Επικαιρότητα

Περισσότερα
10 Χρόνια 11 Μήνες πριν #96457 από jnet
Επικαιρότητα δημιουργήθηκε από jnet
Η μοίρα είχε βάλει στόχο την Κατερίνα: Νίκησε τη λευχαιμία, τη νίκησε μια σφαίρα

Στη μάχη της με τη λευχαιμία πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της και βγήκε νικήτρια. Οταν, όμως, βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, δεν μπόρεσε να ξεφύγει.
Η σφαίρα από το καλάσνικοφ των ληστών διαπέρασε το στήθος της, την ώρα που οδηγούσε για να επιστρέψει στο σπίτι της. Λίγη ώρα μετά, στο νοσοκομείο Κορίνθου, η 25χρονη κοπέλα άφησε την τελευταία της πνοή...
Η Κατερίνα Ζώγαλη από την Κόρινθο είναι το αθώο θύμα των αδίστακτων ληστών που το βράδυ της Παρασκευής δεν δίστασαν να πυροβολήσουν εν ψυχρώ τα περιπολικά που τους καταδίωκαν. Νωρίτερα, είχαν επιτεθεί σε ταβέρνα στην περιοχή Παλαιοκούνδουρα της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Θηβών, απ'όπου υπό την απειλή όπλων είχαν διαφύγει με το τζιπ του ιδιοκτήτη, ένα μαύρο Σουμπαρού Φόρεστερ.
Αμέσως ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες. Γύρω στις 11.30, αστυνομικοί εντόπισαν το τζιπ λίγο μετά τον Ισθμό, στον δρόμο προς Επίδαυρο. Και η καταδίωξη ξεκίνησε.
Την ίδια ώρα, η 25χρονη Κατερίνα που μόλις είχε σχολάσει από τη δουλειά της -εργαζόταν ως βοηθός λογίστρια σε ξενοδοχείο στις Κεχριές- οδηγούσε με κατεύθυνση προς Κόρινθο.
Στο ύψος των Ισθμίων, τα αυτοκίνητα της καταδίωξης και αυτό της Κατερίνας ήρθαν κοντά. Ο συνοδηγός του ληστή είχε κρεμαστεί από το παράθυρο και πυροβολούσε τους αστυνομικούς.
Την ώρα που το όχημα της 25χρονης εγκατέλειπε την περιοχή, μια σφαίρα από το καλάσνικοφ χτύπησε στην άσφαλτο, διαπέρασε το σασί του αυτοκινήτου της, τρύπησε το πίσω κάθισμα, έφτασε στο κάθισμά της και καρφώθηκε στο σώμα της άτυχης κοπέλας. Η σφαίρα χτύπησε το συκώτι και τον πνεύμονα, αλλά η Κατερίνα διατηρούσε τις αισθήσεις της μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο.
«Χτυπήθηκα, είμαι γεμάτη αίματα», φέρεται να είπε το κορίτσι σε φίλο της, τον οποίο κάλεσε εκείνη την ώρα στο κινητό, που φαινόταν και η ίδια να μην έχει συνειδητοποιήσει την ατυχία της. Το ασθενοφόρο που έφτασε τη μετέφερε στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.
Η αγωνίστρια Κατερίνα, όπως τη λένε οι άνθρωποι που τη γνώριζαν, είχε γεννηθεί με πρόβλημα υγείας. Οι γιατροί της είχαν διαγνώσει λευχαιμία και από μικρή είχε περάσει πολλές περιπέτειες και ταλαιπωρίες σε νοσοκομεία, γιατρούς και θεραπείες.
Συμμάχους και συμπαραστάτες στον αγώνα της είχε πάντοτε τους γονείς της, αγρότες και οι δύο, που έκαναν τα πάντα για να τη βοηθήσουν. Με πολλά προβλήματα και οι ίδιοι -ο πατέρας της υποβαλλόταν για πολλά χρόνια σε αιμοκάθαρση- ήταν οι φύλακες-άγγελοι της κόρης τους.
Η γέννηση του μικρού της αδελφού δέκα χρόνια αργότερα, έδωσε τη λύση στο πρόβλημα υγείας της Κατερίνας.
Τα βλαστοκύτταρα που πήραν οι γιατροί από το νεογέννητο μεταμοσχεύτηκαν στην κοπέλα. Και της έσωσαν τη ζωή...

Υστερα από αυτό, η Κατερίνα πήρε τη ζωή στα χέρια της. Εγινε άριστη μαθήτρια στο σχολείο, πέρασε στην ΑΣΟΕΕ, αποφοίτησε στην ώρα της και βρήκε δουλειά στο ξενοδοχείο κοντά στο πατρικό της... Κανείς δεν μπορούσε να γνωρίζει το παιχνίδι που θα της επεφύλασσε η μοίρα...

Πήγη Καθημερινή

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": γιαννης-δραμα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.063 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ