Θυμάμαι τον εαυτό μου...

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #69869 από jnet
Θυμάμαι τον εαυτό μου... δημιουργήθηκε από jnet
Μικρούλη στο πρώτο μας σπίτι μεχρι τα 10μου. Διαμέρισμα 70τμ εκ των οποίων αυτά του σαλονιου ~25 κλειστά για να μην εχουμε απώλειες. Στα υπόλοιπα μια σόμπα πετρελαίου καπου στον διαδρομο να ζεσταίνει τα δωμάτια.

Στο χωριό και στο μαγαζί και στο σπιτι σόμπες πετρελαίου. Στα χοντρα κρύα ολοι γυρω γυρω απο την σόμπα.

Μετα στο δευτερο μας σπιτι που αγοράσαμε ειχε καλοριφέρ. Η μαμα αγορασε καλύματα για να μην φαινονται ασχημα τα σωματα(παλιου τυπου) αλλά δεν υπηρχε θεμα απωλειων λογω τον καλυμάτων μια και ο λεβητας εκαιγε χωρίς θερμοστατες και ζεστενε στο φουλ μια πολυκατοικία με 48 διαμερίσματα. Μιλάμε σκαγαμε και φυσικά πληρωνες(και συνεχίζεις να πληρώνεις) αναλογα με τα τετραγωνικά και τις φετες που εχεις.

Καποια στιγμή στο πρωτο διαμέρισμα που νοικιασα μονος επαφή με το τζάκι. Και καλοριφερ φυσικά με ωρομετρηση-ογκομέτρηση(δεν θυμαμαι) αλλά το τζάκι να κανει ατμοσφαιρα.

Στο δευτερο διαμέρισμα που εμεινα ογκομέτρηση σίγουρα και βεβαια ζεστη μια χαρά.

Τωρα είμαι στο τελευταιο σπίτι πετρελαιο για 8 χρονια και τα τελευταια 2 πελλετ λεβητα(ζεστη χωρις περικοπες).

Οι γονεις μου που μενουν στο 2ο σπιτι που εγραψα τα 2 τελευταια χρονια δεν γνωρίζουν πλεον την τρομερη ζεστη των παλιών καιρών αλλα εχουν ζεστη εκ περιτροπης και πηραν και ενα ηλεκτρικο αλογονου που μαλλον τους ζεσταίνει καλύτερα από ένα μικρο air contition που έχει στο καθιστικό.

Στην δουλεια μου σε μεγαλο κτηριακο συγκροτημα το ανοιγαν μεχρι χτες 8-12:00. Σημερα πηγα με μια θερμαστρα αλογονου για μετα τις 12. Ευτυχως για τους αλλους μετα τις 3 το ξαναανοιξαν με τετοιο ψοφοκρυο.

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by KERBEROS.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": dmtr, Sp4wN, Gdevil

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #69881 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Θυμάμαι τον εαυτό μου...
μικρος εισαι :)
γεννηθηκα στην αθηνα με ξυλοσομπα ,αμυδρες αναμνησεις ,τα ξυλοκαρβουνα στην αυλη απο τον καρβουνιαρη της γειτονιας , η ψηλη μαντεμενια σομπα με μια κατσαρολιτσα εννιοτε απο πανω η μια φλουδα πορτοκαλιου :)
καπου στα 9 περασαμε και στην πετρελαιου ,,,σταθερη αξια η φλουδα πορτοκαλιου ... αλλα εμπλουτιστικε και με ελικοειδη χαρτακια να περιστρεφονται για χαζι ...και καστανακια, αυτα ισως υπηρχαν και πριν αλλα οι αναμνησεις δεν βοηθανε .
το σπιτι ομως ειχε μεγαλωσει ... οποτε η θερμανση μερικη (σε αναμονη του καλοριφερ) ... και η μαμα να μας ζεσταινει το κρεβατι με το σιδερο (τυφλα ναχουν οι ηλεκτρικες κουβερτες) :)
και ηρθε η εποχη του καλοριφερ και ζεσταθηκαμε αλλα χασαμε το πορτοκαλι και τα καστανα :P
και μια και περασαμε την μεση ηλικια ,,,αποφασισαμε να κανουμε μια επιστροφη στις παιδικες μας αναμνησεις ...οποτε ξαναθυμηθηκα και το πορτοκαλι :)
δυστυχως η πελετοσομπα δεν ψηνει καστανα :angry:


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #69886 από tas
Απαντήθηκε από tas στο θέμα Θυμάμαι τον εαυτό μου...
Τι μου θύμισες...
Πετσετάκια πάνω στα σώματα, αλλά και... αλουμινόχαρτο για αντανάκλαση της θερμότητας
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by tas.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #69887 από Gdevil
Απαντήθηκε από Gdevil στο θέμα Θυμάμαι τον εαυτό μου...
Υπνος...
Κρύα σεντόνια, διπλή κουβέρτα μέχρι και βελέντζα αλλά σε 5 λεπτά το κορμί ίσιωνε

Ξύπνημα..
κρύο νερό.. μπούζι δλδ όχι απλά κρύο.. και στο χωριό η βρύση και το απαραίτητο έξω από το σπίτι παρακαλώ.

Ημέρα..
ο ελληνικός ήλιος πάντα ζέσταινε

Απόγευμα - βράδυ..
φλοκάτες, τερλίκια, μάλλινα, ξυλόσομπα, ενίοτε και κάστανα με κρασί μπρούσκο.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #69889 από Sp4wN
Απαντήθηκε από Sp4wN στο θέμα Θυμάμαι τον εαυτό μου...
Θυμάμαι τον εαυτό μου στο πρώτο μας σπίτι να μπουσουλάει να παίζει και από θέρμανση δεν έχω ιδέα.Στο σπίτι μας όταν ήμουν 7-8 είχαμε σόμπα πετρελαίου κλασσική με μπουριά μέσα στο σπίτι (τα ίδια και ο παππούς και η γιαγια και είχα κάψει και την παλάμη μου στην τελευταία γιατί είχε και μάτια) και πρωτοπορίακή τότε γιατί ο πατέρας μου ήταν γνωστός Μαγκάιβερ της εποχής και είχε τσιμπήσει σόμπα με Βεντιλατέρ .

Έφτασα 10 και μετακομίσαμε στο φρούριο που οι δικοί μου αποκαλούν σπίτι.Μείναμε αρχικά στο ημιυπόγειο με ένα τζάκι απλό και ηλεκτρικούς θερμοπομπούς στα δωμάτια τα πρώτα χρόνια.Εγώ από κουβάλημα ξύλων ,καθάρισμα καμινάδας , ρίξιμο κούτσουρων στη φωτιά δεν έκανα τίποτε εννοείται αλλά το χάζι όταν μαζευόμασταν όλοι γύρω από τη φωτιά και τίποτε να μή λέγαμε σου έδινε μιά ψυχική ηρεμία απίστευτη.
Γενικότερα νομίζω αυτό το πρωτόγοννο ένστικτο που κουβαλάμε με το τζάκι και επιρροή του στην ψυχική μας γαλήνη είναι εξωπραγματικά όμορφο και ανεξήγητο.

Τα πρώτα μου χρόνια που έμεινα μακριά από το σπίτι ως θέρμανση στο ένα μου σπίτι είχα σόμπες αλογόνου και τον ίδιο θερμοπομπό από το Βόλο(τον ξήλωσα από το δωμάτιο εννοείται) και τα άλλα 3 χρόνια έμεινα σε σπίτι με καλοριφέρ και λέβητα πετρελαίου.
Αστεία Σημείωση : στην Κρήτη και στην Κύπρο πολλά σπίτια δεν έχουν κεντρική θέρμανση παρά μόνο κάτι a/c γιατί λέει εκεί δεν κάνει κρύο.Την πρώτη χρονιά που πάτησα το πόδι μου στη λεβεντογέννα έστρωσε 60 πόντους (2003) !!

Γύρισα στο φρούριο 4 χρόνια αργότερα με πετρέλαιο στο 0.70 - 0,80 να μή με απασχολεί μιάς και ακόμη πλήρωνε η οικογένεια και το έπαιζα ακόμη τουρίστας !!
Αφού έφυγαν οι δικοί μου για άλλες πολιτείες την πρώτη χρονιά (2010)την έβγαλα με το πληρωμένο ήδη πετρέλαιο.Τη δεύτερη χρονιά προσπάθησα ως γνήσιος άσχετος να ζεστάνω μεζονέτα 170 τμ με το απλό μου μαντεμένιο τζάκι (ένα αστείο με μαγικά φασόλια μου ρχεται αλλά δεν το χω ).Αποτέλεσμα 8 τόνοι ξύλα σε 2.5 μήνες .Έβαλα μετά και 1000λίτρα πετρέλαιο και ησύχασα !!

2012 .Η χρονιά που έμαθα 10 πράγματα και τα έφερε έτσι,ώστε τη χρονιά που είμαστε στη χειρότερη οικονομική κατάσταση των προηγούμενων ετών να γράφω από το ζεστό μας σπίτι σ αυτό το θέμα.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Sp4wN.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #69890 από ΘΕΟΔΟΣΗΣ
Απαντήθηκε από ΘΕΟΔΟΣΗΣ στο θέμα Θυμάμαι τον εαυτό μου...
Κεραμίδι πάνω στην ξυλόσομπα κάθε βράδυ, τύλιγμα σε πετσέτα και γρήγορα για ύπνο στο παγωμένο δωμάτιο με το κεραμίδι αγκαλιά!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.073 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ