Κινέζικη αερόθερμη σόμπα

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #17809 από Biomaster
Απαντήθηκε από Biomaster στο θέμα Απ: Κινέζικη Αερόθερμη Σόμπα

Nasikas έγραψε: Ερχόμαστε τωρα στους εισαγωγείς απο Κίνα.
Τι έχουν δει τα μάτια σου ; Φλοκάτες και ριχταρια πουλαγε κάποιος. Και κατσαβίδι δανείζονταν απο τον γείτονα. Μέσα σε όλους, ειδα και την σόμπα απο τον Βόλο. Ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα. Όχι μόνον επειδή την ειδα αξιόπιστη, όχι μόνον επειδή πουλιέται σε ΗΠΑ, όχι μόνον ότι πηγαν δυο φορές στην Κινα τρια άτομα για εκπαιδευση κλπ. Εντυπωσιάστηκα επειδή ειδα να ΑΓΑΠΟΥΝ το προιον, να έχουν απιστευτη επαρκεια γνωσεων ηλεκτρονικών και τεχνικών και διάθεση να εξυπηρετουν, αλλά το κυριότερο ΕΙΔΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ. Που μέχρι τότε δεν ειχα δει σε καμμία εταιρεία σε τετοια ποσότητα. (θυμαστε φίλο που περίμενε ενα μηνα το μοτερ κοχλία απο Ιταλία;)
Τις είδε και αδελφός μου τις σόμπες σε μια εμπορικη εκθεση στον Βόλο όταν πρωτοήλθαν. Και αγόρασε μια 10,5 σε ειδικη τιμή εκθεσεως. (το τιμολόγιο στην διαθεση του Βιομαστερ...) Και βγήκε καλή. Αποσβεστηκε στην πρωτη χρονιά μου ειπε. Γιατί λοιπόν να μην γραψω καλά λόγια Μαστορα ; Όπως θα γρψω μεθαυριο για Σερβικη που τεσταρισα και ειναι value for money...μία απο τα ίδια.


Φίλε Nasikas δεν ξερω ποιό είναι ακριβώς το επάγγελμα σου, αλλα θα ήθελα να σου πώ προσωπική μου εμπειρία για τις σόμπες. Γείτονας μου στην Πυλαία, πρίν περίπου ένα χρόνο αγόρασε σόμπα (τζακόσομπα 13kw) απο εισαγωγέα/συναρμολογιτή στο Καλοχώρι (του έδειξε όλα τα ανταλλακτικά που είχε στο ράφι για τις σόμπες, αλλα καθώς και τον χώρο που κάνουν συναρμολόγιση, και δεν πιστεύω να υπάρχει εισαγωγέας χωρίς να έχει ανταλλακτικά ), ο οποίος του εξήγησε όπως μου λεέι μέσα σε 30min όλη την λειτουργία της σόμπας και πώς να κάνει συντήρηση. Τέλη Μαίου αποφάσισα να τον βοηθήσω για την ετήσια συντήρηση, και με οδηγίες του εμπόρου. Λοιπόν η άποψη μου είναι οτι η σόμπα έχει πολύ απλή λειτουργία, ενα ανεμιστήρα για τον χώρο καύσης, ένα ανεμιστήρα για τον χώρο δωματίου, ένα μοτέρ για την αρίδα τροφοδοσίας, ηλεκτρονική κεντρική μονάδα (που ρυθμίζει την τάση των μοτέρ ανάλογα με την ταχύτητα που θέλουμε και ελέγχει τους αισθητήρες), αισθητήρες χώρου, κάδου και εξάτμησης. Η συντήρηση έγινε σε 20-30min. Δεν μπορώ να καταλάβω τι εκάναν 3 τεχνικοί του Μο..λή στην Κίνα σε δύο επισκέψεις (σε προηγούμενο post εγραψες οτι πήγε ο ίδιος ο Μ. και τώρα γράφεις οτι πήγαν 3 άτομα)
Έτσι πιστεύω τα λόγια του φίλου mastoras οτι πρέπει να έχεις κάποια σχέση με την συγκεκριμένη εταιρεία στον Βόλο. Άρα οι χαρακτηρισμοί ΣΠΕΚΟΥΛΑΔΟΡΟΙ/ΚΛΑΚΑΔΟΡΟΙ μάλον επιστρέφουν σε σένα.
Αν πάει ο αδερφός μου στον Βόλο να πάρει σόμπα έκθεσης θα πάρει ειδική τιμή ? δε νομίζω, άρα πιστεύω οτι οι σχέσεις σας είναι κάτι παραπάνω απο φιλικές.

PS για την λάθος τιμολογιακή πολιτική των σομπών όπως αναφέρεις συμφωνώ απόλυτα. Αλλά νομίζω οτι στα 1200+ euro που έχουν τώρα είναι αρκετα καλή, σε σχέση με την ποιότητα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #17812 από Biomaster
Απαντήθηκε από Biomaster στο θέμα Απ: Κινέζικη Αερόθερμη Σόμπα
Δεν υπάρχει ebay APP ID ορισμένο στις ρυθμίσεις του Kunena

Moschalis έγραψε: Αυτό φαίνεται άλλωστε όταν μετά απο πωλήσεις περίπου 2.000 σομπών έχουμε αντικαταστήσει 3 αντιστάσεις, 1 μοτέρ καυσαερίων και 2 εγκεφάλους (πάνω κάτω).Τίποτα δεν είναι τυχσαίο.

Υ.Γ.2 Εφ'όσον "φίλε" biomaster έψαξες και βρήκες το site απο τα κινεζάκια μας, ρίξε και μια ματιά εδώ



όπου Ο Γερμανός πουλάει την 6άρα σόμπα που έχουμε σαν 9,4KW. Και δεν το κάνει για να κοροιδέψει κανέναν , ΕΧΕΙ πάρει πιστοποίηση απο γερμανικό φορέα στην οποία η σόμπα αποδίδει 9,4 KW.
Επίσης ο Αμερικάνος

www.castlestoves.com

έχοντας κάνει τα αντίστοιχα test( www.castlestoves.com/images/Castle_Certificate_Compliance.pdf ) στη χώρα του, αναφέρει 30.000BTU δηλαδή 8.78625 KW. Δεν χρησιμοποιούμε όμως τίποτα απο όλα αυτά, θεωρώ πιο τίμιο να πουλήσω τη σόμπα σαν 6KW και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Χαίρομαι ιδιαίτερα εάν κατάφερες και πούλησες 2000 σόμπες και δεν είχες προβλήματα, αλλά και κάποιος άλλος εισαγωγέας επίσης στον Βόλο διαφημίζει μέσα απο το δίκτυο του οτί έχει πουλήσει 2500 σόμπες, καθώς και εισάγωγέας στο Καλοχώρι διαφημίζει οτι έχει δόσει 400 σόμπες, καθώς και άλλες τόσες γνωστή εταιρεία με μπλουζάκια στη θεσσαλονίκη (νομίζω οτι οι θεσσαλονικέις είναι πιό φιδωλοι στις δηλώσεις) εγώ πάντως στην περιοχή μου, ξέρω μόνο 3-4 σπίτια που έχουν βάλει σόμπα πέλλετ.

Όσον αφορά τους Αμερικάνουν και τους Γερμανούς εισαγωγείς, γιατί θα πρέπει να τους πιστεύω περισσότερο απο τους Ελλήνες εισαγωγείς ? Ξεχνάμε τόσα χρόνια που αγοράζαμε κινέζικα προιόντα made in Germany/Italy σε τιμές 5-10 φορές πιό πάνω. Οσον αφορά τα πιστοποιητικά ξέρω πολύ καλά πως γίνονται μεσα απο το photoshop.

Συγνώμη αν σας κούρασα όλους.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #17869 από Moschalis
Απαντήθηκε από Moschalis στο θέμα Απ: Κινέζικη Αερόθερμη Σόμπα

Biomaster έγραψε: Χαίρομαι ιδιαίτερα εάν κατάφερες και πούλησες 2000 σόμπες και δεν είχες προβλήματα, αλλά και κάποιος άλλος εισαγωγέας επίσης στον Βόλο διαφημίζει μέσα απο το δίκτυο του οτί έχει πουλήσει 2500 σόμπες, καθώς και εισάγωγέας στο Καλοχώρι διαφημίζει οτι έχει δόσει 400 σόμπες, καθώς και άλλες τόσες γνωστή εταιρεία με μπλουζάκια στη θεσσαλονίκη (νομίζω οτι οι θεσσαλονικέις είναι πιό φιδωλοι στις δηλώσεις) εγώ πάντως στην περιοχή μου, ξέρω μόνο 3-4 σπίτια που έχουν βάλει σόμπα πέλλετ.

Όσον αφορά τους Αμερικάνουν και τους Γερμανούς εισαγωγείς, γιατί θα πρέπει να τους πιστεύω περισσότερο απο τους Ελλήνες εισαγωγείς ? Ξεχνάμε τόσα χρόνια που αγοράζαμε κινέζικα προιόντα made in Germany/Italy σε τιμές 5-10 φορές πιό πάνω. Οσον αφορά τα πιστοποιητικά ξέρω πολύ καλά πως γίνονται μεσα απο το photoshop.

Συγνώμη αν σας κούρασα όλους.


Καλημέρα σας,

Αγαπητέ Biomaster,

Πρώτα απόλα το αν πουλήθηκαν 100 ή 1000 ή 5000 σόμπες αναφέρεται μόνο και μόνο για να υπολογιστεί το ποσοστό βλαβών και προβλημάτων. Θεωρώ ότι για το χαμηλό ποσοστό προβλημάτων ευθυνόμαστε αποκλειστικά εμείς. Γιατί το λέω αυτό? Γιατι κάποιος που πιθανόν δεν γνωρίζει βλέπει μια σόμπα και το μόνο που βλέπει είναι 3 μοτέρ , έναν εγκέφαλο και 3 αισθητήρες . Κάποιος που γνωρίζει βλέπει 3 μοτέρ με τελείως διαφορετικό τρόπο λειτουργίας, 3 αισθητήρες (που έχουν δοκιμαστεί και αλλαχτεί μέχρι να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα και έναν εγκέφαλο με ATMEL 64, προγραμματισμένο σε C, με αλλαγμένο το πρόγραμμα απο τεχνικό της εταιρείας μας, σε σημεία "κλειδί" όπως π.χ. ο χρόνος (περίοδος ) του κοχλία που αλλάχτηκε απο 6 sec σε 2 για πιο ομαλή ροή του πελλετ, διακοπτόμενο χρόνο για το μοτέρ του κοχλία με αποτέλεσμα τη μείωση 15 βαθμών κελσίου σε θερμοκρασία λειτουργίας (θερμοκρασία μοτέρ), απο την αρχή προγραμματισμό πάντα σε C , της ελληνικής γρσμματοσειράς (διότι η οθόνη που επιλέχτηκε απο εμάς είναι LCD μεγάλης ανάλυσης και οι χαρακτήρες είναι 10χ10 pixel αντί για 5χ8 όπως οι περισσότεροι), πολλές αλλαγές στην διαχείριση των αισθητήρων γιατί οι κινέζοι είναι λίγο βιαστικοί , πολλές δοκιμές με εξομοιωτή Proteus ISIS, burn - in test για τουλάχιστον 48 ώρες ασταματητης λειτουργίας σε κλειστό αλλά ελεγχόμενο χώρο .
Αν πιστεύετε πως ένας τέτοιος τρόπος αντιμετώπισης και υποστήριξης των σομπών που εισάγουμε μπορεί να γίνει απο Ελλάδα χωρίς 2 ταξίδια των 15 ημερών έκαστο , τότε έχετε δίκιο.
(Αν και δεν έχει σημασία , στα ταξίδια είμασταν 3 άτομα, Ο διευθύνων σύμβουλος ΚΑΙ τεχνικός Κος Μοσχάλης, ο Ηλεκτρονικός και Υπεύθυνος προμηθειών της εταιρείας μας, και ακόμη ένας τεχνικός).

Δε θα συνεχίσω με άλλα τεχνικά , δε θέλω να σας κουράσω. Ας μην βιαζόμαστε όμως να κρίνουμε εταιρείες και καταστάσεις.
Είμαστε εδώ για οποιοδήποτε πρόβλημα , θα χαρώ να βοηθήσω και/η να συζητησω μαζί σας.

Υ.Γ. Τα πιστοποιητικά CE όντως γίνονται στο photoshop ή στο word, ένα απλό κειμενάκι είναι .
Η τεχνική έκθεση όμως απο συγκεκριμένο εργαστήριο μπορεί εύκολα να ελεγχθεί απο τον οποιοδήποτε.

Εαν λοιπόν έχετε την παραμικρή υπόνοια ότι τα πιστοποιητικά μας δεν έιναι νόμιμα , αυτό μπορεί να ξεκαθαριστεί εύκολα .Δεν είστε υποχρωμένος να αγοράσετε κανέναν προϊόν μας και ΟΥΔΕΠΟΤΕ αυτός ήταν και ο λόγος που ξεκίνησα να γράφω εδώ μέσα.
Σε ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση δεν θεωρώ ότι οι σόμπες μας είναι οι καλυτερες της αγοράς , ίσως να είναι οι καλύτερες ίσως οι χειρότερες, αυτό ομως θα το αποφασίσουν αυτοί που τις χρησιμοποιούν και όχι οι γνωστοί του γνωστού κτλ. Αν δε, επιμένετε να είστε προκατειλλημένος με τα προϊόντα και την εταιρεία μας, είναι δικαίωμά σας, καλό όμως θα είναι την επόμενη φορά να έχετε και κάποια βάσιμα επιχειρήματα.

Και τέλος αγαπητέ Biomaster , φαίνεται πως έχεις για κέντρο της Ελλάδος το Καλοχώρι , δυστυχώς όμως γεωγραφικά είναι ο Βόλος.

Καλή σας ημέρα.....

Για την εταιρεία ΜΟΣΧΑΛΗΣ ΑΒΕΤΕ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #17871 από erimitis
Απαντήθηκε από erimitis στο θέμα Απ: Κινέζικη Αερόθερμη Σόμπα
χαιρομαι ιδιαιτερα που το νημα καταφερε να αφυπνιση επιχειρηματιες πανελληνιας εμβελειας και να τους κανει να παρακολουθησουν τις αποριες του απλου κοσμου καθως και το σκεφτονται πριν αγορασουν.
Ελπιζω και αλλοι να μπουν ωστε η φωνη μας να γινεται ολοενα και ποιο δυνατη.
Παμε καλα παιδια συνεχιστε να το ψαχνετε το θεμα
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GT

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #17878 από GT
Απαντήθηκε από GT στο θέμα Απ: Κινέζικη Αερόθερμη Σόμπα

erimitis έγραψε: χαιρομαι ιδιαιτερα που το νημα καταφερε να αφυπνιση επιχειρηματιες πανελληνιας εμβελειας και να τους κανει να παρακολουθησουν τις αποριες του απλου κοσμου καθως και το σκεφτονται πριν αγορασουν.
Ελπιζω και αλλοι να μπουν ωστε η φωνη μας να γινεται ολοενα και ποιο δυνατη.
Παμε καλα παιδια συνεχιστε να το ψαχνετε το θεμα



Δε φαντάζεσαι πόσο πολύ συμφωνώ μαζί σου!

Δε γνωρίζω αν πράγματι ο κ. Μοσχάλης ενημερώθηκε από εμένα για την ύπαρξη του φόρουμ, όπως υποθέτω, μέσω επικοινωνίας μας με e-mail όπως έχω γράψει παραπάνω.

Αν ισχύει αυτό, τότε σε συνάρτηση με τα λεγόμενά σου, νιώθω ηθικά κερδισμένος, θεωρώντας πως συνέβαλα έστω με τον ελάχιστο τρόπο στο να επιτευχθεί αυτό που τόσο μεστά και περιεκτικά αναφέρεις.

Τη στιγμή μάλιστα που από κάποιον/-ους συμφορουμίτη/-ες, εμμέσως θεωρήθηκα (προς τα εκεί πήγε η συζήτηση) ίσως μισθοδοτούμενος ( :sick: ) από την εταιρία αυτή, ενώ επίσης εμμέσως "κατηγορήθηκα" (ομοίως προς τα εκεί πήγε η συζήτηση) και ότι τον ενημέρωσα (επίσης :sick: ) για κάποιο αρνητικό για αυτόν πόστ, ώστε να μπει και να το αντικρούσει.

Και όλα αυτά επειδή "τόλμησα" να παραθέσω την προσωπική μου εμπειρία, την άψογη αντιμετώπιση που είχα από τον κ. Γιάννη Μοσχάλη, ως υποψήφιος αγοραστής της σόμπας που εμπορεύεται, την οποία ο ίδιος με απέτρεψε να αγοράσω λόγω προβλήματος που θα είχα με τα μπουριά.
Το ξαναέγραψα χωρίς φόβο και πάθος επειδή ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

Ξαλάφρωσα! :P

Είμαστε σε καλό δρόμο!

Την καλημέρα μου!


Ακόμα στα πετρέλαια...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #17882 από michalisgr
Απαντήθηκε από michalisgr στο θέμα Απ: Κινέζικη Αερόθερμη Σόμπα
Και εγω ειμαι μαζι σας. ΕΥΓΕ!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.189 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ