Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140627 από fritakos
Απαντήθηκε από fritakos στο θέμα Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos
Κυριάκο,
Ο πίνακας είναι εργοστασιακός και αγοραστηκε ο λέβητας με αυτόν. Αν τον πουλαει ακόμα η thermostahl μπορείς να τον αγοράσεις και να τον τοποθετησεις μονος σου. Πρέπει να κάνει περίπου 500 ευρώ.
Αυτὀματη εναυση για να βάλεις πρέπει να υπάρχει κάτω απο την εστία και δίπλα στο σωλήνα του κοχλία μια μικρότερη σωλήνα όπου θα μπει η αντισταση. Αν την έχεις κάτι μπορει να γἰνει αλλίως ξέχνα το... Πάντως δεν την χρειάζεσαι γιατί στην συντήρηση κρατάει θράκα και δεν σβήνει ποτέ.
Στην συντήρηση μπαίνει όταν φτάσουν τα νερά του λέβητα στη θερμοκρασια που έχεις ορίσει ή κόψει ο θερμοστάτης χώρου (ο διαφορικός στην περίπτωση σου). Ο λέβητας ξεκινάει πάλι όταν πέσει η θερμοκρασία των νερών ΚΑΙ δώσει εντολή και ο διαφορικός θερμοστάτης.
Στην συντήρηση τροφοδοτεί αν χρονικά διαστήματα λίγο καυσιμο ώστε να συντηρει τη θράκα.
Εδω θέλει λίγο προσοχή... Θα πρέπει το διαστημα να είναι τέτοιο ωστε αν μείνει πολλές ώρες, να μην γίνεται βουναλάκι απο ακαυτο πέλλετ στη εστία αλλά και να μην κατεβαίνει η θράκα χαμηλά στον κοχλία. Αυτο θα έχει σαν αποτέλεσμα
1. να κάνει καρβουνιά και επικαθίσεις στον κοχλία και στη σωλήνα
2. να γυρίσει καπνό στο σιλό
3. να γυρίσει φωτιά στο σιλό :woohoo: :woohoo: , να ενεργοποιηθει η πυρόσβεση και να βρίζεις μέχρι να καθαρίσεις το λασπωμένο πέλλετ απο τον κοχλία :unsure:
Οι περισσοτεροι κατασκευαστες συνηστουν να καις πυρηνόξυλο στους λέβητες με μονό κοχλία. Το πυρηνόξυλο λόγω του μεγέθους δεν αφήνει κενά μέσα στον κοχλία ετσι αν το αφήσεις η θράκα δεν προχωράει και σταδιακά θα σβήσει.

Το 48 λεπτά αναμονή μου φαίνεται μεγάλη, εγω σε μίγμα πέλλετ και πυρηνόξυλο εχω 12δευτερα ανα 25 λεπτα.
Θέλει λίγο παρακολουθήσει στην αρχή μέχρι να βρεις τους σωστούς χρόνους. Παντως τὠρα που ο καιρός κρατάει και ο λέβητας μένει στην συντήρηση πολλές ώρες είναι καλή ευκαιρία να κάνεις δοκιμές.

Το πυρηνόξυλο το παίρνω απο τον ΧΑΤΖΕΛΗ στη Σπαρτη. Ειναι η καλύτερη ποιοτητα που έχει και είναι κοσκινισμένο (καθόλου σκόνη) και περασμένο δευτερή φορά απο το ξηραντηριο. Το πήρα πέρσι το χειμώνα 160/τόννο με μεταφορικά.
Το πυρηνοξυλο καλό είναι να το πάρεις χειμώνα που υπάρχει παραγωγή
;)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140640 από Kyriakos
Απαντήθηκε από Kyriakos στο θέμα Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos
Καλημέρα σας,

fritakos ευχαριστώ για τις πληροφορίες θα βοηθήσουν πολύ ώστε να μην έχουμε κανένα δυσάρεστο συμβάν!!!
Ο προμηθευτής που πήρα το λέβητα που έιχε προτείνει την αυτόματη έναυση σαν πρόσθετο οπότε θεωρώ οτι γίνεται η μετατροπή αλλά τα οικονομικά προς το παρόν δεν το επιτρέπουν!!! Δοκιμές εννοείται θα κάνω πολλές γιατί θέλω να έιμαι σίγουρος για την λειτουργία του λέβητα. Σήμερα για πρώτη φορά δούλεξε σε συντήρηση ο λέβητας στην πρωινή δοκιμή μετά την αλλαγή στο bt του διαφορικού σε 70 βαθμούς. Έναυση στις 09:20 με τελική ρύθμιση τροφοδοσίας 17 sec πελλετ 45sec αναμονή και αέρα 55%. Ο θερμοστάτης χώρου δεν δούλεψε γιατί ο καιρός είναι μαλακός και στο σπίτι έχουμε 23,
συν οτι με το ανεπιστροφο που έχουν ξεχάσει να βάλουν οι υδραυλικοί τα σώματα στην αρχή (2 σωματα σε δυο μπάνια και 2 σωματα στο διάδρομο πάντα ζεστα ειδικά οταν δουλευει ο λέβητας με κλειστό θερομστάτη χώρου).
Θερμοστάτης λέβητα 80 / θερμοστάτης κυκλοφορητή λέβητα 50 / στις 11:00 δηλαδή μετά απο λειτουργία 1 ώρα και 40 λεπτά ο λέβητας έσβησε απο τον δικό του θερμοστάτη γιατί έπιασε την θερμοκρασία ενώ το αδρανείας έιχε φτάσει 63/70 οπότε πέτυχα να δουλέψει ο λέβητας φουλ μέχρι να πιάσει 80 που έιχα ορίσει αλλά δεν έπιασε 70 το αδρανείας. Το καλό έιναι οτι ο θερμοστάτης του λέβητα γύρισε στην συντήρηση αλλά αναρωτιέμαι το αδρανείας δεν έπρεπε να φτάσει 70??? Επίσης κατάλαβα οτι με αυτή την ρύθμιση ο λέβητας θα κάνει συντήρηση ενώ πριν επειδή έπιανε το αδρανέιας 45 έκοβε το ρευμα στο λέβητα οπότε δεν είχα συντήρηση αλλα όταν κρύωνε το αδρανείας ξαναλειτουργούσε ο λέβητας κανονικά!!! Μπερδέυτηκα πολύ για τι έιναι σωστό σαν λειτουργία!!!
Θα συνεχίσω δοκιμές και θα ψάξω για πυρηνόξυλο στην Καβάλα να κάνω δοκιμή!!!
electron στιγμιαία στις 10:45 ενώ δούλευε ο λέβητας άναψε για μερικά δευτερόλεπτα στον διαφορικό το λαμπάκι του relay!!! Το S2 στο κλεισιμο του λέβητα απο τον δικό του θερμοστάτη και όχι απο τον διαφορικο ήταν 26 και το S3 63!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140668 από electron
Απαντήθηκε από electron στο θέμα Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos
Κυριακο το λαμπακι του θερμοδιαφορικου (το κόκκινο) ειναι για τον κυκλοφοριτη των ηλιακών.

Η εντολή που μας ενδιαφέρει (Βt) εμάς είναι όταν αναβοσβήνει μια τελεία αναμεσα στο δεύτερο και τριτο ψηφιο της θερμοκρασιας. Τοτε αν βάλεις ενα κατσαβίδι δοκιμαστικο στην θεση 9 της κλεμας του θερμοδιαφορικου θα δεις οτι θα αναβει (εφοσον η θεση 10 του ρελε παινει φαση 220). Αν η επαφη θερμοστατη στον λεβητα σου που λογικα θα ειναι "ξηρη" φαντάζομαι, τοτε αυτος που στα εχει συνδέσει η θα εχει βαλει ενα ρελε ισχύος για να παίρνει "ξηρη" επαφή ο λέβητας ή θα εχει βαλει την εντολη ρελε 9 κ 10 του θερμοδιαφορικου παράλληλα με τον εσωτερικό θερμοστάτη ωστε να δινει εντολή εναυσης στον λεβητα χρησιμοποιώντας απευθείας το ρελε του θερμοδιαφορικου.


"Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να κερδίσει τη φυσική ηλιθιότητα..."
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
"κάτοχος Mavil Primus 25"
Last edit: 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν by electron.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140713 από fritakos
Απαντήθηκε από fritakos στο θέμα Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos
Κυριάκο
Κανονικά έπρεπε και το αδρανείας να έχει 80 c, Μηπως ο κυκλοφοριτής σου είναι μικρός ή θέλει ρύθμιση σε μεγαλυτερη σκάλα ;
Ο θερμοδιαφορικός ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να κόβει το ρεύμα το λέβητα, θα πρέπει να συνδεθεί εκεί που συνδέεται ο θερμοστάτης χώρου.
Σύμφωνα με το διάγραμμα που είναι στο manual του λέβητα



ο θερμοστάτης χώρου μπαίνει στις επαφές 7-8, απο το εργοστάσιο είναι γεφυρωμένες. Αν ο θερμοδιαφορικός βγάζει εντολή με τάση τοτε πρεπει να μπει ρελε στις επαφές στον πίνακα και ο θερμοδιαφορικός να οπλίζει το ρελέ.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ δώσεις τάση στον πίνακα του λέβητα!!!

Με αυτη την συνδεσμολογία οταν ο θερμοδιαφορικός δίνει εντολη ΚΑΙ τα νερά είναι κάτω απο τν θερμοκρασία που έχεις ορισει θα ανάβει ο λέβητας. Οταν ο θερμοδιαφορικός κόψει την εντολή ή πιάσουν θερμοκρασία τα νερά τότε θα μπαίνει σε συντηρηση.
;)
Συνημμένα:
Last edit: 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν by fritakos.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140748 από Kyriakos
Απαντήθηκε από Kyriakos στο θέμα Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos
Καλησπέρα,

Ανακεφαλαίωση!!!

Ο λέβητας όταν έιναι ON από το πίνακα του ανεξάρτητα αν ο θερμοδιαφορικός ζητάει ή όχι νερό πρέπει να έχει ρεύμα για να κάνει συντήρηση???(προς το παρόν δεν συμβαίνει αυτό, μόνο αν προλάβει και κόψει ο θερμοστάτης λέβητα πριν απο τον θερμοδιαφορικό αλλιώς κόβεται το ρεύμα).

Ζεστά σώματα με κλειστό θερμοστάτη χώρου???? Από χθες που ανέβασα το bt έχουμε πιάσει 24,5 μέσα με κλειστό θερμοστάτη χώρου!!!!

Θερμοκρασία buffer!!! Πρέπει να πιάσει την ζητούμενη bt 70 πχ πριν κόψει το λέβητα ο διαφορικός αλλά και πριν ο λέβητας πιάσει την θερμοκρασία του ΑΡΑ πρέπει να κυκλοφορούν τα νερά του λέβητα τόσο ώστε να ζεστάνουν το αδράνειας πριν μπει σε συντήρηση.

Συνοψίζω ο λέβητας πρέπει να έχει πάντα ρεύμα να μην σβήνει πριν ζεστάνει το αδράνειας και να μπει αντεπίστροφη βάνα ώστε τα σώματα να κρυώνουν. Οι υγροποιήσεις θα μειωθούν πιστεύω καταρχήν και μόνο αν λειτουργεί σωστά ο λέβητας και έχω αρχίσει να ψάχνω για πυρηνόξυλο στην περιοχή μου να δοκιμάσω αφού λύσω τα προβλήματα που έχουμε διαπιστώσει. Ευχαριστώ για την υπομονή σας και το χρόνο σας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140772 από SakiSystem
Απαντήθηκε από SakiSystem στο θέμα Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos
Καλησπέρα παλληκάρια και καλή ευκολία.
Γεράσιμε αν και τα κρύα δεν ήρθαν ακόμα εύχομαι καλό και οικονομικό χειμώνα.

Γηράσκω δ' αεί πολλά διδασκόμενος.
Σόλων ο Αθηναίος

www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=40367&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.136 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ