Μετατροπή ανοιχτού τζακιού σε ενεργειακό

Περισσότερα
5 Μήνες 1 Εβδομάδα πριν - 5 Μήνες 1 Εβδομάδα πριν #180745 από Dodger
Χαιρετώ τη παρέα, νέο μέλος, με χαρά βρήκα αυτό τον χώρο και δε σας κρύβω πως εδώ και δυο μέρες διαβάζω συνεχώς -και φυσικά μπερδεύομαι περισσότερο.

Στο εξοχικό υπάρχει ανοιχτό τζάκι, η μοναδική πηγή θέρμανσης, μαζί με ένα air condition στο ένα υπνοδωμάτιο. Θέλω να το μετατρέψω σε ενεργειακό, λογικά με κασέτα, σωστά; Εδώ είναι που θέλω τις γνώμες σας. Τα δεδομένα:
1) εμβαδό σπιτιού: 70 τετραγωνικά (κουζίνα και σαλονοτραπεζαρία ενιαίος χώρος, όπου βρίσκεται το τζάκι, 2 υπνοδωμάτιο και μπάνιο) . Το γκρίζο κομμάτια ανάμεσα σε κουζίνα και σαλόνι είναι ένα πάσο, όχι τοίχος.
2) χτίστηκε αρχές δεκαετίας '80, διπλά τούβλα οι εξωτερικοί τοίχοι, με κεραμοσκεπή και για ταβάνι έχει ηρακλείτη (σαν γυψοσανίδα, για όποιον δε γνωρίζει). Κουφώματα αλουμινίου διπλά τζάμια.
3) Διαστάσεις τζακιού: μήκος 80cm, βάθος 80cm, ύψος 50cm
4) Όποτε το ανάβω πάντα έχω ένα παράθυρο λίγο ανοιχτό, είτε του μπάνιου, είτε της κουζίνας, αλλιώς "καπνίζει".
5) Στη περιοχή υπάρχει πρόβλημα με το ρεύμα, όπου το χειμώνα ειδικά με βροχές ή χιόνια, η περίπτωση διακοπής ρεύματος από λίγα λεπτά έως αρκετές ώρες, είναι πιθανή.

Η ερώτηση: τι κασέτα βάζω; Ποια/ποιες είναι value for money? Μη πάμε σε λύσεις πανάκριβες, αλλά ούτε και του πεταματού "για να μας βγει φθηνά"... Αξιόπιστοι μάστορες, ειδικοί, υπάρχουν;

Παραθέτω φωτογραφίες του τζακιού και κάτοψη του σπιτιού (με συγχωρείτε για το σκιτσάρισμα, το έφτιαξα πρόχειρα στο word)

Συνημμένο αρχείο:

how do i make my pictures private

Συνημμένο αρχείο:
Last edit: 5 Μήνες 1 Εβδομάδα πριν by Dodger.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Μήνες 1 Εβδομάδα πριν #180746 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Βάλε μας μια φωτογραφία όλο το τζάκι από μακριά και στο σχέδιο που έκανες σημάδεψε μας που είναι τα δοκάρια του σπιτιού σου
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": jnet

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Μήνες 1 Εβδομάδα πριν #180747 από Isolexion
Γειά χαρά. Καλώς όρισες. Όλοι χαρήκαμε όταν ανακαλύψαμε αυτό το forum.
Καλά έκανες και τόνισες ότι υπάρχουν συχνές διακοπές ρεύματος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πας σε φυσική ροή. Το θέμα είναι ότι και εγώ είμαι λίγο καινούριος και δεν γνωρίζω αν υπάρχει κασέτα που να λειτουργεί με φυσική ροή. Η καμινάδα σου πως είναι φτιαγμένη? Μπορεί να σε συμφέρει να γκρεμίσεις το παλιό τζάκι και τη φούσκα και να βάλεις απο την αρχή ένα Foyer (τύπος ενεργειακού τζακιού). Πες μας και πόσα μέτρα είναι η απόσταση απο το τζάκι εως τον διάδρομο για τα δωμάτια, καθώς και τι θερμοκρασίες παίζουν στην περιοχή τον χειμώνα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Μήνες 1 Εβδομάδα πριν #180778 από Dodger
@ ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ θα βγάλω φωτογραφία αύριο που θα πάω. Το σπίτι φτιάχτηκε με ξύλινο σκελετό, δοκάρια και κολώνες όλα ξύλινα και έχουν εντοιχιστεί από τα τούβλα και τα δοκάρια που κρατούν τη στέγη, είναι πολύ κοντά μεταξύ τους. Πάνω από τον ηρακλείτη (ταβάνι).

@ Isolexion η καμινάδα είναι όλη φτιαγμένη με πυρότουβλα, όπως και το τζάκι, μέσα. Όταν λες φούσκα, τι εννοείς; Το κύριως μέρος του τζακιού; Είναι "έξω" από τον τοίχο του σπιτιού. Να ξεκινήσω γκρεμίσματα κτλ με τίποτα, μια και έγινε μια ολική ανακαίνιση προ μερικών ετών και δε ξαναμπαίνω σε διαδικασία. Αν δε μπορεί να πάρει κασέτα, το επόμενο βήμα είναι ξυλόσομπα, στο χώρο της κουζίνας και τελειώνει το πανηγύρι :D
Το τζάκι μέχρι το διάδρομο είναι κάπου στα 3,80m.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Μήνες 1 Ημέρα πριν #180832 από Dodger

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.065 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ