Ερώτηση για σωστή τοποθέτηση τζακιου La nordica

Περισσότερα
8 Χρόνια 5 Μήνες πριν #149889 από panosf01
Το λαθος ειναι οτι τοποθετηθηκε μονομπλοκ εστια σαν φογιερ.Πιστευω οτι επιβαλεται να βγαλεις και τις αλλες δυο ταπες για να ανασανει το τζακι και να μην σηκωνει τοσο υψηλες θερμοκρασιες με οτι συνεπαγεται αυτο.
Θα ειναι καλυτερα και για την εστια και θα εχεις και καλυτερη αποδοση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 5 Μήνες πριν #149890 από panosv
Τι ακριβώς εννοείς λάθος panosf01?
Το μονομπλοκ έχει τοποθετηθέι όπως δείχνει ο κατασκευαστής μέσα σε επένδυση με γυψοσανίδα μονωμένη. Δηλαδή πως πρέπει να μπει κανονικά ένα μονομπλοκ?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 5 Μήνες πριν #149922 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Το πρόβλημα Πάνο είναι ότι όλοι αυτοί που πουλάνε τζάκια monoblocco ΧΩΡΙΣ βεντυλατέρ, πρέπει να "πάνε φυλακή", αφού πρώτα "κλείσουνε το μαγαζί τους". Πρόκειται για ΕΝΤΕΛΩΣ "εγκληματίες". Και εξηγώ:

Αγοράζουν το τζάκι 1500, και το πουλάνε 3000. Και δε φτάνει που στο ένα βγάζουνε άλλο ένα, αλλά θέλουνε και από το βεντυλατέρ που κοστίζει 150 ευρώ, να το πουλήσουνε 450.

Και επειδή ο κόσμος θέλει ιταλικό design και συρόμενη πόρτα, πάει ίσα ίσα μέχρι την εστία, και σου λένε ότι δουλεύει και με φυσική ροή. Παπαριές.

Τα τζάκια αυτά είναι σιδερένια, με επένδυση από πλάκες μαντεμιού. Η εύκολη λύση είναι σιδερένιο, και μαντεμένια επένδυση. Αλλά επειδή ΔΕΝ την παλεύουνε με τις μεγάλες θερμοκρασίες, βάζουνε και τον ανεμιστήρα που το ψύχει. Και στο πουλάνε και καλά για πιο γρήγορη ζέστη (αλήθεια) συν το πλεονέκτημα ότι πάει πιο μακριά ο ζεστός αέρας. Αν φυσικά χρειάζεσαι να τον πας μακρια σε άλλο δωμάτιο. Που και αυτό είναι "πίτσες"..... διότι ΚΑΝΕΙΣ δε θα σου πεί ότι για να πάει ο ζεστός αέρας 10 μέτρα μακριά με 10 γωνίες, πρέπει να βάλεις λεία ανωξείδωτη σωλήνα, με μόνωση, και θα σου πάει ο κούκος αηδόνι. Έτσι βάζουνε εύκαμπτο σπιράλ αλουμινίου, χωρίς μόνωση, που ΚΑΙ φασαρία κάνει, ΚΑΙ απώλειες θερμικές μέσα στη γυψοσασίδα έχει, και τελικά ίσα ίσα που φυσάει (λόγω πτώσης πίεσης από τριβές στο σπιράλ μέσα) λίγο αεράκι? Μήπως έχω δίκιο....?

Όταν όμως ΔΕ βάλεις βεντυλατέρ, το τζάκι είναι ΦΙΜΩΜΕΝΟ και καταπονείται τρελά από υψηλές θερμοκρασίες.

Αυτά τα λεώ εγώ, που έχουν οι 2 μου κουμπάροι και η μητέρα μου το ίδιο ιταλικό τζάκι monoblocco ΧΩΡΙΣ βεντυλατέρ. Από το ίδιο τοπικό μαγαζί.... ΤΙ να λέμε τώρα, προκειμένου να πουλήσουν, λένε ότι θέλουν.

Θα πω πολλές αλήθειες σήμερα..... Έχω να φάω μηνύσεις... Ελπίζω να έρθουν στο δικαστήριο ο Stavrax και ο Φιλιππακόπουλος για υπεράσπιση..............
Last edit: 8 Χρόνια 5 Μήνες πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 5 Μήνες πριν #149937 από panosv
Φουσκιτακη ευχαριστώ για την απάντηση και συμφωνώ απόλυτα με αυτά που είπες για τις τιμές και νομίζω οτι γενικά δυστυχώς παίζει αυτό στην Ελλάδα και είναι και ο λόγος που σε διάφορα προϊόντα βρίσκεις τόσο μεγάλες διαφορές τιμής, αλλά έχω κάποιες απορίες.
Η συγκεκριμένη εταιρία αν δε κάνω λάθος θεωρείται ποιοτική και αξιόπιστη. Η ίδια η εταιρία λοιπόν λέει οτι το τζάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και χωρίς βεντιλατέρ και μάλιστα στο μάνουαλ λέει και τις διαφορετικές διαστάσεις που χρειάζονται σε ανοίγματα καθώς και κάποια ελάσματα που πρέπει να φύγουν αν δεν μπει μοτέρ. Επομένως δε νομίζω οτι είναι ελληνική πατέντα αυτό ή που το λένε αυτοί που τα πουλάνε.
Επίσης από τη περιγραφή που κάνεις για το τζάκι με τα σίδερα και τις επενδύσεις δίνει την εντύπωση οτι είναι χαμηλής ποιότητας. Δε το γνωρίζω γιατί δεν είμαι της δουλειάς αλλά είναι όντως έτσι? Μιλάμε για τζάκι που ζυγίζει 340 κιλά.
Τα υπόλοιπα για τον αέρα σε άλλους χώρους και το είδος των σωληνώσεων δε θα τα σχολιάσω γιατί δε το γνωρίζω αν και μου ακούγονται λογικά όπως τα λές αλλά δε νομίζω οτι έχουν να κάνουν και με το συγκεκριμένο τζάκι. Είναι κάτι που αφορά όλα τα τζάκια.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 5 Μήνες πριν #149958 από panosf01
Φιλε Πανο αρχικα να πω πως εξφραζω προσωπικες αποψεις και δεν εχω σκοπο να απαξιωσω την εγκατασταση σου που φανταζομαι την ακριβοπληρωσες.Η παρατηρηση μου εγκειτε στο εξης.
Το τζακι ειναι ενας εναλλακτης θερμοτητας.Στα μονομπλοκ η εστια ουσιαστικα ειναι κλεισμενη σε ενα μεταλλικο κλοβο που την περιβαλει.Ωστε με την βοηθεια μοτερ,να εξαναγκαζει τον εισερχομενο κρυο αερα να κυκλοφορησει γυρο της και να θερμανθει.Προσωπικα δεν μπορω να φανταστω πως αυτο μπορει να γινει ικανοποιητικα με φυσικη ροη σε ενα τετοιο τζακι.Αυτο γιατι η διατομη των οπων ειναι μικρη,αφου ειναι κατασκευασμενο για να λειτουργει με μοτερ παροχης πχ 600κμ την ωρα.Τωρα ο κατασκευαστης μπορει να το ισχυριζεται αυτο για να πιασει και τους πελατες που δεν θελουν να το τοποθετησουν χωρις μοτερ πχ λογο θορυβου.Για αυτο προτεινα να ανοιξεις και τις αλλες δυο τρυπες.Αν εχεις μειωμενη παροχη θερμου αερα,εχεις μικρη αποδοση και υπερθερμανση των μεταλλων της εστιας.Να σε ρωτησω και κατι τελευταιο,λιγο ασχετο βεβαια,οταν κλεινεις την παροχη αερα καυσης το τζακι κοβει με ταση να σβησει η..?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 5 Μήνες πριν #149960 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Προφανώς και είναι πολύ ποιοτική κατασκευή. Δεν είπα ότι είναι κουβάς, ίσα ίσα..... Αλλά προκειμένουν να πουλήσουν σου λένε ότι στη ferrari σου δεν πειράζει... θα πηγαίνει και με πετρέλαιο αντί για αμόλυβδη 98 οκτανίων.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.080 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ