Πατεντα-Μετατροπη τζακιου σε αεροθερμο Λαρισα

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #128009 από liakjim
Δεν μου αρέσει η ποιότητα των κολλησεων ειδικά των σωληνων στο κολεκτερ.
Συνιστώ την τοποθέτηση ανιχνευτη CO .


Sent from my iPod touch using Tapatalk 2

Παρουσίαση εγκατάστασης τζακιού εδώ -> www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=57920&Itemid=384

Ορθός Τρόπος Δοκιμής Τύπων Μπρικέτας εδώ -> www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=58124&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #128013 από degeor
kiko, για μένα οι σωλήνες στο πίσω μέρος θα έπρεπε να είναι ενιαίες (να έχουν κουρμπαριστή στις 90 μοίρες) και όχι να είναι φάλτσα κομμένες και μετά κολλημένες. Πολύ κόλληση ρε παιδί, σε σημεία με υψηλές θερμοκρασίες .....

Ένας άγνωστος, είναι ένας φίλος που δεν έχεις γνωρίσει ακόμα !!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #128023 από Στελιος1
Gdevil οι σωληνες ειναι 1,5 ιντσας και συνολικα οι 5 φτανουν τα 5χ7 εκ εξοδου του βεντυλατερ, το οποιο ειναι 220 κυβικα και 80 βατ, τι σημαινουν τα 80 βατ στην πραξη.. υπερνικα πολλαπλασιες αντιστασεις απο ενα αλλο μικροτερης ισχυος (αν δεν εχει αντιστασεις δεν τραβαει 80 βατ, αν πχ φραξεις την μιση εξοδο ανεβαζει στροφες και βγαζει αερα με μεγαλυτερη ταχυτητα, ελευθερο εξω δεν εχει ουτε τ μισες στροφες). Βγαινουν τα κυβικα του δηλαδη. Αυτη η διαταξη ειναι για την μεγιστη οικονομια σε ξυλα, δηλαδη να σιγοκαιει, οι σωληνες στο επανω μερος ειναι και αντιαισθητικες και εμποδιζουν στα ξυλα και ενοχλουν στο προσωπο. Αυτη η κατασκευη μπορει να βγαλει 7-8 κιλοβατ, δεν αξιζει τ κοπο και τα εξοδα ωστε να παρει κανεις περισσοτερα, ειναι αμφιβολο το αποτελεσμα. Επισης ειναι βασικο να μην καιει η φωτια μονιμως σε κρυα βαση. Αν χωραει φυσικα καλη ειναι μια κοφτρα, αλλα ακομα καλυτερο ειναι να φτανουν οι σωληνες οσο πιο ψηλα μεσα στ κωνο γινεται κ εκει δυσκολευουν τα πραγματα.. βρισκει κατα την τοποθετηση και ενω χωραει δεν μπαινει. Προσωπικα σε τζακι με πορτα δινω ολο τον εξω αερα στην αεροκουρτινα, ακριβως για να καιει το τζακι στην πλατη ακομα και κλειστο (λογω των αυλων). Επι τελους διαλεξαν και μαρμαρα σε αυτο που θα στησω την τριτη-τεταρτη και θα δειξω βημα βημα τ κατασκευη. Εστια, εναλλακτη, ηχοπαγιδες σε εισοδο-εξοδο συν εναν σιγαστηρα εισοδου που πρωτη φορα θα βαλω και ισως βοηθησει τον Φουστικακη (αν κανει δουλεια στην πραξη βεβαια..), εξωτερικο αερα χυμα (εν απουσια περσιδας εκτονωσης, ποτε δεν βαζω πια) αεροκουρτινας, μηχανισμο αυτοματου κλαπε και.. απλη ευκολη στεγανωση συρομενης πορτας (κατι που δεν με ενδιαφερει γιατι λογω κατασκευης δεν μπορω να την ολοκληρωσω αλλα το δυσκολοτερο κομματι, <η συναρμογη που συρεται δηλαδη> το φτιαχνω απλα και ευκολα).
Στο ανθρωπινο σωμα αν διαιρεσεις ολο το υψος με το υψος του αφαλου βγαινει σε ολους κατα προσεγγιση (1,60-1,65) η αναλογια της χρυσης τομης, δεν ειρωνευτηκα δηλαδη.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Gdevil

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #128026 από Στελιος1
Κικο μην φοβασαι διαρροες αντοχη κτλ, ζεστη θα δεις ΠΑΡΑ πολυ. Στο δαπεδο θα εχεις ενα θεμα με τ σταχτες αβολο και δεν θα αεριζεται η βαση της φωτιας αλλα μικρο τ κακο. Ο διαμοιρασμος στην εξοδο ειναι αστοχος (δεν θα εχεις καλη κατανομη και ισως και εντονο θροισμα), αλλα μικρο κακο κ αυτο. Το κλαπε στο τζακι πως ειναι?? Αυτο μπορεις να βαλεις επομενο στοχο (εδω ειμαστε) και την αεροκουρτινα του.
Κλεισε σταδιακα με αλουμινοταινια πρωτα τα απο κατω ανοιγματα και παρατηρα το, μην βιαζεσαι. καλες ζεστες!

ΥΓ. Τι ωραια τζακια σαχναμε ρε παιδια στ καλες μερες (ειναι σοβαρο τζακι αυτο, μεχρι χθες το.. σοβαρο.. το καθοριζε η επενδυση) και τωρα μας φτασανε οι μαλακες να κανουμε πατεντες.
Last edit: 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Στελιος1.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #128036 από liakjim

Στελιος1 έγραψε: Αυτη η διαταξη ειναι για την μεγιστη οικονομια σε ξυλα, δηλαδη να σιγοκαιει


Στέλιο το είπες και αλλού αυτό , αλλά δεν το καταλαβαίνω.
Τί εννοείς να σιγοκαίει?
Το κύκλωμα θέρμανσης είναι ξεχωριστό από την εστία .
Άρα τί σημασία έχει για τον ρυθμό καύσης των ξύλων , αν περνάμε μέσα από τους αυλούς 200m3/hr ή 400m3/hr αέρα ? Πώς επηρρεάζει την καύση αυτός?

Το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι αν ο αέρας αυτός είναι εξωτερικός , τότε η πολύ μικρή αύξηση της πίεσης μέσα στο σπίτι θα οδηγήσει στην εισροή περισσότερου αέρα μέσα στην εστία. Βέβαια κλείνοντας τον πρωτογενή αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο.

Μπορείς να το εξηγήσεις?

Παρουσίαση εγκατάστασης τζακιού εδώ -> www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=57920&Itemid=384

Ορθός Τρόπος Δοκιμής Τύπων Μπρικέτας εδώ -> www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=58124&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #128045 από Gdevil

Στελιος1 έγραψε: Gdevil οι σωληνες ειναι 1,5 ιντσας και συνολικα οι 5 φτανουν τα 5χ7 εκ εξοδου του βεντυλατερ, το οποιο ειναι 220 κυβικα και 80 βατ, τι σημαινουν τα 80 βατ στην πραξη.. υπερνικα πολλαπλασιες αντιστασεις απο ενα αλλο μικροτερης ισχυος (αν δεν εχει αντιστασεις δεν τραβαει 80 βατ, αν πχ φραξεις την μιση εξοδο ανεβαζει στροφες και βγαζει αερα με μεγαλυτερη ταχυτητα, ελευθερο εξω δεν εχει ουτε τ μισες στροφες). Βγαινουν τα κυβικα του δηλαδη. ....
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ :)
Με 5 σωλήνες μιάμιση ίντσα υπάρχει αρκετή διατομή, όντως. Οπότε ΛΑΘΟΣ μου τα περί μικρής διατομής...
Επίσης βεντυλατέρ στα 80 βατ φαίνεται πάρα πολύ καλό. Οπότε πάλι λάθος μου περί μικρού μοτέρ...

...
Προσωπικα σε τζακι με πορτα δινω ολο τον εξω αερα στην αεροκουρτινα, ακριβως για να καιει το τζακι στην πλατη ακομα και κλειστο (λογω των αυλων). Επι τελους διαλεξαν και μαρμαρα σε αυτο που θα στησω την τριτη-τεταρτη και θα δειξω βημα βημα τ κατασκευη. Εστια, εναλλακτη, ηχοπαγιδες σε εισοδο-εξοδο συν εναν σιγαστηρα εισοδου που πρωτη φορα θα βαλω και ισως βοηθησει τον Φουστικακη (αν κανει δουλεια στην πραξη βεβαια..), εξωτερικο αερα χυμα (εν απουσια περσιδας εκτονωσης, ποτε δεν βαζω πια)
Σκέψου αν κάτι τέτοιο βολεύει ώστε να το κλείνουν εύκολα απο μέσα από το σπίτιόποτε δε δουλεύει η εστία

αεροκουρτινας, μηχανισμο αυτοματου κλαπε και.. απλη ευκολη στεγανωση συρομενης πορτας (κατι που δεν με ενδιαφερει γιατι λογω κατασκευης δεν μπορω να την ολοκληρωσω αλλα το δυσκολοτερο κομματι, <η συναρμογη που συρεται δηλαδη> το φτιαχνω απλα και ευκολα).
....



Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.080 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ