Re:Λέβητας pellet thalia 35kw

Περισσότερα
2 Χρόνια 6 Μήνες πριν #173448 από rofos
Απαντήθηκε από rofos στο θέμα Re:Λέβητας pellet thalia 35kw
Φίλε Mix82g καλωσόρισες στη παρέα.
Οι απορίες σου είναι λογικές, άλλωστε και εμείς τις ίδιες απορίες είχαμε όταν θέλαμε να αλλάξουμε καύσιμο και να πάμε στο πέλλετ.
Οι απαντήσεις για την κατανάλωση δύσκολες!!!! και αυτό διότι η περιοχή που μένεις έχει απαιτήσεις στη θέρμανση.
Θα λάβεις απαντήσεις από χρήστες του πέλλετ που μένουν Νότια Ελλάδα, Νησιωτική Ελλάδα, Κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Θα είναι όμως ίδιες;
Προφανώς και όχι. Σωστά οι παραπάνω συμφορουμίτες επισήμαναν ότι το κάθε σπίτι είναι εντελώς διαφορετικό, και ακόμα, άλλος θεωρεί ζέστη 20 βαθμούς και άλλος 23 βαθμούς. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και πόση ώρα είναι ανοιχτή η θέρμανση του σπιτιού. Κάποιοι την κλείνουν το πρωί και την ανοίγουν όταν επιστρέψουν σπίτι, ή άλλοι την έχουν 24ωρο αναμένη. Τα λέω αυτά για να " φιλτράρεις " τις ενδεχόμενες απαντήσεις που θα λάβεις ώστε να αξιολογήσεις όσο γίνεται καλύτερα.
Γράφω στο νήμα που άνοιξες επειδή είμαι κάτοχος του συγκεκριμένου λέβητα THALIA PLUS 35KW. Σου παραθέτω τα παρακάτω στοιχεία για να έχεις εικόνα της δικής μου περίπτωσης.Μένω Αθήνα στη περιοχή της Πεντέλης. Μία από τις πιο κρύες περιοχές της Αττικής  ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΡΥΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙΣ. Το σπίτι είναι 135τ.μ ανοιχτό από παντού γύρω-γύρω χωρίς κάλυψη άλλου κτηρίου με συνολική θερμική απόδοση των σωμάτων 21500kcal. Υπάρχει άλλο διαμέρισμα από κάτω και σοφίτα από επάνω. Αυτό είναι μία παράμετρος που παίζει ρόλο στη θέρμανση. Κατασκευή 1990 με τις μονώσεις εκείνης της εποχής. Μία περίοδος που νομίζω ότι μπορεί να πλησιάσει της περιοχή σου τα θερμοκρασιακά δεδομένα, και να έχεις μία κατά προσέγγιση εικόνα για την περιοχή σου, ήταν τον περσινό χειμώνα με τα χιόνια στην κακοκαιρία Μήδεια.
Η λειτουργία του λέβητα ήταν ως εξής: 06:00-17:00  θερμοστατης σπιτιού 21βαθμούς
                                                        17:00-24:00   θερμοστατης σπιτιού 21,5-22 βαθμούς
                                                         24:00-06:00   θερμοστάτης σπιτιού 20 βαθμούς
Για 4 ημέρες με εξωτερικές θερμοκρασίες -3 έως +3 η κατανάλωση ήταν 10 σακιά.
Ο συγκεκριμένος λέβητας ανταποκρίνεται πολύ καλά  για τις ανάγκες του σπιτιού μου. Προβλήματα μέχρι τώρα δεν έχω με τον λέβητα. Στην αρχή μόνο κάποια προβλήματα στην έναυση αλλά ξεπεράστηκαν. Απλός στη χρήση του ( μέχρι να εξοικειωθείς)  με " ανοιχτό" μενού για τον χρήστη.
Δεν μετάνιωσα ποτέ που έφυγα από το πετρέλαιο και πήγα στο πέλλετ. Εχω εξηγήσει τους λόγους σε παλαιότερες αναρτήσεις μου.
Πάρε ότι πληροφορίες μπορείς από το φόρουμ , ζύγισε τα και πράξε σύμφωνα με το δικό σου συμφέρον.
Συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα.
Υ.Γ Οπως λέει και ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ  και φωνάζει, δες και τον παράγοντα να βρίσκεται τεχνικός κοντά σου.
 
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": dryianni

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.060 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ