Πόσο καλές είναι οι Αντλίες Θερμότητας;

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #103314 από elenaki
Διονυση, μήπως μπορείς να μου δώσεις κάποιο link για να το διαβάσω? δυστυχώς ο χρόνος μου είναι πολύ λίγος, απλά τα παιδιά λείπουν σήμερα κ συνήθως διαβάζω το φόρουμ μετά τα μεσάνυχτα όταν κοιμούνται. Δηλαδή η αντλια που μου πρότεινε δεν είναι επαρκή? α, και η ταράτσα είναι μονωμενη.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #103315 από Διονύσιος
Ωραία χαίρομε να ακούω ότι υπάρχουν ευχαριστημένοι από νέες τεχνολογίες. Αστο το Buffer ξεχνα το αυτό να βοηθήσουμε τώρα λίγο αυτήν την Ελένη .Βρήκα κάτι ωραία Video που δείχνουν τις Α/Θ να δουλέυουν μέσα στα χιόνια . Εδώ:http://www.youtube.com/watch?v=qyXrLAF7za0 Βέβαια εσύ θα έχεις ανάλογες εμπηρίες! Στον κατάλογο όμως των Α/Θ για το πρόγραμμα δεν είδαμε τρανταχτά ονόματα όπως η Carrier, η Trane και άλλες γιατί άραγε?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #103316 από dimlyk
τρανταχτά ονόματα όπως η Carrier, η Trane και άλλες γιατί άραγε?
πιθανον δεν ενδιαφερεται ο αντιπροσωπος δεν λεει κατι αυτο

ελενη..μηχανολογο μηχανικο κατα προτιμηση και με εμπειρια στην θερμανση αλλα οχι εμπορο :)

απο την περιγραφη σου τριφασικο μαλλον δεν εχεις ... μπορεις ομωψς ευκολα να το δεις αν δεις ποσα "κουμπακια" εχει ο γενικος σου 1 η 3 ? αν δεν εχεις τριφασικο να ξερεις οτι μπορει ναχεις προβλημα ...


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #103324 από DOOM_NX

elenaki έγραψε: Επισης ειπε πως θα ηταν καλυτερα να την τοποθετησουμε στη ταρατσα και αν θελουμε να βαλουμε και θερμοστατικες κεφαλες (πως βοηθανε αυτες ακριβως?)

Θερμοστατικές κεφαλές σωμάτων καλοριφέρ: Επιτρέπουν τη ρύθμιση της θερμοκρασίας σε κάθε δωμάτιο ξεχωριστά. Όταν η θερμοκρασία του δωματίου φτάσει αυτή της ρύθμισης στην κεφαλή, τότε η παροχή νερού διακόπτεται στο σώμα και έτσι εξοικονομείται ενέργεια. Είναι καλό να υπάρχουν σε δωμάτια που δεν επικοινωνούν με το θερμοστάτη και ζεσταίνονται πέραν του επιθυμητού (πχ. υπνοδωμάτια, εξωτερικά μπάνια, αποθήκες κλπ).

elenaki έγραψε: Σας παρακαλω διαφωτιστεμε και συγνωμη για το τεραστιο ποστ, απλα ειμαι πολυ αγχωμενη γιατι 6,000 δεν ειναι μια απλη αγορα για εμας αλλα επενδυση ζωης. Ευχαριστω πολυ.

Θα ηθελα να σημειωσω πως δεν ενδιαφερομαι σε τζακια/ξυλα/πελλετ/σομπες κλπ. Θελω να αναψω τον θερμοστατη μου τον οκτ και να τον κλεισω τον απριλιο-μαιο, δυο κινησεις συνολικα.

Με την υπάρχουσα εγκατάστασή σου, πιστεύω κι εγώ πως το καλύτερο είναι να στραφείς σε ατομικό λέβητα αερίου συμπύκνωσης, εφόσον καλύπτεσαι από το δίκτυο. Με κόστος μικρότερο από 2.000 € για την εγκατάσταση θα κάνεις τη δουλειά σου χειμώνα-καλοκαίρι (και Ζεστά Νερά Χρήσης).

Μην με παρεξηγήσεις, πολύ καλές είναι οι αντλίες θερμότητας, αλλά κυρίως όταν ζεσταίνουν μέσο χαμηλών θερμοκρασιών, όπως γίνεται στην ενδοδαπέδια. Τα σώματα-φέτες θέλουν θερμοκρασία νερού τουλάχιστον 50 °C για να αποδώσουν.

Τον περασμένο χειμώνα, το πετρέλαιο θέρμανσης ήταν στα 1,30 €/λίτρο. Το ΦΑ Αττικής κυμάνθηκε στα 0,89 €/Nm3.

Αν υποθέσουμε ότι ήθελες 16.500 kWh το χρόνο για θέρμανση, ήτοι 2.376 € πετρέλαιο με τις περσινές τιμές (1.828 λίτρα), στο ΦΑ θα πλήρωνες 1.423 € (Βαθμός Απόδοσης λέβητα πετρελαίου: 90%, ΒΑ λέβητα ΦΑ συμπύκνωσης: 100%, Κατώτερη Θερμογόνος Δύναμη πετρελαίου: 10 kWh/λίτρο, ΚΔΘ ΦΑ: 10,4 kWh/Nm3). Αυτό είναι 40% εξοικονόμιση σε σχέση με το πετρέλαιο. Αν δεχτούμε ότι οι αντλίες θερμότητας φτάνουν το 60% στην εξοικονόμιση, το ποσό που θα πλήρωνες θα ήταν 950 €. Σε σχέση με το ΦΑ, θα κέρδιζες 473 € το χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι τα κέρδη της Α/Θ θα παρουσιαστούν τουλάχιστον 9 χρόνια μετά, αν τα καύσιμα κρατήσουν την ίδια αναλογία τιμής (4.000 € που θα δώσεις επιπλέον για την ΑΘ διά 473 € που θα κερδίζεις το χρόνο). Αν γίνουμε πιο ρεαλιστές και δώσουμε μια εξοικονόμιση 50% στην ΑΘ έναντι του πετρελαίου, τα χρόνια απόσβεσης εκτοξεύονται στα 17.

Κάτσε σκέψου το. 40% οικονομία δεν είναι λίγο για να το σνομπάρεις. Τόσο πετυχαίνουμε με τα πέλλετ και πολύ κόπο... Και εσύ πραγματικά θα πατάς το κουμπί 2 φορές το χρόνο και θα ξενοιάζεις.

elenaki έγραψε: Μηχανικο που μπορω να βρω για σοβαρη μελετη? τι ειδους μηχανικο να ψαξω?


Μηχανολόγο μηχανικό. Αν και θα σου πρότεινα έναν ενεργειακό επιθεωρητή για να μελετήσει το σπίτι και να σου προτείνει λύσεις για εκεί που πραγματικά πονάει.
Last edit: 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν by DOOM_NX.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #103327 από Stef

Διονύσιος έγραψε: Ωραία χαίρομε να ακούω ότι υπάρχουν ευχαριστημένοι από νέες τεχνολογίες. Αστο το Buffer ξεχνα το αυτό να βοηθήσουμε τώρα λίγο αυτήντην Ελένη .Βρήκα κάτι ωραία Video που δείχνουν τις Α/Θ να δουλέυουν μέσα στα χιόνια . Εδώ:http://www.youtube.com/watch?v=qyXrLAF7za0 Βέβαια εσύ θα έχεις ανάλογες εμπηρίες! Στον κατάλογο όμως των Α/Θ για το πρόγραμμα δεν είδαμε τρανταχτά ονόματα όπως η Carrier, η Trane και άλλες γιατί άραγε?

Εχω δει αρκετές αντλίες inverter να δουλεύουν σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις χωρίς buffer και κάποιες αυτές ήταν και μέσα στα χιόνια.Η Carrier είναι μέσα στη λίστα για το πρόγραμμα αλλά η Trane ίσως να μην έχει μοντέλα για οικιακή χρήση ή να μην ικανοποιεί τις απαιτήσεις του προγράμματος οι οποίες είναι:Στους +2 εξωτερική με προσαγωγή νερού +35 COP:3,1 και +2 εξωτερική με προσαγωγή νερού 45 COP: 2,6

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #103329 από Stef
Ελένη,
αν τελικά επιλέξεις την αντλία έχε στο νου σου και το πρόγραμμα ''Εξοικονόμηση κατ'οίκον''.Μπορείς να πάρεις επιδότηση εως και 70% ανάλογα με το εισοδημά σου,είναι μια πολή καλή βοήθεια.Αν θα πας σε έναν ενεργειακό επιθεωρητή θα σου τα εξηγήσει όλα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.133 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ