Πόσο καλές είναι οι Αντλίες Θερμότητας;

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #103291 από vag1234
Αυτό το €400 απο Οκτώβριο μέχρι Απρίλιο κάπως πολύ φιλόδοξο είναι .. 800-1000€ μπορεί..

Υπάρχουν τέτοια κόστη για χειμώνα αλλά με γεωθερμια..

Τεσπα για τους υπόλοιπους προβληματισμούς σου θα επανέλθω..

Ομορφάντρα μου ΔΕΝ πειράζει, που πήρες τόσο ακριβό μηχάνημα, τώρα παρακάλα μην ακριβύνει και αλλό το καυσιμό σου!!!
Θέλουμε φθηνό Ελληνικό & ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ PELLET!!!!!!!!!...[IMG][/IMG][IMG]...[/IMG]
...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #103295 από dimlyk
καλως ηρθες ελενη
ο τεχνικος που εκανε την μελετη μηχανικος ειναι ?
απ οτι βλεπω οι απαιτησεις σου ειναι μεγαλες οποτε και τιμημα σε καυσιμο θα ειναι αναλογο
αφου αποφασισες να κανεις μια τετοια αγορα το επομενο βημα ειναι να μαζεψεις οσο πιο πολλες προσφορες(και γνωμες) μπορεις (ετσι θα μαθεις κι αρκετα για τα μηχανηματα ;) )
μπορεις να δοκιμασεις daikin ,mitsubishi,carrier,hitachi κι ας σου λενε οτι κατασκευαζονται στην κινα :)
ελπιζω ναχεις και τριφασικο ρευμα γιατι αλλιως δυσκολευει το πραμα .με την ευκαιρεια βοηθαι το νυχτερινο στην μειωση του κοστους.
για την ισχυ παντως αμφιβαλλω αν θα σε καλυψει οπως και τους 25 βαθμους που θελεις με τα πανελ.
η σωστη λυση παντως ειναι να γινει μελετη και επιβλεψη απο εμπειρο μηχανικο ο οποιος θα βοηθησει και στην αγορα .
αν ομως δεν σ ενδιαφερει η ψυξη δεν ξερω αν θαθελατε να δειτε και την λυση του ατομικου λεβητα αεριου
με πολυ χαμηλότερο κοστος εγκαταστασης και θεωρητικα υψηλοτερο κοστος λειτουργιας ...ομως προσοχη γιατι η αντλια θερμοτητας για να λειτουργει οικονομικα χρειαζεται προυποθεσεις που κατα κανονα τις αγνοουμε :)


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #103296 από nikolas
Elenaki συνάδελφος μου που μένει Λυκόβρυση δηλαδή κοντά σε σένα και αυτός στον πέμπτο όροφο 112 τμ όλο τον χειμώνα φέτος την έβγαλε με αντλία θερμότητας αφού πρώτα άλλαξε την παροχή ρεύματος την έκανε 3F- 60A και έβαλε νυχτερινό. Αν εξαιρεσης μερικές κρύες μέρες που χρησιμοποίησε συμπληρωματικά ηλεκτρικά σώματα για να έχει θερμοκρασία 19-21 βαθμούς όλα μια χαρά και την έβγαλε με 1200 ευρό. Για φέτος σκεπτόταν να βάλει και μια σόμπα πελλετ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #103302 από elenaki
Καταρχην, ΧΙΛΙΑ ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις σας!!
Λοιπον, ο τεχνικος δεν ειμαι σιγουρη αν ειναι μηχανικος (μαλλον οχι), ανεφερε στη κουβεντα επανω πως αποφοιτησε απο την ΣΕΛΕΤΕ και τωρα εχει δικια του εταιρια με ψυξη/θερμανση/αντλιες.
Τωρα, για ψυξη δεν με απασχολει γιατι τοποθετησαμε πριν 2 χρονια κλιματιστικα σε ολο το σπιτι οποτε ειμαστε καλυμμενοι.
Νυχτερινο ρευμα εχουμε, οσο για τριφασικο λογικα θα εχουμε εφοσον ειναι σχετικα καινουργια η πολυκατοικια αλλα δεν ειμαι και σιγουρη. Στο πινακα που κοιταξα ειναι ξεχωριστοι διακοπτες για κουζινα, θερμοσιφωνα, γενικος, κλιματιστικο 24αρι γιατι δεν το "σηκωνε" και 7 αλλες ασφαλειες αναμενες απο πανω. Αυτη η φοβερη περιγραφη μου βοηθαει καθολου? (αααχχχ απο συζυγος και μανα κατεληξα σε μηχανικος/ηλεκτολογος/υδραυλικος/οικονομολογος εδω μεσα!)
Οσο για λεβητα αεριου, που ηταν και η πρωτη μου επιλογη πριν ανακαλυψω τις αντλιες, το εψαξα πολυ, και μονη μου και με συζητησεις με το φυσικο αεριο και κατεληξα πως δεν ειναι για εμας. Οπως μου ανεφεραν ακολουθουν την τιμη του πετρελαιου αλλα 30% φθηνοτερα οποτε χαιρετισματα.
Νικολα, 19-21C με εξτρα σωματα και 1200Ε και σομπα για φετος...δεν μου ακουγετε καλο.
Μηπως αν βαζαμε μεγαλυτερη αντλια (Kw) να ηταν πιο αποτελεσματικη? Ο τεχνικος ειχε συστησει μια πιο μικρη αλλα μετα την μελετη που εκανε μας "ανεβασε" στη 14αρα. Δεν θα ηθελα να υπολειτουργει και το γεναρη να βαρανε τα σαγωνια μας εδω μεσα αλλα και δεν θελω να πληρωνω με αντλια αυτα που πληρωσα στο αεριο (π.χ. 4 κατοσταρικα μαρτη μηνα στους 22C...ακομα δεν εχουμε συνελθει.)
Μηχανικο που μπορω να βρω για σοβαρη μελετη? τι ειδους μηχανικο να ψαξω?
Συγνωμη αν οι ερωτησεις ειναι κουτες αλλα προσπαθω να κατατοπιστω και να βρω τροπο να ζεστανω το σπιτι πριν το χειμωνα γιατι εχουμε και δυο μωρα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #103308 από Διονύσιος
Ελενάκι επιδή απότι κατάλαβα έχεις λίγο χρόνο αφου εκτός από όλα τα άλλα που κάνεις ψάχνεις και μέσω διαδικτύου το καλό του σπιτιού σου, ρήξε μια ματιά σε αυτό το τεχνικό φυλάδιο που αναφέρει μετρήσεις στη Στουτγκάρδη (δεν νομίζω να έχεις πιο πολύ κρύο από εκεί) και επιδή πας για Α/Θ οπωσδήποτε υψηλών θερμοκρασιών χωρίς ψύξη (αφού έχεις A/C) ρίξε μια ματιά στονπινακα Σελ.23 και ο Θεός βοηθός. Πρέπει πρώτα -πρώτα εσύ να κατατοπιστείς και μετά να βοηθη΄σεις τον όποιο μηχανικό για να σου κάνει καλή δουλειά.
Μήπως η ταράτσα όμως δεν έχει καθόλου μόνωση? Πρέπει να δείς πρώτα το σπίτι που ''πονάει'' να εστιάσεις στην παθητική οικολογία (οικονομία) και μετά να προχωρήσεις στην ενεργιτική! Πάντως απότι βλέπω είσε μόνο για Α/Θ δεν υπάρχει άλλη λύση για την περίπτωσή σου. Πάντως θα πώ και το ότι για να μην πληρώσεις πολύ ακριβή Α/Θ μόνο για μερικές μέρες που είναι τα Peak loads θα πρέπει να πάρεις και κανένα σώμα ή από αυτούς τους θερμοπομπούς που είναι σαν κάδρα! είναι πολύ όμορφα πάντως.
Κοίτα μήπως βάλεις και στο πάτωμα Laminate για να μη νιόθεις το πάγο από κάτω!
Καλή τύχη!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #103312 από Stef

Διονύσιος έγραψε: Προς το STEF: Αυτό έγραψα: σε σπίτια όμως που δεν έχουν καν λεβητοστάσιο και ζεστένοντε μόνο με την αντλία δε χρειάζετε τίποτα άλλο παρα΄μια Α/Θ inverter.

Και ξαναλέω ότι εφόσον υπήρχε λεβητοστάσιο με Buffer και τρίοδη επιμένω δε χρειάζετε να έχει Inverter η Α/Θ.
Η καινούργια μου αντλία θα γεμίζει το Buffer και πρέπει να δουλεύει στο Full για να το γεμίσει και από το Buffer η τρίοδη με τον ελεγκτή καιρού θα ρυθμίζει τη θερμοκρασία προσαγωγής. Μήπως όταν λέγατε για το ρεύμα εκκινησης ενοείτε ότι πρέπει να έχει η Α/Θ Soft starter? Άλλο είναι το ένα και άλλο το άλλο.
Εσείς λέτε ότι έχετε ερευνήσει τις Α/Θ. Ρωτάω τώρα εγώ :Βρήκατε πουθενά κάτι καμπύλες που δείχνουν την απόδοση του κάθε αερίου σε συνάρτηση με την εξωτερική θερμοκρασία? Εγώ τις βρήκα όμως!!! Και αν ερευνήσετε το αέριο R407C έχει καλύτερο φάσμα το ξέρατε αυτό? Εγώ έχω κάνει πολύ μεγάλη έρευνα γιατί με ενδιέφεραν Α/Θ για αντικατάσταση λεβήτων Βιομάζας σε λεβητοστάσιο 1MW!! αδερφέ με βιομηχανικό ρευμα και όχι για το σπιτάκι μου ...Και όμως τις βρήκα ασύμφορες και δεν εισηγήθικα την εγκατάστασή τους.
Θα τω πω για πολλοστή φορά. Όποιος έχει ήδη λέβητα: Προσέχετε τις χρεώσεις της ΔΕΗ, υπολογίστε από τις καμπύλες απόδοσης της εκάστοτε εταιρίας την πτώση της αποδηδόμενης ισχύος και την ταυτόχρονη άυξηση στην κατανάλωση. Βρείτε μια κρίσημη θερμοκρασία από όπου και κάτω δε με συμφέρει η αντλία και βάλτε εναλλακτικά λέβητα Pellet που θα δουλεύει από εκεί και κάτω. Η Α/Θ να δουλεύει το βράδυ στο νυχτερινό και θα γεμίζει όσο το δυνατόν το Buffer άρα θέλω Α/Θ Υψιλών Θερμοκρασιών ώστε να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή θερμοχωρητικότητα στο Buffer Δε σας στέλνω αυτούς τους μαθηματικούς τύπους γιατί είναι στο Site της Reflex και θα μου πουν ότι κάνω διαφύμηση πάλι βρέστε τους μόνοι σας!
Θέλει πολύ ψάξιμο αδέρφια και χρόνο και γνώσεις που και εγώ δεν έχω. Από τα λάθη των άλλων μαθαίνω και από τα δικά μου ταπεινώνομε, καλό μου κάνει γιατί διορθώνομαι!
Εγώ δε θα ξαναασχοληθώ με το θέμα, επαφύετε στην προσπάθεια του κεθένα να βρεί την καλύτερη λύση για την περίπτωσή του. Πάντως για κάποιον που θέλει να ρωτήσει κάτι θα είμαι στη διάθεσή σας.
Τελειώνοντας θα πώ κάτι. Σε καινούργια σπίτια που έχουν ενδοδαπέδια, καλή μόνωση, νυχτερινό τιμολόγιο, δεν έχουν πρόβλημα να βάλουν ένα μεγάλο Buffer (25-50kg/1kWth), δεν έχουν A/C και δε θέλουν νταραβέρι με καύσιμα ΝΑΙ! να βάλετε Α/Θ. Αν και είναι ρυπογόνες ! Για όλους τους υπολοίπους ψάξτε το πάρα πολύ καλά ειδηκά αν έχετε κάνει ήδη κάποιες επενδύσεις στη θέρμανση γιατί δε θα αποσβέσετε καθόλου γρύγορα, ίσως και ποτέ! Αν η ΔΕΗ αυριο μεθαύριο ¨Φουσκώσει¨τις τιμές!
Ευχαριστώ για την ανοχή σας.
Χαίρετε.

Την λογική σου με το buffer και ιδιαίτερα σε ενδοδαπέδια που θέλουμε το πολύ 45 βαθμούς ειλικρινά δεν την καταλαβαίνω.Εγω ένα μόνο ξέρω:Τα τελευταία δυο χρόνια έχω βάλει απο μια αντλία inverter στο πατρικό μου και στο διαμέρισμα μου μένω σε σώματα (Β.Ελλάδα),με θερμοκρασία προσαγωγής 60 και 55 βαθμούς αντίστοιχα και όχι μόνο δεν είχα κάποιο πρόβλημα αλλά έπεσα και στα μίσα χρήματα που έδινα για την θέρμανση.Ούτε δοχεία ούτε τίποτα μόνο με την αντιστάθμιση της αντλίας.Και πίστεψε με τις έχω μελετήσει τις καμπύλες τους.
Last edit: 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν by Stef.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.110 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ