Πόσο καλές είναι οι Αντλίες Θερμότητας;

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν - 12 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #12071 από aithio
Οχι δεν λέει ψέματα ο άνθρωπος...
Απλά έχει επιλέξει μια αντλία νεας τεχνολογίας που αν δεν κάνω λάθος κάνεις δύο κύκλους και έτσι καταφέρνει να έχει υψηλή θερμοκρασία προσαγωγής με μικρότερο COP δηλαδή βαθμό απόδοσης.
Αλλά θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι όσο μικρότερη είναι η διαφορά εξωτερική θερμοκρασία περιβάλλοντος με θερμοκρασίας προσαγωγής νερού τόσο μεγαλύτερο cop έχουμε....δηλαδη βαθμό απόδοσης και εξοικονόμηση ενέργειας. Οι αντλίες θερμότητα αυτό που προσφέρουν παραπάνω είναι οτι καταφέρνουν να αντλούν θερμότητα από των εξωτερικό αέρα όσο κρύος και αν είναι αυτός εκμεταλλευόμενη την φυσική ιδιότητα της λανθάνουσας θερμότητας

Gregori
Last edit: 12 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν by aithio.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": jnet

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #12083 από beacher
Η αντλία θερμότητας της daiken είναι διαιρούμενου τύπου και όχι μονομπλοκ. Όπως ακριβώς έχει και η Toshiba την estia και η galletti με το high warm . Είναι πλέον από τα πιο προηγμένα συστήματα αντλιών θερμότητας με πολύ μεγάλο cop . Δεν θα μιλήσω με μηχανολογικού όρους για να μην σας μπερδέψω. Όλες αυτές οι αντλίες δουλεύουν σωστά μέχρι τους 65 βαθμούς νερό εισόδου. Από εκεί και πάνω οι αντλίες γίνονται ενεργοβορες οπότε παύουν να εξυπηρετούν . Για το μονο που αμφιβάλλω για τον φίλο σου είναι ότι δουλεύει με είσοδο νερού 80 βαθμούς κελσίου. Ειδικά όταν έχει κάτω από 5 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία. Αν με 65 βαθμούς μπορούν τα σώματα του φίλου σου να ζεσταίνουν το σπίτι του τότε δεν λέει ψέματα .
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": jnet

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #12088 από jnet
Ευχαριστούμε για τις απόψεις σας. Συνεχίστε να γράφετε στο energ. Ζήταμε οσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις κα γνωμες ιδιαιτερα από ανθρώπους που εχουν σπουδάσει το αντικείμενο και οι μηχανολόγοι είναι οι πλεον ειδικοί σε τετοια θέματα.

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #12090 από ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ

beacher έγραψε: Η αντλία θερμότητας της daiken είναι διαιρούμενου τύπου και όχι μονομπλοκ. Όπως ακριβώς έχει και η Toshiba την estia και η galletti με το high warm . Είναι πλέον από τα πιο προηγμένα συστήματα αντλιών θερμότητας με πολύ μεγάλο cop . Δεν θα μιλήσω με μηχανολογικού όρους για να μην σας μπερδέψω. Όλες αυτές οι αντλίες δουλεύουν σωστά μέχρι τους 65 βαθμούς νερό εισόδου. Από εκεί και πάνω οι αντλίες γίνονται ενεργοβορες οπότε παύουν να εξυπηρετούν . Για το μονο που αμφιβάλλω για τον φίλο σου είναι ότι δουλεύει με είσοδο νερού 80 βαθμούς κελσίου. Ειδικά όταν έχει κάτω από 5 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία. Αν με 65 βαθμούς μπορούν τα σώματα του φίλου σου να ζεσταίνουν το σπίτι του τότε δεν λέει ψέματα .


Να υποθέσω πως ο λόγος που είναι πού πιό αποδοτικές, άρα οικονομικές με ενδοδαπέδια είναι γιατί ζεσταίνουν αποτελεσματικά στους 65 βαθμούς, πράγμα δύσκολο με σώματα???

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν - 12 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #12098 από aithio
Γιάννη οι ενδοδαπέδια λειτουργεί με μέγιστη θερμοκρασία προσαγωγής 45 βαθμούς και θερμοκρασία δαπέδου 29 άντε και λίγο παραπάνω.
Φαντάσου λοιπόν όλο το δάπεδο ενός σπιτιού σαν ένα θερμαντικό σώμα με μέση θερμοκρασία 29 βαθμούς στα πολύ κρύα.

Αν κάποιος έχει χώρο να μεγαλώσει τα σώματα του τόσο ώστε να αποδίδουν την ίδια ισχύς με θερμοκρασία προσαγωγής 45 βαθμούς είναι το ίδιο και το αυτό με την ενδοδαπέδια....

Ολα αυτα περί οικονομίας με την ενδοδαπέδια ξέρεις είναι και λίγο μαρκετινίστικα....
Είναι πολύ απλά τα πράγματα....
Έχοντας χαμηλές θερμοκρασίες προσαγωγής λειτουργώντας με αντιστάθμιση περιορίζονται οι απώλειες των σωλήνων και του λέβητα λόγο χαμηλών θερμοκρασίων και εκεί είναι όλη αυτή η περίφημη οικονομία που διαφημίζουν.
Αλλά το ίδιο επιτυγχάνετε και με τα σώματα με το τρόπο που σου περιέγραψα παραπάνω.

Gregori
Last edit: 12 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν by aithio.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 6 Ημέρες πριν #12106 από dmtr
Αν μου επιτρέπετε, επειδή λειτουργώ την ενδοδαπέδια από το 1989 έχω να προσθέσω τα εξής:

Είναι ο καλύτερος τρόπος θέρμανσης και ο μοναδικός που το πάτωμα είναι πιο ζεστό από το ταβάνι.
Δεν υπάρχουν μαυρίλες στους τοίχους και δεν έχεις τα σώματα να σου πιάνουν χώρο.

Η θερμοκρασία είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη και δεν ενοχλεί σε καμία περίπτωση όπου και αν κάθεσαι στο σπίτι.

Τα πόδια σου είναι πάντα ζεστά, το στρώμα που κοιμάσαι επίσης και αν χρειαστεί να σηκωθείς τη νύκτα δεν χρειάζεσαι παντόφλες.

Για 217 τ.μ. σπίτι η κατανάλωση πήγαινε 1 λίτρο πετρέλαιο την ώρα, επί 24ώρου βάσης, για 0 έως -2 εξωτερική θερμοκρασία, και τώρα ελπίζω με την Α/Θ που έβαλα να μειωθεί.

Θα μπορούσα να πω ότι την συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει ένα καλό σύστημα θέρμανσης για το σπίτι του, είτε με Α/Θ, είτε με λέβητα Pellet.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.126 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ