Βοηθεια για αγορα σομπας Pellet

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 3 Μήνες πριν #157005 από Vaggelis_Pap
Καλησπερα και ευχαριστω για την φιλοξενια. Συγχαρητηρια για την δουλεια που εχετε κανει ολα τα μελη του Forum βοηθωντας πολυ κοσμο. Εχω διαβασει αρκετα θεματα σας και πραγματικα πιστευω πως θα βρω και εγω την λυση σε αυτο το σημαντικο θεμα της θερμανσης.

Το δικο μου προβλημα ειναι αρχικα ο ενδοιασμος που εχω αναμεσα σε σομπα ή λεβητα πελλετ. Υπερ και Κατα, αλλα και την βοηθεια σας σε καποια μοντελα που εχω βρει και ειμαι πιο κοντα. Το budjet μου ειναι γυρω στα 2000, ξερω μπορει να μην ειναι πολυ μεγαλο ποσο αλλα δυστυχως ειναι αυτα που μπορω να "ξεκλεψω" για να βαλω επιτελους θερμανση στο σπιτι μου. (καλοριφερ δεν αναβει κανεις στην πολυκατοικια και τζακι, για το οποιο ηταν ο λογος να νοικιασω το σπιτι.. καπνιζει! και δυστυχως εχουμε καταληξει να ζεσταινομαστε, οσο μπορεις να το πεις, με μια σομπα χαλαζια που την μεταφερουμε απο δωματιο σε δωματιο. Απελπιστικη κατασταση και με βαση τον δυσκολο χειμωνα που εκανε φετος μεχρι στιγμης...) Οπως καταλαβαινετε ειναι επιτακτικη αναγκη να βρω λυση!

Αρχικα ειχα σκεφτει να μπει λεβητας πελλετ στο πισω μπαλκονι, αλλα επειδη φυσαει αρκετα στην περιοχη και με μια βροχη υπαρχει φοβος να βραχει, εκτος και αν δεν υπαρχει και τοσο προβλημα. (δεν βρεχεται και τοσο πολυ ο χωρος εκει λογω τεντας, αλλα οσο και να το κανεις..)
Οσο για την σομπα πελλετ μεσα, υπαρχει φοβος για μυρωδιες? θορυβο? Θα ηθελα αν ειχατε την καλοσυνη να μου δωσετε οτι πρεπει να ξερω και για το υγιεινο και ασφαλες κομματι μιας και στα αμεσα σχεδια μας ειναι και ενα παιδακι.

Οσον αφορα το σπιτι, ειναι σχετικα καινουρια πολυκατοικια, 7 χρονων αλλα εχω την εντυπωση πως δεν εχει γινει και οτι καλυτερο στο θεμα μονωσης. Εχει διπλα τζαμια ειναι στον 4ο οροφο και ειναι εκτεθειμενο σε ταρατσα και αλλες 3 πλευρες. Βορα, Ανατολη, Δυση. Ειναι 86 Τ.Μ. Γενικα δεν εχει τα πολλα τα κρυα η περιοχη ομως φετος με τον χειμωνα χιονισε μετα απο 20ετια και, οποτε δε ξερω και αν αυτο θα γινεται καθε χρονο!

Απο καποιες προσφορες που εχω παρει σε μια πρωτη ερευνα αγορας προκυπτει πως θα χρειαστω 18kW μηχανημα. Δεν ηρθε μηχανικος, ισως και μπακαλιστικα να μου εβγαλαν το νουμερο αυτο. Ισχυει? Εννοειται πως οτι μπει θα συνδεθει με τα καλοριφερ και το ζεστο νερο.

Τα 2 πρωτα που ειμαι πιο κοντα ειναι:
1. Σόμπα λέβητας πέλλετ Eco Spar, Μοντέλο Alba, Θερμική ισχύς 18kW
2. Werstahl Poseidon PN18 - Σόμπα pellet 18kw

Εαν εχει καποιος να μου προτεινει καποιο αλλο μοντελο που εχει δουλεψει στο ιδιο budjet ειναι ευπροσδεκτος. Οπως επισης και οποιαδηποτε πληροφορια, συμβουλη, παρατηρηση θα το εκτιμησω.

ευχαριστω εκ των προτερων.
Last edit: 7 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Vaggelis_Pap.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 3 Μήνες πριν #157007 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
Θα ακουσεις οτι ¨Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ¨.πρωτα θα φερεις καποιον ειδικο να σου βγαλει ποσες θερμιδες χρειζεσαι και ποσα κιλλοβατ να παρεις μαζι με το μποιλερ για νερο χρησης βασει το χωρο σου τις μονωσεις κ.α. Υποστιρηξη μετα την αγορα το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ και να ειναι ρυθμισμενη σωστα η αυτος που θα τη ξεκινησει να την γνωριζει καλα(πχ ρυθμισεις κρυφο μενου και λυσεις σε προβληματα που θα προκυψουν).αν τη βαλεις μεσα ΣΙΓΟΥΡΑ θα πρεπει να τη συνδεσεις στο κολεκτερ το δικο σου που ειναι στις κεντρικες στηλες τις πολυκατοικιας και ΟΧΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΕΝΑ ΣΩΜΑ και να μπει δεν θα ξεσταθεις ΠΟΤΕ! :evil: το εχει κανει ενας φιλος με μια burnit comfort 25 kw(αρκετα καλη δες τη)και δεν ζεστενεται ενω αν τη κουμπωνε στις στηλες θα εσκαγε!!!!!!! :blink: Στα χρηματα που διαθετεις θα θες και καποια μετρα χαλκοσωληνα Φ28 εξαρτηματα διακοπτες εργασια καμιναδα που πρεπει να τα υπολογισεις.να εχεις καλο ΓΕΙΤΟΝΑ για να βγαλεις καμιναδα και καλυτερα (αν σε αφησουν )να τη πας ευθεια πανω στη ταρατσα(φυσικα ινοχ διπλη ταφ και αντιανεμικο καπελο).συζητησε το με την οικογενεια διοτι θα χρειαστει καθαρισματα(καρβουνα και αιωρουμενα στο χωρο σωματηδια)και αδειασμα σταχτης απο το τασακι.θα χρειαστεις και σκουπα σταχτης.πιθανον ο χωρος που θα μπει καποιο βαψιμο ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ και γκρινια.επεισης μιας και εισαι στο 4ο(αν καταλαβα καλα)μπρατσα κουβαλημα χωρο αποθηκευσης. για μενα στο μπαλκονι με αερα βροχες ακαλυπτη ειναι που ειναι ευαισθητες θα τη πας για πεταμα αν δεν το καλυψεις με καποιο πανελ τσιγκια η αλλο τροπο.αν ξεχασα κατι ας βοηθησει και καποιος αλλος.
Last edit: 7 Χρόνια 3 Μήνες πριν by ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Μήνες πριν #157009 από Vaggelis_Pap
Απαντήθηκε από Vaggelis_Pap στο θέμα Re:Βοηθεια για αγορα σομπας Pellet

ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ έγραψε: Θα ακουσεις οτι ¨Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ¨.πρωτα θα φερεις καποιον ειδικο να σου βγαλει ποσες θερμιδες χρειζεσαι και ποσα κιλλοβατ να παρεις μαζι με το μποιλερ για νερο χρησης βασει το χωρο σου τις μονωσεις κ.α. Υποστιρηξη μετα την αγορα το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ και να ειναι ρυθμισμενη σωστα η αυτος που θα τη ξεκινησει να την γνωριζει καλα(πχ ρυθμισεις κρυφο μενου και λυσεις σε προβληματα που θα προκυψουν).αν τη βαλεις μεσα ΣΙΓΟΥΡΑ θα πρεπει να τη συνδεσεις στο κολεκτερ το δικο σου που ειναι στις κεντρικες στηλες τις πολυκατοικιας και ΟΧΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΕΝΑ ΣΩΜΑ και να μπει δεν θα ξεσταθεις ΠΟΤΕ! :evil: το εχει κανει ενας φιλος με μια burnit comfort 25 kw(αρκετα καλη δες τη)και δεν ζεστενεται ενω αν τη κουμπωνε στις στηλες θα εσκαγε!!!!!!! :blink: Στα χρηματα που διαθετεις θα θες και καποια μετρα χαλκοσωληνα Φ28 εξαρτηματα διακοπτες εργασια καμιναδα που πρεπει να τα υπολογισεις.να εχεις καλο ΓΕΙΤΟΝΑ για να βγαλεις καμιναδα και καλυτερα (αν σε αφησουν )να τη πας ευθεια πανω στη ταρατσα(φυσικα ινοχ διπλη ταφ και αντιανεμικο καπελο).συζητησε το με την οικογενεια διοτι θα χρειαστει καθαρισματα(καρβουνα και αιωρουμενα στο χωρο σωματηδια)και αδειασμα σταχτης απο το τασακι.θα χρειαστεις και σκουπα σταχτης.πιθανον ο χωρος που θα μπει καποιο βαψιμο ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ και γκρινια.επεισης μιας και εισαι στο 4ο(αν καταλαβα καλα)μπρατσα κουβαλημα χωρο αποθηκευσης. για μενα στο μπαλκονι με αερα βροχες ακαλυπτη ειναι που ειναι ευαισθητες θα τη πας για πεταμα αν δεν το καλυψεις με καποιο πανελ τσιγκια η αλλο τροπο.αν ξεχασα κατι ας βοηθησει και καποιος αλλος.

Φιλε Κωστα σε ευχαριστώ για την απάντηση. Οσον αφορά το μέρος που θα βγει ο ινοξ νομιζω δεν εχω θέμα γιατί είμαι ακριβώς γωνία και τελευταίο οροφο οπότε δεν έχω γειτονα κολλητα εκει.

Οσον αφορά τα σωματίδια είναι απόλυτο αυτό? Εννοω σε όλα τα μοντέλα? Και αυτό ειναι ανησυχίτικο?

Τα παρελκόμενα (εργασια, εξαρτήματα, ινοχ κλπ) σε τιμη φτάνουν ψιλα? Πανω κατω να εχω μια εικονα. Επίσης θα επιδιώξω να την τοποθετήσει η εταιρεία που θα την αγορασω.

Γενικά στο συγκεκριμένο budjet έχω πιθανότητες να βρω κατι αξιολογο? Καταλαβαίνω πως οτι πληρωνεις παιρνεις αλλα..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Μήνες πριν #157010 από obelix
Απαντήθηκε από obelix στο θέμα Βοηθεια για αγορα σομπας Pellet
Το μόνο θέμα που έχεις μέσα στο σπίτι είναι η σκόνη από τη σακούλα Πελέτ που θα βάζεις και αυτό ανάλογα το πελλετ. Καπνούς, μυρωδιές κλπ δεν υπάρχουν αν γίνουν τα πράγματα όπως πρέπει.βασικό για μένα να έχεις χώρο, είτε αποθήκη είτε δεν ξέρω που, για να ψωνίζεις ποσότητα και να την αποθηκεύεις.
Η σκουπα 5 λεπτά την ημέρα δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που θα σου δίνει η σομπα για μένα και μια φορά τη σεζόν θα έρχεται κάποιος για την ετήσια συντήρηση.
Ο φοκιον νομίζω έχει σομπα παρόμοια με αυτή που αναφέρεις οπότε θα σε ενημερώσει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Μήνες πριν #157013 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
Δεν γνωριζω τιμες.να τη βαλει ανθρωπος απο την εταιρια διοτι θα σου λενε μετα δεν ισχυει η εγγυηση!!!τη σκονη και τη μαυριλα οσο νοικοκυρεμενα και να τα κανει κατι θα εχεις.προκειμενου να ζεστανουμε το κ@λο μας ας υποστουμε και κατι!!!!!!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Μήνες πριν #157016 από Vaggelis_Pap
Απαντήθηκε από Vaggelis_Pap στο θέμα Re:Βοηθεια για αγορα σομπας Pellet

obelix έγραψε: Το μόνο θέμα που έχεις μέσα στο σπίτι είναι η σκόνη από τη σακούλα Πελέτ που θα βάζεις και αυτό ανάλογα το πελλετ. Καπνούς, μυρωδιές κλπ δεν υπάρχουν αν γίνουν τα πράγματα όπως πρέπει.βασικό για μένα να έχεις χώρο, είτε αποθήκη είτε δεν ξέρω που, για να ψωνίζεις ποσότητα και να την αποθηκεύεις.
Η σκουπα 5 λεπτά την ημέρα δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που θα σου δίνει η σομπα για μένα και μια φορά τη σεζόν θα έρχεται κάποιος για την ετήσια συντήρηση.
Ο φοκιον νομίζω έχει σομπα παρόμοια με αυτή που αναφέρεις οπότε θα σε ενημερώσει

Αν ειναι μονο η σκόνη για την στιγμή που αδειάζω το πέλλετ μέσα στο δοχείο πραγματικά ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, αρκει να μην εχω καπνισμα και αιωρούμενα σωματίδια καθόλη την διάρκεια που λειτουργει. Επίσης συμφωνώ απόλυτα μαζι σου πως τα 5 λεπτά να την καθαρίσεις την ημερα δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό αυτό​ που σου δινει. Οσο για χωρο, έχω γκαραζ κλειστο. Και ασανσερ για τον 4ο :blush:

Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.077 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ