Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140413 από fritakos
Απαντήθηκε από fritakos στο θέμα Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos
Καλημέρα και καλοριζικα !!!
Εχεις μια καλή εγκατάσταση αλλά ποιος τη σχεδίασε, όλα αυτά για να δουλέψουν σωστά και αρμινικά μεταξύ τους χρειἀζεσε μηχανολόγο ή τσάκαλο καυστηρατζή!
ΔΕν έχω εμπειρία απο διαφορικό θερμοστάτη ή ηλιακά, ακου το φίλο electron. Αυτό που μπορώ να σου πώ είναι οτι αν θες να μην εχεις υγροποιησεις θα πρέπει ο λεβητας να ανοίγει τον κυκλοφοριτή απο τους 50C και πάνω και ο λέβητας να αναβει μόνο οταν πεφτει η θερμοκρασια στα νερά του. ΔΕν θα πρέπει να παιρνει εντολή από αλλο θερμοστάτη.
Θα ρυθμίσεις τον θερμοστάτη του λέβητα απο τον πίνακα του στους 70 ή 75C και ο λέβητας θα σου κρατάει αυτή τη θερμοκρασία στο δοχείο αδρανειας. Οταν έχει λιακάδα και το νερό ζεστενεται από τον ήλιο ο λεβητας θα δουλευει λιγότερο.

Στη φάση της συντήρησης φλόγας αν καις μόνο πέλλετ μάλλον θα έχεις υγροποιησεις, εγω τουλαχιστον έχω. Τη λύση τη βρήκα καίγοντας πυρηνόξυλο μαζι με πέλλετ. Κανονικά στους λέβητες μονού κοχλια πρέπει να καις μόνο πυρηνοξυλο για να μην υπάρχει κίνδυνος επιστροφής φλόγας στο σιλό. Αν καις μόνο πέλλετ μπορεί να έχεις επιστροφη φλόγας ή καπνου στο σιλό, Θελει προσοχη στις ρυθμισεις για τη φάση συντηρησης φλόγας.

Σε ποια περιοχη είσαι ;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140429 από Kyriakos
Απαντήθηκε από Kyriakos στο θέμα Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos
Καταρχήν ευχαριστώ για την άμεση απάντηση fritakos και electron!!!

Μάλλον έχω μαύρα μεσάνυχτα και χρειάζομαι πολύ εκπαίδευση.

Το σπίτι είναι σε χωριό στην Καβάλα και η εγκατάσταση έγινε στο πλαίσιο ενός συστήματος ηλιοθερμίας αφού η περιοχή ευνοεί λόγω αρκετής ηλιοφάνειας όλο το χρόνο. Την έννοια καυτηρατζής πρώτη φορά απο εσάς την άκουσα σήμερα και ειλικρινά αν υπάρχει κάποιος στην Καβάλα ευχαρίστως θα τον έφερνα για να κάνει ρυθμίσεις.

Σημερινή παρατήρηση πριν μπω στην διαδικασία να ελέγξω την σύνδεση του διαφορικού με τα επιμέρους κυκλώματα electron . Θερμοστάτης χώρου στους 21 θερμοκρασία χώρου 23 και ο λέβητας στις 19:00 το απόγευμα δούλευε κανονικά μπήκα να κάνω έναν έλεγχο και σβήνει ο λέβητας και ο πίνακας του εντελώς. Επισυνάπτω την φώτο εκείνη την στιγμή. Θερμοστάτης λέβητας στους 60/ θερμοστάτης κυκλοφορητή 50 θερμοκρασία νερού στο αδράνειας 40 και ένδειξη στον διαφορικό -13. Μετά από λίγη ώρα και γύρισα τον θερμοστάτη χώρου στους 25!!! Ο κυκλοφορητής πήρε κατευθείαν και σε μερικά λεπτά άρχισε και ο λέβητας!!!

Θα φωνάξω έναν ηλεκτρολόγο και θα είμαι παρόν γιατί έλειπα στην εγκατάσταση να ελέγξει την σύνδεση σύμφωνα με το διάγραμμα σου electron και θα ψάξω και για καυτηρατζή!!! Μετά βλέπουμε!!! Πάντως σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140435 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos
Έκανες πολύ καλή αγορά μιας και ο΄λέβητας είναι από τους καλύτερους σε όλα τα βαλκάνια. Όταν θα αναφέρεσαι στη Thermostahl θα ξεχνάς όλους τους άλλου κατασκευαστές.΄Θα ήθελα να μου γράψεις θερμοκρασία καυσαερίων στη μεσαία παροχή. Πώς υπολογίζεται η παροχή /λεπτό σε αυτό το σύστημα? Τον αγόρασες από το Διονύη ή από τον Χριστόδουλο?
Στάθης.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140452 από fritakos
Απαντήθηκε από fritakos στο θέμα Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos
Μάλλον δεν έχεις ρυθμίσει σωστά τον θερμοστάτη των ηλιακών. Το δοχείο σου θα πρέπει να έχει πάντα περιπού 70C. Αν δεν μπορεί από τον ήλιο θα πρέπει να δίνει εντολή στο λέβητα οποιος θα πρέπει να ανάβει μέχρι να ᾽γεμισει᾽το δοχείο

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140458 από electron
Απαντήθηκε από electron στο θέμα Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos

Kyriakos έγραψε: .......και ένδειξη στον διαφορικό -13...............Θα φωνάξω έναν ηλεκτρολόγο και θα είμαι παρόν γιατί έλειπα στην εγκατάσταση να ελέγξει την σύνδεση σύμφωνα με το διάγραμμα σου electron....


Καλήμερα,
Το -13 ειναι η διάφορα θερμοκρασίας μεταξύ αισθητήρα S1 (ηλιακά πάνελ) με το S2 που ειναι το κάτω αισθητήριο του μποιλερ σου. Για να ενεργοποιηθεί ο κυκλοφορητής η διάφορα αυτή θα πρέπει να είναι < +10.Αν κρατήσεις πατημένο και παρατεταμένα το πλήκτρο Power του θερμοδιαφορικου μεχρι να σου γράψει S1 (και τοτε το αφήνεις αμέσως) θα σου δείξει τις θερμοκρασίες με την σειρά στα S1-S2-S3 και μετα θα επιστρέψει στο (S1-S2).Αυτο που δεν εχω καταλάβει στην εγκατάσταση σου ειναι οτι χρησιμοποιήσεις μόνο δοχείο αδράνειας (buffer) μαζι με ηλιακούς συλλέκτες μόνο για θέρμανση ή εχεις και boiler στα ηλιακά για ΖΝΧ?, Και μια διόρθωση το διάγραμμα σύνδεσης του θερμοδιαφορικου-θερμοστάτη δεν ειναι δικο μου είναι απο τον κατασκευαστή. Για να παει το δοχειο +70 αυτο δεν μπορει να γινει τον χειμωνα, θα πρεπει λοιπον να αναλαβει ο λεβητας οποτε θα πρεπει να ρυθμιστει ο θερμοδιαφορικος (παραμετρο Bt "Ελάχιστη θερμοκρασία ΖΝΧ (S3) με τη χρήση της βοηθητικής πηγής" Απο 45 (εργοστασιακή τιμή) στους 70).Και του λεβητα επισης πρεπει να ειναι 70 και λιγο παραπανω 72~75. Δες με το βιβλιαράκι λέει πως μπαινεις στο μενου του θερμοδιαφορικου, γραψε μου τις τιμες αν θελεις να τις δω και να σου πω



"Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να κερδίσει τη φυσική ηλιθιότητα..."
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
"κάτοχος Mavil Primus 25"
Last edit: 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν by electron.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Kyriakos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140461 από Kyriakos
Απαντήθηκε από Kyriakos στο θέμα Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos
Καλημέρα!!!
Μόλις επιστρέψω απο την δουλειά θα προσπαθήσω να δω τις τιμές του διαφορικού και να σε ενημερώσω electron. Το σύστημα έχει μόνο buffer 800 lt !!! Είναι συνδεδεμένο με τα ηλιακά , το λέβητα και έχω βάλει και αντίσταση σε περίπτωση συννεφιας να το λειτουργησω με ρευμα.

Στάθη το πλήρες σύστημα το έχω προμηθευτεί απο Χρυσούπολη Καβάλας απο το μαγαζί της κας Μαυροσκολίδου. Για να μετρήσω τα καυσαέρια νομίζω οτι χρειάζετραι εξοπλισμός και δεν τον έχω (ιδιώτης γαρ) και Η ρύθμιση για το pellet γίνεται με χρονικό στον πίνακα του καυστήρα T1ON κύκλου 60SEC επιλέγω τιμή πόσο θα τροφοδοτεί και Τ2ΟFF κύκλου 120SEC επιλέγω τιμή πόσο θα περιμένει ο κοχλίας μέχρι να τροφοδοτήσει αυτή την στιγμή το έχω 13SEC τροφοδοσία 1 λεπτό και 7SEC αναμονή και δευτερό χρονικό για την συντήρηση οταν ο λέβητας απλά για να διατηρηθεί οταν δεν ζητάμε θέρμανση η νερό για χρήση εκέι το χρονικό Τ2ON πάλι 60SEC για τροφοδοσιά και το T2OFF 120 ΜΙΝUTES αναμονή το εχω ρυθμίση σε 20SEC τροφοδοσια και 60 λεπτά αναμονή αλλά δεν ξέρω αν έχει δουλεψει σε συντήρηση γιατι νομίζω οτι κρυώνουν τα νερα πριν περάσει ο χρόνος που απαιτείται και απλα ξαναδουλευει ο λεβητας. Όλα αυτά σε συνάρτηση με την απαραίτητη παροχή αέρα ώστε να κάιγεται σωστά το πέλλετ.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και ελπίζω electron να λυθεί το θέμα με την ρύθμιση που περιέγραψες!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.111 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ