Kαυσόξυλα και έκθεση στον ήλιο
- kosmidis80
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Δημοσιεύσεις: 2899
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 498
mastoras έγραψε: Και προσοχή τα φτηνοπράγματα απο το ebay είναι για πέταμα. Ακόμα και για τα ποιοτικά υγρασιόμετρα αναρωτιέμαι πόσο βαθιά μπορείς να χώσεις τις ακίδες σε ένα κούτσουρο για να πάρεις όσο το δυνατόν ακριβή μέτρηση ?
Μα δεν χρειαζεται να χωσεις βαθια τις ακιδες ή να σε προβληματιζει αυτο. Σκίζεις το ξυλο και μετράς την καρδιά του.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- giabritsos
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Δημοσιεύσεις: 320
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 8
mastoras έγραψε: Δεν υπάρχει περίπτωση ο μεσές [βελανιδιά] να στεγνώσει τελείως μέσα σε μια σεζόν...... ούτε μια στο εκατομμύριο.
Στο ξηραντήριο να τον βάλεις, θέλει έναν μήνα για να αποβάλει τελείως την υγρασία του.
Η καλύτερη περίπτωση είναι να καταναλωθεί την επόμενη χρονιά.
Αυτό που είπε ο sugarboy είναι η πιο σοβαρή και τεκμηριωμένη άποψη.
Στην οξιά ισχύουν άλλα.....η οξιά μπορεί να ξεραθεί τελείως σε μια σεζόν, αν είναι όλο το καλοκαίρι πλήρως εκτεθειμένη στον ήλιο.
Αυτό με το κατάβρεγμα δεν ισχύει σε καμιά περίπτωση.
Και προσοχή τα φτηνοπράγματα απο το ebay είναι για πέταμα. Ακόμα και για τα ποιοτικά υγρασιόμετρα αναρωτιέμαι πόσο βαθιά μπορείς να χώσεις τις ακίδες σε ένα κούτσουρο για να πάρεις όσο το δυνατόν ακριβή μέτρηση ?
δηλαδη να μην ανυσηχω που τα ξυλα μου ειναι εκτεθημενα πολλες ωρες στον ηλιο?
και το θεμα με το χρωμα?πολλα αρχισαν να παιρνουν ενα χρωμα κεραμιδι...
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- mastoras
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Δημοσιεύσεις: 3810
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 568
Η πρώτη φάση αρχικού στεγνώματος είναι το σχίσιμο των ξύλων. Τότε είναι ταμ αμ για καύση.
Η τελική φάση είναι το μαύρισμα......το τελείως ξερό ξύλο, ότι και να είναι αυτό, όταν ξεραθεί τελείως γίνεται μαύρο κατράμι. .....μετά το τρίτο έτος φυσικά.
Εκτός απο τις οξιές και τα κωνοφόρα που εκείνα γίνονται τελείως λευκά.....και φυσικά ανάλαφρα.....πούπουλο.....τα σκίζεις και με το κοπίδι ακόμα.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- stratis 1
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
Καλυτερα ειναι να βελτιωσουμε τη σομπα μας ωστε να εκμεταλλεύεται αυτη την ενεργεια για να μην τη χασουμε, παρα να βρεχουμε τα ξυλα .
Πχ μειωνουμε τις τρυπες εισοδου του αερα στο ελαχιστο.
τωρα αν η σομπα δεν επιδέχεται αλαγες λογο κακου σχεδιασμου η παλαιοτητας,ειναι καλυτερα να παρουμε μια καινουργια συσκευη με καλυτερες προδιαγραφες.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- giabritsos
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Δημοσιεύσεις: 320
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 8
lanordica svezia norvegia...
opote oso ξερο κανα ειναι κλεινω ολο τον αερα και το αφηνω να δουλευει με την 3γενη καυση και ειμαι κερδισμενος...και ας ειναι με 2% υγρασια και καταξερο?
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- stratis 1
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
Βαλε αν βρης ενα θερμομετρο στην εξοδο καπνου και μετρα να ειναι κατω απο 180 κελσιου αλλιως κλεισε καποιες τρυπες αερα ακομα.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.