Εκμετάλλευση ζεστού αέρα που εγκλωβίζεται στο ταβάνι

Περισσότερα
5 Χρόνια 3 Μήνες πριν #166009 από barbanikos

gkesi έγραψε: Χαιρετώ την παρέα του forum που συνεχίζει να βοηθάει πολλούς απο τους αναγνώστες.
Ήθελα απλώς να αναφέρω τα συμπεράσματά μου και να παρουσιάσω την πατέντα που έκανα προκειμένου να εκμεταλλευτώ τον ζεστό αέρα που ανεβαίνει και παραμένει ψηλά στο ταβάνι εξερχόμενος απο την περσίδα φυσικής εκτόνωσης που έχουν πλέον όλα τα αερόθερμα ενεργειακά τζάκια. Να πω εδώ ότι στην δική μου περίπτωση λόγο δοκαριού που βρίσκεται περιμετρικά του ταβανιού στο σαλόνι ο ζεστός αέρας που μετρήθηκε ως 51 β. κελσίου είναι ακόμα πιο δύσκολο να ταξιδέψει προς τους άλλους χώρους του σπιτιού. Το τζάκι που έχω είναι το 2180 dovre και πραγματικά κάνει καλή δουλειά. Σκέφτηκα λοιπόν με κάποιο τρόπο να "κατεβάζω" τον ζεστό αέρα απο το ταβάνι και να τον διοχετεύω προς το χωλ όπου βρίσκονται τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού. Χρησιμοποίησα τον ανεμιστήρα απο την εσωτερική μονάδα κλιματιστικού (9άρι) αφού αφαιρέθηκε ότι ήταν περιτό. Τοποθετήθηκε σε σημείο που βόλευε ακριβώς στο κάτω μέρος του δοκαριού και κλείστηκε με γυψοσανίδα ένα κουτί δηλαδή το οποίο τοποθετήθηκε έτσι ώστε να αναγκάζει τον ανεμιστήρα να ρουφάει ζεστό αέρα απο το ταβάνι, να τον κατεβάζει και να τον στέλνει στο χώλ. Τοποθέτησα και έναν θερμοστάτη για να ενεργοποιείτε απο μόνο του μόλις το αισθητήριό του αναγνωρίσει θερμοκρασία 45 β. Τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικότατα αν καιδεν πιάσαν τα κρύα. Είναι σαν να δουλεύει ένα 9άρι κλιματιστικό στον χώρο. Και το κυριότερο αφαιρεί ζέστη απο την πολύ του σαλονιού και την προσδίδει εκεί που χρειαζότανε.
Ορίστε και μερικές φωτογραφίες για να καταλάβετε καλύτερα. Στην εικόνα 0515 φαίνεται το στόμιο του εξερχόμενου αέρα, είναι εκεί που τελειώνουν τα υαλότουβλα και κάτω απο το κλιματιστικό.


γεια χαρα!!
πεντε χρόνια και κατι μήνες μετα ποια ειναι τα συμπεράσματα σου gkesi?

καλες γιορτες σε όλους σας παίδες, να είμαστε γεροι και δυνατοι να κουβαλαμε ξυλα για να ζεστένουμε τα σπίτια μας...ωχ η μέση μου...!!!

Invicta Insert 800Vt turbo
Και τα μυαλά στα κάγκελα….

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.075 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ