Συνδεσμολογία λέβητα OPOP Biopel V9

Περισσότερα
6 Χρόνια 1 Μήνας πριν #162915 από dryianni
Απαντήθηκε από dryianni στο θέμα Συνδεσμολογία λέβητα OPOP Biopel V9
Αυτό που εγώ δεν καταλαβαίνω -και να με συμπαθάτε- είναι γιατί φψνάζουμε υδραυλικό και δε φωνάζουμε ηλεκτρολόγο.
Μήπως επειδή από το ρεύμα ή από την πυρκαγιά που προκλήθηκε σκοτώθηκαν λιγότεροι από ότι από το νερό ή την ατμοποίησηή :huh:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 1 Μήνας πριν #162917 από PrinceOfAbyss
Απαντήθηκε από PrinceOfAbyss στο θέμα Συνδεσμολογία λέβητα OPOP Biopel V9

meletis έγραψε: Επίσης δοχείο διαστολής γιατί έχεις βάλεις για χρήση νερού σε πιεστικό και οχι για θέρμανση; Κάπου το είδα σε μια φωτογραφία

Αυτό δε το κατάλαβα καθόλου. Τί εννοείς?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 1 Μήνας πριν #162919 από PrinceOfAbyss
Απαντήθηκε από PrinceOfAbyss στο θέμα Συνδεσμολογία λέβητα OPOP Biopel V9

Valo έγραψε: 2. Οι ηλεκτροβάνες σου έχουν 4ή5 καλώδια. (Μόνιμη φάση - φάση εκκίνησης -επιστροφή φάσης-ουδέτερος+ γέιωση) Αν παίρνουν μόνιμη φάση ήδη απο τον ηλεκτρολογικό σου πίνακα , δεν κάνεις κάτι - το αφήνεις ώς εχει. Κάτι μου λέει όμως οτι ο λέβητας σου δεν δεχεται απλές ηλεκτροβάνες και οι έξοδοι αυτοί είναι για τρίοδες μίξης στο δευτερευον κύκλωμα (προς τα σώματα σου ή για ενδοδαπέδια) με χρήση αισθητηρίου. Γιαυτό και υπάρχουν τα valve sensors. Δεν ξέρω αν θα σου δουλεψει γενικά...

Ναι, οι ηλεκτροβάνες είναι ήδη συνδεδεμένες και πλήρως λειτουργικές, απλά την εντολή (φάση) που παίρνουν από τους θερμοστάτες θα πρέπει να την παίρνουν πλέον από τον λέβητα.

Α γεια σου. Αυτό ακριβώς μου είπε ο Σαββαΐδης, ότι είναι για τρίοδες ηλεκτροβάνες μίξης, αλλά ήταν πολύ πολύπλοκο για να το συγκρατήσω. Ξέρεις πολλά εσύ τελικά!!! B) Να σου πω την αλήθεια, τον αμφισβήτησα γιατί θεώρησα πως η Greek πατέντα θα μπορέσει να βρει μια λύση ακόμη κι αν ο Τσέχος το προόρισε για άλλη χρήση.

Valo έγραψε: 3.Ακόμη και αν ξεγελάσεις τα αισθητήρια , έχω την αίσθηση οτι δεν θα πάρεις ποτέ φάση για να ανοίξει η βάνα σου για τους λόγους που σου περιέγραψα παραπάνω.

Θα κάνω τα απαραίτητα γεφυρώματα και θα μετρήσω με το πολύμετρο τί βγάζουν τα N, L1, L2 των Valve 1 & 2, όταν πάψει να πετάγεται το error για το αισθητήριο που λείπει. Προς το παρόν, έχω πίστη. Αλήθεια, τελικά να γρεφυρώσω τα 3 inputs των valve sensors μεταξύ τους, ή καλύτερα όπως είχα σκεφτεί εγώ - ένα προς ένα με τα thermostat sensors?

Valo έγραψε: 5. Θα χρειαστείς μια ηλεκτροβάνα ή καλύτερα κυκλοφορητή και ένα αισθητήριο(λογικά τύπου pt100) στα ζεστά του μποιλερ τα οποία θα συνδέσεις σε DHW pump & DHW sensor αντίστοιχα. Ο πίνακας σου θα ρυθμιστεί για τα ΖΝΧ ώς προς το setpoint - υστέρηση - έναρξη κυκλοφορητή κτλ. για να έχεις σωστή και οικονομική λειτουργία.
Υπολόγισε όμως πως αν το κάνεις αυτό με το μπόιλερ , θα χρειαστείς εκ νέου ένα bypass στο κύκλωμα σου γιατί όταν όλα θα είναι κλειστά , ο κυκλοφορητής δεν θα έχει που να γυρίσει το νερό και θα ζορίζεται. Παλέυεται κάπως αν έχεις ήδη τρίοδη θερμοστατική στον λέβητά σου..

Καλό ακούγεται! Κι ακόμη κι αν δε το κατάλαβα πλήρως, ο υδραυλικός σίγουρα θα το καταλάβει. Αλλά συνεχίζω να πιστεύω πως μου είναι λίγο περιττό γιατί σε σπίτι πενταμελούς οικογένειας, όλο και κάποιος χρησιμοποιεί το ζεστό νερό ανά πάσα στιγμή. Οπότε ίσως και να μη χρειάζεται να απομονώνεις το μπόιλερ όταν δε το χρειάζεσαι... Θα τον ρωτήσω παρόλα αυτά αν υπάρχει λόγος να το κάνουμε έτσι.

Όσο για το άλλο με την τρίοδη που γράφεις... Μα για ποιον με περνάς? 500 ευρουλάκια το κυκλωμένο κομμάτι στην παρακάτω φωτό... Έτοιμο κιτ σύνδεσης της Opop με inverter κυκλοφορητή της Grundfos, τρίοδη, ένα μανόμετρο, και μια βαλβίδα εκτόνωσης... Σαββαΐδης έμπορος, όχι αστεία! :pinch:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 6 Χρόνια 1 Μήνας πριν #162928 από Valo
Απαντήθηκε από Valo στο θέμα Συνδεσμολογία λέβητα OPOP Biopel V9
Θα σου απαντησω σε λιγο...

Κατά την γνώμη μου ξέχνα το σενάριο με τις ηλεκτροβάνες να συνδεθούν και να εντολοδοτούνται απο τον λέβητα.
Οπότε πάμε πάλι απο την αρχή :

1.Οι ηλεκτροβάνες δεν θα παίρνουν απο κανέναν λέβητα εντολή να ανοίξουν. Θα ανοίγουν απο τον θερμοστάτη και όταν ανοίξουν , οι επιστροφές τους θα οπλίζουν ένα ρελέ το οποίο με την σειρά του θα δίνει εντολή τον καυστήρα να εκκινήσει. Η εντολή θα είναι ψυχρή και θα συνδεθει στις κλέμες room thermostat 1 & 2 αν θυμάμαι καλά.
2. Μην ασχοληθείς με γεφυρώματα - ξέχνα το , δεν νομίζω να δουλεψει και φοβάμαι μην κάνεις και καμιά ζημιά με τα γεφυρώματα.
3. Πάρε λοιπόν άλλον έναν κυκλοφορητή για το boiler οπωσδήποτε και μια που έχεις κάνει καλή δουλειά - κάντο και αυτό σωστά ! Για να το καταλάβεις καλύτερα , θεώρησε οτι το μπόιλερ είναι ένα διαμέρισμα : Θέλεις αυτό να ζεστένεται ανεξέλεγκτα ? Θέλεις όταν ανοίγεις την βρύση να σου έρχεται καυτό νερό και να παθαίνεις έγκαυμα? Θελεις να καταπονείς το ίδιο το μπόιλερ και τις σωληνώσεις σου? Θέλεις να χάνεις την θερμότητα του όταν το νερό συμπαρασύρεται κατα την φάση που ο λέβητας σβήνει?? Την απάντηση μάλλον την ξέρεις... :)
Όλα τα παραπάνω αποτελούν αντιοικονομική λειτουργία. Επειδή όλος ο κόσμος τα έχει κατα κόρον έτσι συνδεδεμένα , δεν πάει να πει οτι έιναι και σωστό... Φρόντισε να βάλεις και ένα μικρό δοχείο διαστολής στο μποιλερ -10 λίτρα είναι υπεραρκετό. Αν ο υδραυλικός σου τσινίσει να το κάνει και σε πει υπερβολικό... πές το μου να σου δώσω επιχειρήματα και τεκμηρίωση. Αν το καταλάβει - θα συμφωνήσει
Η τρίοδη που έχει το κιτ σου ποιάς εταιρίας είναι και σε τι θερμοκρασία?

Εσύ έσταξες πακέτο λέμε... :)

Ακολουθώ την τακτική "Aλλα λέω , άλλα κάνω" Πολύ επιτυχημένη..!
Last edit: 6 Χρόνια 1 Μήνας πριν by Valo.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 1 Μήνας πριν #162930 από PrinceOfAbyss
Απαντήθηκε από PrinceOfAbyss στο θέμα Συνδεσμολογία λέβητα OPOP Biopel V9
Εσύ θα μου απαντήσεις, αλλά εγώ, ψαχουλεύοντας λίγο εντωμεταξύ, έπεσα επάνω σε αυτό το .pdf, όπου στη σελίδα 19 έχει το σχέδιο 4-6.

Έχει λοιπόν για την τρίοδη κάτι τάσεις, μεταξύ των οποίων είναι τα 24V AC... Εγώ αυτή την τάση θυμάμαι ότι τη μέτρησα κάποια στιγμή την περασμένη εβδομάδα μεταξύ του Ν και L1 πειράζοντας και πειραματιζόμενος με τις ρυθμίσεις του controller του λέβητα... Άρα, αφού προορίζεται να διαχειρίζεται τρίοδη δε δίνει απλά 0V ή 230V... Άρα, σκατούλες... Μάλλον θα πρέπει να καταφύγω στη λύση με το 3ο ρελέ...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 1 Μήνας πριν #162932 από Valo
Απαντήθηκε από Valo στο θέμα Συνδεσμολογία λέβητα OPOP Biopel V9
Αααααα γειά σου... Και 220 να σου έδινε πάλι δεν θα έκανες δουλειά. Γιατί πολύ απλά δεν είναι επαφή 2 καταστάσεων. Λειτουργεί δυναμικά ως ελεγκτής αντιστάθμισης ρυθμιζόμενος απο τον πίνακα και με βάση τις πληροφορίες που παρέχουν τα αισθητήρια. Κάνει για μοτοριζέ βάνες ανάμειξης και χρησιμοποιείται σε περίπτωση που έχεις πχ ενδοδαπέδια η οποία απαιτεί χαμηλές θερμοκρασίες προσαγωγής. Ξέχνα το σου λέω... :P

Κάντο με τα ρελέ που σου είπα και δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Ούτε θα έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου για το αν θα ανοίξουν οι βάνες οταν δώσεις εντολή απομακρυσμένα. Ο λέβητας ακόμη και αν πάρει εντολή μέσω κινητού τηλεφώνου ας πούμε, θα ξεκινήσει όταν καλύπτεται και η 2η προυπόθεση - δηλαδή το κλείσιμο της επαφής room thermostat. H οποία απο που κλείνει??? Απο την ηλεκτροβάνα σου όταν είναι ανοικτή...

Σου έχω την λύση έτοιμη - μην το ψάχνεις σου λέω... :lol:

Ακολουθώ την τακτική "Aλλα λέω , άλλα κάνω" Πολύ επιτυχημένη..!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.072 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ