StarFire maxi 30 (Θεσσαλονίκη)

Περισσότερα
8 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 11 Μήνες πριν #147121 από jimthess
Απαντήθηκε από jimthess στο θέμα StarFire maxi 30 (Θεσσαλονίκη)
Λυπάμαι φίλε betonly , θα συμφωνήσω με τους προηγούμενους. ότι δεν υπήρξε σωστή εξυπηρέτηση από τον πωλητή σου. Εγώ δεν είμαι πωλητής ,και εγώ κάποιους ανθρώπους ρώτησα , πήγα και τον είδα σε κάποιον που τον είχε 4 χρόνια,συζητήσαμε και πήρα την απόφαση με μεγάλο φόβο αλήθεια.Αν δεν με πιστεύεις μπορούμε να μιλήσουμε και με άλλον τρόπο. Εγώ δεν θα σου πουλήσω τίποτα. Πάντως εμένα όλη η φάση με το πελλετ μου άλλαξε πολύ την γνώμη για αυτά τα συστήματα, γιατί όχι μόνον ζεστάθηκε το κοκαλάκι μας αλλά και σε βέλτιστο βαθμό σε σχέση με το πετρέλαιο. Αν μάλιστα είχα βάλει πελλετ πριν χρόνια όταν πήρα το σπίτι θα είχα γλιτώσει τόσα λεφτά που θα αγόραζα αυτοκίνητο (μεταχειρισμένο!!!!!!)
Last edit: 8 Χρόνια 11 Μήνες πριν by jimthess.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 11 Μήνες πριν #147122 από erimitis
Απαντήθηκε από erimitis στο θέμα Re:StarFire maxi 30 (Θεσσαλονίκη)
Etsa αμα ηξερα να ρυθμιζω ολα αυτα θα ρυθμιζα και το χρεος της ελλαδας φιλε

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 11 Μήνες πριν #147134 από betonly
Απαντήθηκε από betonly στο θέμα Re:StarFire maxi 30 (Θεσσαλονίκη)

etsa67 έγραψε: Έκανα email στην εταιρεία της starfire για τον τρόπο υπολογισμού και τελικής επιλογής της ισχύος του λέβητα.
Αναφέρουν ότι ο 40 kw ζεσταίνει έως και 250 m2 διαμέρισμα. Φυσικά η αντίδρασή μου μέσα στο κείμενο ήταν έντονη ,χαρακτηριστική θα έλεγα και μου απάντησαν άμεσα λέγοντας ότι η επιλογή είναι ενδεικτική.
Εγώ πιστεύω ότι αν ρυθμίσουμε καλά τον καυστήρα σου (στην Αθήνα υπάρχουν ελάχιστοι που είναι πάρα πολύ καλοί γνώστες του πέλλετ) και πολλοί τελείως άσχετοι και ίσως να έπεσες σε κάποιον από αυτούς.
Κανονικά τα 70 μ2 απαιτούν 10 kw ισχύ από τον καυστήρα σαν μέγιστο του μέσου όρου ,στην Αθήνα άρα , και η παροχή του πέλλετ που θα καεί θα πρέπει να είναι 2 Kg/h.
Αν όμως , ρυθμίσεις τον καυστήρα να καίει 3 kg/h θα υπολογίσεις νέα ισχύ 15 kw στον λέβητα οπότε με τις απώλειες θα πάρεις στο νερό περίπου 13 kw/h περισσότερο ενέργεια ή τελική ισχύ την ώρα στα σώματα.
Όλοι μας εδώ στο φόρουμ ζεσταινόμαστε πολύ οικονομικά γιατί χρησιμοποιούσαμε συστήματα πετρελαίου πριν μερικά χρόνια έτσι είναι καλύτερα να σε βοηθήσουμε και να πάρεις να αναμενόμενα. Δεν πρέπει να απορρίπτουμε τη χρήση πέλλετ αν δεν ξέρουμε την φιλοσοφία καύσης του. Εγώ είμαι καυστηρατζής πετρελαίου-αερίου ,Μηχανολόγος από ΣΕΛΕΤΕ και εκπαι/κός τελευταία 12 χρόνια ,και σε πληροφορώ ότι για 70 τμ και στη Αθήνα έκανες τη δουλεία σου και με μία σόμπα ηλεκτρική , ή ακόμα πιο οικονομικά με ένα 12 άρι a/c.
Το πέλλετ συμφέρει πάρα πολύ αλλά αν δεν ξέρεις να το ρυθμίσεις εύκολα κατηγορείται.
Έχω ένα διαμέρισμα 80 μέτρα , + 60μ2 και δίπλα ενικιαζόμενα 250 τμ. Δύο χρόνια τώρα έκαψα από 3,5 τόνους πέλλετ τον κάθε χρόνο και η τιμή εφέτος κυμάνθηκε στα 220 ευρώ ό τόνος. Κάνε τον υπολογισμό και θα δείς ότι συμφέρει για μας περίπου 60-70 % ακόμα και με τη τιμή του περτελαίου στα ,75 Ευρώ. Οι βλάβες ήταν μηδενικές και οι συντηρήσεις 4-5 φορές όλη τη περίοδο.
Είναι μεγάλο λάθος για 70 μ2 να κατηγορείς τα συστήματα πέλλετ και για μένα πρίν προβείς σε κάτι τέτοιο έπρεπε να το σκεφτείς καλύτερα γιατί θα σε βοηθούσαμε.
Αν θέλει να σε βοηθήσουμε θα περιμένουμε κίνηση από εσένα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 11 Μήνες πριν #147135 από betonly
Απαντήθηκε από betonly στο θέμα Re:StarFire maxi 30 (Θεσσαλονίκη)
φιλε etsa67 ο λεβητασ που εχω ειναι ο maxi30 τον πηρα απο αντιπροσοπο θεσαλονικησ που ενας απο τους αντιπροσοπουσ ειναι και στην αθηνα. μιλησα πολλεσ φορες μαζιτους καναμε πολλες ριθμισησ μαζιτους ειπαμε παρα πολλα. το προβλημα ομως δεν λυθηκε.τα 70 τετραγωνικα που αναφερω δεν ειναι αυτα του σπιτιου. το σπιτι ειναι 130αλλα επιδη κληνω το σαλονι μενου τα 70. τα προηγουμενα χριστουγενα ανοιξα και το σαλονι και το τελευτεο σωμα στο δυκτιο δεν ακουσε τιποτα παγος.μιλαμε για θερμοκρασιες περσι αθηνας. πιστευω να καταλαβενης. δεν μιλαμε για φετοσ γιατη εκαψα ενα τονο πελλετ και το σταματισα αφου ειδεσ ποσο κρυο ειχαμε και δουλευα πετρελαιο.με λιγα λογια επιδη το δυκτιοδεν ειναι μονοσολινιο αλλα το ομπρελα με πολλα νερα στο δυκτιο με κεντικεσ στιλεσ φ28 15 μετρα με φ22 φ18 κλπ με μια θερμοκρασια λεβητα να πιανη 65 με πολλα ζορια πωσ θα ζεστανη τελευτεο σωμα δεν γινετε. ετσι λοιπον αποφασισα να το σταματισο και εαν μπορεσο να το πουλισω οκ εαν οχι μια ητα στην ζωη μας ακομα. για να καταλιξω οταν το πηρα δεν με ροτησαν εαν εχο πολλα μετρα σωληνεσ εαν εχω πολλα νερα στο δυκτιο απλα ειπαν ποσο μετρα θελησ να ζεστανης? 130 απαντησα αυτο θα παρησ γιατι ζεστενη απο 100 εοσ ακουστε 400 μετρα. οκ λεο δεν με ενδιαφερουν τα 400 μου φτανουν τα 130. αλλα δυστιχως απομονονω το σαλονι και ουτε τα 70 δεν μπορω να ζεστανο. τωρα εαν καποιοσ ξερη κατι περισοτερο απο αυτουσ που εκανα τηλεφονικοσ τισ ριθμισησ ασ μου στηλε τισ δικε στου ριθμισης να τισ βαλω στο δικο μου μηχανιμα. για το maxi30 παντα μιλαμε. το τηλεφωνο μου οποιος θελη ειναι 6945388880 χρηστος. σορρι για τα λαθη τα ορθογραφικα. τελιοφητος δημοτικου .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 11 Μήνες πριν #147136 από cpp
Απαντήθηκε από cpp στο θέμα Re:StarFire maxi 30 (Θεσσαλονίκη)
betonly ... ειναι προφανες πως η εγκαταστασή έχει άλλο θέμα και προφανώς δεν φταιει ο λέβητας pellet.

Βρες έναν καλό υδραυλικο και θα σου λυθούν τα προβλήματα. '

Μου κάνει εντύπωσει πως δεν μπορούν να ζεσταθούν τα νέρα. Ειδικά στην Αθήνα. Σε εμενα με ιδιοκατασκευή καυστήρα στην Β.Ελλάδα στα ιδια τετραγωνικα και με πολλα μέτρα σωλήνα και είναι ΟΚ.

Δες το!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 11 Μήνες πριν #147137 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Re:StarFire maxi 30 (Θεσσαλονίκη)
Έχεις απόλυτο δίκιο και σε καταλαβαίνω.
Όταν γράφω μέσα στο φόρουμ ότι προτιμήστε μεγαλύτερους λέβητες και οι υπολογισμοί να γλινονται με τη θερμαινόμενη επιφάνεια με αποκαλούν υπερβολικό.
Μίλησα με τον Υπεύθυνο της εταιρείας και συμφώνησε μαζί μου , καταλήξαμε ότι όλοι οι υπολογισμοί είναι ενδεικτικοί και ότι για σωστή προσέγγιση της τελικής επιλογής της ισχύος του λέβητα - καυστήρα την έχει ο Μηχανολόγος.
Όμως όταν πηγαίνεις μόνος σου σε μία εταιρία , για να μην σε χάσουν, σου λένε πόσα είναι τα τετραγωνικά και καλά τώρα είναι παιχνίδι το καζάνι που θα σου δώσουμε αφού ζεσταίνει τα διπλάσια τετραγωνικά και τσιμπάς ή παραδίδεσαι στην παλασματική τους πραγματικότητα.
Ξέρεις πόσα ξυλοκάζανα εφέτος επισκέφτηκα με το παράπονο ότι δεν ανταποκρίνονται στις χαμηλέσ θερμοκρασίες?
Τουλάχιστον σε 15 που στους περασμένους ήπιους Χειμώνες συμπεριφέρθηκαν σχετικά .
Ξέρεις , δεν υπάρχει αρκετή γνώση τεχνολογίας.
Στο εξωτερικό θα δείς διαμερίσματα με μικρά σώματα και μικρότερους ή οριακούς λέβητες.
Αλλά επειδή το κρύο είναι συνεχόμενο χωρίς μεγάλες μεταβολλές μεταξύ ημέρας -νύχτας και η θέρμανση δεν σβήνει ,χρησιμοποιούν οριακούς λέβητες.
Στα διαμερίσματα οι τοίχοι μεταξύ τους προσφέρουν θερμότητα και η συσσώρευση αποκτά μέγιστες τιμές και αποδίδουν στον χώρο και αυτοί με τη σειρά τους.
Είναι σαν τους πιγκουίνους που όλοι μαζί ενωμένοι αντιμετωπίζουν με τη θερμότητά τους κρύα θερμοκρασίας -70c.
Στην Ελλάδα που τα περισσότερα σπίτια είναι μεμονωμένα και που μπορούν να εγκα/σουν λέβητες βιομάζας θέλεις λέβητα μεγαλύτερο γιατί.
1 Για να παραλλαμβάνουν τις απώλειες των μακρυνών κλάδων
2 Να αντιμετωπίζουν απώλειες που αφορούν κακοτεχνίες των δομικών κατασκευών χωρίς ικανοποιητική μόνωση.
3. Να αντιμετωπίζουν άμεσα ξαφνική ζήτηση θερμότητας όταν απαιτείται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
4. Να διαθέτουν μεγάλη θερμαινόμενη επιφάνεια όπου θα ανεβάζει τον β. απόδοσης της συσκευής.
Στη δική σου περίπτωση αν είχες εγκαταστήσει 50000 kcal/h λέβητα με την ίδια ισχύ της φλόγας όση αυτή των απωλειών + τις προσαυξήσεις δεν θα αντιμετώπιζες κανένα πρόβλημα.
Να τους πάρεις τηλέφωνο τώρα και να τους πείς να πάνε να πνιγούν με τις μακακίες και τα πειράματα που κάνουν στα σπίτια του Κόσμου.
Στάθης.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.070 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ