Πόσο καλές είναι οι Αντλίες Θερμότητας;

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν #12491 από Stef

beacher έγραψε:

aithio έγραψε: Παιδιά τα σώματα με αέρα ονομάζονται Fancoil.
Δεν υπάρχουν μαγικά σώματα.
Τα σώματα έχουν αποδόσεις που είναι υποχρεωμένοι να αναγράφουν όλες οι εταιρίες που τα παράγουν.
Θέλει προσοχή όμως γιατί κάποιοι αναγράφουν αλλα ντάλον.
Αν κάποιος θέλει να βάλει αντλία θερμότητα και θέλει να την λειτουργήσει σε χαμηλές θερμοκρασίες απλά θα πρέπει να επιλέξει τα θερμαντικά σώματα που οι αποδώσεις τους θα ικανοποιούν τις απώλειες του σπιτιού του σε θερμοκρασία προσαγωγής 50 βαθμών.
Δηλαδή μπαίνει ένας συντελεστής διόρθωσης πάνω στις αποδόσεις που αναγράφει το προσπέκτους για χαμηλότερη θερμοκρασία εισόδου του νερού.
Ετσι μεγαλώνουν οι διαστάσεις των σωμάτων σε σχέση με το αν είχαμε κάποιον λέβητα που μπορούσε να μας δώσει 80 βαθμούς νερό.
Τα fancoil επειδή λειτουργούν και με βεβιασμένο αέρα το μόνο που αλλάζει είναι ότι μπορεί να αποδώσουν μεγαλύτερη ισχύς σε μικρότερο μέγεθος απο ένα κοινό θερμαντικό σώμα αλλά είναι και ακριβότερα....
Τα fancoil δεν συνίστανται σε θερμοκρασίες πάνω από 55 βαθμούς γιατί δημιουργούν μια δυσφορία στην ατμόσφαιρα.
Τα fancoil κάνουν και για ψύξη σε συνδυασμό με αντλία θερμότητας αρκεί το υδραυλικό δίκτυο να είναι παρα πολύ καλά μονωμένο και να υπάρχει και απορροή των συμπυκνωμάτων.
Ολα τα άλλα συγνώμη αλλά είναι φούμαρα




Τα πραγματα ειναι ακριβως οπωσ τα γραφει ο φιλος εδω. Ειμαι μηχανολογος μηχανικος και ασχολουμε με το θεμα αυτο εδω και παρα πολλα χρονια.....με λιγα απλα λογια ειναι οτι σε υφισταμενη εγκατασταση θερμαντικων σωματων κατα 90% ειναι απαγορευτικη η αντλια θερμοτητας. Μια αντλια θερμοτητας συνεργαζεται σωστα μονο με θερμανση δαπεδου ΄και fan coil.Ολα τα αλλα ειναι παλα για να πουλησουν οι εμποροι.


Δεν θα ελεγα οτι ειναι τόσο μεγάλο το ποσοστό που αναφέρεις.Ειμαι και εγώ μηχανολόγος μηχανικός και έχω δει ότι άν τα σωματά σου είναι υπολογισμένα σύμφωνα με τη θερμοκρασία νερού τις αντλίας θερμότητας και καλύπτουν τις απώλειες του χώρου σου τότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα (εκτός και αν οι σωληνώσεις σου είναι απελπιστικά μικρές.)
Για παράδειγμα,τοποθέτησα φετος αντλία θερμότητας Yutaki της Hitachi στο σπίτι μου(130 τετραγωνικα) στη Β.Ελλάδα και δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα.Η κατανάλωση της για ένα μήνα ήταν 1610kWh.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν #12492 από Stef

beacher έγραψε: Η άποψη μου είναι η εξής. Όταν έχουμε θερμαντικά σώματα δεν βάζουμε αντλία θερμότητας αλλα πελλετ (ανεπιφύλακτα και χωρίς καμία αμφιβολία ). Υπάρχει και η λύση του να αλλάξεις τα σώματα σου με fan coil αλλά θέλει αρκετά μεγαλύτερο κόστος και πολύ σωστή μελέτη από έμπειρο μηχανολόγο σε εγκαταστάσεις fan coil για οικιακή χρήση.


Θα διαφωνήσω μαζί σου.Λόγω επαγγελματος έχω δει πολλές περιπτώσεις όπου τα σώματα καλύπτουν τις απώλεις του χώρου ακόμα με το νερό που βγάζει μια αντλια.Επομένως δεν χρειάζεται να γίνει καμία αλλαγή.Βέβαια,υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις που χρειάζεται να αλλαχθούν 1 με 2 σώματα αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων η αντλία θερμότητας εφαρμόζεται και σε σώματα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν #12501 από aristidis540
τελικα αυτο που ειχα γραψει με τα σωματα αλουμινιου δεν εχει βαση?
ρωτησα και καποιον υδραυλικο και μου ειπε οτι πραγματι τα αλουμινιου μπορουν να δουλεψουν με ποιο χαμηλα διοτι κανουν γρηγοροτερη απαγωγη τις θερμοτητας που μεταφερουν.
εαν οπως λετε τωρα η αντλια βγαζει 65 δεν νομιζω να εχω προβλημα,εγω εχω τα νερα μου στους 75 περιπου ,χαμηλωσα τον λεβητα πετρελαιου στα 60 και κατι.
Το σπιτι ζεσταινετε κανονικα απλα ισως αργει λιγο,απο την στιγμη που εγω σκευτομαι να βαλω αλουμινιου σωματα και μεγαλυτερα σε θερμιδες πιστευω να ειμαι καλα με μια αντλια νεας τεχνολογιας με αυξημενο βαθμο αποδοσης.
η κανω καποιο λαθος??

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν #12504 από Stef
Aristidis,Aν έχεις σκοπό να αλλάξεις τα σωματά σου δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με την αντλία θερμότητας αν υπολογιστούν σωστα.Πρόσεξε μόνο να είναι inverter η αντλία που θα βάλεις για μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν #12513 από dmtr
Stef,

ποιο μοντέλο της Hitachi έβαλες???

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν - 12 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν #12514 από aristidis540
φιλε stef θα το ψαξω. κι'εγω πιστευω οτι θα δουλεψει ρολοι απλα πρεπει να γινουν σωστοι υπολογισμοι στα σωματα.
τωρα σε συνδιασμο με 10cm φελιζολ που λεω να βαλω εξωτερικα θα ειναι βοηθεια.
Last edit: 12 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν by aristidis540.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.106 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ