Ερώτηση για σωστή τοποθέτηση τζακιου La nordica

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #128623 από panosv

soulo έγραψε: Καλημέρα.
panosv. 100% ο δευτερέυον περνάει από την φ100 και ρυθμίζεται από τον μοχλό κλείνοντας τον πρωτεύον.
manual



Κλείνοντας το τάπερ αυτό με τον μοχλό ο αέρας πάει από την πλευρά ζεστενεται,ανεβαίνει και πάει μπροστά για την αεροκουρτίνα. Και το manual το λέει και στην φώτο φαίνεται.Όχι όμως τέρμα μέσα τον μοχλό.Εμένα με το τέρμα μέσα μένει λίγο ανοιχτο το τάπερ. Όπως το δείχνει στις φώτο,με τα τριγωνάκια και τις τελείες.
Πιστεύω ότι από εκεί σου γίνετε όλο το μπέρδεμα.Είναι καλά βαλμένη η φ100? Σίγουρα η φ50 είναι για την τριτογενή που είναι προρυθμισμένη. Δηλ. δεν κάνουμε τίποτα εμείς για να τη ρυθμίσουμε. Άρα την βάλουμε δεν τη βάλουμε,από εκεί που είναι να τραβήξει αέρα θα τραβήξει.Αφου αερίζετε ο κορμός θα πέρνει όσο της χρειάζεται . Κλείσε την φ100 με κάτι. Αν δεν κλέβει αέρα από κάπου το τζάκι ούτε καν που θα σου ανάψει.
Άσε την φ50. Μην γκρεμίζεις τίποτα.


Soulo, ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες.
Τα εχω δει αυτα και την εξω περσιδα φαντασου την εχω σχεδον κλειστη. Δηλαδη η εξω περσιδα εχει ενα μοχλο που κλεινει τα πτερυγια φυσικα οχι αεροστεγως αλλα σιγουρα μειωνει πολυ την εισοδο αερα. Το τζακι συνεχιζει να παιρνει παρα πολυ αερα. Εγω φοβομουν μηπως παιρνει πολυ αερα απο το ανοιγμα που παει χυμα στο χωρο του τζακιου απο εξω αλλα και εκει εχω βαλει κατι και εχω μειωσει πολυ το ανοιγμα αλλα παλι τιποτα. Δε μπορω να καταλαβω απο που παιρνει τοσο πολυ αερα και κανει τοσο στροβιλισμο μεσα. Ισως να ειναι απλα ο πολυ μεγαλος ελκυσμος που δημιουργει υποπιεση οποτε ακομα και απο μικρα ανοιγματα το τζακι τραβαει σα τρελο απο παντου. Η φ50 και εγω πιστευω οτι οσο ειναι να τραβηξει θα τραβηξει. Οσο για τη φ100 ερχεται με σπιραλ απο εξω και κουμπωνει κατω στην εισοδο του τζακιου και ειναι και σφραγισμενη εκει με ταινια.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #128732 από panosv
Λοιπόν σε συζήτηση με τον από πάνω γείτωνα μου επιβεβαίωσε αυτό που φοβόμουν. Σε σχέση με παλιά λέει (δηλαδή όταν είχα το παλίο συμβατικό τζάκι) ο τοίχος του εκεί που περνάει η καμινάδα μου έχει πάρα πολύ ζέστη. Άρα? Μεγάλο πόσό θερμότητας φεύγει στη καμινάδα μου επομένως γυρνάμε πίσω στο θέμα ελκυσμού ο οποίος δημιουργεί όλο αυτό το χάος με τη ρύθμιση του αέρα και φυσικά έχει ως αποτέλεσμα και μεγάλο ποσό θερμότητας να φεύγει γρήγορα προς τη καμινάδα πριν προλάβω να το εκμεταλευτώ εγώ. Συμφωνείτε? :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #128783 από soulo
Ίσως.Τι διάμετρο και τι ύψος έχει η καμινάδα? Είχες την ίδια με το παλιό τζάκι?Τα συμβατικά είναι αυτά που χάνουν όλη τη ζέστη από την καμινάδα αλλά αν δημιουργεί μεγάλο ελκυσμό και στο ενεργειακό πάει χαμένη.Και μην ξεχνάμε ότι το δικό μας δεν έχει κλαπέτο.Οπότε μάλλον έτσι πρέπει να είναι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #128789 από panosv

soulo έγραψε: Ίσως.Τι διάμετρο και τι ύψος έχει η καμινάδα? Είχες την ίδια με το παλιό τζάκι?Τα συμβατικά είναι αυτά που χάνουν όλη τη ζέστη από την καμινάδα αλλά αν δημιουργεί μεγάλο ελκυσμό και στο ενεργειακό πάει χαμένη.Και μην ξεχνάμε ότι το δικό μας δεν έχει κλαπέτο.Οπότε μάλλον έτσι πρέπει να είναι.


Από το τζάκι ξεκινάει μία Φ200 αν θυμάμαι καλά και μπαίνει λίγο μέσα στη παλιά χτιστή. Εκεί γύρω το μόνωσαν με κομμάτια πετροβάμβακα ελπίζω καλά. Η χτιστή παλιά σίγουρα είναι πολύ μεγαλύτερη σε διάμετρο. Από μήκος τώρα, αν σκεφτείς οτι είμαι στο πρώτο όροφο 5όροφης πολυκατοικίας μιλάμε για πολλά μέτρα. Αλλά υποτίθεται όπως πολύ σωστά είπες οτι στο συμβατικό τζάκι φεύγει όλη η ζέστη επάνω, αν εγώ τώρα βγάζω περισσότερη προς τα πάνω άστα να πάνε. Έτσι μου έρχεται να το περάσω όλο μέχρι επάνω με διπλή μονωμένη αλλά σκέφτομαι οτι θα πάει πάρα πολλά λεφτά. Έχει κανείς ιδέα για τιμές?
Ίσως να είναι αυτό το πρόβλημα και να το λύσω είτε με καμινάδα μέχρι επάνω είτε με τάμπερ να λυθούν όλα και να κρατάω και τη ζέστη μέσα με μικρότερη κατανάλωση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #128964 από soulo
Καλημέρα.
Φίλε pano,λογικά εκεί είναι το πρόβλημα.Δεν το ξέρω ακριβώς,αλλά πρέπει να υπάρχει μια αναλογία διατομής και ύψους της καμινάδας.Κάτι λέει και το manual αλλά πρέπει να το εξηγήσει κάποιος που ξέρει καλά για αυτό το θέμα.Και ένας λόγος παραπάνω ότι το δικό μας τζάκι δεν έχει κλαπέτο.Το δικό μου έχει φ200 και 4-5 μέτρα ύψος.
Το manual λέει όταν η υποπίεση υπερβαίνει τα 17PA να τοποθετείται ρυθμιστής ελκυσμού.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #130161 από degeor
Πάνο, σε ερώτηση φίλου για Nordica monoblocco, στον Ξανθάκο στη Αθήνα, για το θέμα ελκυσμού λόγω πολλών μέτρων της καμινάδας, δόθηκε η απάντηση ότι υπάρχει εξωτερικό τάμπερ καυσαερίων από τη μαμά εταιρία που προσαρμόζεται ειδικά για τις εστίες la nordica. Όμως ειπώθηκε και το εξής : ότι υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης του ελκυσμού (σταθερή κατάσταση που τη βρίσκεις με δοκιμές) ρυθμίζοντας σε κρύα εστία εσωτερικά τα κάτοπτρα (την θέση τους).

Ένας άγνωστος, είναι ένας φίλος που δεν έχεις γνωρίσει ακόμα !!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.109 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ