Ηλεκτρικοί Λέβητες

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #30388 από aithio
Απαντήθηκε από aithio στο θέμα Απ: Ηλεκτρικοί Λέβητες
Μα στο είπα ρε Σπύρο....
Σου είπα ότι όποιος σου είπε ότι με λίγα τετραγωνικά συλλέκτες θα εξοικονομήσεις το 50% σε κοροϊδεύει.

Αν δεν έχεις την επιλογή φυσικού αερίου ή κεντρικό λέβητα pellet σε λεβητοστάσιο τότε ναι να βάλεις ηλεκτρικό λέβητα. Θα σου κοστίζει αρκετά παραπάνω απο το πέλλετ αλλά δεν έχει βαβούρα.
Πρόσεχε όμως... Ο ηλεκτρικός λέβητας δεν έχει καμία μεγάλη διαφορά στην καταναλωση με κάποια καλά σώματα Θερμοπομπός (φυσικής κυκλοφορίας)με θερμοστάτη.
Απλά είναι βαβούρα να ρυθμίζεις ένα ένα το σώμα....
Σόμπα πέλλετ εγώ προσωπικά δύσκολα θα έβαζα στο σπίτι μου σαν κύρια θέρμανση όλου του σπιτιού είτε με καναλια είτε υδραυλική....
Και βαριέμαι την βαβούρα... και δεν θα με άφηναν από την πολυκατοικία... και δεν μου αρέσει η ιδέα να κάνω λεβητοστάσιο το διαμέρισμα.
Ενεργειακό τζάκι όμως θα έβαζα σαν υποβοήθηση.

Gregori
Last edit: 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν by aithio.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #30390 από spiross
Απαντήθηκε από spiross στο θέμα Απ: Ηλεκτρικοί Λέβητες
Αυτό μου το είπε ένας πωλητής σε ένα συγκεκριμένο κατάστημα που δεν έχει και σχέση με την εγκατάσταση που θα κάνω.
Σε ένα σπίτι διαμέρισμα σαν το δικό μου με χρήση ηλεκτρικού νυχτερινού ρεύματος και μερικές ώρες κανονικού για κάποιες λίγες μέρες την βδομάδα είναι η δεν είναι οικονομικότερη λύση από το πετρέλαιο με τις σημερινές του υψηλές τιμές.
Από την στιγμή που έχεις έναν τέτοιο λέβητα δεν υπάρχει και δυνατότητα μελλοντικής του υποστήριξης με δοχεία αδράνειας, με θερμαντικά πάνελ από τον ήλιο και οτιδήποτε άλλο έχει βγει τότε για μείωση του κόστους κατανάλωσης ρεύματος?
Και εγώ στο διαμέρισμα μου δεν μπορώ να βάλω πέλετ για τους λόγους που ανέφερα, δεν μπορώ να βάλω μόνος μου πετρέλαιο όταν δεν βάζουν οι υπόλοιποι και κάπως πρέπει να ζεσταθώ.
Το να γεμίσω τον χώρο με σόμπες λαδιού, με αερόθερμα η να βασιστώ στα aircodition το θεωρώ τελείως αστείο και όποιος μηχανικός το λέει αυτό για μένα καλύτερα να παέι να σκίσει το πτηχίο του.
Last edit: 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν by spiross.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #30391 από aithio
Απαντήθηκε από aithio στο θέμα Απ: Ηλεκτρικοί Λέβητες
Τώρα μάλιστα.
Ναι σε όλα.
Έπρεπέ να μου βγάλεις το λάδι για να συμφωνήσουμε;
Αυτά σου γράφω από την αρχή.
Διάβασε τα δικά μου ποστ.
Το μόνο είναι ότι το δοχείο πρέπει να είναι πάνω από 1000 λύτρα και η συλλέκτες πάνω από 20 τμ για να πεις ότι κάτι θα πάρεις....Το κόστος όμως είναι μεγάλο αλλα και το βάρος του δοχείου αν είσαι σε διαμέρισμα πολύ.
Άσε που έτσι όπως πάνε οι πολιτικοί θα φορολογήσουν ακόμα και τον ήλιο.
Αν και το έχουν κάνει έμμεσα με τα φωτοβολταϊκά ήδη....

Gregori
Last edit: 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν by aithio.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #30392 από fisikos50
Απαντήθηκε από fisikos50 στο θέμα Απ: Ηλεκτρικοί Λέβητες
Πάντως αν και ενεργειακά είναι εγκληματικό να μετατρέπουμε ηλεκτρική ενέργεια σε θερμική (σε ολική μετατροπή), αν τελικά στο κ....χανείο που ζούμε καταφέρουν να το κάνουν οικονομικά συμφέρον, τότε:


1. Όποιος έχει αντλίες θερμότητας πρέπει να τον πληρώνουν κιόλας από πάνω.

2. Επειδή αυτά τα "λεβητάκια", δηλαδή τα κουτάκια με τις δυο - τρεις αντιστάσεις μέσα, έχουν ελάχιστο κόστος κατασκευής και όλοι μπορούμε να πάρουμε από ένα δυο, έχουμε εξασφαλισμένο το μπλακ - άουτ αυθημερόν και με μηδενική πιθανότητα να ξανασηκωθεί το σύστημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #30501 από spiross
Απαντήθηκε από spiross στο θέμα Απ: Ηλεκτρικοί Λέβητες
Διαβάζω από αρκετούς ότι η ηλεκτρική θέρμανση είναι μια αντιοικολογική λύση. Και αυτό όμως με ορίζοντα πενταετίεας νομίζω ιδίως για την χώρα μας και αν καταφέρουμε να συμμαζέψουμε αυτό το μπάχαλο σίγουρα θα στραφούμε προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που είναι άφθονες στην Ελλάδα.
Δεν πιστεύω αν ανοίξει και η αγορά του ρεύματος στην Ελλάδα να ανέβει η τιμή του υπερβολικά όπως έγινε με το πετρέλαιο.
Το μόνο αρνητικό είναι αυτό που είπε ο fisikos50 ότι αν αρχίσουμε και βάζουμε όλοι τότε το απαρχαιωμένο δίκτυο στην Ελλάδα θα πάθει κάτι ανάλογο με ότι συμβαίνει το καλοκαίρι.
Προσωπικά είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω στην εγκατάσταση του και σιγά σιγά να το επεκτείνω όσο μπορώ οικονομικά με δοχεία αδράνειας, με ηλιακούς συλλέκτες για θέρμανση και με οτιδήποτε άλλο υπάρχει για μείωση του κόστους.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #79591 από wavelen
Απαντήθηκε από wavelen στο θέμα Ηλεκτρικοί Λέβητες
Ως νέος στο forum μια μικρή παρατήρηση. ΔΕΝ υπάρχει απάντηση στο ερώτημα ποιά λύση είναι η οικονομικότερη αν δεν ξέρουμε όλα τα στοιχεία της εγκατάστασης. Μπορεί διάφοροι να προσπαθούν να σας πείσουν για ότι να'ναι (βλέπε πωλητής στο leroy) και οι μισοί υσραυλικοί να βγάζουν τα σώματα με το μάτι γιατί είναι μάγκες αλλά ρε παιδιά και οι μηχανολόγοι κάτι κάνουμε.
Ακόμα και αν ξέρουμε όλα τα στοιχεία του χώρου, το μόνο που μπορούμε να σου πούμε έιναι ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ποια λύση συμφέρει περισσότερο. Αν τους τη βαρέσει του χρόνου να πάνε το πετρέλαιο στα 2 € ή διπλασιάσουν τις κλιμακωτές χρεώσεις στη ΔΕΗ?????????????

Btw το μόνο που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι να ξεχάσετε το αυτόνομο φωτοβολταϊκό που φορτίζει ηλεκτρικό λέβητα. Ακόμα και για 2 μέρες αυτονομία να διαστασιολογήσεις, οι μπαταρίες και το κόστος εγκατάστασης ανεβαίνουν τρελά. Εδώ και χωρίς αυτά όταν κάνουμε αυτόνομα πάντα προτείνουμε ηλιακό θερμοσίφωνα και κουζίνα αερίου για να είναι εφικτό το σύστημα.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": DOOM_NX

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.093 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ