Ερώτηση για σωστή τοποθέτηση τζακιου La nordica

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #130394 από panosv
Φίλε degeor σε ευχαριστώ πολύ για τη πληροφορία.
Είχα ρωτήσει και εγώ στο συγκεκριμένο μαγαζί και δε μου είχαν πει κάτι τέτοιο. Μάλλον πρέπει να πάρω να ξαναρωτήσω. Μήπως γνωρίζεις τι εννοεί εξωτερικό τάμπερ? Δηλαδή δε χρειάζεται να ανοίξει η κατασκευή και μπαίνει κάπου ψηλά στο τέλος της καμινάδας?
Τώρα αυτό με τα κάτοπτρα μου φαίνεται κάπως παράξενο. Από τη μάνα τους έχουν κάποια κλίση αλλά δε μπορώ να καταλάβω πως αλλάζοντας τη θέση τους θα μειώσει τον έντονο ελκυσμό γιατί σαν τελικό άνοιγμα θα παραμένει το ίδιο. Θα ρωτήσω πάντως.
Ευχαριστώ και πάλι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 7 Μήνες πριν #137215 από panosv
Λοιπόν, μια και η εποχή πλησιάζει προχώρησα σε μια μετατροπή. Άνοιξα ένα κομμάτι γυψοσανίδας μπροστά και τοποθετήθηκε τάμπερ. Δε θα σχολιάσω τώρα το μάστορα που μου έλεγε διάφορα περί μονώσεων και τα σχετικά αλλά θα το αφήσω για άλλη ώρα. Εκτός από το τάμπερ άνοιξα μεγαλύτερες περσίδες και μπροστά με το σκεπτικό οτι αφού θα αυξήσω την απόδοση θα ανεβάζει θερμοκρασία οπότε θα χρειάζομαι καλύτερη απαγωγή της θερμότητας στο χώρο μου. Μπροστά είχα δύο 10x30 δηλαδή συνολικά 600 τετραγωνικά και τώρα μπήκαν δύο 15x30 δηλαδή σύνολο 900 τετραγωνικά. Ο κατασκευαστής δίνει 800 άρα λογικά είμαστε καλά. Θα μπορούσαν να γίνουν ίσως και άλλες μετατροπές αλλά δεν άνοιξε όλη η γυψοσανίδα οπότε έμεινα μόνο σε αυτά. Έπρεπε να κάνω δοκιμή οπότε σήμερα άνοιξα όλα τα παράθυρα και έκανα τη πρώτη δοκιμή. Με τέρμα ανοιχτό το τάμπερ δηλαδή όπως έκαιγε πέρσι το χειμώνα η γνωστή φλόγα μέχρι το ταβάνι ανεξέλεγκτη. Μειώνοντας τη διατομή με το τάμπερ όντως βλέπεις τη φωτιά να πέφτει και φτάνει σε σημείο σχεδόν να σβήσει. Επομένως δείχνει να δουλεύει καλά. Μου έκανε εντύπωση οτι με 3-4 μικρά σχετικά ξύλα ζέστανε ο θάλαμος γρήγορα και σύντομα είχα στις περσίδες 100 βαθμούς. Αναρωτιέμαι πόσο θα είχα αν δεν τις μεγάλωνα. Βέβαια, ακόμα και με μειωμένο τάμπερ και χαμηλή φωτιά η εργοστασιακή ρύθμιση με μοχλούς δε δείχνει να έχει καμια φοβερή διαφορά αλλά θα ήθελα να το ξαναδοκιμάσω. Έχω κάποιες απορίες για όποιον γνωρίζει:
1) Παίζοντας με το τάμπερ όταν το έκλεισα πολύ προφανώς μειώθηκε τόσο η έξοδος που είδα μικρή διαρροή καπνού σε ένα σημείο στο πάνω μέρος του τζακιού πάνω από τη πόρτα στη γωνία. Όχι από τη πόρτα αλλά από μια γωνία του τζακιού. Προφανώς δεν είναι κλειστό και αεροστεγώς. Είναι φυσιολογικό αυτό? Με ανησύχησε με την έννοια οτι θα θέλει προσοχή μήπως κλείσω αρκετά το τάμπερ κανά βράδυ και έχουμε διαρροές.
2) Η καμινάδα περνάει μέσα από το παταράκι που έχει φτιαχτεί στο πάνω μέρος. Εκεί λοιπόν υπάρχει αλουμινοταινία που στην ουσία κολλάει πάνω στη καμινάδα. 'Οταν το άναψα άρχισε μετά από λίγη ώρα να μυρίζει. Όχι κάτι φοβερό αλλά μύριζε. Από οτι ξέρω ειναι φυσιολογικό αλλά το ερώτημα είναι θα σταματήσει να μυρίζει κάποια στιγμή ή κακώς η ταινία είναι κολλημένη πάνω στη καμινάδα που εκ των πραγμάτων θα έχει μεγαλη θερμοκρασία?

Όποιος γνωρίζει κάτι σχετικά ας μου πει τη γνώμη του. Ελπίζω φέτος να ζεστάνω μόνο εμένα και όχι τον από πάνω που πέρσι είχε επισημάνει και ο ίδιος οτι τον ζέσταινα :-)

Ευχαριστώ πολύ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 7 Μήνες πριν #137216 από panosf01
Η διαρροη καπνου ειναι συνηθες φαινομενο δυστηχως στις εστιες με ταμπερ καυσαεριων αν δεν ειναι και καλα σφραγισμενες.Πρεπει να λαβεις υποψιν σου οτι η διαδρομη που κανει ο μοχλος ελεγχου του ταμπερ,ειτε τον τραβας ειτε τον στριβεις δεν ειναι αναλογη της μειωσης του εμβαδου της καμιναδας.Πχ αν η διαδρομη ειναι 10cm στα 2cm εχεις το μισο εμβαδον,απο εκει και περα κλεινει πολυ η καμιναδα και καπνιζει το τζακι.Με λιγα λογια κλεινουμε λιγο το ταμπερ και περισσοτερο οταν εχουμε μονο καρβουνα,η φωτια παει για σβησιμο.
Οσο για την αλουμινοταινια,αν σου δινει χερι,μπορεις να την ξηλωσεις και να βαλεις σιλικονη υψηλης θερμοκρασιας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 7 Μήνες πριν #137217 από panosv
Φίλε ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτό με το καπνό θα το προσέξω και αυτό που λες για τη διαδρομή τησ ντίζας το κατάλαβα χθες.
Όσο για τη ταινια και τη σιλικόνη που λες, στην ουσία είναι το κομμάτι που η καμινάδα περνάει από τη τρύπα που έχει το παταράκι. Δηλαδή είναι ένα παταράκι από πετροβάμβακα με μια τρύπα και η ταινία σφραγίζει (ας πούμε) το κενό΄μεταξύ καμινάδας και παταριού. Η σιλικόνη πως θα μπει εκεί? Εννοώ γίνεται να πιάσει αυτά τα δύο σημεία μεταξύ τους? Σε κάποια σημεία έχει αρκετό κενό δεν είναι απλή χαραμάδα.
Η ταινία με τέτοιες θερμοκρασίες εκτός από τη μυρωδιά δε θα ξεκολλήσει κάποια στιγμή? Αυτό μου κάνει εντύπωση.
Επίσης κάτι άλλο που ήθελα να ρωτήσω, όταν μπήκε το τάμπερ, η ντίζα του εσωτερικά στο θάλαμο ακουμπούσε πάνε στο τζάκι σε ένα σημείο. Βασικά πάνω στο μεταλλικό θερμοθάλαμο του Monobloco σε μια γωνία. Όταν ρώτησα το μάστορα για τη μόνωση της ντίζας που ακουμπάει εκει και τις θεμορκασίες μου είπε οτι δεν έχει κανένα πρόβλημα. Γνωρίζει κανείς αν αυτό θα αρχίσει να λιώνει από τις θερμοκρασίες?
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": panosf01

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 7 Μήνες πριν #137241 από panosf01
Κανονικα ο μαστορας κατι επρεπε να βαλει εκει να μην ακουμπαει πανω στο τζακι το πλαστικο..αλλα τελοσπαντων λογικα δεν εχει υψηλες θερμοκρασιες εκει..Αν μπορεις να δουλεψεις στην καμιναδα που λες βγαζεις την ταινια σφηνωνεις λιγο πετροβαμβακα στης χαραμαδες και περνας σηλικονη θερμοκρασιας με σπατουλιτσα δαχτυλο κτλ.το θεμα ειναι να εχεις προσβαση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 7 Μήνες πριν #137243 από panosv
Τι εννοείς δεν έχει υψηλές θερμοκρασίες εκεί? Είναι ο μεταλλικός θάλαμος του τζακιού που βγάζει αέρα με 120 βαθμούς άρα η λαμαρίνα του λογικά θα πιάνει αρκετά πιο πάνω. Ελπίζω να μη λιώσει και αρχίσει να μυρίζει.
Όσο για τη καμινάδα, το κενό γύρω γύρω είναι μικρό για να σφηνώσεις πετροβάμβακα και μεγάλο για να σταθεί σιλικόνη. Νομίζω δηλαδή ίσως και να στέκεται εξαρτάται πόσο ρευστή θα είναι. Από χώρο τώρα, στο μπροστινό κομμάτι κάτι μπορεί να γίνεται. Το πολύ πολύ να διαφεύγει κάποια θερμοκρασία πάνω από το παταράκι και να το βγάζει η περσίδα εκτόνωσης. Φαντάζομαι δηλαδή. Το ΣουΚου λένε οτι θα πέσει η θερμοκρασία οπότε θα προσπαθήσω να το φουντώσω καλά μία να δω τι θα γίνει. Βέβαια και τίποτα να μη γίνει με το καιρό ίσως ξεκολλήσουν και έχω αρκετή απώλεια εκεί προς το παταράκι. Όποιος άλλος έχει κάποια ιδέα ας μου πει.
Ευχαριστώ και πάλι panosf01

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.077 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ