Φίλτρο καμινάδας με νερό

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #53594 από Nasikas
Απαντήθηκε από Nasikas στο θέμα Φίλτρο καμινάδας με νερό

mastoras έγραψε:



:)

Μαυρισμα στον τοίχο δεν θα έχεις- είναι σίγουρο.
Όμως θα έχεις λίγη υγρασία στον τοίχο.
Βάλε ένα ρεταλι πλεξιγκλας (0.5 Χ 0.50 περίπου) εκει που βγαινει η καμινάδα, αλλά στην κάτω πλευρά βάλε πατουρα 2 εκ. για να έχει μικρή κλίση - να στραγγίζει και να μην γλύφει στον τοίχο..
Επίσης το σπιραλ εισαγωγής αέρα στην σόμπα - που ζεσταίνεται μεσα στο φίλτρο-, στην θέση σου θα τον τύλιγα με πετροβάμβακα για να έρχεται ο αέρας σε όσο δυνατόν υψηλότερη θερμοκρασία. (αν και δεν παιζει πολύ μεγάλο ρόλο)


Χαίρομαι που όλοι έγιναν ειδικοί στο πέλλετ.
Χαίρομαι που βλέπουν με δέος καθε ξενικό όνομα που κυκλοφορεί.
Επιβεβαιώνομαι.
Πάντα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #54215 από michalisgr
Απαντήθηκε από michalisgr στο θέμα Φίλτρο καμινάδας με νερό
μαστορα;; Ναι τη γωνια απο το φιλτρο να τη γυρισεις αριστερα στη μεση...ετσι το ειχα και εγω και μαυρισε λιγο.. οποτε κανε αυτο που σου λεμε....επσις βλεπω οτι το χρωμα του φιλτρου ειναι λευκο η εσυ το εβαψες;; πολυ ωραια δουλεια... ευγε

γιαννης-δραμα έγραψε:

mastoras έγραψε: Επί της ευκαιρίας να σας βάλω και εγώ μια φωτογραφία από το φίλτρο νερού του Μοσχάλη που τοποθέτησα πρόσφατα.

Δεν υπήρχε βέβαια μπαλκόνι να "πατήσει" η συσκευή, και έτσι χρειάστηκε να "κρεμαστεί" στον τοίχο αφού πρώτα βιδώθηκαν σε αυτόν μεταλλικές βάσεις, και επάνω σε αυτές κάθισε το φίλτρο.

Η τροφοδοσία νερού ύδρευσης δεν ολοκληρώθηκε ακόμα......στην συνέχεια.

Πάντως σαν τεχνικός οφείλω να πω ότι κατασκευαστικά πρόκειται για μια εξαιρετικά ποιοτική συσκευή, μελετημένη στην λειτουργία της, και φινιρισμένη σε κάθε της λεπτομέρεια.



Οι μεγαλύτερες τρύπες [διατομές] στον τοίχο για να περάσουν οι σωληνώσεις [καυσαερίων και είσοδος φρέσκου αέρα] έγιναν από συνεργείο "αδιατάρακτης κοπής μπετόν" και καθώς δεν είχαν τις ακριβείς διαστάσεις στις καροτιέρες τους, μας τις έκαναν ολίγο μεγαλύτερες. :( Οι υπόλοιπες τρύπες που φαίνονται στον τοίχο προϋπήρχαν από παλαιό κλιματιστικό.....κατάστημα γαρ.

Οπως και η απόληξη της καμινάδας είναι στραμένη προς τον τοίχο, γιατί όπως θα παρατηρήσετε στον χώρο υπάρχει σκάλα που οδηγεί σε υπόγειο.....και δεν θα ήθελα να δω κάποια μέρα ίχνη δέρματος στο στυλάτο καπέλο της καμινάδας. :lol:

Τα αποτελέσματα αυτής της παρέμβασης θα τα δούμε σύντομα, αν και νομίζω ότι δεν τίθεται καν θέμα λερώματος του τοίχου. :)

Mastora φιλικη συμβουλη την γωνια που βγαινει απ το φιλτρο να την γυρισεις προς τα εξω και αν ενοχλει δωσε λιγο υψος ακομα στην γωνια ;)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #54594 από ΔΗΜΗΣ
Απαντήθηκε από ΔΗΜΗΣ στο θέμα Φίλτρο καμινάδας με νερό
ΜΑL ήθελα να σε ρωτήσω
:1. οι σόμπες πέλλετ υπάρχει περίπτωση να καπνίζουν μέσα στο σπίτι έστω και λίγο μιλάμε , όχι έξω, λύσε μου αυτή την απορία ή κάποιος χρήστης ή γνώστης έστω και αν είανι προέλευσης βουλγαρίας .
2.οι καταναλώσεις που γράφουν ισχύουν ή ....
3. ενδιαφέρομαι για την ΝΒ-ΠΟ1 13ΚW της εταιρίας ecosmart energy είναι σόμπα αερόθερμη πέλλετ
4. είναι εύκολες στη χρήση?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #57247 από ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ48
Απαντήθηκε από ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ48 στο θέμα Φίλτρο καμινάδας με νερό

stelios02 έγραψε: Καλησπέρα, να πω και εγώ την εμπειρία μου με το φίλτρο της Hellenic Pellets. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Το πήρα πριν περίπου τρεις εβδομάδες και σε περίπου εκατό ώρες καύσης δεν υπάρχει ίχνος μαυρίλας στο μπαλκόνι. Το χρησιμοποιώ σε μια σόμπα πέλλετ - νερού. Το μπουρί βγαίνει χαμηλά, κατόπιν 1,5 μέτρα ύψος, γωνία 90 μοίρες και μπαίνει στο φίλτρο.

Κατά την διαδικασία έναρξης της σόμπας, βγάζει λίγο καπνό (περίπου 15 δευτερόλεπτα) και μετά τίποτα.
Κατά την διάρκεια λειτουργίας του υπάρχουν υγροποιήσεις εξωτερικά του φίλτρου, κάτι όμως που μου το είχαν πει όταν το αγόρασα.

Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα είναι πρόβλημα ελκυσμού. Πριν το τοποθετήσω έκαιγα την σόμπα περίπου 10 μέρες χωρίς το φίλτρο και όλα ΟΚ. Με το που τοποθέτησα το φίλτρο, και μετά μια ώρα καύσης η σόμπα έβγαλε alarm ελκυσμού. Ήρθε ο αντιπρόσωπος και μέσα από το κρυφό μενού αύξησε λίγο τον αέρα. Δουλεύει καλύτερα. Βέβαια σήμερα ξαναέβγαλε alarm(με καμινάδα, σόμπα και φίλτρο καθαρά). Μάλλον πρέπει να ανέβει και άλλο. Εκτός βέβαια αν υπάρχει καλύτερος τρόπος τοποθέτησης του.

Στάλθηκε από το GT-I9100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2



γεια.
Μου εξηγείς σε παρακαλώ όταν λες :Κατά την διάρκεια λειτουργίας του υπάρχουν υγροποιήσεις εξωτερικά του φίλτρου, κάτι όμως που μου το είχαν πει όταν το αγόρασα.τι εννοείς.Τρέχουν νερά η βγαίνουν ατμοί σα συνννεφάκια και για πόση ώρα?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #57277 από theoilia
Απαντήθηκε από theoilia στο θέμα Φίλτρο καμινάδας με νερό
Το πήρα το φίλτρο του κ. Μοσχαλη και έχω μία απορία προς τους χρήστες του φίλτρου.Έχω βάλει την σόμπα να ανάβει με τον χρονοδιακόπτη κάποιες ωρες που δεν είμαι στο σπίτι καθώς και να ανάβει μία ώρα προτού ξυπνήσουμε το πρωί.Οπως καταλαβένετε κάποιες ώρες την ημέρα δεν μπορώ να πατάω το κουμπί για να δουλέψει η αντλία του φίλτρου.Τι γίνετε σε αυτή την περίπτωση;Δουλεύει το φιλτρο;Εννοώ θα κάνει δουλειά;Να πάρω και μία πρίζα με χρονοδιακόπτη;Γαμώτη μου,προσπαθήσαμε να ζεσταθούμε πιο φθηνά φέτος και όλο λεφτά δίνουμε δεξιά και αριστερά.1700€ για την σόμπα,100€ για την πρώτη καμινάδα,600€ για 2 παλέτες πέλλετ,340€ για το φίλτρο νερού και έχει και συνέχεια μάλλον...

φέτος καίμε πετρέλαιο...


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #57284 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Φίλτρο καμινάδας με νερό

theoilia έγραψε: Το πήρα το φίλτρο του κ. Μοσχαλη και έχω μία απορία προς τους χρήστες του φίλτρου.Έχω βάλει την σόμπα να ανάβει με τον χρονοδιακόπτη κάποιες ωρες που δεν είμαι στο σπίτι καθώς και να ανάβει μία ώρα προτού ξυπνήσουμε το πρωί.Οπως καταλαβένετε κάποιες ώρες την ημέρα δεν μπορώ να πατάω το κουμπί για να δουλέψει η αντλία του φίλτρου.Τι γίνετε σε αυτή την περίπτωση;Δουλεύει το φιλτρο;Εννοώ θα κάνει δουλειά;Να πάρω και μία πρίζα με χρονοδιακόπτη;Γαμώτη μου,προσπαθήσαμε να ζεσταθούμε πιο φθηνά φέτος και όλο λεφτά δίνουμε δεξιά και αριστερά.1700€ για την σόμπα,100€ για την πρώτη καμινάδα,600€ για 2 παλέτες πέλλετ,340€ για το φίλτρο νερού και έχει και συνέχεια μάλλον...


μαλλον ειναι η πιο απλη λυση :)


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.086 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ