Εγκατάσταση ηλεκτρικού λέβητα - εντυπώσεις

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #37291 από dimlyk
δεν συνεργαζονται αμεσα με τον λεβητα .... ελεγχουν ομως το νερο στα σωματα και κλεινουν αν το σωμα φτασει την προκαθορισμενη θερμοκρασια ..ειναι κυριως καλες για ισοκατανομη της θερμανσης ...

το σιγουρο ομως ειναι οτι διαλεξες μια ακριβη λειτουργικα εγκατασταση ...γι αυτο φροντισε να μειωσεις οσο γινεται τις απωλειες και αν χρησιμοποιεις οσο περισσοτερο τις ωρες της φτηνης ενεργειασ ...κι αν λειπεις απ το σπιτι με καποιο ωρολογιακο διακοπτη να ξεκιναει πχ το μεσημερι


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #37299 από aithio

Aithio εχω μια απορια.
Ο λεβητας εχοντας να ζεστανει καθε μερα ουσιαστικα ενα παγωμενο σπιτι αφου θα δουλευει μονο 3 ωρες μηπως εχει σαν αποτελεσμα το ρευμα που θα "καψει" ο φιλος μας να ειναι υπερβολικα υψηλο?


Στέργιο όπως έγραψε και ο Grecu όλα έχουν σχέση με τις απώλειες.
Αν το σπίτι έχει απώλειες και ο ιδιοκτήτης λείπει όλη μέρα και γυρνάει το βράδυ και το βρίσκει 14-15 βαθμούς τότε ναι θα κάψει πολλά....
Γιατί το μηχάνημα μπορεί να δουλεύει σε πλήρη ισχύς και να παλεύει να ανεβάσει την θερμοκρασία στους 20-21 πέρα απο τις απώλειες που έχει να καλύψει.
Αν συμβεί αυτό τότε για 3 ώρες θέρμανση θα θέλει περίπου 8€/μέρα.
Συμφωνώ απόλυτα με τον dimlyk ότι πρέπει κανείς να εκμεταλλευτεί το βραδινό ρεύμα που όμως αρχίζει στις 2.00πμ.
Το θέμα με το δοχείο αποθήκευσης είναι μια λύση αλλά που μπορεί κανείς να βάλει 1000 λίτρα δοχείο σε ένα διαμέρισμα;
Όσο για την ηλιακή υποβοήθηση θα πρέπει να σου ανήκει η μισή ταράτσα για να πεις πως κάτι κάνεις.

Gregori
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by aithio.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #37445 από spiross
Η μισή ταράτσα όντος μου ανήκει και λέω να καλύψω ενα δώμα με πάνελ αλλά όλα αυτά για του χρόνου. Μπορεί να βάλω και το δοχείο αδράνειας εκεί που υπάρχει αρκετός χώρος αλλά μετά θα έχω απώλειες στην μεταφορά του νερού από την ταράτσα στον τρίτο του διαμερίσματος. Σκέψεις είναι αν και εχω πει ήδη στον υδραυλικό να μου φτιάξει μια προσφορά γιαυτό. Ας δω πρώτα πως θα πάει η κατανάλωση φέτος και μετά βλέπω πως θα κινηθώ.
Πάντως ο πεθερός του αδερφού μου που έχει στην Πελοπόννησο έναν ηλεκτρικό λέβητα δεν πληρώνει πολλά σαν διαφορά στο ρεύμα αλλά και αυτός ποιο πολύ δουλεύει το τζάκι για θέρμανση και τον λέβητα τον έχει για υποβοήθηση όταν έχει πολύ κρύο. Προσωπικά και 8-10 ευρώ την μέρα σε κατανάλωση και πάλι με συμφέρει σε σύγκριση με αυτά που έδωσα για πετρέλαιο πέρσι και με αυτά που θα έδινα φέτος με τον διπλασιασμό της τιμής του. Πέρσι για 4 μήνες έδωσα 1500 ευρώ συν ότι πάντα είχα απώλειες στην μεταφορά του νερού. Ποτέ τα σώματα δεν ήταν τελείως καυτά.
Για την κατανάλωση και την λειτουργία του λέβητα από τι κατάλαβα βασίζετε ποιο πολύ στην θερμοκρασία του νερού και όχι τόσο του χώρου.
Δλδ όπως είπα και πριν όταν το νερό είναι κρύο ο λέβητας δουλεύει σταθερά στα 14kw αλλά μόλις ανεβάσει θερμοκρασία το νερό πέφτει σταδιακά μέχρι που φτάνει σε λειτουργία συντήρησης με 2kw και φυσικά απενεργοποιείτε τελείως ο λέβητας με το που πιάσει την θερμοκρασία χώρου.
Στα συν ο πολύ μικρός χρόνος που κάνει ο λέβητας να ανεβάσει την θερμοκρασία των σωμάτων αλλά και αυτό θα πρέπει να το τεστάρω σε κανονικές συνθήκες παγωνιάς.
Ακόμα στην αττική έχουμε καλοκαίρι και είμαστε με κοντομάνικό.
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by spiross.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #37449 από aithio

Προσωπικά και 8-10 ευρώ την μέρα σε κατανάλωση και πάλι με συμφέρει σε σύγκριση με αυτά που έδωσα για πετρέλαιο πέρσι και με αυτά που θα έδινα φέτος με τον διπλασιασμό της τιμής του. Πέρσι για 4 μήνες έδωσα 1500 ευρώ συν ότι πάντα είχα απώλειες στην μεταφορά του νερού. Ποτέ τα σώματα δεν ήταν τελείως καυτά.


Βλέπεις Στέργιο που μερικές φορές μπορεί να συμφέρει.
Το θέμα είναι τι συγκρίνει κανείς...
Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με σύγκριση κόστους καυσίμου αλλά με τον βαθμό απόδοσης της κάθε μιας εγκατάστασης ξεχωριστά.
Για αν τα βάλουμε κάτω και με τα στοιχεία που μας έχει δώσει ο Σπύρος θα δεις ότι δεν έφταιγε το πετρέλαιο που πλήρωνε πολλά ο φίλος αλλά ο βαθμός απόδοσης της εγκατάστασης που θα ήταν τραγικός.
Ενω με τον ηλεκτρικό λέβητα και μέσα στο σπίτι ο βαθμός απόδοσης ακουμπάει το 100%.

Gregori

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #38485 από spiross
Να κάνω μερικές ερωτήσεις/
Με συμφέρει καλύτερα να έχω το θερμοστάτη σε μια θερμοκρασία 16-18 βαθμούς όλη την μέρα και απλά να τον ανεβάζω την ώρα που θα μπαίνω στο σπίτι? Ο λέβητας πέρνει μπροστά όπως είπα την στιγμή που πέσει η θερμοκρασία του θερμοστάτη.
Επειδή είναι απλός ο θερμοστάτης χωρίς δυνατότητα ρύθμισης πόσο λέτε να κάνει ένα προγραμματιζόμενος ώστε να ρυθμίζεις και τις ώρες που θέλεις να ανεβάζει θερμοκρασία? Ποιο πολύ το σκέφτομαι για το μεσημέρι που έτσι και αλλιώς δεν είμαι σπιτι να το βάζω μια ωρίτσα να δουλεύει.
Ξέχασα να αναφέρω την τιμή του λέβητα μαζί με την εγκατάσταση του και όλα τα υδραυλικά του μου πήγε στα 2500 που περιλαμβάνει και το φπα του μηχανήματος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #85243 από eli
H γνώμη μου είναι ότι όταν η θερμοκρασία είναι σταθερή η κατανάλωση είναι μικρότερη.
Στο δικό μου σπίτι που έχω ενδοδαπέδια και λόγο αυτής εννοείται ότι προτείνεται το 1 άνοιγμα-κλείσιμο (αρχή και τέλος). Αλλά και όταν ήμουν στο ενοίκιο σε οικογεναιακή πολυκατοικία ο διαχειριστής είχε μονίμως τον κεντικό λέβητα ανοιχτό με αύξηση της θερμοκρασίας του θερμοστάτη συγκεκριμένες ώρες και δήλωνε ότι έτσι είναι το πιο συμφέρων οικονομικά.
Από άποψη κατανάλωσης kw εννοώ πως πάει ο λογαριασμός είναι φουσκώμένος
και προσωπικά εάν είναι δυνατόν μπορείς να μου πεις πόσες ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ και πόσες ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ κιλοβατώρες έκαψες για περίοδο π.χ. 90 ημερών εάν έχεις μέτρηση?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.075 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ