Aπορίες σχετικά με την εγκατάσταση του τζακιού μου

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #48013 από centaurus
Xαιρετώ την παρέα! :)
Περιμένω να ερθει το εν. τζακι μου, το οποίο είναι το παρακάτω



οπότε και άρχισα να διαβάζω όσα περισσότερα μπορούσα απο την παρέα μας εδώ μέσα. Βέβαια σε πολλά σημεία έχω μπερδευτεί και θέλω να τα ξεκαθαρίσω στο μυαλό μου ένε-ένα αλλα και αν τα έχω συγκεντρωμένα στο θέμα μου.

Το παλιο μου τζακι ήταν ένα κλασικό τζάκι 2 όψεων με την κλασική επίσης περσίδα πάνω αριστερα. Μέσα στην φούσκα και πάνω στην εστία βρήκα 2 πλάκες πετροβάμβακα, μιαμιση δλδ και το υπόλοιπο σκορποχώρι...οποτε φαντάζομαι τι έχουν ρουφίξει τα πνευμόνια μου απο την περσίδα! Οι τοιχοι και οι γυψοσανίδες δεν ειχαν καποια μονωση.

Τελωςπάντων, ας επιστρεψω στις απορίες μου σχετικά με το καινουριο μου τζακι.
Η θέση που θα μπει ειναι γωνιακή να κοιταει αριστερα, ενώ απο την πάνω πλευρά υπάρχει άλλο κατοικίσημο διαμέρισμα.



Ξεκινάω λοιπόν...

1)Με βαση την μορφή του, χρειαζεται να μονωθουν οι εσωτερικοι τοιχοι του σπιτιου μου ή όχι και γιατί? και κατεπέκταση, οι γυψοσανίδες εσωτερικά?

2)Η περιοχή εδω που μένω τα βραδυα έχει πολλές φορές αυτην την κάπνα στην ατμόσφαιρα έξω...θα πρεπει να βάλω κάποιο φιλτρο άνθρακα στην εισαγωγή αέρα απο έξω? εάν ναι, θα είναι μετά αρκετη η παροχή?

3)παίζει ρόλο σε πιο σημείο θα μπει η περσίδα εκτόνωσης στην φούσκα? (ελπιζω να τα λέω καλά)
Διάσταση, αποσταση απο το ταβανι, σχεση με τον ογκο της φούσκας?

4)η καμιναδα που ειχα ηταν φ300 και η εξοδος της εστιας ειναι φ250. Αλλοι μου ειπαν για την δικια τους εστία θα πρεπει να βαλω εξωλοκληρου μια καινουρια 25ρα μεσα ατην ηδη υπαρχουσα 30ρα! Στην προκειμένη περίπτωση με καθυσήχασε πως δεν θα υπαρξει πρόβλημα και το μοπνο που θα χρειαστω είναι μια συστολη φ250/φ300. Υπάρχει γενικος κανόνας επι τουτου, ή εξαρτάται απο την εστία? η καμιναδα πρεπει να ειναι περιπου 4-4,5 μετρα.

5) Υπάρχει μια μικρή σκέψη να ανεβάσω εναν αεραγωγό στον πάνω όροφο (1ος 60τμ + 2ος 55τμ)και λεω μικρη γιατι ειναι αρκετη φασαρι μιας και εαν προχωρησω σε κατι τετοιο θα ηθελα να καταληγει στο επανω χωλ και όχι σε καποιο δωματιο.Οι αεραγωγοι ειναι φ120, εάν ανέβάσω έναν σωλήνα 6cm θα έκανε δουλεια? πιο ευκολα κουμανταρεις -κρυβεις εναν 6ρι... :whistle:
Σε μια τετοια περιπτωση, υπαρχει τροπος να κουμαντάρω το πόση ζέστη θα έχω επάνω? κατι κατάλαβα για καποιο θερμοστάτη που θα μπορει να κλεινει την εξοδο επάνω σε μια συγκεκριμενη θερμοκρασία...

6)επειδη η καμιναδα περναει απο το ενα φωματιο του επανω ορόφου, σκεφτομουνα μηπως ανοιγα ενα κοματι απο το τσιμεντο που την σκεπάζει και να εβαζα κατι σαν εκεινη την καμιναδα αεροθερμο και να εκμεταλλευτω την ζεστη της καμιναδας...γινεται αραγε κατι τετοιο? δεν ξερω και τι ζεστη θα εχει στα 2,5 - 3 μέτρα η καμιναδα...

7)συνεχίζεται... :silly:
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by centaurus.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #48033 από Asteris
Τι μάρκα είναι και ποιό μοντέλο, δεν μπορούμε να καταλάβουμε από μιά φωτό μόνο.

1) Αυτό θα στο πει ο κατασκευαστής, το γράφει στο user manual, στις οδηγίες εγκατάστασης. Συνήθως τα μονομπλόκο δεν αφήνουν πολύ ζέστη έξω από τον θερμοθάλαμο, οπότε αν θα μπει μόνωση είναι θέμα κατασκευαστή. Δεν βλέπω πάντως και μεγάλο κόστος για να μπει μιά στρώση πετροβάμβακα, ούτε 50€.

2) Μην βάλεις σκέτο εξωτερικό αέρα, διακλάδωσε την είσοδο και τράβα αέρα και από μέσα. Ένα 10-20% εξωτερικού αέρα να μπαίνει μέσα στο σπίτι, είναι αρκετό για να κρατήσει φρέσκο τον αέρα.

3) Τέρμα πάνω, διαστάσεις ξέρει ο κατασκευαστής και τα λέει στο manual. Θέλει και αντίστοιχη είσοδο κάτω.

4) Τα Φ250 για να γίνουν Φ300, πρέπει το ύψος να είναι πάνω από 6-7 μέτρα. Ή ψήλωσέ την, ή βάλε Φ250 εσωτερικά, εκτός αν δεν σε πειράζει τα 15 πχ Kw, γίνουν 10-11.

5)To Φ60 κουβαλάει τον 1/4 του όγκου που κουβαλάει ο Φ120. Δεν φτάνει για τέτοια απόσταση, εκτός αν θες να φυσάς 4 φορές πιό δυνατά και να ακούγεται χειρότερα από απορροφητήρας στο full.

6) Τρελή φασαρία να κόψεις την καμινάδα σε τέτοιο σημείο για να μπει εναλλάκτης. Πιθανόν και να μην χωράει κιόλας Φ300/400 εναλλάκτης μέσα στο χτιστό. Καλύτερα να στείλεις σωστό αεραγωγό στο χωλ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #48036 από centaurus
σωστα, το τζακι ειναι αυτο www.tzakiavolcano.gr/site/xpage.asp?page...&CategoryID=3&sid=98

αέρα πέρνει και απο μεσα και απο εξω, απλά λόγω της εξωτερικής μυρωδιας καμενου που εχει πολλες φορες σκέφτηκα μηπως χρειάζεται καποιο φίλτρο για το εξω...
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by centaurus.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #48592 από centaurus
Για το 4) νομιζω πως δεν ισχυει ακριβως αυτη η κατασταση σε μενα , δλδ δεν ειχα 25ρα και θελω να την αντικαταστησω με 30ρα οποτε μεγαλωνω την καμιναδα μου...ειχα εξαρχης 30ρα και η οποια οπως την μετρησα ειναι τελικα 5,5 μετρα. Οποτε θα πρεπει να μαθω η αποδοση του τζακιου 17,25 (λεμε τωρα...) με ποσα μετρα 25ρας τα αποδιδει?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.059 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ