Λεβητας ξυλου .Eμπειρια υστερα απο 6 χρονια.

Περισσότερα
5 Χρόνια 2 Μήνες πριν #166240 από mariostso
Ο λέβητας εγκαταστάθηκε στην Αλεξανδρούπολη τον Οκτώβριο του 2012. Το συνολικό κόστος ήτανε 3700 Ε. Λέβητας 1600. Μεταφορικά 100 Ε (320 κιλά). Κυκλοφορητής μεγάλος 450 Ε. Μικρός 110 Ε. Καμινάδα 6 μ. διπλή Φ22-Φ18 με ταφ και καπέλο 450 Ε. Σκάστες και τρίοδη περίπου 130 Ε.Δοχείο διαστολής μεγάλο 150 Ε. Χαλκοσωλήνες 15 μ. περίπου , ανώδιο μαγνησίου,σπιραλ 1μ. , αλουμινοσωλήνα με μόνωση για σύνδεση με δίκτυο νερού , 2 βάνες για τον κυκλοφορητή 1 ίντσα νομίζω , 2 μικρές μισή ίντσα(250-300) και 350 Ε εργασία.
Δεν έβαλα δοχείο αδρανείας γιατί τον έχω σχεδόν συνέχεια αναμμένο και δεν ήθελα περισσότερη πολυπλοκότητα. (Σύνδεση με ladomat κλπ.) Θέλει πολλή μαστοριά για να δουλέψει όπως πρέπει.
Το μόνο πρόβλημα που είχα, πριν από τρία χρόνια είχα διαρροή από κακής ποιότητας κολλήσεις στα τούμπα στον πίσω καθρέφτη. Η ανταπόκριση της εταιρείας ήταν άμεση (μέσα στη εγγύηση) και αντικαταστάθηκε όλο το καζάνι με τα τούμπα με πιο ενισχυμένη λαμαρίνα, τούμπα και χονδρότερες κολλήσεις. Αντικαταστάθηκε και ο καπναγωγός παρ΄ ότι ήτανε μια χαρά. Δεν πλήρωσα ούτε μεταφορικά. Γι΄ αυτό επιμένω για αγορές μόνο από Ελληνικές εταιρίες. Κατά τα άλλα λειτουργεί ακόμη μια χαρά . Δεν χρειάσθηκε ποτέ να δουλέψει κάποιο σύστημα ασφαλείας (σκάστρες).
Πιθανές βελτιώσεις α) τα By pass σώματα να συνδεθούν μέσω ενός χωριστού συλλέκτη και όχι με διαδοχικά ταυ. β) Να μπει θερμοστάτης και ηλεκτροβάνα εν σειρά με την προσαγωγή του ΖΝΧ (ζεστό νερό χρήσης) ώστε λίγο πριν τον αφήσουμε να σβήσει να μην χάσουμε την θερμοκρασία από τα boiler.γ)και ηχητική ειδοποίηση μέσα στο σπίτι εκτός από την οπτική σε περίπτωση υπερθέρμανσης.
Επίσης οπωσδήποτε να αλλαχθεί το ανόδιο μαγνησίου μόλις συνδέσετε τον ξυλολέβητα και γενικά όποτε αδειάζουμε τα νερά και μπαίνουν καινούργιες χαλκοσωλήνες. (αργότερα πιάνουν εσωτερικά γλίτζα και δεν χρειάζεται κάθε χρόνο αλλαγή).Αν δεν εκμεταλλεύεστε για κάποιο λόγο τις απώλειες στις χαλκοσωλήνες στο λεβητοστάσιο να μονωθούνε όπου είναι γυμνές.
Αν έχετε ελεύθερο χρόνο 3 φορές από 5 λεπτά τη μέρα και δεν ταξιδεύετε λόγω δουλειάς συστηματικά , για εκτός σχεδίου περιοχές τον συνιστώ τον λέβητα ξύλου (όχι μόνο τον συγκεκριμένο) ανεπιφύλαχτα.
ΤΕΛΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΡΩΤΟΥΝ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ UPS ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΤΕ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ .ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΔΥΟ
ΦΟΡΕΣ (ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΛΙ ΥΠΑΙΡΥΘΡΩΝ ΣΕ ΤΕΧΝΗΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ) ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΑ ΕΞΗΣ:
ΑΝ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΒΕΝΤΙΛΑΤΕΡ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΣΤΟΥΣ 51-55 ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΟ ΠΟΛΥ (ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΤΗΤΗ ΣΤΟΥΣ 40) ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΑΠΕ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΑΕΡΑ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 70 ΒΑΘΜΟΥΣ (ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΒΡΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ) .
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ (ΠΙΣΤΕΥΩ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΕΒΗΤΕΣ ΞΥΛΟΥ ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ). ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ(ΣΚΑΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΚΡΥΟΥ ΝΕΡΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΞΕΧΑΣΜΑ ΜΙΣΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΣΤΑΧΤΗΣ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΠΑΡ' ΟΤΙ ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΤΙΛΑΤΕΡ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΡΜΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ . ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΡΑΒΑ ΑΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΟΡΤΑ. (ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΘΕΡΜΙΚΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΙΔΩΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ). ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ UPS 'H INBERTER ΚΑΘΑΡΟΥ ΗΜΙΤΟΝΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 500 W ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ,ΦΟΡΤΙΣΤΗ ΚΑΙ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 100 KWH -ΚΟΣΤΟΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 400-450 Ε- (ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑ) ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΕΝΤΙΛΑΤΕΡ ΡΥΘΜΙΣΤΕΙ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 55-60 ΒΑΘΜΟΥΣ.ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΛΕΒΗΤΑ ΠΟΛΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ.









Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 2 Μήνες πριν #166282 από nick833
Καλησπέρα και χρόνια Πολλά.
Αυτό που θες να πετύχεις με τον 2ο κυκλοφορητή, πιστεύω ότι θα μπορούσε να γίνει πιο απλά και πιο φθηνά με μία τρίοδη βάνα επιστροφών. Όχι Laddomat,μια απλή τρίοδη που δεν θα αφήνει την θερμοκρασία των επιστρεφόμενων νερών, να πέσει κάτω από π.χ. 45°.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 5 Χρόνια 2 Μήνες πριν #166284 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
Επεισης μπορεις απο την εισαγωγη να βαλεις μια βανα και να ενωσεις πριν τον κυκλοφωριτη (ΚΥΚΛΟΦΩΡΙΤΗΣ στα επιστρεφωμενα ΝΑ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΑΖΑΝΙ) και να την εχεις δοκιμαζοντας το ποσο ανοιχτη θες(σχεδον κατω απο τη μεση) και να ζεστενεται παντα η επιστροφη.Η πιο οικονομικη λυση ;)
Last edit: 5 Χρόνια 2 Μήνες πριν by ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 2 Μήνες πριν #166709 από hirobo50
τον ιδιο λεβητα εχω και εγω στην κερκυρα με μετρια χρηση στα 5 χρονια και δυο εβδομαδες ξεκινησε να χανει νερα απο τα τουμπα ως συνηθως σε επικοινωνια με την εταιρια επειδη ειχε παρελθει η εγγυηση κατα δυο εβδομαδες που ειπαν να βρω εναν που να ξερει να κολαει και να τον κολησω αλλα και εγγυηση να ειχε παλι θα πληρωνα το πηγαινε ελα ολη αυτη η συζητηση με τον υπευθυνο του εργοστασιου της MAVIL τρομαρα τους.....ηρθε ο μαστορας και διαπιστωσε οτι τα υλικα ηταν λειαν επιεικος απαραδεχτα,τα τουμπα ο θεος να τα κανει εχουν παχος 2 χιλιοστα το πολυ ενω επρεπε να ειναι πολυ ποιο χοντρα και εδω ξεκιναει ο γολγοθας ο λεβητας εχει μπαλωθει στα τουμπα 5-6 φορες φετος για να βγει η σεζον και απο καλοκαιρι ειμαστε για καινουριο λεβητα μιας και αυτος στα 5 χρονια ειναι ΑΧΡΗΣΤΟΣ....δυστηχως πολυ κακη ποιοτητα υλικων στα τουμπα και πολυ ψηλες κολισεις με αποτελεσμα να εχει διαρροες....και εγω κοιταξα να παρω λεβητα ελληνικο για να χω το κεφαλι μου ησυχο ασχετα που φτιαχνετε στην τουρκια αν αδελφε δεν στον ειχαν αντικαταστησει στα 3 χρονια τωρα θα ειχες ενα σουρωτηρι για λεβητα οπως εγω...οπου και αν απευθυνθηκα δεν αναλαμβανε κανεις ουτε ο αντιπρωσοπος ΑΘΗΝΑΣ...για αυτο κυριοι προσοχη στον συγγεκριμενο λεβητα της MAVIL γιατι ειναι προβληματικος στα τουμπα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 5 Χρόνια 2 Μήνες πριν #166710 από Valo
Λυπάμαι φίλε μου για την ζημιά που έπαθες αλλά χωρίς να ξέρω τον λέβητα και χωρίς να αμφιβάλλω για αυτά που λες , ίσως να έχεις δίκιο , εσύ από την πλευρά σου στην εγκατάσταση τι μέτρα είχες λάβει?? Για παράδειγμα σε τι πίεση δούλευε η εγκατάσταση όταν ο λέβητας ανέβαζε θερμοκρασία? Έχεις ανοικτό δοχείο διαστολής η κλειστό? Τριοδη θερμοστατικη για σωστές επιστροφές έχεις για αποφυγή υγροποιησεων και διάβρωσης? Δοχείο αδράνειας υπάρχει μιας και μιλάμε για καύση ξυλου? Αν όχι, υπάρχει ηλεκτρική η μηχανική/υδραυλικη διάταξη για προστασία από υπερθέρμανση?Καμινάδα με σωστό ελκυσμό που απαιτεί ο κατασκευαστής? Από καθαρισμό τι χρονοδιάγραμμα ακολούθησες?
Σίγουρα μπορεί να είναι όπως τα λες, αλλά τι από τα παραπάνω έχεις κάνει και τι όχι?
Είναι πολύ σπάνιο να τρυπα λέβητας στα 5 χρόνια ακόμη και αν είναι 2 χιλιοστά οι manessman φλογοαυλοι όπως περιέγραψες, που για αυτό λιγάκι αμφιβάλλω..

Φιλικά πάντα και με κάθε διάθεση για συζήτηση

Ακολουθώ την τακτική "Aλλα λέω , άλλα κάνω" Πολύ επιτυχημένη..!
Last edit: 5 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Valo.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 5 Χρόνια 2 Μήνες πριν #166711 από hirobo50
ο λεβητας μπηκε απο επαγγελματια υδραυλικο καμιναδα οπως ελεγε ο κατασκευαστης ανοιχτο δοχειο διαστολης ολα τα μετρα ασφαλειας που επρεπε λεπτομεριες με νουμερα και αριθμους δεν γνωριζω να σου πω γιατι δεν τα κατεχω ο λεβητας εκαιγε το πολυ 6 τονους ξερα ξυλα στη σεζον δεν εχει και τα κρυα στο νησι καθαρισμος συχνοτατος και στα τουμπα και στον υπολοιπο λεβητα...ζουμια και υγροποιησεις δεν ειχε ιδιαιτερες....οι μανενσμαν πιστεψε με ισως να ειναι και λιγοτερο απο 2 χιλιοστα αφου απορησε και ο συγκολητης ο οποιος διατηρει στην κερκυρα την μεγαλυτερη επιχειρηση στο νησι,θα σου εβγαζα φωτο να δεις τα τουμπα αλλα χτες το βραδυ τελειωσαμε τα μπαλωματα και εβαλα παλι το καπακι της καμιναδας...το προβλημα μου αν καταλαβες δεν ηταν στην βλαβη αλλα στην ΑΝΙΠΑΡΚΤΗ υποστιριξη και απο τον αντιπρωσοπο αλλα και απο το εργοστασιο...1560 ευρω πεταμενα μετα απο 5 χρονια...εδω το εργοστασιο μου ειπε ο υπευθυνος εκει οτι απο την μεση της ελλαδας και κατω δεν ξερει ποιος τον αντιπροσωπευει και να ψαξω μονος μου τι να κανω...επι λεξη μου ειπε"βρες εναν καλο μαστορα να κανει μια κολισια το ιδιο θα κανουμε και εμεις μη νομιζεις"ο συγκολητης με δουλευε που εχει prity λεβητα 7 χρονια και δεν εχει παθει τιποτα....δηλαδη τι το τοσο κακο του εκανα στα 5 χρονια με αυτην την χρηση ωστε να γινει σουρωτηρι???υπερθερμανση δεν υπηρχε ποτε ο λεβητας πηγαινε μεχρι 65-70 βαθμους.
Last edit: 5 Χρόνια 2 Μήνες πριν by hirobo50.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.073 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ