Τα νέα των Καυσόξυλων

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #57270 από GeoTa
Απαντήθηκε από GeoTa στο θέμα Απ: Τα νέα των Καυσόξυλων
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε 1 τόνο καυσόξυλα

:S :S

www.thestival.gr/useful-information/item...-1-tono-kaysoksyla21



(Προς mod: Αν ειναι ασχετο ή δεν έπρεπε να το βάλω σβηστε το ή πειτε το σε μενα να το σβησω)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #57280 από GT
Απαντήθηκε από GT στο θέμα Απ: Τα νέα των Καυσόξυλων
Τι άσχετο ρε Γιώργο, αυτό και αν είναι νέο! :silly: :woohoo:


Ακόμα στα πετρέλαια...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #57790 από KERBEROS
Απαντήθηκε από KERBEROS στο θέμα Απ: Τα νέα των Καυσόξυλων
Καυσόξυλα: δεν πληρωνω χωρις απόδειξη


Στο μέτρο δεν πληρωνω χωρις απόδειξη τα Καυσόξυλα

Στο μέτρο δεν πληρώνω χωρις απόδειξη εντάσσονται τα καυσόξυλα και γενικά η αγορα του συγκεκριμένου προιόντος.

Συγκεκριμένα με νέα αγορανομική διαταξη το υπουργείο Ανάπτυξης εξέδωσε οδηγίες σχετικά με τη λιανική πώληση καυσόξυλων και το δικαίωμα του καταναλωτή να μην πληρωνει το αντίτιμο αν δεν λάβει απόδειξη για την συναλλαγή του.

Επίσης προβλέπεται η αλλάγη του τρόπου πώλησης των καυσοξύλων και η μονάδα μέτρησης πλεόν θα πρέπει να είναι ο όγκος και όχι το βάρος.


www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&f...gM5JNP8Y9j8xbRXLNJJQ

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...
Last edit: 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν by KERBEROS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #57793 από KERBEROS
Απαντήθηκε από KERBEROS στο θέμα Απ: Τα νέα των Καυσόξυλων
Παράνομη υλοτομία στο Όρος Αιγάλεω


Από περιπολίες επιτήρησης που πραγματοποιούν στελέχη της ομάδας πυρασφάλειας του ΠΕΣΥΔΑΠ στον δασικό πυρήνα του Όρους Αιγάλεω διαπιστώθηκαν περιπτώσεις παράνομης υλοτομίας όπως σε άλλες δασικές περιοχές.

Το πλέον ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η παράνομη υλοτομία στρέφεται και στα μικρά φυτά που προέρχονται από αναδασώσεις.

Το γεγονός αποδίδεται, σε ένα βαθμό, στο συνδυασμό της οικονομικής κρίσης με τα χαμηλά εισοδήματα των κατοίκων της περιοχής και την αύξηση της ανεργίας πέρα από κάθε πρόβλεψη.

Στελέχη του ΠΕΣΥΔΑΠ διατύπωναν την άποψη ότι αν δε παρθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της υλοτομίας θα υπάρξει επανάληψη, σε μικρότερη κλίμακα, της περιόδου της κατοχής όταν κατακόπηκαν σχεδόν όλα τα δέντρα του βουνού λόγω έλλειψης ορυκτών καυσίμων στα νοικοκυριά. Το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό για το βουνό (αποψίλωση, διάβρωση, ερημοποίηση κλπ).

Για τον λόγο αυτό η Εκτελεστική Επιτροπή του ΠΕΣΥΔΑΠ με σχετική της απόφαση προχώρησε στη λήψη άμεσων μέτρων. Αποφάσισε την ενεργοποίηση τμήματος της ομάδας πυρασφάλειας με ταυτόχρονη πρόσληψη εποχικού προσωπικού για την αντιμετώπιση των αναγκών εποπτείας και παρακολούθησης του όρους Αιγάλεω. Η δράση θα βασίζεται σε εποχούμενες περιπολίες με οχήματα 4χ4 σε συνεργασία με την ομοσπονδιακή θηροφυλακή και το κυνηγετικό σύλλογο Πειραιά και αν υπάρξει ανάγκη με επάνδρωση καίριων σημείων πρόσβασης στο βουνό. Ταυτόχρονα θα υπάρξει η δυνατότητα να ελεγχθούν όσοι απορρίπτουν μπάζα και στερεά απόβλητα σε δασικές εκτάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΠΕΣΥΔΑΠ απευθύνεται στη Περιφέρεια Αττικής και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ζητώντας την οικονομική συνδρομή τους για τη αντιμετώπιση μέρους των δαπανών της έκτακτης αυτής δράσης προστασίας του όρους Αιγάλεω.

Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης με δήλωση του τόνισε: «Ας γνωρίζουν όλοι ότι το όρος Αιγάλεω δεν είναι αφύλακτο. Ο Σύνδεσμος και οι Δήμοι μέλη του δεν θα επιτρέψουμε σε οποιονδήποτε να καταστρέψει προσπάθειες χρόνων αναδάσωσης και προστασίας του. Ότι αποφασίσαμε υλοποιείται και περιμένουμε την άμεση ανταπόκριση και ουσιαστική συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής και της ΓΓΠΠ.»

www.thermansipress.gr/thermansi/%cf%80%c...c%ce%bb%ce%b5%cf%89/

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #58219 από tas
Απαντήθηκε από tas στο θέμα Απ: Τα νέα των Καυσόξυλων
Στο μέτρο "δεν πληρωνω χωρις απόδειξη" τα Καυσόξυλα


Στο μέτρο δεν πληρώνω χωρις απόδειξη εντάσσονται τα καυσόξυλα και γενικά η αγορα του συγκεκριμένου προιόντος. Συγκεκριμένα με νέα αγορανομική διαταξη το υπουργείο Ανάπτυξης..
εξέδωσε οδηγίες σχετικά με τη λιανική πώληση καυσόξυλων και το δικαίωμα του καταναλωτή να μην πληρωνει το αντίτιμο αν δεν λάβει απόδειξη για την συναλλαγή του.

Επίσης προβλέπεται η αλλάγη του τρόπου πώλησης των καυσοξύλων και η μονάδα μέτρησης πλεόν θα πρέπει να είναι ο όγκος και όχι το βάρος.

Συγκεκριμένα η νέα αγορανομική διάταξη προβλέπει τα κάτωθι:
1. Κατά την πώληση προϊόντων και παροχή υπηρεσιών και υπό την επιφύλαξη των διατάξεων του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών, του Ποινικού Κώδικα και του Ν. 2523/1997, ο καταναλωτής δεν υποχρεούται να καταβάλει το αντίτιμο εάν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο, όπως αυτό ορίζεται στις οικείες διατάξεις.
2. Για την εφαρμογή της παραγράφου 1, όλες οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης προϊόντων αναρτούν πινακίδα σε εμφανές σημείο του καταστήματος και συγκεκριμένα πλησίον του ταμείου συναλλαγής στην οποία αναγράφεται με ευδιάκριτα και κεφαλαία γράμματα η ένδειξη σε ελληνική και αγγλική γλώσσα ως εξής: «Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΑΠΟΔΕΙΞΗ-ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)» «CONSUMER IS ΝΟΤ OBLIGED TO PAY IF THE NOTICE OF PAYMENT HAS ΝΟΤ BEEN RECEIVED (RECEIPT - INVOICE)».
3. Για την εφαρμογή της παραγράφου 1, οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών αναγράφουν σε εμφανές σημείο του τηρούμενου τιμοκαταλόγου, με κεφαλαία γράμματα, ιδίου μεγέθους με τις τιμολογούμενες υπηρεσίες, την ένδειξη: «Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΑΠΟΔΕΙΞΗ-ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)» και εφόσον ο τιμοκατάλογος τηρείται και στην αγγλική γλώσσα και την ένδειξη: «CONSUMER IS ΝΟΤ OBLIGED TO PAY IF THE NOTICE OF PAYMENT HAS ΝΟΤ BEEN RECEIVED (RECEIPT - INVOICE)». Η ρύθμιση αυτή καταλαμβάνει και τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής, με την ως άνω ένδειξη να αναγράφεται σε εμφανές σημείο του τιμοκαταλόγου με κεφαλαία γράμματα, ίδιου μεγέθους με τη γραμματοσειρά των προσφερόμενων ειδών.

Λιανική πώληση καυσόξυλων
1. Η λιανική πώληση καυσόξυλων γίνεται κατ΄ όγκον και η χρησιμοποιούμενη μονάδα μπορεί να είναι είτε το «χωρικό κυβικό μέτρο στοιβαχτού» (m3 στοιβαχτού) ή το «χωρικό κυβικό μέτρο χύδην» (m3 χύδην).
2. «Χωρικό κυβικό μέτρο στοιβαχτού» νοείται ο όγκος του κυβικού μέτρου που καταλαμβάνεται από ταχτικά στοιβαγμένα καυσόξυλα συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων κενών αέρα.
3. «Χωρικό κυβικό μέτρο χύδην» νοείται ο όγκος του κυβικού μέτρου που καταλαμβάνεται από χύδην καυσόξυλα συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων κενών αέρα.
4. Οι λιανοπωλητές δηλώνουν σε εμφανές σημείο στο χώρο της επιχείρησης, ανά είδος ξύλου, την τιμή είτε σε €/m3 στοιβαχτού ή σε €/m3 χύδην καθώς και τον όγκο των περιεκτών (κλωβούς, παλέτες, σάκους, μεγασάκους κ.ά.) που, ενδεχομένως, χρησιμοποιούν για τη διάθεση των καυσόξυλων.
5. Οι λιανοπωλητές οφείλουν να διαθέτουν κατάλληλο εξοπλισμό μέτρησης μήκους, για τον υπολογισμό του όγκου.
6. Οι λιανοπωλητές εξασφαλίζουν με κάθε πρόσφορο τρόπο την προστασία των καυσόξυλων από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, που ενδέχεται να αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά του προς διάθεση προϊόντος και την ανάμιξη των ειδών διαφορετικής προέλευσης, ποιότητας και τιμής.
7. Δεν επιτρέπεται η πώληση ή δωρεάν διάθεση οποιασδήποτε ξυλείας εμποτισμένης με πισσέλαιο (κομμένη ξυλεία από παλιούς στύλους ΔΕΗ/ΟΤΕ), ή «πράσινης» ξυλείας (εμποτισμένης με άλατα), ή οποιασδήποτε τεχνητής ξυλείας συγκολλημένου ξύλου (κόντρα-πλακέ, νοβοπάν, ινοσανίδων/MDF κ.α.) προς καύση.

www.thestival.gr/society/item/68284-sto-...iksi22-ta-kaysoksyla
Last edit: 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν by tas.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #58229 από Grecu_
Απαντήθηκε από Grecu_ στο θέμα Απ: Τα νέα των Καυσόξυλων
Δηλαδή υπάρχουν και προιόντα/υπηρεσίες που ΔΕΝ εντάσσονται στην αγορανομική διάταξη?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.088 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ