Καθαρισμός πίσσας

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #2868 από mastoras
Απαντήθηκε από mastoras στο θέμα Καθαρισμός πίσσας
Επιστροφή νερού απο τα σώματα όχι κάτω απο 55 βαθμούς ??? :huh:

Μα εάν η επιστροφή φτάσει στους 40 βαθμούς, θεωρώ επιτυχία την καύση μου.

Σε καμιά περίπτωση δεν ανεβάζει ο λέβητας παραπάνω από 70 βαθμούς......όσο ξύλο και να κάψω, όσο ξερό και να είναι.

Και για να φτάσει στους 70 πρέπει να είμαι δίπλα του, και του ρίχνω συνέχεια προσανάμματα.

Αφήστε να πάνε...είμαι για κλάματα. Το πρωί εχτές που ξύπνησα το σπίτι είχε θερμοκρασία 9 βαθμούς.

Όλη την ημέρα το καίω στο φουλ, και η θερμοκρασία πάνω από 18 δεν ανεβαίνει με τίποτα.

Το καλό είναι ότι συνηθίζεις τον ψόφο :)

Η τρίοδη θα βοηθήσει να ανέβει η θερμοκρασία ? :huh:
Last edit: 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν by mastoras.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #2870 από joe125
Απαντήθηκε από joe125 στο θέμα Καθαρισμός πίσσας
Μάστορα πόσες θερμίδες είναι το εργαλείο?
Πόσα τετραγωνικά είναι το σπίτι?
Μήπως δεν είναι μονωμένες καλά οι σωλήνες που πάνε στα σώματά?
Πόσα μέτρα από το σπίτι είναι το λεβητοστάσιο?
Μήπως οι πόρτες του λέβητα δεν κλείνουν καλά και χάνει θερμότήτα?
Ρωτάω όλα αυτά γιατί πήγα σε ένα φίλο που ξαναέβαλε έναν ξυλολέβητα που είχε ο παππούς του στο σπίτι την δεκαετία του 80 και τα ξύλα που έκαιγε ήταν σιδηρόξυλα που τα παίρνει τσάμπα από εκεί που δουλεύει και το σπίτι είχε θερμοκρασία 22 βαθμούς και το πρωί είχε 19 και όταν πήγα να δω τον ‘’δεινόσαυρό’’ στο υπόγειο ήταν ακόμα ζεστός, και μετά από καθαρισμό στάχτης και φόρτωμα με αυτά τα υπέροχα ξύλα άναψε στις 8 το πρωί πάλι και ξανά φορτώθηκε με ξύλα στις 21:00 το βράδυ για να κρατήσει μέχρι το πρωί

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #2873 από mastoras
Απαντήθηκε από mastoras στο θέμα Καθαρισμός πίσσας

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #2912 από Λέσβος
Απαντήθηκε από Λέσβος στο θέμα Καθαρισμός πίσσας

mastoras έγραψε: Καλωσήρθες φίλε με την φαγάνα σου :lol:
58αρι λέβητα θα πρέπει λογικά να ζεσταίνει ολόκληρο στρατόπεδο.


Φίλε μου δεν μπορώ να τον πώ φαγάνα, απλά εγώ τον φωνάζω Αχόρταγο.
Όσο για απόδοση το σπίτι είναι 213 τ.μ. και θα έλεγα ότι απλά το υπερκαλύπτει.
Για την πίσσα όπως είπε και ο burnerman μπουμπουνισέ το.
Άσε ανοιχτό το κλαπέτο του αέρα μέχρι να δεις το θερμόμετρο του λέβητα να δείξει 80+ βαθμούς κελσίου.
Μετά αφού σβήσει και κρυώσει τον καθαρίζεις με σηρματοβουρτσα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #3726 από Dr.Raven
Απαντήθηκε από Dr.Raven στο θέμα Καθαρισμός πίσσας
Γεια σε ολα τα καλα παιδια εδω και καλη χρονια.
Οντας πισσωμενος και εγω, ψαχνοντας επεσα πανω στο φορουμ αυτο. Λοιπον, παραμονη Χριστουγεννων παραλαβαμε τον καινουργιο ξυλο - λεβητα Kombi 50/80 (50KW max σε ξυλο) στο σπιτι της αδερφης μου. Εγω προσωπικα σαν ηλεκτρονικος, ειμαι καθετα αντιθετος σε συστηματα θερμανσης που μας γυριζουν δεκαετιες πισω. Η μητερα μου (σχεδον 80 χρονων) το ιδιο. Και εχει δικιο οταν λεει "μολις κυκλοφορησαν οι πρωτες θερμαστρες πετρελαιου πεταξαμε αμεσως τις ξυλοσομπες και γλυτωσαμε απο τη γαγγραινα του ξυλου". Εγω τωρα, πριν 17 χρονια πεταξα τις θερμαστρες και εβαλα εναν ωραιοτατο Buderus G115 Logano των 34Kw στο σπιτι μου. Το 2005 περιπου, οταν αρχισε να τσιμπαει το πετρελαιο τα 0,50 ΕU/lt, ειδα το τι ερχοτανε. Ετσι εγκατεστησα 3 κλιματιστικα inverter των 46.000 Btu (12.500 Kcal) συνολικα. Απο τοτε, την βγαζω με 800 lt πετρελαιο καθε χειμωνα (απο τα 2.300 που χρειαζομουν πριν) και καιω απο 3.000 - 3.500 KWh ρευμα το χειμερινο τετραμηνο (μεχρι περυσι το κοστος του ηταν περιπου 400 Ευρω). Αλλα η αδερφη μου δεν ακουγε τη συμβουλη μου να κανει το ιδιο. Κολησε με τα ξυλα.
Ας γυρισουμε στον Kombi. Αν και φανταζομουν "λιονταρια και αρκουδες" απο αυτα που διαβαζα για τους ξυλολεβητες, παραμονη πρωτοχρονιας που τον βαλαμε σε λειτουργια, με εξεπληξε ευχαριστα! Αν και χρησιμοποιει θερμοστατη με αλυσιδα για να ανοιγοκλεινει το κλαπε, ειναι αρκετα ακριβης. Τον δουλευα στους 80 βαθμους, και η θερμοκρασια του νερου επαιζε μεταξυ 77 και 83 βαθμων (μετρημενη με ηλεκτρονικο θερμομετρο, οχι αυτο του λεβητα) σταθερα. Δυστυχως μεσα σε 4 ημερες, εχει γινει "τιγκα" στη πισσα. Βασικη αιτια βεβαια ειναι οτι τα ξυλα αγοραστηκαν Οκτωβριο - Νοεμβριο (μπορει να εχουν και 40% υγρασια) και το οτι δεν τον δουλευουν σωστα.
Επανερχομαι με νεο ποστ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #3732 από Dr.Raven
Απαντήθηκε από Dr.Raven στο θέμα Καθαρισμός πίσσας
Καθως δεν βρισκαμε διαθεσιμο υδραυλικο για να συνδεσει τον ξυλολεβητα στο υπαρχον κυκλωμα της κεντρικης θερμανσης, φιλοτιμηθηκα και εκανα ολη τη συνδεση μονος μου με απολυτη επιτυχια (το εχω ξανακανει πριν 17 χρονια στο δικο μου λεβητοστασιο, εχω εργαλεια, ξερω γραμματα για να διαβαζω οδηγιες, πιανουν τα χερια μου και δεν προκειται δα και για πυρηνικο αντιδραστηρα!).
Τον κυκλοφορητη αν και τον ειχα ρυθμισμενο να ανοιγει στους 55 με 60 βαθμους, δυστυχως ο ανηψιος μου για να κανει οικονομια στο ξυλο τον κατεβασε στους 40 βαθμους. Το ιδιο εκανε και με τον υδροστατη (θερμοστατη) του κλαπε, τον κατεβαζε τα βραδυα στους 50!!! βαθμους απο τους 65 που τον ειχα ρυθμισει εγω.
Τα αναφερω αυτα, διαβαζοντας και τα ποστ με τα προβληματα του mastora μηπως και τον βοηθησω. Φιλε mastora, πολυ καλα εκανες και ανατρεξες στα manual της Buderus, ειναι η μονη εταιρια που δινει αναλυτικες οδηγιες αλλα και αρκετο υλικο ως προς τη συμπεριφορα των ξυλων. Και εγω απο εκει διαφωτιστηκα καπως. Για παραδειγμα, καπου αναφερει οτι το σημειο δροσου του ξυλου ειναι οι 65 βαθμοι. Απο εκει και κατω, αρχιζουν οι υγροποιησεις και η παραγωγη κρεοζωτου (οπως λεγεται επιστημονικα η πισσα η το πισσελαιο). Συνεπως, ενας λεβητας "φορτωμενος" με ξυλο πρεπει να εχει θερμοκρασια νερου 65 βαθμους τουλαχιστον! Εαν η θερμοκρασια αυτη σου ειναι περιτη και δεν διαθετεις (οπως και εγω) δοχειο αδρανειας (η buffer tank) ειναι καλυτερο να αφησεις το λεβητα να σβησει τελειως. Τον ξαναναβεις οταν σου χρειαστει. Επισης, το κλαπε δεν πρεπει να κλεινει τελειως. Βαζουμε ενα στοπ, ωστε να αφηνει μια χαραμαδα 3 - 5 χιλιοστα οταν η αλυσιδα κρεμεται χαλαρη και να μπαινει λιγος αερας για να μη σβησει η φωτια τελειως. Αυτο βοηθα οταν ο λεβητας ειναι σε πληρη λειτουργια, για να εχεις μικρες διακυμανσεις θερμοκρασιας γυρω απο το επιπεδο ρυθμισης του υδροστατη. Και καθως ειπαμε οτι θελουμε 65 βαθμους τουλαχιστον, ρυθμιζουμε τον θερμοστατη του κυκλοφορητη να ενεργοποιειται στους 65 βαθμους. Οσο για τη μεγιστη θερμοκρασια του νερου (αφου αποσαφηνιστηκε οτι η ελαχιστη πρεπει να ειναι πανω απο 65) συνιστω 70 με 75 βαθμους. Γιατι αυτο? Αν μετρησεις τη θερμοκρασια στην επιφανεια ενος σωματος, για 70 - 75 βαθμους νερο αυτη θα ειναι γυρω στους 55 βαθμους. Οταν το νερο του κυκλωματος εχει 80 βαθμους, τοτε τα σωματα πιανουν τους 65 βαθμους και αρχιζουν να σου μαυριζουν τους τοιχους. Αυτο επισης που αναφερε καποιος για 55 βαθμους νερο επιστροφης στο λεβητα, ειναι σχετικο. Πιο σωστο ειναι, οτι η θερμοκρασια του νερου της προσαγωγης (εξοδος λεβητα) πρεπει να εχει διαφορα το πολυ 20 βαθμους με το νερο της επιστροφης. Αυτο εχει σχεση με το ποσο καλα λειτουργει το συνολο του κυκλωματος. Στη δικη μου εγκατασταση, προσαγωγη - επιστροφη εχουν διαφορα μολις 7 βαθμους.
Παρ' ολ' αυτα, ελειψα 3 ημερες και εγινε η ζημια. Οταν ρωτησα τον ανηψιο μου γιατι κατεβασε τον υδροστατη στους 50 βαθμους, μου απαντησε οτι ηθελε να κανει οικονομια στα ξυλα τη νυχτα (ο Kombi ουτως η αλλως ειναι πολυ οικονομικος λεβητας!). Γεμιζε λοιπον ξυλα το λεβητα κατα τις 10 το βραδυ, κατεβαζε τον υδροστατη στους 50, και πηγαινε για υπνο. Το τελειο δηλητηριο δηλαδη για το λεβητα! Η πισσα που εχει κατσει τοσο στα τοιχωματα οσο και μεσα στα τουμπα, ειναι μισος κουβας και βαλε! Και το χειροτερο ειναι σαν ματζουνι, δεν μπορεις δηλαδη να την αφαιρεσεις με βουρτσα. Πρεπει να ξεραθει πρωτα για να τη βουρτσισεις. Και για να ξεραθει πρεπει ο λεβητας να δουλευει για μερικες ημερες (δεν ξερω ποσες) σε υψηλη θερμοκρασια, οπως λεει και ο Buderus πολυ σωστα.
Αυτο το κολπο με τις μπρογκετες που συστηνει καποιος φιλος, φαινεται καλο. Απο οτι διαβασα, εχουν το πολυ 6% υγρασια και υψηλη θερμικη αποδοση. Το ιδιο και κατι pellet που εχω δει, οχι αυτα τα μικρα, κατι φαρδια κυλινδρικα. Τα καλα ειναι αυτα τα "ασπρα" απο οξια, τα καφε ειναι μαπα.
Αν εχεις βρει κατι καλυτερο για το βγαλσιμο της πισσας, πες μου σε παρακαλω. Εγω αυριο θα δοκιμασω με καθαρο πετρελαιο.
Τα λεμε παλι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.083 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ