Ravelli RC120 VS Edilkamin Story

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #113040 από kfytopro
Ravelli RC120 VS Edilkamin Story δημιουργήθηκε από kfytopro
Παρακαλώ τα φώτα σας.Σπίτι 120 τμ με σχετικά καλή μόνωση. Απομωνόνωντας κουζίνα,τουαλέτες έχουμε για θέρμαση περίπου 100 τμ. Αυτή την στιγμή ζεσταίνεται με μία Nordica Viviana Plus μεταφέροντας ζεστό αέρα μέσω του extra καναλιού στον διάδρομο του σπιτιού που επικοινωνούν τα υπνοδωμάτια(μήκος καναλιού 7 μέτρα).
Δεν μπορώ να πω κάτι αρνητικό από τη σόμπα. Εύκολη στον χειρισμό και πολύ δυνατή.Πίστεύω πως χώρο 100-120 ενιαίο τον καλύπτει σχετικά άνετα. Και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Σαλόνι κουζίνα σε ένταση 3 γίνονται φούρνος,δεν σας λέω για ένταση σόμπας 4.Παρόλο που το κανάλι θερμου δίνει πολύ αέρα μέχρι να ζεσταθούν τα υπνοδωμάτια, η κατάσταση στο υπόλοιπο σπίτι γίνεται ανυπόφορη. Σκέφτηκα Ravelli rc 120 και Edilkamin Story. Η Ravelli έχει ξεχωριστά μοτέρ που συνδέονται θερμοστάτες εξωτερικοί, ενώ η Edilkamin αναφέρει ότι μπορεί να παρέχει το σύνολο του θερμού αέρα μέσω των καναλιών. Γνωρίζω ότι και οι δύο έχουν 2 κανάλια θερμού, αλλά ο σκοπός μου έιναι να τα ενώσω σε ένα. Αν κάποιος έχει μία γνώση για τις 2 αυτές σόμπες παρακαλώ μία βοήθεια.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #113189 από γιαννης-δραμα
Απαντήθηκε από γιαννης-δραμα στο θέμα Ravelli RC120 VS Edilkamin Story
Εγω μπορω να σου πω για την ravelli γιατι εχω παρομοια εδω .
Καταρχην να σου πω οτι για καθε ενα απο τους 3 ανεμιστηρες αναλογουν 4kw(4+4+4=12kw),αυτο ομως μπορει να αλαξει και να γινει 4kw μπροστα και 6+2kw στους πισω,απο εκει και περα μπορεις να απενεργοποιησεις τον μπροστα ανεμιστηρα και να βγαζει περισοτερη θερμοκρασια στα πισω καναλια(μεγαλυτερη θερμοκρασια αερα και οχι περισοτερα κυβικα αερα),φυσικα και με την ακτινοβολια και μονο παλι θα εχεις καποια θερμοτητα μπροστα!Δηλαδη μπορεις να εχεις 9-10kw(χονδρικα)πισω και τα υπολοιπα μπροστα οταν εσυ το θελεις.Επισης τα καναλια καλο ειναι να τα βγαλεις σε διαφορετικες θεσεις για καλυτερη κατανομη και οχι να τα συνδεσεις σε ενα γιατι θα σου βγαζει πολυ θορυβο!
Η edilkamin νομιζω πως βγαζουν φ100 καναλια ενω η ravelli φ80.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.048 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ