Ερώτηση για σωστή τοποθέτηση τζακιου La nordica

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140786 από panosv
Φίλε μου εγώ σε ευχαριστώ για τγο ενδιαφέρον :-)
Σωστά είναι τάμπερ καμινάδας για αυτό λέω οτι μου δίνει την αίσθηση οτι πνίγεται και μαυρίζει και εύκολα το τζάμι όταν το κλείνω αρκετά για να σιγοκαίει.
Η εστία έχει μέσα από τη μάνα της δυο κόφτρες που με το μάστορα δε βρήκαμε και τρόπο να τους αλλάξουμε θέση γιατί είδαμε μέσα κάτι σαν βάσεις να αλλάζει θέση αλλά ούτως ή άλλως μου φάνηκαν σαν να είναι όσο το δυνατόν πιο κλειστές.
Ο αέρας από το σπιράλ κουμπώνει κάτω από την εστία στη υποδοχή που έχει και έχει κολληθεί με ταινία λογικά δε μπάζει από εκεί δηλαδή.
Πριν βάλο το τάμπερ οτι και να έκανα με τον μοχλό του αέρα η φωτιά δεν άλλαζε .. τα πάντα καιγόντουσαν σα τρελά μέσα σε λίγη ώρα. Τώρα με το τάμπερ τα πράγαμτα είναι καλύτερα αλλά και πάλι με το τάμπερ ελέγχω τη φωτιά. Ο μοχλός του αέρα εξακολουθεί να μη κάνει και πολλά πράγματα. Για αυτό λέω οτι μάλλον είναι ανεξέλεγκτος ο άερας της εισαγωγής.
Σε ευχαριστώ και πάλι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140787 από Stavrax

panosv έγραψε: Το τζάκι μου είναι το La nordica monoblocco Ironker 750 piano. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να δεις στην αρχή του θέματος αυτού.
Γενικά από την αρχή έχω αντιμετωπίσει θέμα μεγάλου ελκυσμού και η τοποθέτηση τάμπερ δείχνει οτι όντως ήταν αυτό το πρόβλημα.
Το τάμπερ μου το έβαλε ένας τεχνικός (ας πούμε γιατί και αυτός ήταν μια απογοήτευση) δεν ήταν κάποια μάρκα. Ένα απλό τάμπερ ήταν από λεπτή λαμαρίνα όπως το είδα με το μάτι και τοποθετήθηκε στην έξοδο του τζακιού στη σύνδεση με τη καμινάδα.

Ώπα φίλε μου, γιατί αυτό που περιγράφεις δεν είναι τάμπερ καμινάδας αλλά αεραγωγού και δεν κάνει να χρησιμοποιείται σε καμινάδες. Είναι επικίνδυνο.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140788 από panosv

elgreco έγραψε:

panosv έγραψε: Παιδιά παίζοντας λίγο με την είσοδο αέρα και το τάμπερ παρατήρησα το εξής. Όταν κλείνω αρκετά το τάμπερ είναι λιγάκι σα να το πνίγω δηλαδή περιορίζω μεν τη φωτιά πολύ και κρατάω καλύτερες θερμοκρασίες αλλά μαυρίζει πολύ γρήγορα το τζάμι και γενικά δίνει λιγάκι την αίσθηση οτι πνίγεται αν θέλω να κλείσω αρκετά τον αέρα και να σιγοκαίει.
Από την άλλη η είσοδος αέρα που είναι αυτή www.energ.gr/media/kunena/attachments/6781/Eisagogi.jpg
και έχει απ΄εξω περσίδα με γρίλιες που κλείνουν ακόμα και όταν τη κλείνω σχεδόν εντελώς πάλι παίρνει αέρα από εκεί. Έβαλα ένα περιοδικό μέσα στη σωλήνα που φαίνεται και κουμπώνει στο κάτω μέρος του τζακιού ώστε να μειώσω τη διάμετρο και πάλι δε το επηρέασα καθόλου. ¨Έκλεισα τελείως τη είσοδο του σωλήνα και τότε μόνο επηρεάστηκε ο αέρας αισθητά. Έχω την εντύπωση οτι εκτός από το τάμπερ στη καμινάδα έπρεπε να βάλω και τάμπερ στην είσοδο. Το παράξενο είναι οτι με κλειστές τις γρίλιες της περσίδας πάλι ο άερας μπαίνει μέσα κανονικά. Μου φαίνεται οτι όσο και αν κλείσω τη περσίδα ο αέρας περνάει από το μέσα μέρος του σπιτιού και περνάει στη σωλήνα. Αν προσέξετε η περσίδα κουμπώνει πολύ πιο έξω επομένως η είσοδος της σωλήνας με το υπόλοιπο κενό που φαίνεται και από εκεί υποτίθεται περνάει φρέσκος αέρας προς το σπίτι επικοινωνούν μεταξύ τους. Άρα όσο και να κλείνω τη περσίδα διαφορά δε θα βλέπω γιατί δε θα παίρνει αέρα από έξω αλλά μια χαρά θα τραβάει από το σπίτι. Από την άλλη όταν η διάμετρος του σπιράλ υποτίθεται οτι πρέπει να έχει μια συγκεκριμένη διάμετρο είναι δυνατόν πρακτικά να χρειάζεται λιγότερο και από τη μισή έστω και αν αυτό οφείλεται σε υπερβολικό ελκυσμό?
Βλέπω να χρειάζεται τελικά καμινάδα στενή μέχρι επάνω να μειωθεί ο ελκυσμός μπας και λυθούν τα προβλήματα.
Επίσης έχω την εντύπωση οτι κλείνοντας τις γρίλιες της περσίδας ακι αναγκάζοντας τον αέρα να έρχεται από μέσα επηρεάζω το κύκλωμα που κάνει το τζάκι για την φυσική του ροή.
Καμία γνώμη?


Κύριε πανο γεια σας, είχαμε ανταλλάξει και παλιότερα μυνηματα νομίζω καθώς τα τζάκια μας αν και διαφορετικά παρουσίαζαν τα ίδια προβλήματα.
Και γω έλυσα το πρόβλημα πρόσφατα τοποθετώντας το ταμπερ καυσαερίων επι της καμιναδας, μαντεμενιο, και η απόδοση εχει ανεβει τρομακτικά, το τζαμί μαυρίζει επίσης αλλα αυτό όταν σιγοσβηνει τα ξημερώματα με το ταμπερ τελείως κλειστό.
Επίσης παρά την τοποθέτηση του ταμπερ δεν βλέπω ούτε τώρα να ανταποκρίνεστε το λεβιεδακι ρύθμισης αερα.
Το επόμενο βήμα για μένα ειναι να αλλάξω το κορδόνι καθώς παρουσιάζει αρκετή φθορά και δεν εχει αλλαχτεί 4χρονια τώρα.


Φίλε elgreco θυμάμαι τα μηνύματα και να είσαι καλά. Το τζάκι τώρα ξεκινάει το δεύτερο χειμωνα του άρα είναι πολύ καινούριο και στο κορδόνι δεν έχω δει κάποια φθορά. ϊσως να θέλει κάποια ρύθμιση να αφήσω κάποιο κενό παραπάνω αλλά δεν βρίσκω πουθενα για αυτή την εστία ποιες βίδες πρέπει να πειράξω και δε θέλω να το κάνω στη τύχη μη ζορίσω κανα τζάμι.
Με το τάμπερ είδα και εγώ τεράστια διαφορά και ανεβάζει πλέον μεγαλύτερεσ θερμοκρασίες με λιγότερα ξύλα και με πολύ μεγαλύτερη διαρκεια. Ίσως να μου μαυρίζει εύκολα το τζάμι γιατί κλείνω από νωρίς πολύ το τάμπερ γιατί δεν έχω άλλο τρόπο να μειώσω τη φωτιά.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140789 από panosv
Τώρα stavrax τετοια πες μου και είπα τουλάχιστον γλύτωσα για το χειμώνα αυτό. ήταν πολύ λεπτό αλλά ήταν μεγάλο σε διάμετρο για καμινάδα. Δε βρίσκω ακριβώς ίδιο αλλά ήταν κάπως έτσι
www.stamouli-fans.gr/image/cache/data/47...94032193-500x500.jpg
Απλά είχε ένα πτερύγιο μέσα όχι διπλό σαν αυτό. Γενικά σα κατασκευή ήταν ελαφρύ και λεπτό.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140790 από Stavrax
Το κατάλαβα από την περιγραφή σου. Θα σε στεναχωρήσω αλλά...
Αυτά τα τάμπερ είναι από απλή λαμαρίνα, ούτε καν ινοξ και δεν θα αντέξει για μεγάλο διάστημα στις υψηλές θερμοκρασίες.
Θα επικοινωνήσω αύριο με τον Φιλιππακόπουλο για να σου γράψει κι αυτός την άποψή του.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140791 από panosv
Όταν λες δε θα αντέξει μιλάμε απλά να μείνει ανοιχτό ή κάτι τέτοιο ή μιλάμε για κάτι επικίνδυνο και πρέπει να το αλλάξω άμεσα?
Σε παρακαλώ πες μου αν γνωρίζεις να πάρω τουλάχιστον το μάστορα. Φαντάζομαι πολλοί εδώ μέσα έχουν ταλαιπωρηθεί εξ αιτίας μαστόρων και αυτό κάπως θα έπρεπε να σταματήσει ακόμα και αν αυτό σημαίνει συγκεκριμένα ονόματα που πάιζουν με τα λεφτά και την ασφάλεια των άλλων. Και με το πρώτο μάστοα που έκανε την εγκατάσταση είχα κάποια προβλήματα ευτυχώς όχι πολλά και φαντάσου οτι και τους δύο οτυς βρήκα μετά από ψάξιμο. Αν είναι να το πληρώνουμε κάθε λίγους μήνες μάλλον δε συμφέρει το ενεργεικαό :-)
Σε ευχαριστώ και πάλι φίλε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.084 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ