Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #33336 από Μπάμπης
Απαντήθηκε από Μπάμπης στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Grecu_ έγραψε:

akasa έγραψε: Αστέρη αυτό το τζάκι του Μισαϊλίδη τι είναι; www.tzaki.com.gr/detail.php?Product_ID=6

Το πήρε κάποιος φίλος για ενεργειακό και δεν τον πρόλαβα. Ήδη του έχουν βάλει και τις γυψοσανίδες (απλές γιατί σύμφωνα με τον μάστορα όσα χρόνια βάζει σε τζάκια δεν χρειάστηκε πυράντοχη και δεν είχε κάποια ζημιά). Δεν υπάρχουν όπως θα δεις και συ πληροφορίες στο site αλλά στο τηλέφωνο του είπαν ότι είναι πιστοποιημένο, 15KW με απόδοση 75%!!!
Επίσης δεν του έβαλαν καπνοδόχο inox ή γαλβανιζέ από την εστία μέχρι το ταβάνι αλλά Φ25 σπιράλ αλουμίνιο!!! η οποία βγαίνει σε ταράτσα και καταλήγει σε 2,5μ γαλβανιζέ χωρίς μόνωση και με περιστροφικό καπέλο! Θα δουλέψει αυτό το πράγμα για να ζεστάνει 100τμ;


To αλουμινιο στους 200 βαθμους το πολυ εχει λιωσει. Ασε το τι θα μαζεψει το σπιραλ απο μεσα, πες του να βιαστει να μην τον δουμε στις ειδησεις...


Το ίδιο μου είπε και ο ένας εκ των δύο τεχνικών που μου έστειλε το Leroy από πειραιώς, δλδ να αφήσω την παλιά σπιράλ καμινάδα και όταν τον ρώτησα αν θα έχω κάποια εγγύηση για την δουλεία του "και βέβαια" μου απάντησε "και μάλιστα θα είσαι και ασφαλισμένος".

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #33348 από giorgossim
Απαντήθηκε από giorgossim στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Καλημέρα σε όλους. Βρίσκομαι στην διαδικασία εγκατάστασης κασέτας invicta και έχω μια απορία.Εάν ενώσω το σπιράλ του ενός ανεμιστήρα του βεντιλατέρ με το άλλο, θα έχω περισσότερη <<δύναμη>> κατά την έξοδο του αέρα? Δεν είναι μεγάλη η απόσταση που θέλω να στείλω τον θερμό αέρα (περίπου 3 μέτρα), αλλά έλεγα μήπως κέρδιζα σε ζέστη κάτι περισσότερο.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.Συνεχίστε την καλή δουλεία που γίνεται εδώ.

Θα γράψω κι εγώ εντυπώσεις μόλις ξεμπερδέψω.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #33350 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Θα πρέπει να ενωθούν σε σωλήνα μεγαλύτερης διατομής, ώστε να μην πέσει ακόμη περισσότερο η πολύ μικρή πίεση που μπορούν να προσφέρους τα ανεμιστηράκια...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #33376 από liakjim
Απαντήθηκε από liakjim στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

vg έγραψε: liakjim
Θα έχεις τζάκι 10kW που θα καίει για 5 και θα καταναλώνει για 15.


Γιατι? Πως εξηγειται?
Βασικα ρωταω γιατι στην αλλαγη τζακιου του κουνιαδο μου (θεμα εδω www.energ.gr/j15/index.php?option=com_ku...2925&Itemid=53#26410) , ο τζακας απλα σφηνωσε την inox καμιναδα ,μεσα στην υπαρχουσα τρυπα της παλιας τσιμεντενιας αλλα σε υψος μονο μεχρι το ταβανι :
www.energ.gr/j15/media/kunena/attachments/558/P9225796.JPG

Παρουσίαση εγκατάστασης τζακιού εδώ -> www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=57920&Itemid=384

Ορθός Τρόπος Δοκιμής Τύπων Μπρικέτας εδώ -> www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=58124&Itemid=384
Last edit: 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν by liakjim.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #33387 από vg
Απαντήθηκε από vg στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
liakjim
Δεν ξέρω πως εξηγείται.
Και εμένα αυτό μου απάντησε χθες ο Αστέρης
ότι θα έχεις τζάκι 10kW που θα καίει για 5 και θα καταναλώνει για 15.
Σε κάποια σελίδα, είχε αναφέρει ο Αστέρης τους λόγους, αλλά δεν τους θυμάμαι.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #33394 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Για να βγάλει θερμότητα το τζάκι, πρέπει να κάψει ξύλο και οξυγόνο. Το ξύλο του το δίνουμε εμείς, το οξυγόνο το παίρνει μόνο του από την εισαγωγή του. Για να τραβήξει μέσα οξυγόνο, πρέπει πρώτα να βγουν έξω τα καπναέρια. Κάθε τζάκι, λέει μιά ονομαστική ισχύ (πχ 12kW), τα οποία για να τα πιάσει, αναφέρει την υποπίεση στην καμινάδα, συνήθως σε mm στήλης νερού, ή Pascal (μονάδα μέτρησης πίεσης). Συνήθως κάπου στα 12-14 Pa, στην υποπίεση αυτήν έχουμε την μέγιστη αναρρόφηση από την καμινάδα και την αντίστοιχη πλήρωση σε οξυγόνο, για να πετύχουμε την ονομαστική ισχύ του τζακιού.

Προϋπόθεση για να πετύχουμε αυτήν την υποπίεση, είναι συνήθως 4-5 μέτρα λείας στρογγυλής και τελείως κατακόρυφης καμινάδας. Οτιδήποτε διαφορετικό από αυτό (αλλαγή διατομής σε κάποιο σημείο, αλλαγή σχήματος από στρογγυλή σε τετράγωνη, ή ακόμα χειρότερα σε παραλληλόραγραμμη, αλλαγή σε μη λεία επιφάνεια όπως τσιμέντο ή τούβλο, γωνίες και οριζόντια τμήματα), προκαλούν άτακτους στροβιλισμούς στην ανοδική κίνηση των καπναερίων, που προκαλούν καθυστέρηση στην κίνηση, άρα μειώνουν την υποπίεση στην έξοδο της εστίας και ρίχνουν την απόδοση. Ταυτόχρονα, η μείωση της ταχύτητας των αερίων, σημαίνει ότι κρυώνουν πιό γρήγορα (οπότε ακόμη μεγαλύτερη πτώση της ταχύτητας), μεγαλύτερες υγροποιήσεις και μεγαλύτερη απόθεση αιθάλης και κρεόζωτου στα τοιχώματα (ειδικά στα μη λεία σημεία, ή στις γωνίες-αλλαγές διεύθυνσης), οπότε και αυξημένος κίνδυνος ανάφλεξης της καμινάδας.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": liakjim, vg

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.523 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ