Παρουσίαση εγκατάστασης Kratki Zuzia

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145239 από liakjim
Απαντήθηκε από liakjim στο θέμα Re:Παρουσίαση εγκατάστασης Kratki Zuzia
Γιώργο , ακριβώς αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας τους. Και εμένα με ξένιζε στην αρχή (μάλιστα θυμάμαι, βλακωδώς να επιτίθεμαι στον Δημήτρη). Οι μικρές διατομές ανεβάζουν ηθελημένα τις θερμοκρασίες στον θερμοθάλαμο ώστε να έχει πιο υψηλή ταχύτητα στην έξοδο. Αλλά χάρη στο izol δεν υπάρχει θέμα.

Έψαξα για τις πυράντοχες της knauf tool.knauf-formbar.de/export/content_scr...4ea897f9acfc180&p=gr
50C λένε άρα πρέπει να δεις τί γίνεται.

Στο δικό μου που έχω τυλίξει επίσης την καμινάδα με πετροβάμβακα και ΔΕΝ έχω ΚΑΘΟΛΟΥ θυρίδες στο παταράκι , δεν έχω δει τις γυψοσανίδες ποτέ να ζεσταίνονται, ούτε καν χλιαρές.

Άρα
1. Ή έχεις διαρροή από τον θερμοθάλαμο προς το παταράκι.
2. Ή απλά το τούνελ ζεσταίνει αυτό κι ο αέρας που βγαίνει από έξω την γυψοσανίδα.

Παρουσίαση εγκατάστασης τζακιού εδώ -> www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=57920&Itemid=384

Ορθός Τρόπος Δοκιμής Τύπων Μπρικέτας εδώ -> www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=58124&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145244 από Stavrax
Απαντήθηκε από Stavrax στο θέμα Re:Παρουσίαση εγκατάστασης Kratki Zuzia
Σε εκείνο το σημείο, μάλλον ζεσταίνεται από τον θερμό αέρα που βγαίνει από το τούνελ και ανεβαίνοντας προς τα επάνω έχεις αυτό το αποτέλεσμα. Βάλε με ταινία δύο-τρια φύλα χαρτί για να κόψεις την κίνηση του αέρα και δες αν συνεχίζει να ζεσταίνεται.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145246 από GGEOR7777
Απαντήθηκε από GGEOR7777 στο θέμα Re:Παρουσίαση εγκατάστασης Kratki Zuzia
Έτσι όπως είναι κατασκευασμένα τα tunel δημιουργείται μεγάλη ταχύτητα αέρα οπότε ψύχεται μια χαρά η εστία σαν να έχεις ένα βεντυλατερ να σπρώχνει...και πετάει και μακριά τον αέρα.
Όσο αφορά την πόρτα σωστά παρατήρησες ότι κάτω δεξιά δεν κλείνει και αυτό φαίνεται και από την πιάστρα της πόρτας...
Ξεβιδώσε την και φερτην σωστά δηλαδή το κάτω μέρος να μετακινήσεις μόνο και να έρθει ευθεία με το πάνω.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145250 από Sifisalex
Απαντήθηκε από Sifisalex στο θέμα Re:Παρουσίαση εγκατάστασης Kratki Zuzia
Εγώ πάλι απο αυτά που εχω διαβάσει εδω θεωρώ οτι τα τούνελ είναι καλά ως προς ολα αυτά που προανέφεραν παραπάνω, Αλλά μονο αν η κατασκευή του θερμοθαλαμου ειναι εξολοκλήρου φτιαγμένη με izol διότι λόγω μικρότερων διατομών ανεβάζει τρελές θερμοκρασίες κατι που ο πετροβαμβακας δεν αντέχει με τον καιρό με αποτέλεσμα σε ενα δυο χρονια να πρέπει να αντικατασταθεί και αντε πάλι ράβε ξήλωνε..διπλάσια έξοδα, διπλάσια ταλαιπωρία! Ταπεινή μου άποψη λοιπόν ειναι εφόσον υπάρχει πλέον αυτό το υλικό (izol) καλό θα ηταν να χρησημοποιούμε μονο αυτό και οχι πετροβάμβακα διότι οταν καεί δε γνωρίζουμε τι κακό μπορεί να επιφέρει στην υγεία μας κι ας δώσουμε λιγα ευρώ παραπάνω για μια κατασκευή που θα την έχουμε για πολλά χρόνια!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145348 από gkesi
Απαντήθηκε από gkesi στο θέμα Παρουσίαση εγκατάστασης Kratki Zuzia
Εγώ ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ειδικά τα κρατκι πρέπι να δουλεύουν έτσι, δηλ. με αυτά τα τούνελ και τις τρελές θερμοκρασίες μέσα στην φούσκα. Τι το διαφορετικό έχουν δηλαδή απο τα άλλα foyer? Όντως έχουν μεγαλύτερη ταχύτητα εξόδου του αέρα, αλλά γιατί να είναι αυτό το ζητούμενο? Αφού γνωρίζουμε ότι ο όγκος του εξερχόμενου αέρα (m3) αναγκαστικά θα είναι μικρότερος. Τι εξυπηρετεί? Θα μπορούσε να πεί κάποιος (ανίδεος) "βγάζει περισσότερη ζέστη" επειδή τον χτυπάει ο ζεστός αέρας ενδεχομένως στα 3 ή και 4 μέτρα. Ε και? Ανεβαίνουν τα KW έτσι? όχι βέβαια, παραμένουν τα ίδια. Τι μας συμφέρει λοιπόν:
-- τούνελ με μεγάλες ταχύτητες και λίγα κυβικά, άρα μη αποτελεσματική απορρόφηση θερμότητας απο την εστία με τα όποια δυσάρεστα αποτελέσματα (μυρωδιες υλικών, μυρωδιά καμένου αέρα, σκασίματα υλικών)
ή
--μεγάλα ανοίγματα και στην είσοδο και στη έξοδο, άρα αναγκαστικά χαμηλές ταχύτητες εξόδου ΑΛΛΑ με περισσότερα κυβικά και ΑΡΑ καλύτερη απορρόφηση της θερμότητας της εστίας, καλύτερη ψύξη με άλλα λόγια άρα και λιγότερες καταπονήσεις, άρα και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και χωρίς ειδικά υλικά τύπου ιζολ που τα πληρώνεις βαρβάτα?
Δεν είμαι τζακάς, απλά μοιράζομαι μαζί σας τις σκέψεις μου.
Θα χαρώ να ακουστούν κι άλλες απόψεις.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145350 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
το έχω πει 10 αδες φορές θα το πω άλλη μια φορά !!ενα τούνελ 6/100 που μας δίνει 300 τ.ε μπορεί να μας δώσει περισσότερα κυβικά αέρα απο μια περσίδα 50*17 και ο λόγος είναι οτι πέρα του οτι οι γρίλιες μειώνουν τα τ.ε τουλάχιστον στα μισά εγκλωβίζουν την ταχύτητα του αέρα με αποτέλεσμα να περνάνε λιγότερα κυβικά αέρα!!λέτε οτι ο όγκος του εξερχόμενου αέρα είναι μικρότερος .......δεν το κατάλαβα αυτό !ο όγκος του εξερχόμενου αέρα μπορεί να είναι και 4 και 5 φορές μεγαλύτερος λόγο διόγκωσης του αέρα !το πρόβλημα που βάζουμε το ίζολ και όχι πετροβάμβακα είναι οτι στην πλάτη της εστίας που άσχετα την περσίδα που έχουμε βάλει πιάνουμε πάνω απο 300 βαθμούς με αποτέλεσμα ο πετροβάμβακας να μυρίζει !επίσης απο τις διαστολές συστολές στον πετροβάμβακα μετά απο 1-2 χρόνια αρχίζει διαλύεται και γίνεται σκόνη !!όσο αφορά το οτι η κρατκι βάζει ιζολ και άλλες εταιρίες όχι σας προκαλώ να ψάξετε πέρα της Πολωνίας και της Γερμανίας που το χρησιμοποιούν ανεξαρτήτως εταιρίας αν το βάζουν σε άλλες χώρες ή όχι !!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.088 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ