Μια καλή τριoδη θερμοστατική βάνα

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Μήνες πριν #156510 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Μια καλή τριoδη θερμοστατική βάνα
H τρίοδη , όπως σου είπα, ανοίγει πχ στους 55 και συνεχίζει το άνοιγμά της έως τους 65.
Η esbe ανοίγει στους 55 και μετά από 5-7 c κλείνει και το by-pass της ζεστής γραμμής του λέβητα. Εξασφαλίζει έτσι παροχή λέβητα -σώματα-επιστροφή καζανιού και όχι λέβητα-τρίοδη -σώματα-επιστροφή λέβητα.
Οι άλλες μάρκες μόλις ολοκληρώσουν άνοιγμα πχ στους 55-65c το by-pass παραμένει ανοικτό εξασφαλίζοντας επιστροφές στον λέβητα και το κύκλωμα είναι έτσι:
Εισαγωγή λέβητα - σώματα-τρίοδη βάνα -επιστροφή λέβητα.
¨Όταν η θερμοκρασία ελαττώνεται κάτω των 65c η τρίοδη κλείνει σιγά-σιγά την δίοδο από τα σώματα και επιτρέπει περισσότερη παροχή από το by-pass στην επιστροφή για να ανεβάσει γρηγορότερα θερμοκρασία.
Η τετράδη βάνα ανάμιξης που συνδέεται στο κύκλωμα διακλάδωση by-pass -σώματα εξασφαλίζει πάντα τη σωστή θερμότητα στα σώματα όσο φυσικά αυτή θα χαθεί από τους τοίχους και τα παράθυρα σε μία ώρα. Συνήθως γλώσσα ρυθμίζεται στο 50% γιατί κάποια στιγμή θα ανεβάσει και η εισαγωγή προς στα σώματα οπότε σε συνεχόμενη λειτουργία θα έχεις 70 στον λέβητα - και σώματα περίπου 58΄αλλά αν θα ανέβει πρέπει να μειώνεται και το ποσοστό ανάμιξης αλλά την αφήνουμε στο 50% και εξασφαλίζει μεγάλη οικονομία και ισχύ στον λέβητα.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": meletis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.065 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ