απλα τα πραγματα.

Ακομη και 70% ετησιο βαθμο αποδοσης να εχει ο λεβητας πελλετ, ειναι πολυ καλυτερος απο το 50% του λεβητα πετρελαιου...ετσι η διαφορα στην καταναλωση εξηγειται ανετοτατα.

Αρα δεν βλεπω κατι το εξαιρετικο στον λεβητα πελλετ pasian...υπαρχουν μηχανηματα με πολυ καλυτερη αποδοση οπως και ναχει.

Οσο για το 89,5% αποδοση, ουτε να το σκεφτεσαι...η σελιδα του κατασκευαστη δινει 80% βαθμο αποδοσης...το ταμπελακι μπορει να λεει 89,5% και αυτο σε εργαστηριακες συνθηκες ναι μπορει να υπαρχει...σε χρηση ομως σε καμια περιπτωση.

Και βεβαια και το 80% ειναι πολυ αισιοδοξο σαν νουμερο...ο ετησιος βαθμος αποδοσης γυρω στο 70% πρεπει να ειναι και φαινεται απο τα νουμερα που εδωσες.

Η διαφορα στην καταναλωση απο 1 προς 2,2 που εχουν οι θερμογονος δυναμη των καυσιμων, επεσε στο 1 προς 1,85 περιπου...αρα 20% μεγαλυτερη αποδοση του λεβητα πελλετ εναντι του λεβητα πετρελαιου.

Ακομη και η σωστη διαστασιολογηση δηλαδη, κανει οποιοδηποτε λεβητα να φαινεται διαστημικος ;)



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.073 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ