H γνώμη μου περί αγοράς σόμπας πελλετ και ποσο συμφέρουσα είναι

Περισσότερα
7 Χρόνια 6 Μήνες πριν #153778 από Tito
Απαντήθηκε από Tito στο θέμα πελλετ και ποσο συμφέρουσα είναι

dimitris11 έγραψε:

Tito έγραψε: Παιδια επειδη διαβαζω πισα και πισα που ακριβως ειναι το προβλημα και που μαζευεται η πισα και τι προβλημα μπορει να δημιουργηθει!!







Μέχρι στιγμής 5 φόρες πήρε φωτιά. Δυο σόμπες 3 στη μια και 2 στην άλλη.Η μια είχε 200 βαθμούς στα καυσαέρια η άλλη 60-80.

Δεν το ειχα ξανακουσει το θεμα αυτο αλλα απο οτι καταλαβα δεν εχει να κανει η θερμοκρασια καυσαεριων στο οτι αρπαζει η φωτια καθως πηρε φωτοα με 200 αλλα και με 60 βαθμους στα καυσαερια !αυτη η πισα φευγει αν την ξυσεις μεσα στο θαλαμα η εχει κολλησει;;Αυτο το εχεις παθει καιγοντας το ιδιο πελλετ και στις δυο σομπες ;δοκιμασες καπιο αλλο πελλετ;μεχρι και ενα βαθμο το καταλαβαινω να υπαρχει πισα καθως γινεται καυση ιδου και η πισα αλλα τοσο πολυ δεν ξερω;;δοκιμασες να δοκιμασεις να αυξησεις τον αερα για μεγαλο διαστημα ωστε να παρατηρησεις αν συνεχιζει να μαζευει πισα;;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 6 Μήνες πριν #153779 από dimitris11
Απαντήθηκε από dimitris11 στο θέμα πελλετ και ποσο συμφέρουσα είναι
Η αύξηση του αέρα σε σχέση με το καύσιμο βοηθάει στην αύξηση του φαινόμενου και το αντίστροφο.Το δοκίμασα στη χαμηλή σκάλα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 6 Μήνες πριν #153786 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα πελλετ και ποσο συμφέρουσα είναι
πολυ πισσα οντως ...το προβλημα δημιουργειτε απο την στιγμη που θα αρχισει να δουμευει ο κυκλοφορητης και τα νερα στην εστια παγωνουν αμεσα και λογω μικρης χωρητικοτητας και για μεγαλο διαστημα ...αν υπαρχει η δυνατοτητα και μια και εισαι και των δοκιμων χαμηλωσε την ταχυτητα του κυκλοφορητη μεχρι να αποκτησει το νερο στα σωματα μια καλη θερμοκρασια ....δεν θα λυσει το προβλημα αλλα ισως το μετριασει καπως
η μικρη χωρητικοτητα νερου ειναι ισως και ο λογος που οι τριοδες δεν βοηθουν και τοσο στις σομπες μια και δεν υπαρχει επαρκης χρονος να αντιδρασουν και τα νερα παγωνουν ξανα και ξανα


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει
Last edit: 7 Χρόνια 6 Μήνες πριν by dimlyk.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 6 Μήνες πριν #153801 από BIOPEL
Απαντήθηκε από BIOPEL στο θέμα πελλετ και ποσο συμφέρουσα είναι

ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε: ακόμα και 2 μέρες να το έκαψε που είναι λάθος ??


Κύριε Φιλιππακόπουλε με 2 μέρες καύσης δεν μπορεί να έχει ασφαλή αποτελέσματα και εντυπώσεις.
Ούτε καν δοκιμές σε 4-5 διαφορετικές μάρκες πέλλετ δεν έχεις τον απαιτούμενο χρόνο να κάνεις.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 6 Μήνες πριν #153804 από BIOPEL
Απαντήθηκε από BIOPEL στο θέμα πελλετ και ποσο συμφέρουσα είναι

Tito έγραψε:

BIOPEL έγραψε: Στην Σιβηρία μένεις και έχεις ένα μήνα που την καίς ? και πρόλαβες κιόλας να κάνεις τόσες διαπιστώσεις?

ενα μηνα καιω καθως εκανα διαφορες δοκιμες πανω στα πελλετ και στγν καταναλωση και το μερος που ζω ειναι αρκετα ορεινο με πολυ κρυο και για να σε προλαβω εξυπνακια ολα αυτα που παραθετω στο κειμενο ειναι και γνωμες απο αλλους φιλους που χρησιμοποιουν πελλετ για την θερμανση οποτε ανοιξε τα ματακια σου και ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ! Επισης δεν νομιζω να διαφωνεις καπου σε ολα αυτα τα αρνητικα που γραφω καθως θα επρεπε να με διορθωσεις αλλα εσυ σταθηκες στο αν την καιω ενα μηνα η 10 μερες ολα αυτα που γραφω μπορει να τα διαπιστωσει καποιος απο τις πρωτες μερες λειτουργιας τωρα αν εσενα σου χαλασα τη δουλεια Ξυδι!

Tito να με συγχωρείς που δεν σου απάντησα άμεσα αλλά διάφορες υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν καθημερινά να βρίσκομαι σε ένα υπολογιστή,
Λανθασμένα με αποκαλείς ΕΞΥΠΝΆΚΙΑ και δεν μου χάλασες καμία δουλειά που να έχει σχέση με τυχόν εμπαιγμό σε αυτά που γράφεις.
Χαριτολογώντας ανέφερα την Σιβηρία διότι οι καιρικές συνθήκες είναι τέτοιες ακόμη που ελάχιστοι άνθρωποι και ιδίως μεγάλης ηλικίας κάτοικοι σε μεγάλα υψόμετρα έχουν ανάψει θέρμανση.
Εσύ φαίνεσαι απο το ύφος της απάντησης σου ότι είσαι νέος και θερμόαιμος.
Εάν προσέξεις είμαι μέλος αρκετά νέο στο φόρουμ και μόλις ενός χειμώνα χρήστης λέβητα πέλλετ.
Για να φτάσω σε σημείο να γράφω εδώ τις εντυπώσεις μου για το πόσο καλός ή όχι είναι ο λέβητας πέλλετ, για τα είδη πέλλετ που δοκίμασα, για την σκόνη και βρωμιά που βγάζει σε κάθε καθάρισμα, για αστοχίες έναυσης και δεκάδες άλλες παρατηρήσεις δαπάνησα αμέτρητες ώρες στο λεβητοστάσιο μου παρέα με το εγχειρίδιο του λέβητα μεταφράζοντας το απο τα Αγγλικά, κρατούσα το χρονόμετρο για να δω σε πόσα λεπτά θα γίνει έναυση σε κάθε μάρκα πέλλετ που άλλαζα και βλέποντας την φλόγα μάθαινα τι φταίει για το λάθος χρώμα της και το λάθος μέγεθος της μέχρι να την φέρω στις σωστές ενδείξεις.
Και δεκάδες ακόμη πειραματισμούς ,ρυθμίσεις και παρατηρήσεις μέχρι να φτάσω σε σημείο να πω ότι κατά 70% έχω μάθει τον λέβητα μου.
Και χρειάστηκε να περάσουν 7 μήνες αδιάλειπτης καύσης για να τα καταφέρω.
Ο FOTIS που τον παρουσιάζεις για δικηγόρο μου, ήταν ο ΠΡΩΤΟΣ που με βοήθησε και με δίδαξε εξ αποστάσεως τα βασικά και κάτι παραπάνω για τον λέβητα μου και πίστεψε με έχει απεριόριστες γνώσεις πάνω στο αντικείμενο.
Είναι χρήστης λέβητα πέλλετ 5 χρόνια με ότι συνεπάγεται αυτό και ΚΑΤΙ παραπάνω γνωρίζει απο εσένα χρήστη του 1 μήνα, και απο εμένα χρήστη του 1 χειμώνα.
Τα αρνητικά του μηχανήματος σου ή τα θετικά του μη περιμένεις να στα πούν οι γνωστοί σου, θα τα ανακαλύψεις στην πορεία χρήσης του.
Δεν είμαι εδώ για να διορθώνω κανένα στο πως θα κάψει την σόμπα του ή τον λέβητα του αλλά ούτε και είναι στον χαρακτήρα μου να διαπληκτίζομαι ή να παρουσιάζομαι ως έξυπνος και ξερόλας.
Διαβάζω, μαθαίνω, εκπαιδεύομαι απο εμπειρίες παλαιοτέρων χρηστών και εάν κάποιος ζητήσει την γνώμη μου , την λέω.
Κακώς λοιπόν παρεξηγήθηκες και αβίαστα διατύπωσες τις σκέψεις σου μη αξιολογώντας σωστά τις προθέσεις μου για ένα διάλογο σε επίπεδο πρώτης γνωριμίας.
Ελπίζω να τα ξαναπούμε αφού πρώτα μαυριστείς απο την κάπνα, αφού κουραστείς να κουβαλάς και να γεμίζεις τσουβαλάκια Βουλγάρικα - Ουκρανικά - Λευκορώσικα - Πολωνέζικα, αφού θα έχεις κάποιες αποτυχίες στην έναυση το βράδυ και αφού, αφού, αφού...........
Τότε και μόνο θα έχεις βγάλει και εσύ τα ασφαλή σου συμπεράσματα απο τις ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ σου εμπειρίες και θα κρίνεις εάν άξιζε που επένδυσες ή όχι σε πέλλετ.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": fotisbasm

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 6 Μήνες πριν #153809 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
BIOPEL γελάω με τη μεγάλη παράγραφο που έγραψες και αυτά που λες!!!! :) :) :P ΕΙΣΑΙ ΩΡΑΙΟΣ!!!!Πρεπει να πάθεις για να μαθεις και φυσικά να πληρώσεις!!!!! :cheer: :cheer: ;) ;)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": BIOPEL

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.082 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ