Καθαρισμός πίσσας

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #3775 από Dr.Raven
Απαντήθηκε από Dr.Raven στο θέμα Καθαρισμός πίσσας
Ασε που ολο θυμαμαι τραγουδια απο το δισκο "Σταυρος του Νοτου" (αθανατε Νικο Καββαδια) οπως:
"Ο Γουιλι ο μαυρος θερμαστης απο το Τζιμπουτι" η τον στιχο "Στα νυχια μπαινει το κατραμι και τ' αναβει" :silly:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #3781 από terisds
Απαντήθηκε από terisds στο θέμα Καθαρισμός πίσσας

theo64 έγραψε: Σαν τελευταία κίνηση απελπισίας είναι πλέον μια και μοναδική......η ελεγχόμενη χρήση της μπαρούτης.
:huh:


Αυτό είναι που λέμε λέβητας-κανόνι!!! :huh:[/quote]
Αυτο επρεπε να γινει με την αλλαγη του χρονου,για να μην ξοδεψουν οι γειτονες λεφτα για βεγγαλικα,πιστευω οτι τον λεβητα που τιναζοταν,θα τον επαιρναν για το αστρο της βηθλεεμ!!!!!!! :woohoo: :woohoo:

ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ-ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ!!!!!!!!
Στράτος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #3783 από theo64
Απαντήθηκε από theo64 στο θέμα Καθαρισμός πίσσας

terisds έγραψε:

theo64 έγραψε: Σαν τελευταία κίνηση απελπισίας είναι πλέον μια και μοναδική......η ελεγχόμενη χρήση της μπαρούτης.
:huh:


Αυτό είναι που λέμε λέβητας-κανόνι!!! :huh:

Αυτο επρεπε να γινει με την αλλαγη του χρονου,για να μην ξοδεψουν οι γειτονες λεφτα για βεγγαλικα,πιστευω οτι τον λεβητα που τιναζοταν,θα τον επαιρναν για το αστρο της βηθλεεμ!!!!!!! :woohoo: :woohoo:[/quote]


Για το μπαρούτι δεν το έγραψα εγώ αλλά ο φίλος mastoras. Εγω του έγραψα για τον λέβητα-κανόνι. ευτυχώς εγώ δεν αντιμετωπίζω τόσο έντονο πρόβλημα με την πίσσα.
Last edit: 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν by theo64.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #3804 από jnet
Απαντήθηκε από jnet στο θέμα Καθαρισμός πίσσας

Dr.Raven έγραψε:

Dr Raven δεν ξέρω κατά πόσο είχες εμπειρία με την καύση των ξύλων σε λέβητα στο παρελθόν, αυτό που ξέρω όμως σύμφωνα με τα γραφόμενα σου, είναι ότι ψάχτηκες αρκετά με την μουτζούρα

Φιλε mastora, εγω κατανοω περισσοτερο απο οσο φανταζεσαι τη δυσχερη θεση στην οποια βρισκεσαι.
Επισης θα παρακαλουσα τους λοιπους φιλους, να μην ποσταρουν αλλες απαντησεις - πλακα. Ενταξει, τον χαβαλε μας τον καναμε ολοι, φτανει τοσο. Αν εχετε καμια φαεινη ιδεα πως να καθαρισουμε την πισσα και οχι πως να κανουμε πυραυλο εδαφους - αερος ενα λεβητα, καλοδεκτες οι απαντησεις σας. Σεβαστειτε το Θεμα του mastora παρακαλω.
Αλλα οπως παντα, πισω και απο αυτη την ταλαιπωρια μας βρισκεται τουτο το κρατος - σουργελο και οι 300 εκλεγμενοι διαχειριστες του. Αν ειχα τη δυνατοτητα, θα τους ειχα απαγαγει ολους μαζι και θα τους εβαζα να κατσουν για καμια βδομαδα στο Κ. Νευροκοπι αυτη την εποχη. Μεσα σε καμια πατατο-αποθηκη κατα προτιμηση. Μονο ετσι θα την παρουνε χαμπαρι. Δεν μπορεις κυριε να κοπανας φορους επι φορων σε ενα τοσο ζωτικης σημασιας αγαθο, οπως το πετρελαιο θερμανσης για εμας που ζουμε στη Βορεια Ελλαδα, χωρις πρωτα να μας προσφερεις μια εναλλακτικη διεξοδο. Η οποια δεν ειναι αλλη απο την ολοκληρωση του δικτυου μεταφορας φυσικου αεριου απο την Ρωσια. Το εργο εχει κολησει εδω και δυο χρονια, οι αγωγοι φτασανε 1 τετραγωνο απο το σπιτι μου, και μετα τερμα... Στην Βορεια Ευρωπη, χρονια τωρα χρησιμοποιουν για θερμανση και μαγειρεμα φυσικο αεριο. Εδω, δικτυα μονο στην Αθηνα και Θεσ/νικη υπαρχουν ολοκληρωμενα. Αλλα η τιμη παλι ειναι υψηλη. Γιατι το φυσικο αεριο το φερνουν με καραβια απο την Αραπια, οποτε επιβαρυνεται πολακις με το κοστος μεταφορας. Αυτο το οποιο θα διατιθεται με συνεχη ροη μεσω των αγωγων μεταφορας απ' ευθειας απο την πηγη παραγωγης του, θα ειναι σαφως φθηνοτερο. Αν υπολογισουμε δε οτι σε ενα κομπλε πανελλαδικο δικτυο θα συνδεθουν στο αμεσσο μελλον και οι αγωγοι απο Ισραηλ, Κυπρο αλλα και της ιδιας της Ελλαδας (εκτιμω σε 2 χρονια) τοτε υποθετω η τιμη πωλησης του θα μπορουσε να ειναι καμια 0,50 Ευρω το λιτρο.
Σε αυτη τη περιπτωση, πολυ ευχαριστως θα αλλαζα απλα τον καυστηρα πετρελαιου του λεβητα μου με εναν αεριου (κοστος καμια 400 Ευρω) και θα συνδεομουν στο δικτυο. Απο κει και περα, καλο το ξυλο καλοι και οι αντιστοιχοι λεβητες. Αλλα αυτα ειναι για το χωριο μας, οχι για την πολη που μενουμε μονιμα. Τα ξυλα ειναι σκετος εφιαλτης, απιστευτος μπελας! Φαντασου μια ωραια πεντακαθαρη - πριν λιγους μηνες - αποθηκη γεματη καπνα, σταχτες, σκονη κλπ. Ασε δε το κοστος, για ενα αξιοπρεπη λεβητα συν τα παρελκομενα του, να πρεπει να πληρωσεις απο 3 μεχρι 4 χιλιαδες Ευρω! Το ιδιο ισχυει και για τα πελλετ. Ξερετε ποσοι γνωστοι μου, θυματα της "σπεκουλας" που επεσε αφθονη το φθινοπωρο, τραβαν τα μαλια τους ακομη? Που πας ρε Καραμητρο? Αλλα η θεια μου η Σουζανα εχει περισσοτερο μυαλο απο αυτους: "Βρε παιδακι μου αυτοι ειναι τρελοι ολοι τους. Εμεις καναμε ΑΜΑΝ μεχρι να βγουν οι θερμαστρες πετρελαιου και να γλυτωσουμε απο τα αναθεματισμενα καυσοξυλα. Μπουγαδα δεν μπορουσαμε να αφησουμε στο σχοινι, ολη η πολη βρωμουσε καπνα τη νυχτα".
Συνεχιζεται


Επειδη ο Dr Raven με την απαντηση του αρχισε να καλύπτει πολλά θέματα πολύ ενδιαφέροντα ανοιχτηκε νεο Θέμα
www.energ.gr/j15/index.php?option=com_ku...=3792&Itemid=53#3792

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #5453 από Algor
Απαντήθηκε από Algor στο θέμα Καθαρισμός πίσσας
Και εγω εχω πρόβλημα με την πίσσα! Δεν καθαρίζει με τιποτα! και δεν θέλω να κανω τον λεβητα δορυφόρο. Υπαρχει καποιος που να πει τι κανουμε? Και γιατι εχει πισσα και τι να κανουμε για να μην εχει πίσσα?

τελος να ρωτήσω αν η πισσα κωβει την θερμοτητα του λεβητα?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #5723 από fillmore
Απαντήθηκε από fillmore στο θέμα Καθαρισμός πίσσας

Algor έγραψε: Και εγω εχω πρόβλημα με την πίσσα! Δεν καθαρίζει με τιποτα! και δεν θέλω να κανω τον λεβητα δορυφόρο. Υπαρχει καποιος που να πει τι κανουμε? Και γιατι εχει πισσα και τι να κανουμε για να μην εχει πίσσα?

τελος να ρωτήσω αν η πισσα κωβει την θερμοτητα του λεβητα?


Algor μήπως έχεις κάψει υγρά ξύλα;;;;;;;
......τι πέλλετ χρησιμοποιείς; μήπως έχει πολύ υγρασία. Με κάποια Βουλγάρικα που χρησιμοποιούσα έπιασε και ο δικός μου μαύρη γυαλιστερή κρούστα στα τοιχώματα.
Επίσης αν έχει υγρασία το πέλλετ δεν πρέπει να αφήνεις την θερμοκρασία στα νερά του λέβητα να πέφτουν κάτω από 55C για να μην δημιουργείται το φαινόμενο της πίσσας.
Στην δική μου περίπτωση αφού κατανάλωσα το "ύποπτο" πέλλετ, και άρχισα να καίω A/W αύξησα την επιθυμητή θερμοκρασία του λέβητα για 2 μέρες κοντά στους 92C και λίγο με την σπάτουλα !!!!!!!.......εεεεε!!!!...κάπως καθάρισε.

Όποτε μπορείς και έχεις την διάθεση κάνε μια παρουσίαση τον λέβητα σου και για πόσα μέτρα τον χρησιμοποιείς, πόσο σου κόστισε κ.τ.λ.
Last edit: 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν by fillmore.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.104 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ