Γιατί καταντήσαμε να είμαστε οι πεινάλες τις Ευρώπης...

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #102607 από Στελιος1
Για μενα φταινε πρωτοι οσοι κυβερνησαν! Δευτεροι φταινε ολοι οι 300 της βουλης, ΟΛΟΙ! Δημοκρατια θα πει 50% συν ενας και οχι ενα σωρο μπουρδουκλωματα και τρικλοποδιες σε αυτο, αν υπηρχε δημοκρατια με απλη αναλογικη των ψηφων θα υπηρχαν αναγκαστικα και πραγματικες συνεργασιες, τωρα τι περιμενουμε να συνεργαστουν για το καλο μας?? Αν υπηρχε απλη αναλογικη (οχι ετσι ξαφνικα, επι δεκαετιες) ισως να μπορουσαν να ειναι χρησιμοι οι κυβερνοντες μας.
Καταστρεψανε καθε παραγωγη! Οι ξεπουλημενες ποσοστοσεις του΄΄Εθνους'' δεν αφορουν μονο το γαλα και το τυρι, υπαρχει νομος (απλα δεν εφαρμοζεται ακομα) που αν βαλεις μπαξε ενω δεν εισαι αγροτης προβλεπει χοντρα προστιμα. Περιμεντε και θα δουμε παααρα πολλα ακομα.
Ειναι ελεεινοι, εφ οσον εχουμε οικονομικο πολεμο επρεπε να πουν στ Ευρωπαιους οτι.. Καλα ολα αυτα, καλες οι συμφωνιες, αλλα ειμαστε σε εκτακτη αναγκη εμεις! Ακυρωνονται οι ποσοστοσεις! Θα παραγουμε οσο κρεας γαλα σταρια σταφυλια κτλ μπορουμε! Μα ρε παιδια αυτοι μας δανειζουν μονο κ μονο για να αγοραζουμε τα προιοντα τους.
Εγω θα γουσταρα ενα ξαφνικο εξω απ την ΕΕ (ετσι κ αλλιως θα μας πεταξουν αυτοι συντομα μολις στραγγιξουν τ κομποδεμα της Ελληνικης κοινωνιας) και.. Δασμους. Φορους σε οτιδηποτε εισαγομενο ωστε αυτο να γινει ακριβο, δυσκολη επιλογη αλλα πλεον δεν υπαρχει αλλη! Πεθαινουμε! Ακομη και πολεμο να μας φερει αυτο η κατι αλλο παρομοιο καλυτερα να τον προκαλεσουμε εμεις παρα να μας τον επιβαλουν για αλλη μια φορα.
Εχω αμπελι, εδιναν λεφτα πριν 4 χρονια (1200 τ στρεμα) να το βγαλω να χασω την αδεια. Περιμενα την αλλη χρονια την επιδοτηση για αναμπελωση και με κοψανε! Ετσι!
Εβγαλα το μισο ωστε να το ξαναβαλω μονο με δικα μου εξοδα και ξερετε τι εγινε προχθες.. Με πηραν τηλ απο τ υπουργειο γεωργιας και με ρωτουσαν (να ψαρεψει ηθελε η υπαλληλος, τα εχουν ολα τα στοιχεια, τα παντα!) λεπτομερειες, ποσο ειναι, τι σταφυλια ειναι κτλ.. Ειδαν οι καραγκιοζηδες την τοτε αιτηση μου για αναμπελωση και προφανως μετα εψαξαν στ δορυφορο, ειδαν οτι λειπει το μισο και πηραν τηλ να ψαρεψουν λεπτομερειες.
Η γραμμη ειναι να παρουν την αδεια, να μην πω τι θα παρουνε μεγαλα παιδια ειστε καταλαβαινετε.
Ολα αυτα τωρα, στην κριση επανω, καταλαβαινετε τι συμβαινει? Εχετε ακομα ψευδαισθησεις και ελπιδες?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #102643 από Genesis

eliasger έγραψε: Έχω την εντύπωση ότι για την κατάντια μας φταίει η ρεμούλα που εσκεμμένα καλλιεργήθηκε σε όλους τους τομείς της κοινωνικής - πολιτικής - παραγωγικής ζωής αυτού του τόπου .
Το κακό είναι ότι την διαφθορά την αφομοιώσαμε τόσο καλά που την κάναμε τρόπο ζωής και δικαίωμα .
Δεν θέλω να φανώ απαισιόδοξος αλλά δεν βλέπω καμιά διάθεση να φτιάξουμε την χώρα μας σύμφωνα με τα πρότυπα που υποτίθεται ότι ασπαζόμαστε .
Ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη και θα δούμε ποιος επέτρεψε να συμβαίνουν αυτά τα κακώς κείμενα στην κατά τα άλλα υπερήφανη και πολιτισμένη χώρα μας .
Τα βάζω συχνά με τον εαυτό μου γιατί έχαψα και εγώ το παραμύθι των λάθος αξιών της ζωής που μας μάθαιναν.

Δεν είναι αργά να αλλάξουν τα πράγματα , φτάνει να ξέρουμε τι θέλουμε και να προσπαθήσουμε .

Μόνο κάτι τέτοια σχόλια με κάνουν να νοιώθω λίγο αισιόδοξος....
Μια καλή αρχή είναι να αντικαταστήσουμε το "ΕΓΩ" με το "ΕΜΕΙΣ"...οι απαντήσεις θα έρθουν μόνες τους.
Δεν έχουμε να περιμένουμε από κανέναν τίποτα. Πρέπει να φτιάξουμε τα κακώς κείμενα εμείς ξεκινώντας από τα απλά καθημερινά πράγματα. Αυτόματα, γινόμαστε παράδειγμα και ελπίδα αισιοδοξίας για όλους του γύρω μας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.058 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ