Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #89410 από tsigpan
Απαντήθηκε από tsigpan στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Φιλε stelios σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.Πραγματι το σπιτι εχει απώλειες.Σκεφτομαι για μονωση και αντικατασταση κουφωματων αν με το καλο παρω την επιδοτηση 70% απο το εξοικονομηση κατ οικον.

Φίλε stavrax σ ευχαριστω και εσένα για την βοήθεια σου, οι 90 βαθμοι ηταν οντως με αρκετο τσιτωμα και τον αέρα ανοιχτο τερμα.Είχα ριξει μεσα τρια κουτσουρακια των 3 περίπου κιλων το καθένα και υπηρχε και αρκετο πυρωμενο καρβουνο.Δεν το δουλεύω ετσι το τζακι συνηθως.Οσο για την γκρινια που ειπες πριν απο την γυναικα πραγματικα υπαρχει. Ολοι τα ιδια μου φαίνεται περναμε. περιμενω να περασει ο χειμωνας να ξεκινησω τις διορθωτικες εργασίες.
Παντως ρε παιδια δεν λεω εχω μεινει απολυτα ικανοποιημενος απο την ζεστη που βγαζει το συγκεκριμένο τζάκι (Laudel υπενθυμίζω)αλλα εχω ταλαιπωρηθει αφανταστα. Χάλασε το σύστημα που ανεβάζει το τζακι προς τα πάνω και πρεπει να γκρεμισω αρκετό απο το χτυσιμο να αφαιρεσω τον προβληματικο μηχανισμο και να τον αντικαταστησω.Αν δείτε ποσο ψευτικο ειναι το συστημα που ανεβαζει και κατεβαζει την πορτα, ειναι απιστευτο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #90187 από MICK
Απαντήθηκε από MICK στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

ragavelas έγραψε: H en λόγω κασέτα έχει δυο ενσωματωμένα βεντιλατέρ και απαιτεί από κάτω είσοδο εξωτερικού αέρα από Φ120 σωλήνα. Στην αρχή λοιπόν του σωλήνα, τοποθέτησα το βεντιλατέρ μπάνιου. Οπότε αυξάνω τον αέρα που περνάει από τον θερμοθάλαμο της κασέτας. Δεν περνάει δλδ από τη φούσκα/γυψοσανίδα για αυτό και λέω για τη βεβιασμένη ροή. Το λειτουργώ πάντα σε συνδυασμό με τα ενσωματωμένα καθότι μόνο του δεν κάνει δουλειά (φυσάει ελάχιστα). Οταν δουλεύουν όμως και τα βεντιλατέρ της κασέτας αυξανεται η ροή θεαματικά και κατ΄ επέκταση η θερμοκρασία του χώρου ανεβαίνει πολύ πιο γρήγορα!

Ο κατασκευαστής δίνει εξτρα κιτ το οποίο είναι ενα βεντιλατέρ 490 κυβικών ανά ώρα + κοντρόλερ αλλα ειναι πανάκριβο (400+ ευρώ). Το βεντιλατέρ μπάνιου είναι οικονομικοτατη και αποτελεσματική λύση. Σίγουρα όχι η καλύτερη (θα ήταν σαφώς καλύτερα με ένα φυγοκεντρικό βεντιλατέρ μεγαλύτερης παροχής σε σχέση με τα 167 κυβικά/ώρα του βεντιλατέρ μπάνιου) αλλά στην πράξη (τουλάχιστον στο σπίτι μου) δουλεύει αποτελεσματικά.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ Η εισαγωγή εξωτερικού αέρα Φ120 είναι για την ΚΑΥΣΗ αλλά και για την οξυγόνωση του ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ χώρου. Έτσι αναφέρει και το βιβλίο του κατασκευαστή. Όμως αν κάνεις τοποθετήσεις μοτέρ μεγάλο 'η μικρό, δεν έχει σημασία, στη είσοδο Φ120, τότε υπάρχει ΒΕΒΙΑΣΜΕΝΗ κυκλοφορία τού αέρα. Έτσι στην περίπτωση αυτή θα έχεις μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμου. Γιατί θα πηγαίνει περισσότερος όγκος αέρα εκτός από τον εσωτερικό χώρο, κάτι που ζητάς, και στο χώρο ΚΑΥΣΗΣ.

ΜΙΧΑΛΗΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #90192 από ragavelas
Απαντήθηκε από ragavelas στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Kalhmera αυτό που λες νομίζω ισχύει για την crystal. Τώρα θα ξαναδιαβασω το μανουαλ καλού κακού βεβαια. Οσον αφορά την κατανάλωση σε διαβεβαιώ ότι παρεμεινε σταθερή. Τρεις μερες εκανα πειραματα, λιγα ξυλα πολλά ξυλα, μπρικετες μπρικετες+ξυλα, λεπτα ξυλα, χοντρά ξυλα, κλειστος πρωτογρενης, κλειστος δευτερογενης με το εξτρα μοτερ, χωρις το εξτρα μοτερ και γενικά όλους τους πιθανούς συνδυασμούς. Το μόνο που αυξήθηκε είναι η ροή αέρα και κατά κάποιον τρόπο η αποδοση (δεδομένου ότι ζεσταίνεται πολύ γρηγορα ο χώρος). Προσοχή δεν λέω ότι αυξήθηκε η ισχύς της κασέτας, αυτό δεν εξαρταται απο βεντιλατερια.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #90197 από MICK
Απαντήθηκε από MICK στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Στελιος1 έγραψε: Σε σειρα ειναι, γιατι τα δευτερα παραλαμβανουν τον αερα του πρωτου, ενισχυεται η δυναμη τους (οπως αναλογα θα συνεβαινε σε αντιστασεις ρευματος) στ ροη ετσι. Παραλληλα θα μπορουσαμε να τα πουμε αν τραβουσαν ολα απο τον ιδιο χωρο μαζι και εστελναν σε εναν αλλον χωρο, οποτε θα προστιθεταν θεωρητικα ο ογκος του αερα.
Πρακτικα εισαι στο νοημα και θα βρεις ακρη και θα βοηθησεις και αλλους ετσι. Να σε προιδεασω ηθελα προς αποφυγη του κακου σεναριου.. Δεν θα ζοριζονται επειδη θα εχουν αντιστασεις αλλα επειδη θα παρουν περισσοτερες στροφες λογω τ ''σπρωξιματος'' του προηγουμενου μεγαλυτερου αν δεν ταιριαζουν τα κυβικα. Επισης αν το μεγαλο δινει περισσοτερα κυβικα τοτε τα μικρα θα το φρεναρουν (αυτα θεωρητικα, διοτι τ μεγαλο στ αρχη εχει τριβες και πτωση στην ροη του, αλλα ποσες ακριβως?). Αφου ειναι ''κιτ'' τ εταιρειας θα ειναι υπολογισμενα αυτα, εσυ προσεξε τα αυτα εφ οσον δεν βαλεις αυτο που προτεινουν αυτοι.
Ειναι ατελειωτη η καθε συζητηση, εν προκειμενω γιατι η εταιρεια εβγαλε κιτ αναβαθμισης? Ελλατωματικιο κακα υπολογισμενο μοντελο μηπως? και αντι να διορθωσουν σωστα (σωστα εννοω με δικη τους χασουρα, η εστω χωρις εξτρα κερδος απ αυτο) ωστε να δινουν το κιτ φθηνο, αυτοι το βαρανε στο κεφαλι.. Διαβασε, ψαξε, βρες, αντιστοιχα μοτερ φθηνα κτλ και προσεχε μονο τους συσχετισμους μεταξυ τους. Το ''κιτ'' στο χρωστανε μην το πληρωσεις, παιδεψου μονος αλλα μην τους δινεις φραγκο παραπανω.

Τα μοτέρ της μάνας του είναι παράλληλα. Υπάρχουν 2 ανοίγματα (1 για το κάθε ένα) στην εμπρός πλευρά της κασέτας. Τα μοτέρ αυτά παίρνουν τον ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ αέρα και το σπρώχνουν σε κάποια διαδρομή μέσα στη κασέτα, τον ζεσταίνουν και τον αποβάλουν από συγκεκριμένα στόμια. Το μοτέρ που τοποθέτησε στην αρχή της σωλήνας Φ120 ο raganelas, σπρώχνει και αυτό τον ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ αέρα, που ένα ποσοστό πηγαίνει και στη καύση, τον ζεσταίνει, και τον οδηγεί στα ΙΔΙΑ στόμια. Επειδή όμως τα μοτέρ αυτά είναι μικρά, περ.200m3 και τα δύο, η εταιρία, έκανε μια παραλληλόγραμμη υποδοχή στο κάτω μέρος της κασέτας, για την τοποθέτηση ενός μεγαλύτερου μοτέρ, αν θυμάμαι περ. 600 με 700 m3, για να στέλνεις αέρα ζεστό σε μακρυνότερα σημεία του σπιτιού. Το μοτέρ αυτό θα δουλεύει μαζί με τα δύο μικρά μοτέρ. Θα παίρνει εξωτερικό αέρα, από δική του είσοδο, αλλά και αέρα από τον χώρο.

ΜΙΧΑΛΗΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #90198 από ragavelas
Απαντήθηκε από ragavelas στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Στο κεφαλαιο 20 του μανουλ δείχνει αυτή την τρύπα η οποία ούτως ή αλλως είναι ανοικτή όταν αγοράσεις την κασέτα και χρησιμοποιείται για να μπαίνει νωπός αέρας μέσω του Φ120. Εκεί αν θες βιδώνεις το extra ventilatio kit που δινει η εταιρία. Δεν είναι για την καύση.

Αν το συγκρίνεις με το κρυσταλ θα δεις ότι εκτός αυτής έχει αλλη μια τρύπα sto kεντρο περίπου της βάσης (κλειστή όμως ,την ανοίγεις εσύ αν θες) η οποία ειναι για τον αέρα καύσης.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #90621 από MICK
Απαντήθηκε από MICK στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

ragavelas έγραψε: Στο κεφαλαιο 20 του μανουλ δείχνει αυτή την τρύπα η οποία ούτως ή αλλως είναι ανοικτή όταν αγοράσεις την κασέτα και χρησιμοποιείται για να μπαίνει νωπός αέρας μέσω του Φ120. Εκεί αν θες βιδώνεις το extra ventilatio kit που δινει η εταιρία. Δεν είναι για την καύση.

Αν το συγκρίνεις με το κρυσταλ θα δεις ότι εκτός αυτής έχει αλλη μια τρύπα sto kεντρο περίπου της βάσης (κλειστή όμως ,την ανοίγεις εσύ αν θες) η οποία ειναι για τον αέρα καύσης.

Δηλαδή υπάρχουν τέτοιες σημαντικές λειτουργικές διαφορές, αλλάζοντας την πρόσοψη με μία διαφορετική πόρτα;;; Βέβαια παρατηρώντας τα προσπέκτους, υπάρχουν διαφορές και στα χειριστήρια για τον πρωτογενή και δευτερογενή αέρα. Σε εμένα ο εξωτερικός αέρας καύσης ενώνεται κατευθείαν στην στρογγυλή τρύπα που βρίσκεται κάτω από την εστία, όπως λες.

ΜΙΧΑΛΗΣ
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by MICK.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.445 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ