Ηχος νερου στο κυκλωμα

Περισσότερα
6 Χρόνια 4 Μήνες πριν #160677 από TheoKoub
Ηχος νερου στο κυκλωμα δημιουργήθηκε από TheoKoub
Καλησπερα και καλως σας βρηκα. Καλο και ζεστο χειμωνα σας ευχομαι.
Ας αρχισουμε με το δικο μου πιθανον "προβλημα"
Τοποθετηθηκε ξυλοσομπα με μποιλερ νερου Μαρκας Prity και Μοντελο W24 σε οικια 100τμ πριν 1 εβδομαδα με την εξης συνδεση( αν χρειαστει παραθετω και φωτογραφιες)
Κυκλοφορητης handa 25/6s
2 εξαεριστικα (εξαγωγη νερου 1 και επιστροφης το 2ο)
1 θερμομετρο με μετρητη πιεσης (2 σε 1 ειναι το οργανο δεν ξερω την ονομασια του :P )
2 βαλβιδες η μια ειναι ασφαλεια πιεσης 3 bar η δευτερη θα σας γελασω αλλα της μοιαζει στην επιστροφη!
1 θερμοστατης που δινει εντολη στον κυκλοφορητη ρυθμισμενο στουσ 40c
Οι σωληνες που χρησιμοποιηθηκαν ειναι πολυστρωματικες και συνδεθηκαν στο κολεκτερ απο την αριστερη μερια απο την δεξια ειναι ο καυστηρας με βανες οπου η μια ειναι κλειστη.
Η ανοιχτη βανα ειναι οπως μου ειπε ο τεχνικος για να χρησιμοποιησουμε το κλειστο δοχειο διαστολης του καυστηρα αλλα και να γεμιζουμε νερο το δικτυο απο τον αυτοματο υπερπληρησης που υπαρχει στο λεβιτοστασιο!
Μετα απο 1 εβδομαδα χρησης λοιπον μπορω να πω οτι ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο την αποδοση οικονομια κλπ αλλα αποφασισα να κανω μια εξαερωση στο δικτυο μου γιατι αργουσε να ζεσταθει το τελευταιο σωμα στο σπιτι.
Στους 65C νερου ο μετρητης πιεσης εδειχνε 1.8 bar και οταν ηταν κρυο το κυκλωμα 1.3 bar. Μετα την εξαερωση η πιεση στο κυκλωμα στους 65c επεσε στα 1.3 bar χωρις ομως να ανεβει ποτε αλλα ειδα αυξηση αποδοσης εντος χωρου.Επισης παρατηρησα οτι η σομπα αραια και που κανει ηχο νερου οπως και τα σωματα και οταν λεω αραια και που εννοω οτι καθε 10 λεπτα ακουω απο την σομπα σαν να ριχνει νερο καποιος στο boiler για 5 δευτερολεπτα και μετα απο λιγο παρομοιο ηχο ακουω και απο το 1ο σωμα στο κολεκτερ. Δεν θυμαμαι να ακουσα θορυβο νερου 1 εβδομαδα χρησης και νομιζω οτι η εξαερωση μαζι με την πτωση στην πιεση το προκαλει! Ο κυκλοφορητης ειναι στην 3η σκαλα (εκει μου τον ρυθμισε) και το κυκλωμα ειναι δισωληνιο. Ελπιζω να ημουν κατατοπιστηκος και ευχαριστω εκ των προτερων για οποια βοηθεια!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 6 Χρόνια 4 Μήνες πριν #160682 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
Απαντήθηκε από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ στο θέμα Ηχος νερου στο κυκλωμα
Τη γνωμη μου θα σου πω παντα κανουμε εξαερωση με κρυα τα σωματα.χαμηλωσε τον κυκλοφωριτη μια σκαλα βαλτο στη δευτερη και δες αν κανει το ιδιο .ανεβασε τον θερμοστατη η μαλλον υδροστατη εβαπτιζομενο θα εχεις βαλει στους 50 βαθμους.δες αυτα και υπαρχουν και τεχνικοι εδω στο φορουμ να σε βοηθησουν περισσοτερο αν χρειαστει
Last edit: 6 Χρόνια 4 Μήνες πριν by ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": TheoKoub

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 4 Μήνες πριν #160700 από Valo
Απαντήθηκε από Valo στο θέμα Ηχος νερου στο κυκλωμα
Ο ήχος που πιθανόν να ακούς είναι απο υπερβολική ροή που ενδεχομένως έχεις. Ο κυκλοφορητής σου στην τρίτη σκάλα δίνει περίπου 4,5m3 . Δοκίμασε να το βάλεις πιο χαμηλά.
Το οτι αργούσε να ζεσταθεί το τελευταίο σώμα σου , πιό πολύ μου φέρνει σε πρόβλημα εξισορρόπισης παρά σε παρουσία αέρα .
Πόσα σώματα έχεις και με τί σύνολο θερμίδων? Να ξέρεις πως η επιλογή κυκλοφορητή καλό είναι να γίνεται με μια καλή μελέτη κι όχι μπακαλιστικα πχ ανάλογα με ισχύ λέβητα - η οποία καμία σχέση δεν έχει ..
Στην ουσία υπολογίζεις απόδοση σωμάτων επιλέγοντας μια διαφορά θερμοκρασίας πχ Δτ 15 μεταξύ προσαγωγής επιστροφής και στην συνέχεια τί ρόή πρέπει να υπάρχει μέσα απο τα σώματα για να επιτευχθεί αυτή. Σε συνδυασμό και με τις αντιστάσεις του δικτύου σου (μανομετρικό) γίνεται η σωστή επιλογή κυκλοφορητή.

Ακολουθώ την τακτική "Aλλα λέω , άλλα κάνω" Πολύ επιτυχημένη..!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": TheoKoub

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 4 Μήνες πριν #160713 από TheoKoub
Απαντήθηκε από TheoKoub στο θέμα Ηχος νερου στο κυκλωμα
Ευχαριστω για τις γρηγορες απαντησεις. Ο κυκλοφορητης ειναι ρυθμισμενος στο 3 απο τον τεχνιτη, θα δοκιμασω να τον βαλω στο 2. Τα σωματα ειναι 6 και συνολο 16000 θερμιδες (Ειναι μεγαλα) και οι αποστασεις απο το κολεκτερ μικρες. Το κολεκτερ βρισκετε στο μπαλκονι με 3 μετρα αποσταση απο το τελευταιο σωμα και 4 απο την σομπα.. Βεβαια οι σωληνες των καλοριφερ που περνανε απο το πατωμα πηγαινουν απο ολο το σπιτι σχεδον ιδεα του τοτε υδραυλικου για ζεστο πατωμα ειχε πει! Το αναφερω αυτο διοτι το κυκλωμα μου πρεπει να ειναι μεγαλυτερο απο ενα συνηθισμενο σπιτι. Εκανα εξαερωση με κρυα σωματα οπως ειπε ο κος Κωστας ποιο πανω με την εξης σειρα, Εβαλα τον υδροστατη στους 0C για να λειτουργει ο κυκλοφορητης, ελυσα την βιδα του κυκλοφορητη ελαφρα μεχρι να βγει νερο (Νομιζω οτι ακουσα να βγαινει και αερας μαζι με το νερο), και μετα τα καλοριφερ ξεκινοντας απο το ποιο μακρινο στο κολεκτερ (Επισης και εδω ενω εβγαινε νερο ακουγα εναν περιεργο ηχο σαν να ξεφυσαει). Εκανα σωστα? Υπαρχει περιπτωση καπως να ελεγξω τα αυτοματα εξαεριστικα στο δικτυο? Αυτη την στιγμη η πιεση νερου ειναι στα 1.3 bar με κρυο κυκλωμα, ειναι καλα? Και λογικα ο αυτοματος πληρωσης δουλευει κανονικα για να εχω τετοια πιεση μετα απο τοσο εξαερωση σωστα? Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις ειμαι νεος χρηστης και εχω το αγχος. Ευχαριστω εκ των προτερων!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 6 Χρόνια 4 Μήνες πριν #160714 από Valo
Απαντήθηκε από Valo στο θέμα Ηχος νερου στο κυκλωμα
Πολύ σωστά , μείωσε ταχύτητα στον κυκλοφορητή σου αρχικά. Με βάση τα διαγράματά του ακόμη και στην πρώτη σκάλα θα είσαι οκ.
Τώρα σχετικά με το Δοχείο Διαστολής: Μήν είσαι σίγουρος οτι σε προστατευει κιόλας καθώς εξαρτάται και σε τι πίεση αυτό βρίσκεται, σε σχέση με την πίεση του κυκλώματος σου.Ο υδραυλικός σου ,στην ουσία σύνδεσε το κύκλωμα της σόμπας παράλληλα με τον άλλο λέβητα και σου έχει κλείσει την μια βάνα στο κολλεκτέρ για να δημιουργήσει φραγμό και να μην περνούν τα νερά μέσω του άλλου λέβητα.
Αν η πίεση με κρύα εγκατάσταση είναι στο 1.3bar τότε το δοχείο διαστολής θα πρέπει να είναι ρυθμισμένο στο 1.1 - 1.2 bar (ρύθμιση αποσυνδεδεμένο απο το δίκτυο) ουτως ώστε να κρατά μια μικρή ποσότητα νερού η οποία αποτρέπει τρύπημα της μεμβράνης του.
Ο αέρας που άκουσες πιθανόν να είναι αναρρόφηση λόγω υψομετρικής διαφοράς του ενός λέβητα με την σόμπα , απο κάποιο εξαεριστικό κτλ.

Κάνε ένα σχεδιάγραμα που να απεικονίζει πού είναι ο κάθε λέβητας-σομπα - δοχείο διαστολής - κυκλοφορητές
καθώς και την υψομετρική διαφορά μεταξύ των 2 πηγών και του δοχείου διαστολής.
Ακόμη καλύτερα και κάποιες φωτογραφίες απο το λεβητοστάσιο σου και το κολλεκτέρ θα βοηθούσαν !

Ακολουθώ την τακτική "Aλλα λέω , άλλα κάνω" Πολύ επιτυχημένη..!
Last edit: 6 Χρόνια 4 Μήνες πριν by Valo.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": TheoKoub

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 6 Χρόνια 4 Μήνες πριν #160792 από dragonfly
Απαντήθηκε από dragonfly στο θέμα Ηχος νερου στο κυκλωμα

TheoKoub έγραψε: Βεβαια οι σωληνες των καλοριφερ που περνανε απο το πατωμα πηγαινουν απο ολο το σπιτι σχεδον ιδεα του τοτε υδραυλικου για ζεστο πατωμα ειχε πει!

Να βγω λιγο off topic μιας και με τη ρυθμιση του κυκλοφοριτη μαλλον θα λυσεις το προβλημα και θεωρω πολυ σημαντικο αυτο που εγραψες.Ο υδραυλικος εχει δικιο υπο προυποθεσεις ,αν δηλαδη κατω απο τις σωληνες υπαρχει μονωση οπως στις υποδαπεδιες,οι θερμοκρασιες του νερου δεν χτυπανε νουμερα της ταξης των 75+ βαθμων και το υλικο του δαπεδου εχει επιλεγει-τοποθετηθει ωστε να αντεχει μεγαλες διαφορες θερμοκρασιας.Εχω δει πλακακια να ξεκολανε πανω απο το "χειμαρο" των σωληνωσεων (συνηθως κοντα στα κολεκτερ) λογο συνεχομενων συστολων διαστολων.
Last edit: 6 Χρόνια 4 Μήνες πριν by dragonfly. Αιτία: ορθογραφικα ειμαι απατα.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": TheoKoub

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.082 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ