Άλλος ένας προβληματισμένος καταναλωτής.. ψάχνει!!

Περισσότερα
9 Χρόνια 8 Μήνες πριν #136286 από Sorper
Καλημέρα σας κύριοι!

Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τους admin για την ύπαρξη ενός τέτοιου forum. Πραγματικά δίνει πολλές απαντήσεις!

Το πρόβλημά μου είναι το εξής:
Θέλω να ζεστάνω 2 σπίτια, το δικό μου και της μητέρας μου.
Τα δεδομένα είναι τα εξής:
-Το σπίτι είναι στην Νάουσα. Οι θερμοκρασίες εδώ κυμαίνονται στους +3 εώς +4 βαθμούς νομίζω με μέση χαμηλή τους -5 εώς -7 για 10-20 μέρες (τις πιο παγωμένες του χειμώνα, εάν είναι βαρύς ο χειμώνας...)
-Υπάρχει 3φασικό ρεύμα, με νυχτερινό τιμολόγιο και είμαστε και στο κοινωνικό τιμολόγιο.
-Η μητέρα μου μένει στο ισόγειο, 65 τ.μ (στο οποίο σπίτι θα γίνει εξωτερική μόνωση και θα μπουν καινούργια κουφώματα αλουμινίου με ενεργειακά τζάμια). Έχουν ξηλωθεί τα παλιά καλοριφέρ και θα βάλουμε καινούργια (θα αλλαχτούν μαζί και οι σωληνώσεις).
πρώτος όροφος είναι "στα τούβλα" και την περίοδο του χειμώνα τα ανοίγματα των παραθύρων τα κλείνουμε με νάιλον (για να σώσουμε ότι μπορούμε...). Κάποια στιγμή θα κλείσει κανονικά και αυτός ο όροφος.
δεύτερος όροφος είναι 100 τ.μ, στον οποίο μένω εγώ, θα κλείσει επίσης με εξωτερική μόνωση. Τα κουφώματα που έχω είναι 5ετίας αλουμινίου. Στον δικό μου όροφο έχω επιδαπέδια θέρμανση.
-Από πάνω υπάρχει σοφίτα κλειστή η οποία όμως δεν θερμαίνεται παρά μόνο την περίοδο των Χριστουγέννων όταν έρχονται δικοί μου για διακοπές.
---Μέχρι τώρα ζεσταίναμε το ισόγειο και τον 2ο όροφο με πετρέλαιο και τζάκι στον δικό μου όροφο. Το τι καταναλώναμε είναι να κλαις και να γελάς...!

Οι προτάσεις από εμπόρους είναι οι εξής:
- Ο πρώτος μηχανικός (έμπορος) μου πρότεινε να καταργήσω τον λέβητα πετρελαίου και να βάλω την Atlantic Excellia 16Kw και για τα 2 σπίτια.
- Ο δεύτερος έμπορος μου είπε πως η Excellia 16kw είναι μεγάλη για τις απαιτήσεις μου και μου πρότεινε μια στα 13Kw της ίδιας εταιρίας.
- Ένας συνταξιούχος υδραυλικός μου πρότεινε να βάλω μια Α/Θ (ίσως και 8Kw) και στα χοντρά κρύα να δουλεύω πετρέλαιο που έχει καθοδικές τάσεις τα τελευταία χρόνια... και με δεδομένο πως κάποια στιγμή μπορεί να έρθει και το φυσικό αέριο να μην κάνω μια ακριβή εγκατάσταση που θα μου είναι άχρηστη μετά από κάποια χρόνια.

Οι απορίες μου είναι οι εξής:
- Με ποιο σκεπτικό επιλέγουμε τα Kw σε μια Α/Θ;;; Εγώ θα προτιμούσα να μην καταργήσω τον λέβητα του πετρελαίου και να κάνω μια σχετικά οικονομική εγκατάσταση Α/Θ την οποία θα "βοηθώ" στα χοντρά κρύα.
- Τα 13Kw είναι αρκετά για να καλύψουν τα 2 σπίτια εκ των οποίων το ένα θα είναι με καλοριφέρ και το άλλο με επιδαπέδια;
- Μια Α/Θ υψηλών θερμοκρασιών η οποία (έχει την δυνατότητα να ζεστάνει μέχρι τους 80) ζεσταίνει το νερό στους 55 βαθμούς καταναλώνει περισσότερο ρεύμα από μια χαμηλών θερμοκρασίων η οποία έχει σαν δυνατότητα να ζεστάνει μέχρι τους 55;
- Είδα πως και στα πάνελ χαμηλών θερμοκρασιών παίζουν πολλά! Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω;;; Κάποια μάρκα;

Μετά από αναζήτηση εδώ μέσα νομίζω πως καλύτερη λύση είναι μια Yutaki-M 14Kw στην οποία όμως καταλήγω χωρίς σοβαρή κάποια μελέτη παρά μόνο βασιζόμενος στις προτάσεις που μου έγιναν και στα όσα διαβάζω "αριστερά-δεξιά".

Σας ευχαριστώ πολύ για τις όποιες απαντήσεις!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 8 Μήνες πριν #136288 από jnet
Καλωσόρισες και ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.

Σίγουρα θα λάβεις αρκετές απαντήσεις σε αυτά που ζητάς αλλά με λίγο υπομονή γιατί είναι ημέρες διακοπών και αρκετός κόσμος δεν είναι on line.

Καλό είναι να αναφερεις τι εκαιγές στο πετρέλαιο και τι σου βγάζει ο ενεργειακός οτι θα κερδίσεις απο τα κελύφη ή τι κελυφος σκοπεύεις να βάλεις.

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 8 Μήνες πριν #136289 από Sorper
στο τι έκαιγα από πετρέλαιο και ξύλα είναι δύσκολη η απάντηση γιατί μόνο κατ`εκτίμηση μπορώ να απαντήσω. Είχα αποφασίσει πως είναι καλύτερα να κρυώνω και να κάνω λίγη υπομονή παρά να δώσω μια περιουσία σε πετρέλαιο. Θεωρώ πως για να έχω μια θερμοκρασία της τάξεως των 19-20 βαθμών θα έπρεπε να καίω τουλάχιστον 3500 λίτρα τη σαιζόν.
Σε σοβαρό χειμώνα πριν 2-3 χρόνια είχαμε κάψει 2000 λίτρα και 5-6 τόνους ξύλα... και φυσικά κρυώσαμε!

Τώρα για την οικονομία που θα κάνω μονάχα με το κέλυφος δεν το γνωρίζω. Ο πρώτος μηχανικός-έμπορος με μια μελέτη που έκανε μου είπε πως θα ξοδεύω 1400 ευρώ επιπλέον στον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Το κέλυφος που σκοπεύω να βάλω είναι "Γραφιτούχες θερμομονωτικές πλάκες διογκωμένης πολυστερίνης των 80mm".

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 8 Μήνες πριν #136293 από giorgos.lito
Αν θυμάμαι καλά (ψάχτο) το κοινωνικό τιμολόγιο πρέπει να το ξεχάσεις. Η κατανάλωση σου θα ξεπερνάει το όριο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 8 Μήνες πριν #136301 από SHERIF
Το καλοριφέρ γιατί το ξήλωσες? βάζοντας καινούρια ίδιων θερμίδων δεν κερδίζεις κάτι, με το κέλυφος και τα καινούρια αλουμίνια μπορεί κάποιος ενεργειακός να σου υπολογίσει την κατανάλωση πετρελαίου σε λίτρα όπως έκανε για την ΔΕΗ? γιατί σε πάνε κατευθείαν σε Α/Θ?, μπορείς να κλείσεις με νοβοπάν και φελιζόλ τα ανοίγματα του 1ου ορόφου σχεδόν ανέξοδα, τα 65 τετραγωνικά του ισογείου με ένα ενεργειακό τζάκι ή σόμπα και με ελάχιστη υποβοήθηση του καλοριφέρ θα γίνεται φούρνος εάν μπορεί βέβαια να βάζει ξύλα η μητέρα σου το ίδιο και για τον δικό σου όροφο, εφ΄όσον έχεις βλέψεις και για φυσικό αέριο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 8 Μήνες πριν #136302 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
H απάντηση είναι απλή και βασικά μονόδρομος....

Θα πας σε κάποιο μηχανολόγο, νέο σχετικά σε ηλικία, εώς 40-45 το πολύ, που ΔΕΝ θα είναι έμπορος (το κατάλαβες αυτό............. ???????? ΔΕ θα έιναι έμπορος σου λέω...), θα έρθει σπίτι σου να δει, θα μιλήσετε για το τι μονώσεις έχεις σκοπό να κάνεις (ΜΗ ΛΥΠΗΘΕΙΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΟΝΩΣΕΩΝ), και μετά θα σου προτείνει λύσεις ως εξής:

α) .. κοστίζει τόσο, έχει τόσα λειτουργικά έξοδα, αυτές τις ευκολίες και αυτές τις δυσκολίες
β) ... ομοίως.....

Θα σου κοστίσει γύρω στα 300-500, αλλά πίστεψέ με, θα είναι τα πιο χρήσιμα χρήματα.

Υπάρχουν πολλές λύσεις σήμερα... πετρέλαιο, ξύλο, πέλλετ, πυρηνόξυλο, ρεύμα.....

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ. ΘΕΣ ΣΟΒΑΡΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟ ΟΟΟΟΟΟ ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ ΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΜΠΟΡΟ.

Και κάτι ακόμα: Όταν είσαι άρρωστος, δεν πας στον ειδικό... δηλαδή στο γιατρό... και μετά κάνεις ότι σου πει? Έτσι και τώρα, θα πας στον ειδικό ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟ, και θα σου προτείνει "θεραπείες". Γαμώτο, τόσο δύσκολο είναι να καταλάβετε ότι πρέπει να πάτε σε Μηχανολόγο που ΔΕ θα είναι και έμπορος...?
Last edit: 9 Χρόνια 8 Μήνες πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.085 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ